Grave ​Witch (Alex Craft 1.) 16 csillagozás

Kalayna Price: Grave Witch

Grave witch Alex Craft can speak to the dead, but that doesn’t mean she likes what they have to say . . .

As a private investigator and consultant for the police, Alex Craft has seen a lot of dark magic. But even though she’s on good terms with Death himself—who happens to look fantastic in a pair of jeans—nothing has prepared her for her latest case. Alex is investigating a high profile murder when she’s attacked by the ‘shade’ she’s raising, which should be impossible. To top off her day, someone makes a serious attempt on her life, but Death saves her. Guess he likes having her around . . .

To solve this case Alex will have to team up with tough homicide detective Falin Andrews. Falin seems to be hiding something—though it’s certainly not his dislike of Alex—but Alex knows she needs his help to navigate the tangled webs of mortal and paranormal politics, and to track down a killer wielding a magic so malevolent, it may cost Alex her life . . . and her soul.

>!
Roc, 2010
326 oldal · ISBN: 9780451463807
>!
Roc, 2010
336 oldal · ISBN: 9781101464540 · ASIN: B0043RSJ04

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alexis Caine - Alex Craft · Falin Andrews · Roy Pearson


Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Kalayna Price: Grave Witch

Új kedvencet avattam!
Az egész a boszorkányok, szellemek és a fae köré épül, nincsenek vámpírok és vérfarkasok, semmi túlzás egyszerűen normális, vagyis majdnem tökéletes. Tetszik a világfelépítés, 70 évvel azután járunk, hogy a tündérek és boszorkányok előléptek az árnyakból és bejelentették a világnak, hogy ők bizony nagyon is léteznek és nem csak mítoszok. Volt néhány jelenet, aminél meglátszott, hogy az írónő nagy L.K.H. fan, (Merry Gentry és Anita Blake összegyúrva, mínusz a dráma!) plusz a Halál megjelenése, aki egész életében vele volt, a legjobb barátja -> na ez meg Charley Davidson-ra emlékeztetett, plusz volt még néhány jelenet, de őszintén szólva nem érdekelt, mert nekem bejött a könyv és attól függetlenül, hogy feltűntek ezek a hasonlóságok, nem zavartak. Egyszerűen csak élveztem a könyv minden egyes oldalát, ugyanis egy percig sem volt unalmas, végig pörgött az egész. A nyomozós szál is jól össze volt hangolva a misztikus résszel, minden klappolt. Alex is egy badass főhősnő, aki két lábbal áll a földön, és akármilyen csapás is éri, mindig képes felállni és tovább menni. Odaadó barátai vannak és két szexi, pasi is az életében, akik nem éppen elérhetőek, az egyikkel tilos, a másik meg nem éppen szabad. De nem a szerelmi szálról szól az egész, tökéletesen ki van egyensúlyozva a romantikus szál a nyomozással és a misztikummal. Szóval nagyon jó.
Csak ajánlani tudom.

2 hozzászólás
csillagka P>!
Kalayna Price: Grave Witch

Számomra nagyon nehéz volt a szövege, nem tudom eldönteni alapból ennyire értelmetlen (magyarul is van ilyen) vagy csak kicsi vagyok a feladathoz.
Tetszett a világ, tetszett a mágia megjelenést, és nagyon kedveltem a Halált :) szerelmesen kimondottan vonzó jelenség. Érdekes volt a szellemlét ábrázolása, a különböző feladatokra alkalmazott szakképzések. Sajnos Alexet nem tudtam megkedvelni, csak a körülötte legyeskedő társaságot a boszikat, tündéket és a kopasz kutyát. Megszenvedtem vele, talán egyszer folytatom, vagy ismét előveszem, kicsit több tudással.

Tufuka>!
Kalayna Price: Grave Witch

Mivel sorozatkezdés, ezért 4 csillag, de azt maximálisan megérdemli, biztos vagyok benne, hogy lesz ettől még jobb is. Összességében elégedett vagyok vele, kissé nehezen indult be, hozzá kellett szokni az új világhoz, a kapcsolatokhoz, a lényekhez, valamint a végén túl gyorsan jött a megoldás, de kaptunk számos rejtélyt, van, ami az adott ügyhöz kapcsolódik, van, ami a múltban történt és megoldásra vár. A szereplők érdekesek, titokzatosak, és szerencsére egyikőjüknek sem kell a szomszédba mennie egy kis bátorságért. Van egy gyenge szerelmi háromszögünk is, ami csak azért nem zavart, mert mindkét szereplőnek drukkolok.
Biztos, hogy folytatom majd, és remélem a negyedik rész is kijön jövőre, és nem kell még éveket várnunk a folytatásra.

Gabriella666_Sentellion>!
Kalayna Price: Grave Witch

Hát ez nekem nagyon bejött. Mintha egy misztikus krimit néztem volna úgy peregtek az események a lelki szemeim előtt :D

Ja és jelenleg Team Falin… ;)
Nusi, Andi kinek áll a zászló Alexnál a folytatásban? :)

11 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Kalayna Price: Grave Witch

Pont olyan, amilyenek a sorozatok első részei lenni szoktak. Az elején kicsit nehezen indul, meg kell szokni az új világot, de utána rendesen belendült :) Alex Craft egy boszorkány, akinek a specialitása, hogy holtak Árnyait kelti fel, ha az élő hozzátartózóknak még tisztázni valójuk lenne az elhunyttal, vagy akár bírósági tárgyalásra is (kicsit Anita Blake ebből a szempontból, de egyébként nem, mert pl. vámpírok egyáltalán nincsenek ) Miután a húga Alex segítségét kéri egy Árny felkeltésében, elszabadul a pokol. Kezdetnek rálőnek, fae-k megpróbálják elrabolni, (többször is), egy mágikus seb szép lassan emésztgeti a lelkét és Al egyszerre mindennek a kellős közepén találja magát. Neki kell megoldani a rejtélyt és rájönni a megoldásra, miközben az ideje rohamosan fogy. Szerencsére segítőtársa is akad a dögös zsaru, Falin Andrews és Death, a szintén hawt kaszás képében. Van egy pici erotikus/romantikus szál is, de egyáltalán nem sok, ennyi szerintem pont kell :)
Én szerettem :) Azért kap 4 csillagot, mert bízom benne, hogy ennél még jobb is lesz :D

wolfy27>!
Kalayna Price: Grave Witch

Nem vártam sokat, és pozitívan csalódtam. A világfelépítés érdekes, ezzel a kombinációval még nem találkoztam szerintem valamiért azt hittem vámpíros, pedig baromira nem. Ez a koncepciója a „halottkeltésnek” elég egyedi, nagyon ötletes szerintem. Az elején kicsit Anita Blake utóérzésem volt, de hamar elmúlt.

Alex kedvelhető főhős, kellemes színfolt a kényszeresen-beszólogatós-kemény-vagyok főhősnők között, nagyon makacs, de igyekszik ésszel csinálni a dolgokat, tudja magáról, hogy nem Rambó, bár a kapcsolatfóbiájával még tuti lesz gondom. Sajnos a love-interesttel nem vagyok kibékülve. Falin nálam abszolút nem bejövős, vannak aranyos pillanatai, de annyira nem szimpatikus. Halál viszont irtó cuki és drukkolok!!!!

A történet sem rossz, kezdőkötethez képest aránylag rendezett. Összességében egy kellemes kikapcsolódás, és egy egész jó kezdő kötet volt, mindenképp elolvasom a folytatást.

Luki>!
Kalayna Price: Grave Witch

A világ érdekes lenne, de kidolgozatlan, a történet középszerű, a szereplők pedig irritálóan sablonosak. Nem nagyon gagyi, de… meh.

szonja08760>!
Kalayna Price: Grave Witch

Nekem meglehetősen tetszett, csak azért nem kap 5*-ot, mert úgy érzem lesz ennél még jobb is.
Death (Halál amúgy csak hát nem tudom, hogy most lefordítva beszéljek róla vagy angol nevén), nekem különösen tetszett, annak ellenére, hogy nem sokat szerepel.

Valahogy az egész figura komikus, de mégis komoly.
Alex egy szimpatikus hősnő, nem nyavalyog folyamatosan és nyalogatja a sebeit. Igen is tesz azért, hogy megváltozzanak a dolgok. Ami külön szimpatikus volt, hogy nem kellett több köteten keresztül győzködni bármiféle segítség elfogadására.
Falin Andrews… Jóféle, azért egy ilyen konyhatündér én is elfogadnék :D

Szóval, voltak lassabb részek, gyorsabb részek, viccesek és komolyak, és egy érdekes új világ kezdett el kibontakozni az első könyvben.

NewL P>!
Kalayna Price: Grave Witch

Kifejezetten tetszett a könyv, boszorkányok, alternatív világ, tündérek, érdekes karakterek, stb.


Népszerű idézetek

Kiara P>!

This is so sweet I'm going to end up diabetic.

12. fejezet

Kiara P>!

The first time I encountered Death, I hurled my mother's medical chart at him.

(első mondat)

Zsazsóó>!

With a sigh, I handed over my tank. I guess it was evidence now. The police still hadn’t returned my clothes from yesterday. If I keep this up, they’ll have my whole wardrobe in little paper bags.

Kapcsolódó szócikkek: Alexis Caine - Alex Craft
Zsazsóó>!

I showed some teeth. “I have one more thing to do.”
Roy was moping in the corner, and I walked over so Falin wouldn’t overhear me.
Not that he wasn’t watching. “Alex, are you planning to talk to that wall?” he asked.
“Yeah, it’s a nice wall,” I yelled over my shoulder, then turned back to the ghost.

Kapcsolódó szócikkek: Alexis Caine - Alex Craft · Falin Andrews
Zsazsóó>!

“Sorry. One handshake doesn’t admit you to the good graces club.”
“But one phrase said in anger—justified anger that someone was tampering with evidence in my case—is enough to bar me from it?”
I smiled at him. “First impressions suck that way.”

Kapcsolódó szócikkek: Alexis Caine - Alex Craft · Falin Andrews
Zsazsóó>!

“Can I help you, Detective?”
Falin stepped around me, shoving his way into my little loft. His eyes scanned the room.
“Hey, I didn’t invite you in.”

Kapcsolódó szócikkek: Alexis Caine - Alex Craft · Falin Andrews
Zsazsóó>!

Dammit. I cried when I was angry, which only pissed me off more.

Kapcsolódó szócikkek: Alexis Caine - Alex Craft

A sorozat következő kötete

Alex Craft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Genevieve Jack: The Ghost and the Graveyard
Amelia Hutchins: Taunting Destiny
Karen Chance: Touch the Dark
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kevin Hearne: Hounded
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Thea Harrison: Dragon Bound
Kelley Armstrong: Haunted
Cassandra Clare: City of Lost Souls
Emma Bull: War for the Oaks