!

Egy ​új élet (D.A.C. 1.) 318 csillagozás

Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –20% 2.392 Ft
Book24 · 2.990 Ft –16% 2.512 Ft
Bookline · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül…

Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások – D.A.C.!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
226 oldal · ISBN: 9786155385216
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
272 oldal · ISBN: 9786155385186

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Pásztor Ákos · Fellegi Flóra · Kővári Emma (Ginny) · Király Márk · Lőrincz Zsanett · Balla Ági · Fellegi Gergő · Orosz Gábor (Gabe)


Hirdetés

Kedvencelte 31

Most olvassa 61

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Kikiriki
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Nekem is pont ugyanaz volt a bajom, mint ahogy azt a többiek leírták előttem. Amerikai köntösbe bújtatott szereplők és az összes kamaszkori probléma betuszkolása egy könyvbe.
Ha eltekintek ezektől, akkor bátran kijelenthetem, hogy tetszett, élveztem.
Kedvenc szereplőim közé Ákos, Ági és Ginny tartozott. Ha másért nem, akkor legalább miattuk megérte újraolvasni a könyvet.
A főszereplővel, Flórával nem nagyon tudok kibékülni, ahogy Zsanival se, de hát ízlések és pofonok…
A könyv borítója viszont borzalmas.

>!
Vivi_
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Először is miért akar minden magyar író, magyar szereplőket mindig amerikai köntösbe bújtatni?
Döntsék már el, hogy most magyar körülményeket akar leírni vagy külföldit.
Nem mondom, hogy annyira rossz volt, de a Hűvösvölgyi sulinál biztosan jobb, azonban egy Szjg-nél kevésbé.
Az írónő szerette volna a mai tinik problémáit összesűríteni. Értem én, ez kell a tinédszereknek rámutatni, hogy mi a hiba meg stb…
DE! Azért egy 13 éves fiú kezd el drogozni és egyetemistákkal járkálni? Legalább valamivel idősebb lenne Flóra testvére, mondjuk olyan tizenhat.
Na meg attól forrt fel az agyvizem, hogy minden második embernek van egy külföldi neve is!?
Pl.: Gábor – Gabe; az ofője Flórának (nem tudom hirtelen a rendes nevét) – Johhny bá; Emma – Ginny (jó mondjuk csak azért, mert hasonlít rá, na de akkor is).
Mondjuk Harry Potter fan létemre nem kerülte el a figyelmemet a sok utalás rá, sem a Gyűrűk Uráról. Ez azért tetszett.
Meglehetősen hamar végeztem vele, de csak azért mert annyira könnyű nyelvezete van, hogy még félkómásan is felfogta az agyam azt, amit olvasok, ami nagy teljesítmény a részemről, mert olyankor a felét elfelejtem arról amit olvastam.
Nekem ugyanolyan votl mint a többi tinikönyv, nem nyújtott semmi újat, sem kevesebbet mint elvártam volna tőle, amúgyis csak azért álltam neki mert jókat írtak róla és gondoltam miért ne?
A legnormálisabb szereplőknek Ágit és Ákost tartottam. Előző könyvmoly, ami plusz pont neki :D, az utóbbi hát róla nem jut eszembe semmi jelző, csak annyit jegyeztem meg, hogy úgy néz ki mint Liam (Gale) az Éhezők viadala filmből, valamiért még is megkedveltem.
A szereplők sem voltak nagyon kidolgozva. Valakiről eszembe jut valami, másról meg semmi.
Zsani – bulémia, fekete haj, menő cuccokban jár
Flóra – kb annyit tudok róla, hogy átlagos és szereti a filmeket
Márk – kosarazik és szőke hajú
Gabe – hát róla annyi maradt meg, hogy fekete hajú
Geri – Flóra öccse és olyan mint egy zombi
Láthatjátok milyen érdekfeszítő tulajdonságok :D…
Zsaniról még annyit, hogy most komolyan nem venné észre senki azt, hogy becsempészik valaki egy macskát az iskolába és ott van órán?
Végül is, amiről az egész könyv szólna a D.A.C. ,arról nem sok mindent tudunk meg, de talán a következő részekben. Végtére is elolvasom a többi részt is, de csak azért mert érdekel mit hoz ki az író a dolgoból. Azt ki is felejtettem, hogy a szereplők néhányszor angolul válaszoltak dolgokra… áh : see you soon, csajok ; anytime ,
"- Szóval belém vagy esve?
– Something like that." ._.
U.I.: Nekem már túlságosan is lányos és pink a borító. Meg azokon a csókolozó valamiken is röhögtem :D. Talán anime figurák akarnak lenni? Kitudja…

