The ​Promised Neverland 4. (The Promised Neverland 4.) 16 csillagozás

Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4. Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

The children of the Grace Field House orphanage must escape a macabre fate before it's too late. Life at Grace Field House is good for Emma and her fellow orphans. While the daily studying and exams they have to take are tough, their loving caretaker provides them with delicious food and plenty of playtime. But perhaps not everything is as it seems… With Norman scheduled to be shipped out, the children try their best to save him. Emma and Ray come up with a new plan, but then Norman makes a surprising decision. Shonen Jump's big hit of 2017, a masterful suspense story illustrated by up-and-coming artist Posuka Demizu. * Releases 4 times a year for 5+ volumes. Series is ongoing. * Will appeal to fans of mainstream Shonen Jump series like Assassination Classroom and Death Note. * Will appeal to fans of dystopian science fiction series like Deadman Wonderland. * Art show in Japan featuring Posuka Demizu's art.

>!
VIZ Media, San Francisco, 2019
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421597157
>!
VIZ Media, San Francisco, 2018
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421597157 · Illusztrálta: Posuka Demizu

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

bookworm1227>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

Na ez az a rész/arc (plusz a következő 3 fejezet, mert a szökés átnyúlik a másik kötetbe), ami nekem 5*** csillagos. Nem tudom, hogy tudná bármelyik másik is felülmúlni ezután. Teljesen a földhöz vág érzelmileg. Másodjára is ugyanúgy könnyeztem, izgultam, örültem, elérzékenyültem, lesokkolódtam, mint legelőször, mikor animében láttam. A hangulata valami eszméletlen, folyamatosan fenntartja a feszültséget, le sem tudod tenni.

A manga eddig nem csak plot szempontjából, hanem karakterekben is erős. Ott van Norman, Emma és Ray, akiket nyilván teljes szívemből imádok, mindhárman okosak, jószívűek, önfeláldozók, és bármit megtennének a családjukért, na meg remekül kiegészítik egymást. Isabella karaktere pedig annyira ambivalens, sokrétű és tragikus, hogy az elképesztő, órákig tudnék beszélni róla. Egyszerre negatív és pozitív, jó és rossz, szerető és kegyetlen, akivel egyrészt együttérzel, másrészt elborzadsz a tettein, és képtelen vagy megérteni, hogy élhet így. Már az is, hogy felajánlotta Emmának, hogy lépjen a nyomdokaiba, miután a lány hasonlót élt át, mint ő gyerekkorában, mert azt akarta, hogy Emma túléljen, megrendített. A tény pedig, hogy mindent megtett azért, hogy megállítsa a gyerekeket, a szökés után viszont sok sikert és szerencsét kívánt nekik az útjukon, majdnem megríkatott. Az altatója pedig nagy plusz volt az animében, mindig szíven üt, akárhányszor meghallom.*

Lassan elérkezünk számomra ismeretlen területre, kíváncsi vagyok, hogy alakul majd a történet ezután. Mondjuk ezt az egész jailbreak arc-ot nem tudom, hogy tudná bármi is felülmúlni, de tényleg. :D

* Olvasás közben végig az ment a háttérben:
https://youtu.be/rTJjtSP-ORc

UI: Határozottan be kéne szereznem ezt a mangát, már csak azért is, mert minden borítóját imádom.

beitghanima P>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

Nagyon szuper ez a sorozat!
Amikor azt gondolnad, hogy mar nem erhet meglepetes, akkor robban..meglep. Azt gondoltam, hogy kezd lehet lassan unalmas lenni, hogy valahogy el lesz minden a nagy szokes-el. Egyhangusag… ilyesmi. De igazabol sok meglepo dolgot tartogat meg. Jol valagba rugott azert, hogy nem biztam benne :D:D

Sillya>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

Ez a történet egyre izgalmasabb kötetről kötetre. De én sose fogom kiheverni, hogy spoiler Végre a gyerekek is kijutottak ebből a rémálomból, de kérdés, hogy nem-e egy rosszabb rémálomba csöppentek.

heysunny>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

PHIL, MIÉRT?!?!

Anyway, még mindig kicsit idegesít, mennyire okosak ezek a gyerekek, de öcsém, hát itt nem volt hiány plot twistekben, az is biztos. Nem kicsit indulnak be az események, sokszor megijedtem, hogy tényleg mindenki meg fog halni és trónok harca lesz??? De persze elég gáz lenne úgy, hogy több mint 90 chapter van kint a mangából eddig, akkor azok miről szólnának? :P Mindenesetre nem kicsit játszik az ember érzelmeivel ez a manga, de ez a kötet nagyon izgalmas, és tényleg olyanokat találnak ki ezek a kölykök, hogy megáll az eszem. De Phil, tényleg, cseszd meg.

Kittyki>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

1. Norman tuti nem halt meg
2. Hát mi volt ez a szökés gyerekik?
3. Mama. Miért? Miért most intettpl búcsút így nekik. Kegyetlen vagy.

Damien_Lambert>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

Még mindig képtelen vagyok elhinni, hogy spoiler Na de az igazán nehéz kalandok csak ezután fognak kezdődni.

Kaosmagier>!
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 4.

Hát ez egy nagyon durva kötet volt. Nem számítottam rá, hogy a főhősök egyikének fel kell áldoznia magát… Le a kalappal Norman előtt, hogy bevállalta és kitervelte az egészet T-T (Bár van egy olyan gyanúm, hogy nem halt meg, uh fenntartom a kétkedés jogát.)
A szökés megtervezése zseniális volt, minden elvárásomat felülmúlta spoiler


A sorozat következő kötete

The Promised Neverland sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: The City of Mirrors
Stephen King: The Stand
Stephen King: Wizard and Glass
Richard Matheson: I Am Legend
Stephen King (Richard Bachman): The Running Man
Max Brooks: The Zombie Survival Guide: Complete Protection from the Living Dead
N. K. Jemisin: How Long 'til Black Future Month?
R. Lee Smith: Land of the Beautiful Dead
H. P. Lovecraft: The Annotated H. P. Lovecraft
Peter Clines: 14 (angol)