The ​Promised Neverland 2. (The Promised Neverland 2.) 10 csillagozás

Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

The children of the Grace Field House orphanage have their happy lives upended when they find out they’re being raised to be fed to demons. Can they escape their fate before it’s too late?

Life at Grace Field House has been good for Emma and her fellow orphans. While the daily studying and exams they have to take are tough, their loving caretaker provides them with delicious foods and plenty of playtime. But perhaps not everything is as it seems…

Behind the facade of a happy orphanage, the children of Grace Field House are secretly being raised as food for demons! Determined to save themselves and the other kids, Emma, Norman and Ray begin planning an escape. But their caretaker, “Mom,” has brought in extra help to keep the orphans in line…

>!
VIZ Media, LLC, 2018
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421597133 · ASIN: 1421597136 · Illusztrálta: Posuka Demizu

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Krone nővér · Norman · Ray · Emma


Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
beitghanima 
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

Az elozo reszehez hasonlitva annyira nem izgalmas. Igazabol a „macska a galambok kozt” regenyt jutatja az eszembe (Agatha Christie). Mondjuk az is egy zart kozosseget mutatt be, de azon kivul nemtudnam megmondani miert. Ebben a konyvben kevesebb volt a meglepetes es tobb a szellemi munka.
Kivancsi vagyok viszont nagyon a folytatasra :) Nem lehet lerakni, annyira lekoti az embert.

>!
Sillya
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

Hasonlókat tudok írni, mint az első kötetről. Egyszerűen imádom ezt a történetet. Tetszik, hogy itt egyik főhős sem a tipikus „fejjel a falnak” karakter, hanem gondolkoznak és míg megvan a saját elképzelésük és motivációik, képesek higgadtan gondolkozni és az ellenség fejével gondolkozni. Végre az ellenség is egy érdekes karakter és kíváncsi vagyok a motivációjára. Talán, aki nem fogott meg, az Sister Krone. Ő eléggé idegesítő, szóval remélem, hogy minél hamarabb megszabadulnak tőle (akár a gyerekek, akár "Mama").

>!
Damien_Lambert 
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

Ez a rész is hasonlóan izgalmas lett, mint az első és bár nem történik benne sok minden spoiler mégsem lehet rajta unatkozni egy percig sem. Az áruló kiléte pedig egy olyan fegyvert ad a gyerekek kezébe, ami a győzelmük kulcsa is lehet. DE a történeten és a fordulatokon kívül a karakterek is brillíroznak. Norman és Ray még mindig a kedvenceim, Emma is jócskán kiveszi a részét az előkészületekben és végre spoiler Viszont az ellenfelet sem kell félteni, Anya továbbra is nagyszerű gonosz és Krone nővértől a hideg kiráz, de imádom amilyen elborult fejeket bír vágni.

>!
Kittyki
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

Egyre érdekesebb, kiderült ki az áruló (na rá pont nem gondolnánk), és irány a titkos szoba. Vajon mi van ott? És mi van a falakon túl?

>!
heysunny P
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

Még mindig nagyon tetszik a sztori, de kicsit úgy érzem, belassultunk… na de sebaj, csavar volt itt is bőven, úgyhogy unni nem untam, továbbá is nagyon olvastatja magát. Viszont kezdem egyre rosszabbul érezni magam, amiért ezek a 11 évesek fényévekkel okosabbak nálam. :D Tudom, tudom, zseni gyerekek, na de hát mégis, kérem…

Már nagyon várom, hogy Sister Krone kikerüljön a képből, mert bár a Mama ellen tevékenykedik, iszonyatos, ahogy ez a nő kinéz, és a creepy art kombinálásával mindig csak kiver a víz, amikor megjelenik… Arra kellett rájönnöm egyébként, hogy meglehetősen egyetértek Ray-jel, viszont azt sem tudom tagadni, hogy amit Emma szeretne, etikailag és emberileg kifogásolhatatlan, csak éppenséggel hatalmas veszélynek teszik ki vele magukat. Kíváncsi vagyok, Ray, és főleg Norman (aki elég patthelyzetbe került), hogyan viselkedik mindezek után.

>!
Kaosmagier
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 2.

Nos, ebben a részben megjött az első igazi nagy csavar, ami nagyon tetszett spoiler
Ami még tetszik, az az, hogy minden szereplőnek van saját célja és terve, nem egy homogén csapatot alkotnak. Ez igen sok jót ígér a történet szempontjából (mármint nekünk olvasóknak, a szereplőknek annyira nem…) spoiler


Népszerű idézetek

>!
Damien_Lambert 

Képesek vagyunk mögé osonni. Az első célpontunk a nővér. Nem hiszem, hogy lehetetlen lesz megölni őt.

>!
Damien_Lambert 

Más szóval, valószínű, hogy egy besúgó van köztünk gyerekek között.

Kapcsolódó szócikkek: Emma · Norman · Ray
>!
Damien_Lambert 

E pillanatban veled szemben ül… A legfőbb ütőkártyád.

Kapcsolódó szócikkek: Norman · Ray

A sorozat következő kötete

The Promised Neverland sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

H. P. Lovecraft: The Annotated H. P. Lovecraft
Mark Lawrence: Emperor of Thorns
Peter Newman: The Malice
M. L. Spencer: Darkmage
Daniel Arenson: Kings of Ruin
Gav Thorpe: Kill Team
Jason Ciaramella: C Is for Cthulhu
S. T. Joshi: Primal Sources
H. P. Lovecraft: The Complete Fiction
Donald R. Burleson: H. P. Lovecraft: A Critical Study