Kakebo 10 csillagozás

Kiadástervező napló mindenkinek
Kakebo

A kakebo nem más, mint egy világszerte népszerű kiadástervező napló – zseniális japán találmány saját pénzügyeid kézben tartására. A kiadásokat négy fő kategóriába sorolva könnyedén nyomon követheted és elemezheted a költekezési szokásaidat, így rájössz, mely pontokon érdemes változtatnod rajtuk.
Miért használd a kakebót?

1. MEGTAKARÍTÁS: használatával a havi kiadásaid akár 30 százalékát is megspórolhatod
2. REND: egyszerűen és módszeresen kezelheted a pénzügyeidet.
3. KONTROLL: megtervezheted és ellenőrizheted, hogy mennyit költesz.
4. FEJLŐDÉS: tudatos gazdálkodásra ösztönöz.
5. SIKERÉLMÉNY: megtanít arra, hogyan bízzál a saját képességeidben, és hogyan kezeld stresszmentesen a pénzügyeidet.

A kakebót 1904-ben mutatták be, feltalálója Hani Motoko (1873-1957), az első japán újságírónő.

>!
Ventus, 2018
192 oldal · ISBN: 9786155828058

Most olvassa 4

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

A japánokat a világ legtakarékosabb népeként tartják számon, náluk a takarékoskodás, a megfontoltság életfilozófia, kakebo-t már gyerekek számára is készítenek, hogy már kicsi koruktól megtanulhassák hogyan gazdálkodhatnak majd a pénzzel.

A Kakebo segítségével átláthatóan és egyszerűen tervezhetjük meg kiadásainkat, fontossági sorrendeket állíthatunk fel, és ha mindent feljegyzünk, akkor könnyebben felhagyunk talán a felesleges költekezéssel, mert leírva jobban szembesülünk azzal, hogy mennyi szükségtelen dologra költünk.

Színkódok szerint csoportosítja a módszer a kiadásainkat, megkülönböztet alapvető szükségleteket fedező kiadásokat, másodlagos szükségleteket fedező kiadásokat, kultúrára és szabadidőre fordítható kiadásokat, valamint extra és váratlan kiadásokat.

Véleményem szerint a könyv összeszedett, hasznos, okos segítség lehet a havi költségvetésünk megtervezésében és nyomon követésében. Persze azt még hozzá kell tennem, hogy magyar átlagfizetésekből nem könnyű takarékoskodni, de a Kakebo mindenképpen segíthet.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2018/11/kakebo-avagy-kiad…

>!
Niki_
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

IMÁDOM! Aki hasonlóan szereti vezetni a kiadásait, mint ahogy én is vagy eddig nem vezette, de szeretné vagy úgy érzi, hogy megszorításokra lenne szüksége, de nem tudja, hogy ezt hol tudná elérni, annak nagyon ajánlom ezt a könyvet a figyelmébe!
Nagyon jól meg van szerkesztve, mindennek megvan a kis helye, nagyon szuper! És ami még nem elhanyagolható, hogy a grafikája is szuper!
Nagyon tudom a figyelmetekbe ajánlani ezt az 1 éves kiadástervezőt! Nálunk a konyhapulton van a helye. Minden vásárlás után eddig is mindig eltettem a blokkot, hogy be tudjam vezetni az Excel táblázatba, most már ebben a naplóba vezetem.
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2018/11/a-kakebo-egy-kiada…

>!
imma AP
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

Örülök, hogy van, örömmel használom, még ha következetesen át is húzok benne minden második sort, mert például – kikérem magamnak – én nem shoppingolok. A nagyobb baj az vele, hogy esik szét. Három lap már kiesett, és még csak egy hónapja használom. Egyébként a legjobban az tetszik benne, hogy amikor kategóriákra bontva és napokra bontva összeadom a heti költéseket, ugyanaz a szám jön ki :D Mindig meglep, hogy megint nem szúrtam el sehol a számolást.

