Kéz ​a kézben (D.A.C. 3.) 187 csillagozás

Kalapos Éva: Kéz a kézben

A sorozat harmadik részében Flóra és barátai ismét olyan helyzetekkel találják szembe magukat, amilyenekkel még sosem találkoztak. Végre megtörik a jég, és Flóráéknál talán lassan helyreáll a családi béke, ezzel párhuzamosan azonban a lány magánélete egyre zűrösebbé válik. Flóra és Dani barátsága tovább mélyül, és fény derül arra, kik és miért zaklatják a fiút. Vajon hogy reagál a D.A.C. ebben a helyzetben? És mit tegyen Flóra, ha közben ő maga is egyre jobban összezavarodik a saját érzéseivel kapcsolatban? A hosszú, közös balatoni nyaralás alatt, tisztázódnak a dolgok vagy még jobban összekuszálódik minden? Születnek-e új szerelmek, lesznek-e nagy szakítások, hogyan alakul a társaság élete? Tarts te is Flórával, Zsanival és a többiekkel, és légy részese a D.A.C. 3. fergeteges nyári kalandjainak!

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155385933
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
304 oldal · ISBN: 9789634030133

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Fellegi Flóra · Kővári Emma (Ginny) · Halász Dániel (Dani) · Lőrincz Zsanett · Fellegi Gergő


Kedvencelte 15

Most olvassa 24

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Nagyon olvastatta magát, pikk-pakk kivégeztem a könyvet.
Egy nyaralás mindig jól jön, ebben a részben ez volt egy központi esemény. Én is szívesen elmennék a barátaimmal két hétre a Balatonra. Valószínűleg kb. én is így buliznék, mint Flóráék, mi sem kedveljük a nagy tömeget. Sokkal többre tartjuk egymás társaságát.
Ahogy megkedveltem Márkot, most annyira irritált. Egy idióta. spoiler
Ennek a sorozatnak az a legnagyobb gondja, hogy annak ellenére, hogy olvastatja magát, két hét után már a nevekre is alig emlékszem, de még az eseményekre sem nagyon. Nem tudom, hogy én olvasom-e nagyon figyelmetlenül, vagy csak ennyire nem hagy maradandó nyomot bennem. Nem tudom. Az biztos, hogy most ennél hosszabb értékelést nem tudok róla összehozni, mert nem igazán emlékszem rá. :D

ƨɔɴом P>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Igazabol a konyv mar az elejevel egy kicsit megvett maganak, es szurkoltam neki, hogy a kezdeti elan a vegeig kitartson. Meg imitt-amott vannak benne olyan dolgok, amik felett nem tudok elsiklani maradektalanul, ilyen pl. Gery, vagy eppen Mark esete. De azert be kell latnom, hogy ez fenyevekkel jobb kotet volt az elozo kettonel.