8 hozzászólás
>!
Ross P
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Rózsaszín? Igen.
Csajos? Igen.
Tinik vannak benne? Igen.
Tetszett? … Igen…

Kinéztek a melóhelyen, a metrón, a 32-es buszon, hogy ezzel a könyvvel mászkáltam fel s alá, de tudjátok mit? Nem érdekel. A könyv ugyanis egész jó volt.
A főszereplő tinédzserek nem mentek az agyamra, és ezzel már túlszárnyalta minden elvárásomat, amit egy ilyen regénykével kapcsolatban támasztottam.
A tinipicsogás helyett egész komoly témákat is érintett, a karakterek élőek és kellő mértékben átlagosak voltak, valamint igazi felüdülés volt, hogy azt éreztem: végre olyasvalaki ír fiatalokról, aki ismeri is őket. (Sehol semmi csuncsulázás… khm…)

Azt vettem észre, hogy konkrétan érdekel, mi történik Flóráékkal. És bár nem én vagyok az elsődleges célközönség, nem bántam meg, hogy elolvastam.

Kifejtősen: http://rosskonyvek.blogspot.hu/2013/10/szakallas-pasike…

14 hozzászólás
>!
GytAnett
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Szerintem én lepődtem meg a legjobban, de egészen tetszett ez a könyv. Mondjuk én mindig is nagyon jól elvoltam a kis tinikről szóló könyvekkel, ha jól voltak megírva, szerintem azért, mert még mindig élénken emlékszem a gimis éveimre, amiket imádtam a bonyodalmakkal, csalódásokkal együtt. :)
Az elején azt hittem, hogy ez nagyon nem lesz az én könyvem. Nagyon sok volt Flóra monológja az elején, hogy mi a baj a mai tinikkel, meg hogy ő milyen magának való. Ennyire azért nem érdekelt a dolog. Aztán azon kaptam magam, hogy a könyv felét már el is olvastam. majd a végére értem.
Néha egy kicsit sok volt a nyavalygás, de még bőven az elviselhető kategórián belül maradt. spoiler
Túl hosszú értékelést nem bírok írni erről a könyvről. Egy igazi tiniregény, elsősorban kamaszoknak, tizenévesekről. Felhívja a figyelmet néhány jellemző problémára, de egyébként pont azt adja, amit várni lehet tőle. Család(i gondok), barátok, szerelmek, csalódások.
Mindenképpen folytatni fogom, érdekel a folytatás. Meg úgy sejtem, hogy nem alaptalanul sikeres sorozat. :)

>!
kiruu
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Ez a könyv nem nekem való, tini létemre olyan furcsán néztem rá… Nem adja vissza azt, amit kéne. Az átlagos tiniknek nem drogozik a 13 éves öccsük, én legalábbis így gondolom. Vagy ha igen, nem nézik tétlenül. Lehet, hogy én vagyok rossz tini, de alig volt köze a valósághoz. Ákos az egyetlen normális szereplő!