>!
theodora
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

Tudom, hogy rengeteg applikáció van a költések vezetésére, egy időben én is használtam ilyet (amiben hasonlóan kategóriákra lebontva tudtam követni a költéseimet pl.: étel, ruha, stb). De egy idő után elveszítettem a türelmem, lelkesedésem, hogy ott is rögzítsem. Nekem mindig a fizikai határidőnapló az elsődleges – hiába jegyzetelek telefonomba, cetlikre, ide-oda, akkor vagyok elégedett ha a határidőnaplómban is nyoma van a napjaimnak, feladataimnak. Ezért már alig várom, hogy októbertől vezessem ebben a naplóban a költéseimet, célokat tűzzek ki és sokkal könnyebben figyelhessem mire mennyit költök.

Kinek ajánlom?
– azoknak akik most költöznek el a szülői házból, kollégiumba/albérletbe;
… (Bővebben a blogbejegyzésemben ;))

>!
vudura06 P
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

Nasznos kis könyvecske az biztos, de úgy gondolom, hogy az olcsóbb, ha előveszek egy füzetet és szépen megszerkesztek bene mindent, hogy aztán minden nap/hónap/év végén kitöltsem. Nekem legalábbis ez lesz az első lépésem a takarékosság felé. :D

>!
gjudit8 
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

Kevés szöveg, jó grafika. Érthető program némi segédlettel – kár hogy nem kapcsolódik hozzá egy jó kis progi, ahol könnyebb lenne az információk rögzítése…

>!
kmarcsi
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

Hát sajnos pénzt spórolnom vele nem sikerült. Mint kiderült én nem vagyok ez a 'minden egyes fillért leírogatós' személy, de aki ilyen, annak biztosan nagyon beválik, ugyanis a rendszer maga nagyon jól ki van találva, mégha nem is feltétlen nekem.

>!
Emese_Szalai
Kakebo

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

Ugyan nem haladtam végig vele, de ötletes kis napló. Mivel ösztöndíjból élek, ez a felosztás nekem nem volt megfelelő. Elteszem és ha végre keresni fogok mindenképpen újrakezdem.


Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

Mielőtt a boltban beraknál a kosaradba egy terméket, amelyet eredetileg nem terveztél megvenni, állj meg 10 másodpercre, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért is tartod épp a kezedben. Ha ennyi idő alatt nem találsz rá jó magyarázatot, jobb, ha visszateszed az árut. Ezzel a technikával elejét veheted az ún. impulzusvásárlásoknak.

13. oldal

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

>!
Kossuth_Kiadói_Csoport U

Fedezd fel a kakebót!

A japán kakebo (a helyes kiejtése: „kakeibo") szó szerint "háztartási naplót” jelent. Japánban több mint száz éve mindenki használja, még a gyerekek is, számukra külön változatot készítenek, így mind a családban, mind az iskolában már kiskoruktól megtanulják, hogyan vezessék, mennyi pénzhez jutnak, és azt mire költik. Egyébként nagyanyáink is beírták egy füzetbe a bevételeket és kiadásokat, hogy mindig tisztában legyenek a háztartás büdzséjének az állásával.

4. oldal

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek

>!
theodora

Ha ura vagy a kiadásaidnak, növekszik a biztonságérzeted, jobban bízol saját képességeidben, kevésbé leszel stressznek kitéve és megőrzöd lelki nyugalmadat.

4. oldal

Kakebo Kiadástervező napló mindenkinek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kamenyiczki Nóra: Élettervező
Stephen R. Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása
Vida Imre – Gyenge Balázs: Csináljunk pénzt!
Zilinyi Vilmos: Pénzügyek és pénzügyi tervezés
Bokor József: Vállalkozásgazdálkodási ismeretek
Novák Ákos: A bajnok benned él
Burgony Lilla: Nagy tervek kicsiny könyve
Ryder Carroll: A Bullet Journal módszer
Esküvői naplóm