Greylupus>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Az előző résznek nem volt kifejezetten függővége, de ahogy anno a második részbe, úgy most a harmadik részbe is eléggé gyorsan belerázódtam. Nagyon kedvelem a kis társaságot, imádom az összetartásukat minden helyzetben és lassan már barátaimnak tekintem őket:).
A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. Gerit sikeresen kimentették a kábítószeres társaságból, komoly barátnője lesz és úgy tűnik, hogy lassan kezd kilábalni abból a gödörből, amibe belekerült. Flóra pedig éli a 16 évesek évesek világát, sok kalamajkával és még több szerelemmel. És eljön a nyár, amit a kis társaság már nagyon vár, hiszen két hétre leutazhatnak a BALATONRA. Amit azért is írok nagy betűkkel, mert talán a mai fiataloknak már nem mond túl sokat, hiszen ma már menőbb külföldre járni nyáron, de nekünk még ez jelentette a NYARALÁST, a kalandokat, a bulit, a pasizást és még órákig tudnám sorolni, hogy mi mindent:). Én speciel az összes nyaramat bármikor vissza tudnám idézni, akár anyuékkal, akár barátokkal, táborozással töltöttem lenn pár hetet. Főleg az utolsó nyaram volt emlékezetes, amikor mi is, mint Flóráék, négyen lányok mentünk le és töltöttünk el egy hetet a Balatonnál.
Flóráéknak is hatalmas élmény, mert bár van velük kísérő, de nem nagyon kavar be a lányoknál, így ők négyen + persze Ákos buliznak, strandolnak, beszélgetnek és lelkiznek hatalmasakat és szereznek életre szóló élményeket. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, de az, hogy a lányok a Balatonnál nyaralnak és ezzel visszaidézhettem a saját tinikoromat, ezzel még inkább a szívemhez nőtt a D.A.C.
Persze a szerelmi szálról se feledkezhetek meg, hiszen ebben a korban nagy részben ekörül forog minden. Flóráék fiatalok, szépek, szinte mindegyikük párkapcsolatban él, de ezen kapcsolatok, mint az első szerelem, nem minden esetben tartanak örökké. Melyikük kapcsolata éli túl a buktatókat? Ki választ új párt magának? Kíváncsian követtem nyomon a lányokat, hiszen itt két olyan páros volt, akiknél talán jobban izgulhattunk – Zsani és Gabe és Flóra és Márk. Ez az a kor, amikor a lányok érzelmileg többet várnak a fiúktól, a fiúk pedig testileg szeretnének többet kapni a lányoktól. És ez persze konfliktushoz vezet…
Az írónő pedig bátran vág bele ezekbe a témákba. Már az előző részben is előkerült az első testi kapcsolat – kivel, hogyan és mikor tegyék legyen meg „az első” és ez a kérdés továbbra is fennáll. Van aki már túl van rajta, van aki még csak fontolgatja, Kalapos Éva pedig nagyon ügyesen, a történetbe beleszőve mutatja meg, hogy mi történhet a valóságban, milyen buktatói lehetnek egy félreértésnek vagy egy elhamarkodott döntésnek…
És a szerelmi háromszög? Megnyugtatok mindenkit, hogy a háromszög széthullik, Flóra dönt, de hogy kinek a javára, azt nem árulom el:). De az biztos, hogy a kialakult párocska nagyon aranyos, az egyik legszívhezszólóbb sms váltást tőlük olvashattam:).

„Most már tényleg az enyém vagy. :) Csók. […] Csak a tiéd. Szeretlek. :)”

Amit még fontosnak tartok megemlíteni, az egy másik téma, az elfogadás. Az egyik főszereplő révén megtudjuk milyen az, amikor az embert megbélyegzik, beskatulyázzák és egy általánosítás miatt még bántani is bántják – mind verbálisan, mind fizikálisan. Nagyon tetszett, ahogy a társaság erre reagált – imádtam azt is, hogy nem mindenki azonnal pozitívan szemlélte a dolgot, hiszen az előítéletek mindannyiunkban ott vannak és ez így volt életszerű; de az még inkább, hogy az iskola végül hogyan oldotta meg ezt a problémát. Ezt így kellene mindenhol kezelni!
És a történet vége? Hogy úgy mondjam, elég érdekes csattanója lett. Bár tippelem, hogy mi lesz a megoldás rá, de biztosra én sem merem mondani, így nagyon kíváncsian várom a következő részt!
Összességében nagyon tetszett ez a rész is, nálam már most kiérdemelte a maximum pontszámot. Szeretem a szereplők élethűségét, imádom az összetartásukat, becsülöm az írónőben, hogy kemény témákhoz mer nyúlni, de mindezt képes úgy megírni, hogy inkább izgalmas legyen, mintsem szájbarágós. Szóval jöhet a következő rész!

Vivi_>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Nem értem miért kínoztam vele magam. Valamelyik nap elszóltam magamat, hogy eddig csak jó könyveket olvastam 2015-ben. Ahogy látszik, ez nem tetszett. Gondoltam, ha már a második része egy kis szikrát is felvetett bennem, hogy folytassam, talán a harmadik rész lesz az áttörés, ami miatt még talán meg is szeretem a sorozatot. Hát nem.

Egyszerűen nem értem még mindig az írónőt. Ezek az angol szavak becsempészése… Minek? Annyira idegesítő, amikor meglátom, hogy ott van. Girlpower?? Komolyan… Fú… Jó, talán mondhatjuk, hogy már kezd leszokni róla, de még mindig elég idegesítő.
Olvasom itt a jó értékeléseket, de úgy látszik csak én vagyok ilyen akinek ez már túl tinis?, vagy nem is tudom milyen. Pedig még én is úgymond tini vagyok, szóval lehetőleg tetszenie kellene, de szerintem már a sok jó könyv mellett ez nagyon eltörpül. Vagy csak nekem másabb a nézőszempontom.

Ami még eléggé idegesített, hogy próbál rejtett utalásokat tenni, hogy mit tegyünk, mi a helyes. Például felmerül a rasszizmus kérdése. Történetesen azzal, hogy Dani (aki talán az egyetlen szereplő, kiről még van is pozitív véleményem) félig cigány. És persze ezért a suliban zaklatták őt……Nem meglepő? Erre is keresünk megoldást, Johny bá személyében. Hogy ez a pasas mindent meg tud oldani, ez fantasztikus A legviccesebb az, hogy annyira próbálja az írónő a mai fiatalok életét visszaadni, hogy néha már annyira erőltetett. Ezért se szeretek magyaroktól ilyet olvasni, mert az egyetlen kivétel az Szjg volt, amit elviseltem, meg talán a Nyitótánc. Sajnos már annyi ilyen gimis/sulis történetet megírtak, hogy nem tudnak semmi újat nyújtani ezzel kapcsolatban nekem. Esküszöm, amikor megláttam azt a mondatot, amit Flóra barátja írt, Márk, nem tudtam sírjak, vagy röhögjek. Inkább csak fogtam a fejem.
„Mi landoltunk, bébi, nálad mizu?:D” Pff. És egy ilyet vegyek komolyan…

reka0216>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Azt hiszem eddig ez a kedvenc D.A.C részem.Valami újat éreztem az előző kötetekhez képest.A könyvtárba ,ahová járok a gyerek részlegre pakolták a sorozatot ,pedig szerintem ez sokkal inkább a tinédzserekhez/nek szól ,szóval anno amikor az első részt olvastam nagyon meglepődtem.Szerintem ez a kötet kiemelkedő a többi kötet közül.Egy fejlődésen megy át az egész és itt most a szereplőkre is gondolok.Flórát még jobban megkedveltem.Hasonlítunk.Zsanit egy kicsit keveseltem.Ági és Ákos így együtt imádnivalóak voltak.Ginny kedvecem maradt.Márkkal éreztem ,hogy lesz valami és örültem a végkimenetelnek.Dani még nem álompasi ,egyenlőre :D.Nagyon tetszett ,hogy különböző témákat érint a könyv pl.:az elfogadás,ítélkezés,felnőttéválás.Emiatt néhol egy kicsit tanítójellegűnek is éreztem.Nagyon várom már ,hogy a következő részt olvashassam.Egy élmény volt.

kte P>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Ez a rész és az egész D.A.C. sorozat egy aranyos tinitörténet komolyabb témákkal megspékelve. Mindig vannak problémák, hol a családban, hol a párkapcsolatokban, néha egyéb területen. A szereplők jól eltaláltak, hitelesek. Szívmelengető, ahogy a szövetség tagjai megpróbálnak vigyázni egymásra és segíteni a többieket. Az elolvasása simogatás volt a lelkemnek, nagyon jó érzéssel fejeztem be.
Egyike azon könyveknek, amiket mostanában képes voltam kétszer is elolvasni.
A fél csillag levonást azért kapta, mert voltak benne túlzások pl. egy fiú szerintem sosem írna olyat csak úgy, hogy spoiler

LoveRosie>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

IGEN IGEN IGEEEEEEN!
Gratulálok Kalapos Évának! Egyszerűen nem tudtam letenni ezt a részt (se). A cselekmény pörög, a karakterek fenomenálisak és a vicceken sírva röhög az ember.
Danin teljesen elolvadtam! Kell nekem is egy ilyen írtó cuki srác. Teljesen beleszerettem! *—*
Márk egy p*cs. Legszívesebben felpofoztam volna a könyv elején.
A D.A.C.-os srácok hihetetlenül jó fejek. Az ahogy védik egymást, nagyon szívmelengető. :'))
Hans-t már az első mondatánál megimádtam! :) Tökéletesen kiegészítik egymást Ginny-vel.

A három rész közül kétség kívül ez volt a legerősebb. A sorozat kedvencem, szóóóval még jóóó sokszor el fogom olvasni az egészet! :)

U.I.: Nem tudja véletlenül valaki, hogy mikor jelenik meg a 4. rész? :)

3 hozzászólás
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Egyértelműen a Kéz a kézben a sorozat legjobb kötete. (Aztán majd a következő még jobb lesz, ezt már most látom). Szokás szerint fontos témákról ejtett szót a kötet, mint a rasszizmus vagy a szexualitás kérdése. Mindent nagyon éretten kezelt a szerző, nem adta bele a karakterei szájába Disney-stílusban a „Fogadj el mindenkit” szöveget, hanem egyszerűen a karakterek által megmutatta, miként változhat valakinek a gondolkodásmódja, ha nyitott a világra. Ah, csodálatos ez a könyvsorozat.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Tessenek DAC-ot olvasni! Csak bátran, mert ez egy igazán kiváló könyvsorozat, szerethető karakterekkel, realisztikus világábrázolással. Ráadásul még humora is van, pedig van benne dráma dögivel. Szóval, olvassátok el, igazán nem fogjátok megbánni.

http://media-addict.hu/2014/12/10/konyvkritika-kalapos-…

TimisBooks>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Az első három rész közül ez tetszett a legjobban eddig.
Márkot nagy nem szeretem… spoiler. Gabe fantasztikus pasi, tényleg minden csaj álma. :) Dani… na ő viszont már túl tökéletes… Nem is létezik ilyen.
Ágit viszont nagyon bírom. Jó látni, ahogy kibontakozik.

Röfipingvin P>!
Kalapos Éva: Kéz a kézben

Minden kötete a sorozatnak nagyon finoman tanítani szeretné a kamaszokat. A többihez képest itt egy kicsit direktebbnek éreztem a dolgot, de ettől függetlenül még mindig jó kis sorozat ez.


Népszerű idézetek

Dorothie>!

A meséhez az ember sose lehet túl öreg.

Kapcsolódó szócikkek: mese
2 hozzászólás
Vivi_>!

„Annyira vágysz a győzelemre, hogy megtennéd velem, hogy becsapsz? Ezzel elrontod a játék örömét, és egyáltalán nem éri meg. Minden játék bizalmon alapul, ha az elvész, nincs is értelme játszani.”
Ha azt nézzük, a szerelem sem más, mint egy játék, amiben nyílt vagy cinkelt lapokkal játsszunk, és ha lefektettük a szabályokat, azok mindkettőnkre érvényesek.

Cheril>!

Hiába, Hitchcocknak igaza volt: „a film olyan, mint az élet, csak az unalmas részek ki vannak vágva”.

Cheril>!

– Ginny, ez a tied? – sikkantott fel Zsani, kiemelt a halomból egy élénkzöld darabot, és a csípőjéhez tartotta. – És komolyan nem hordod? Tök jó kis szoknya!
– Az egy felső – vágta rá Ginny szárazon.

Kapcsolódó szócikkek: Kővári Emma (Ginny) · Lőrincz Zsanett
Cheril>!

– Szuper vagy, tudod?
– Ne pumpáld az egóm, mert szétdurranok – vigyorodott el, […].

Cheril>!

[…] nekem senki ne mondja meg, kivel járjak, magam is el tudom dönteni!

mollie55>!

Tény, hogy melletted hullámvasút az élet, és végül is vannak, akiknek nem bírja a gyomra a hullàmvasutat. Akkor maradjanak is földön…..bár az is biztos, hogy sose élvezhetnek olyan kilátást, mint azok, akik kockáztatnak.

102. oldal

kte P>!

– Nem igaz, hogy nem bírtok spórolni, mi lesz veletek, ha rendes fizetést kaptok? Én akarok venni egy új laptopot, már tavaly nyár óta gyűjtök rá…
– Dugulj el, mi nők vagyunk – torkolta te Zsani, és nagyot húzott az ásványvizéből. – És mint ilyenek, biológiailag alkalmatlanok a spórolásra. Nekünk a gyűjtögetés van a vérünkben, csak mi nem bogyókat gyűjtünk, mint az ősasszonyok, hanem. ööö, cipőket.
– Filmeket – tettem hozzá.
– Ruhaanyagot – csatlakozott Ginny, és megszavazott magának még egy vaníliás sütit.
Ákos kétségbeesetten nézett Ágira.
– Ugye, te nem…?
– Sajnálom – pillantott rá szánakozva Ági. Tudod… könyvek.

46. oldal, Veszélyzóna

P_Zsoofi>!

– Ez a srác viszont úgy néz rád, hogy kedvem lenne kést és villát adni neki, hogy legalább kulturáltan faljon fel.

133. oldal


A sorozat következő kötete

D.A.C. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Maradj velem
Tavi Kata: Szívkeringő
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Bízz bennem
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában
Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Leiner Laura: Bábel