1 hozzászólás
>!
Adrirawia
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Egy icipicit tényleg amerikai történetre hasonlít, illetve ahogy a könyv végén volt szó, hogy tisztára olyan Flóra élete, mint egy film.
Viszont ettől függetlenül szerintem jó könyv, és megmosolyogtató.
Valamiért nagyon fájt az, hogy Flóra apukája semmit se tud szinte Flóráról. Meg önmagában tényleg mennyire magányos lehetett eddig, amíg Zsani fel nem tűnt.
Na igen, Zsani. Őt nem kedvelem. Persze, kell egy őrült barátnő mindig, de … ne. Ellenszenves. Nagyon.
Ági volt a kedvencem. Ugyanis szerintem kicsit rokonlelkek vagyunk, bár ami megmaradt nekem, hogy az Anna Kareninát és az Anyegint olvasta…na azt én nem olvastam. Vagyis csak részben olvastam. És teljesen megértem a pasik terén. Ráadást ő a druszám. Szóval…
Na meg Ákos! Róla mindig barátnőm karaktere jut eszembe, akit imádok, és természetesen őt is imádom…
Flóra meg… Róla nem tudok véleményt mondani, őt ugyanis valahogy se nem utálom, se nem szeretem különösebben.
Illetve annyit még, hogy örülök, hogy az írónő itt nem csak a szokásos iskolanaplóféle regény sémáját követte, hanem vitt bele némi felvilágosítós dolgot is. Nem tudom hogy tudnám megfogalmazni. spoiler
Szóval… Jó könyv. És gondoltam, na, akkor megtudom, hogy így lett a D.A.C., ez az első könyv, hogy erről szól és vége.
Nos… Elhittem, hogy ez lesz a vége, de nem. Mert enyhe függővég lett hagyva, persze azért, hogy felkeltse az érdeklődést a következő részre.

>!
Charityy
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Igen, egy átlagos tinikönyv. De akkor is tetszett. Nem volt full rózsaszín, ahol minden csak a pasikról szól és ez tetszett. Könnyen olvasható, vicces történet és a szereplők is kedvelhetőek, viszont nem tudtunk meg róluk túlságosan sok mindent.

>!
OMAM
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Komolyan mondom, rosszabbra számítottam. Arra a tipikus tinikönyvre, amin lehet nevetni, és jó poénok vannak benne, de semmi újat nem nyújt.
De mégsem ezt kaptam, ennek pedig nagyon örülök.
Arra gondoltam, hogy ez is majd olyan „Szent Johanna-feelingű” lesz, amiben van egy lány, meg egy srác, ezer évig sírnak egymás után, ez a legnagyobb problémájuk, közben nyilvánvaló, hogy mindketten tetszenek egymásnak. Nekem ez akkor bejött, amikor a sorozatot olvastam, de most nem hiányzott.
Tényleg volt benne szerelem, ez oké, semmi bajom nem volt vele, mert alig van olyan ifjúsági könyv, amiben ne lenne. De nem az volt, hogy az egész cselekmény annyiból áll, hogy Flóra Márk után sír, és más nem is történik. Ott voltak a barátok, Zsani, Ákos, Ági… Ákost és Ágit már az elejétől fogva kedveltem (mégis ki ne kedvelne meg egy könyvmolyt?), de Zsanival nem nagyon tudtam mit kezdeni. Nekem olyan érzésem volt, mintha csak tenné az agyát. Már eleve a legelső macskás jelenet sem volt semmi, a többiről meg már nem is beszélek. Az írónő valószínűleg pont ezt akarta elérni vele, úgy, hogy közben legyenek olyan jelenetek is, amikor önmagát adja. Ezeknél szerettem meg őt igazán.
Az már sok volt, hogy egy 13 éves gyerek egyetemistákkal lóg. Akkor már fogtam a fejemet, hogy MI VAN?!?!?! Ráadásul belezúg az egyik csajba is. Aha, majd ha piros hó esik. Azért itt még nem tartunk, már bocs. Ha Flóra öccse idősebb lenne, legalább 15 éves, nem is szúrná a szemem annyira, de így… Ez „kicsit” túlzás.
Gábor. Gabe. Aucs. Hogy lehet valakit így becézni??? Ez fájt. Rossz volt olvasni. Magyarok vagyunk. Magyar könyv. Magyar nevek és becenevek inkább, azt megköszönném.
Könnyed stílusú, mosolyogtató könyv, alig várom, hogy a következő részt olvashassam!

>!
oldmoviegirl01 P
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Az első magyar tiniregény olvasásom, így nincs összehasonlítási alapom, sőt gimis sem vagyok már, de annyit elmondhatok, hogy szívesen olvastam.
Szívesen olvastam a 16 éves Flóra szemén keresztül barátságok kialakulásáról, segítőkészségről, egy széteső családról, titkokról, szerelembe esésről, ’online életről’.
Mai, modern, és könnyedsége mellett komolyabb témákkal is foglalkozik.
Olyan első rész volt ez, amely amellett, hogy nagyon olvastatta magát, megfelelően kíváncsivá tett a frissen alakult baráti szövetség tagjainak további kalandjai, baráti-családi-szerelmi kapcsolatainak alakulása iránt.

