Grave ​Memory (Alex Craft 3.) 7 csillagozás

Kalayna Price: Grave Memory

When ​the dead need to talk, Alex Craft is always ready to listen…

As a Grave Witch, Alex solves murders by raising the dead—an ability that comes at a cost, and after her last few cases, that cost is compounding. But her magic isn’t the only thing causing havoc in her life. While she’s always been on friendly terms with Death himself, things have recently become a whole lot more close and personal. Then there’s her sometime partner, agent Falin Andrews, who is under the glamour of the Winter Queen. To top everything off, her best friend has been forever changed by her time spent captive in Faerie.

But the personal takes a backseat to the professional when a mysterious suicide occurs in Nekros City and Alex is hired to investigate. The shade she raises has no memory of the days leading up to his brutal ending, so despite the very public apparent suicide, this is murder. But what kind of magic can overcome the human will to survive? And why does the shade lack the… (tovább)

>!
Roc, 2012
384 oldal · ISBN: 9780451464590
>!
Roc, New York, 2012
ISBN: 9781101587041

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Kalayna Price: Grave Memory

Uh, Alex itt egy kicsit át esett a ló túl oldalára. Bár nem volt elszállva magától, semmi ilyesmi, egyszerűen csak nem gondolt bele a dolgokba. Nem ő az egyetlen a városban, akinek feltűnnek az összefüggések és nem őaz egyetlen, aki tehet ellenük. Ráadásul nincs is képesítése. Szóval itt elcseszte a dolgokat. De rendbe hozta, csak akkorra már késő volt. Ettől még tetszett. Mert több dolgot is megtudhattunk Alex származásáról, a múltjáról. Ideje lenne már, hogy kiderüljön, hogy az apja melyik udvarba is tartozik. Van egy jó tippem, de jó lenne biztosra tudni.
Én Falin sajnálom Falint. De önhibájából vagy sem, a királynőcske „tulajdona” és semmit sem tehet ellene, amíg le nem telik a szolgálata. Bár a vége érdekes volt. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki abból a helyzetből az írónő.
És Death!!! Végre többet is megtudtunk róla és a világáról. De a nevét még mindig nem tudjuk. Ez már kezd cikis lenni, komolyan Alex, igazán megkérdezhetnéd már végre, hogy mi is a neve. A legtöbb kapcsolat minimum ezzel kezdődik. Kíváncsi vagyok, hogy mi is fog kisülni ebből a hármasból. Az egyik tiltott, a másik meg nem éppen szabad, az akaratát tekintve. Komolyan nem tudom, hogy kit választanék Alex helyében kettejük közül. Igazán jöhetne egy harmadik fél, akinl nincs semmilyen akadály és még be is jön Alexnek.

Tufuka>!
Kalayna Price: Grave Memory

Hmm… nehéz döntés… kit is válasszak…
Eddig Falin volt, most meg Death felé hajlok.
Nah jó, legyen MINDKETTŐ! :D

Normális értékelés később. :)

andie88_Sentellion>!
Kalayna Price: Grave Memory

Ó, hogy a bátonyterenyei nagynénikém reszketeg térgye kalácsát! Most várhatok egy évet?? Ez a rész hozott pár fordulatot Alex kis csapatába és életébe minden téren. Jobban hasonlított az elsőre és egyáltalán nincs lezárása a dolgoknak, sőt még jobban összekuszálódtak. A Death rajongók imádni fogják, a Falin rajongók kevésbé, aki mindkettőjükért rajong, az jár a legjobban. :D

A sorozatot ajánlom az Anita Blake (korábbi kötetek) rajongóinak, illetve, akiknek tetszett a Charley Davidson (azoknak is, akiknek az alap ötlet tetszett, de ki nem állhatják Charley-t.) sorozat. Mindkét sorozattal sok a hasonlóság, de közben mégis sikerül megtartania egyediségét, ami főleg a világ felépítésben mutatkozik meg. Az Urban Fantasy rajongók biztosan szeretni fogják. Bár jóval kevesebb benne a poén, mint a fenn említett két sorozatban, akcióból, mágiából és fura lényekből egyáltalán nincs hiány. És ahogy azt az Urban Fantasy kínálattól megszoktuk, itt is mindhárom részben van nyomozós szál, de szerencsére mindegyik ezzel a fura, egyedi világgal és annak mágiájával áll szoros kapcsolatban, úgyhogy kellően érdekes és izgalmas. Alex úgy vonzza a bajt, mint fény a lepkét, ezért nem igazán lehet mellette unatkozni. Nem mondanám kifejezetten bad-ass hősnőnek, és elég sokszor rohan fejjel a falnak, de azt el kell ismerni, hogy ha rákapcsol, akkor fusson az ellenség amerre lát. Persze mivel állandóan megtalálja a baj, valószínűleg már rég 6 lábbal a föld alatt lenne, ha nem lenne az oldalán két félisten (na jó, egy tündér és egy kaszás). Ééés itt jön be a szerelmi háromszög, ám abból is a jó fajta (TEAM DEATH, de azért Falint sem vetem meg :D). Rajtuk kívül van még egy pár szereplő Alex csipetcsapatában, akik szintén megérnek egy misét. A humorforráson kívül, amiből kicsit lehetne több is, szerintem minden megvan ebben, ami kell egy jó kis addiktív UF sorozathoz.

13 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Kalayna Price: Grave Memory

Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert mindig történik valami izgalmas és imádom ahogyan bemutatja a szörnyeket, meg különböző síkokat és Faerie-t. Ebben a részben is meg volt a kellő izgalom, Alexet szokás szerint kergetik a különböző gonosz és szemigonosz arcok. Ezzel nem is volt gondom, hanem a szerelmi szál! Aj-aj. Valószínűleg én vagyok az egyetlen rajongó, aki Death helyett Falinnak szurkol és valószínűleg én vagyok az egyetlen, aki húzza a száját a történtek miatt. Al tinikora óta bele van zúgva az általa Death-nek becézett lélekgyűjtőbe, így nem is csoda, hogy mikor a körülmények úgy hozzák, össze is melegszik vele. De nekem valahogy ettől rossz érzésem volt, és nem csak azért, mert TEAM FALIN! Hanem Death eddig a cuki és dögös és huncut alak volt, aki időnként megjelenik Alex konyhájában és egy kicsit flörtölgetnek. De a kapcsolat közöttük valahogy nem klappol, és valahogy egy kicsit ki is herélte Death dögös karakterét. A csóri pasi aaaaanyira szerelmes, Alex meg aaaaanyira… nos, hát nem. Arról nem beszélve, hogy érezhetően Alexet egyre inkább Faerie felé sodorja a sorsa, ami közelebb viszi Falinhoz és egyre távolabb viszi Death-től, szóval alapból elég esélytelen a dolog.
Na de nem is ez a leglényegesebb az egészben, hanem a nyomozások, varázslatok, harcok ééés annyira szeretem, hogy a sok különböző szál végül teljesen kiszámíthatatlan módon, de összefut. Nagyon remélem, hogy a következő kötetben több Falint kapunk és kicsinálják végre valahogy a Winter Queent :D Awww, és remélem, hogy az új ABMU ügynök, Briar Darque és visszatért még, mert irtó badass és vicces a csaj :)))

4 hozzászólás
NewL P>!
Kalayna Price: Grave Memory

És most vagyok bajban. Eddig ez volt a legfordulatosabb az összes közül, és sajnos a következő része még mindig nem jelent meg.


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

“Do I have to sell my soul to get a hot guy to show up and bring me back when I’m fatally injured? Even if the answer is yes, just tell me where to sign.”

1 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

I felt like the tin man, off to see the wizard. Except I already had a heart. It was in my purse. The saddest thing about the whole situation? I had my heart in a Ziploc bag and that wasn’t the worst part of my day.

1 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

“You don’t look so hot, chick. What did you get into now?” She paused. “And why are you alone?”
“I got my heart ripped out.”
“And he left you with his essence in you. Why—” She stopped. “Fuck, you’re being literal.”

1 hozzászólás
judit_asztalos >!

Do I have to sell my soul to get a hot guy to show up and bring me back when I’m fatally injured? Even if the answer is yes, just tell me where to sign.


A sorozat következő kötete

Alex Craft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Touch the Dark
Genevieve Jack: The Ghost and the Graveyard
Kevin Hearne: Hounded
Amelia Hutchins: Taunting Destiny
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Kelley Armstrong: Haunted
Thea Harrison: Dragon Bound
Cassandra Clare: City of Lost Souls
Emma Bull: War for the Oaks