>!
Jeffi SP
Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Féltem, hogy valami Szent Johanna Gimi koppintás lesz. Mostanában ugyanis, azt vettem észre, hogy úgy dönt sok író, hogy ha az bejött akkor azt kell követni. Olyan ez mint a Twilight után a sok vámpíros könyv megjelenése, a Szürke ötven árnyalata után a sok pornó megjelenése. Tehát féltem, hogy kapok valami olyasmit, mint az…ami amúgy nem feltétlen rossz dolog, de azért ha lehet valami eredetit várok mindig.
Nem, nem másol. Az egyetlen, amit azonosnak láttam a két könyvben, hogy fiatal, gimnazista gyerekekről szól. És itt körülbelül a hasonlóság ki is fújt. @Sicc –cel beszéltük, hogy nem feltétlen rossz az, ha erről szól egy könyv, ez a korosztály még talán pont bevonható az olvasásba, és talán jó ha ilyesmit olvasnak.

bővebben a blogomban:
http://jeffi-olvas.blogspot.hu/2013/11/kalapos-eva-dac.html

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Nilla I

Azért egy zenész csajának lenni király, ezt egyszer mindenképp próbáld ki.

32. oldal

12 hozzászólás
>!
Jeffi SP

– A könyvtárban vannak könyvek németül is, és nem csak dögunalmasak – ajánlotta mosolyogva, és félresimított a szeméből egy vörös tincset. Neheztelésnek nyoma sem látszott rajta, pedig több mint egy órát várt rám, mázli, hogy legalább könyv volt nála. Hm, talán tényleg jobban meg kéne fontolnom azt az olvasásügyet. – Megnézzem neked?
– Köszi, az tök jó lenne. De ha egy mód van rá, ne a Twilight legyen, jó?
– Mit szólsz a Szürke ötven árnyalatához? Biztos nagyon szexi lehet németül.
– Fúj, magyarul se érdekel!

190 -191. oldal

1 hozzászólás
>!
Michie

Imádom a szobámat: egy nagy kreatív szemétdomb az egész.

Kapcsolódó szócikkek: Fellegi Flóra
3 hozzászólás
>!
kiruu

Nem tudom, kell-e magyaráznom, milyen, amikor az embernek van egy 13 éves öccse, de talán az „apokalipszis” szó jellemzi a legjobban a helyzetet. Az öcsém egy zombi. Kábè olyan, mintha a Walking Deadből lépett volna ki.

>!
Emyon

Próbáltam rendes naplót írni, de az öregeknek valószínűleg igazuk van, amikor azt mondják, hogy digitális generáció vagyunk: öt percen belül görcsöt kapott a kezem.

>!
kiruu

Tudodénigazábólazthiszemnemtudomhogykellcsókolózni.

>!
DiamondGirl

Lecsekkoltam a Face-t, de miután már a harmadik nagyoncukikisállatos-meghatóidézetes kép alá éreztem késztetést odaírni, hogy „ó, szarjatok már rózsaszínt”…..

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fellegi Flóra
>!
Emyon

Ákos egyébként nagyon helyes srác: sötétbarna haja van és mélyzöld szemei, kicsit olyan, mint Liam Hemsworth az Éhezők Viadalában, amiben csak az a szomorú, hogy én kicsit sem hasonlítok Jennifer Lawrence-re.

>!
Emyon

Ahol bizalom van és összetartás, ott kezdődik a barátság.

>!
Vivi_

– Egyébként pedig a diáktanácsról lebeszélnélek, mert valami okból csak a legnagyobb seggfejeket veszik be.
– Próbálkoztál, mi? – röhögte el magát Zsani, mire Ákos gyilkos pillantást vetett rá.


A sorozat következő kötete

D.A.C. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matthew Quick: Forgive Me, Leonard Peacock – Bocsáss meg, Leonard Peacock!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Tavi Kata: Nyitótánc
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Anita Gayn: Sütilány
Leiner Laura: Bábel
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 3.
Papp Dóra: Tükörlelkek
Kemény Zsófi: Én még sosem
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu