A ​sötétség oldalai (Varázskönyv-trilógia 2.) 8 csillagozás

Kai Meyer: A sötétség oldalai

Furia egyre mélyebbre hatol a könyvek varázslatos világába. Az ősrégi könyvtárak és fantasztikus történetek birodalma fölött a zsarnoki három család uralkodik. Egy titkos helyről, a Szentélyből irányítják minden könyvmágus és könyvönkívüli történetét. Ám Furia és a társai ellenállást tanúsítanak. Hogy a világukat megszabadítsák az elnyomóktól, elindulnak, hogy a veszélyek dacára a rejtett menedékhelyeken keresztül megkeressék a hatalom központját ˗ és a könyvmágia legnagyobb titkára bukkannak.

Eredeti mű: Kai Meyer: Nachtland

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619705 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Furia Salamandra Faerfax · Finnian · Atticus Arbogast · Cat · Pip Faerfax


Most olvassa 1

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Barátaim! Könyvmolyok! El sem tudjátok képzelni, mire képes a könyvmágia, ha rossz célokra használják! Kai Meyer sorozatában megvalósult a betűk szerelmeseinek álma: a könyvek birodalma, amelyet elvileg azért alapított Severin Siebenstern – némi időutazós hatásra, részletek ez az előző részben – , hogy minden könyvmoly boldogan éljen benne. Aztán persze a dolgok félrecsúsztak, megindult a harc a hatalomért, a gondosan lefektetett alapelvek sérülni kezdtek, megjelentek a könyvönkívüliek, akiket gettóba kényszerítettek a könyvmágusok, és persze elkezdtek fellázadni az elnyomás ellen. Az ellenállás azonban még gyenge lábakon áll, Furia Faerfax még csak egy fiatal lány, akinek nagyon sokat kell még tanulnia a könyvmágiáról, hogy tényleges esélye legyen felvenni a kesztyűt az Akadémiával (így hívják a könyvek birodalmában az államot). A második felvonásban jelentősen emelkedik a tét, egyre jobban belelátunk a birodalom feslett ügyeibe, ősrégi titkokat és meglepő összefüggéseket ismerhetünk meg, és az is körvonalazódni látszik, hogy miért lehet Furia a megoldás kulcsa. A kalandok még fantasztikusabbak, a könyvmágia egyre félelmetesebben erősebb, régi barátokat veszítünk el, és újak érkeznek, időnként a legváratlanabb helyekről. A helyzet egyre bonyolultabb, Furia tudtán kívül a nagypolitika kellős közepébe kerül, immár a birodalmat irányító három nagy családot is eléri a változás szele, és főhősünkkel együtt eljuthatunk az állam szívébe, a Szentélybe is, hogy ott aztán tényleg elszabaduljon a könyvmágikus pokol. Letehetetlen alkotás, fordulatos, akciódús, miközben a karaktereket sem hanyagolja el a szerző, és persze a könyvek világa fantasztikus. Az egyetlen probléma az, hogy kicsit lassan indulnak be az események, az első néhány tíz oldal dögunalom, de utána olyan sebességgel indul be a történet, hogy én a végéig le sem tudtam tenni, egy szuszra tettem magamévá a több, mint 400 oldalas darabot, amely természetesen a legizgalmasabb részénél szakadt félbe, így most kaparom a falat, amíg jön a következő felvonás (jelenleg az ötödik részénél tart a sorozat, szóval messze vagyunk még a végétől szerencsére).
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/12/28/konyvkritika_…

>!
Nizaya
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Hirtelen ötlet volt, hogy ez lesz az idei évem utolsó olvasmánya, de annyira vártam, hogy muszáj volt kézbe vennem. spoiler

Csodálatos ez a fantáziavilág. Könyvmágia. Könyvmágusok. Beszélő tárgyak. Jól felépített hatalmi rendszer. Még több könyvmágia. Egyedi karakterek. És ezzel szinte semmit nem írtam le, elképesztő Kai Meyer fantáziája!
Talán a szereplők jellemfejlődését kicsit háttérbe szorította a rengeteg cselekmény, de lesz még idejük kibontakozni az utolsó részben.
Apropó, cselekmények. Tele van a könyv történésekkel, sok helyszín kerül színre, több szereplő szemszögéből. Volt, hogy elvesztem a sorok közt, de a végén minden egybefonódik, minden apróság értelmet nyer.

Csak remélni tudom, hogy kiadják az utolsó részt, engem rettentően érdekelne, ahogy az író többi könyve is.

>!
koppy
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Fuu.. ez nekem nagyon nem jött be. Az első kötet még úgy ahogy elment, de ez kifejezetten idegesített. Nagyon jó ötlet a könyvek világát alapul venni, viszont a kivitelezés nagyon erőltetettre sikerült. Több helyen is feltűnően a Harry Potterből átvett elemeket véltem felfedezni (pedig én általában az ilyeneken nem akadok fent, mert szeretem a témát). Ezzel nem is lenne gond, de olyan kényszeredetten van benne, hogy az már fáj. Lehet, ez volt az, ami az első kötetben sem tetszett, de akkor még nem tudtam így hova tenni a dolgokat.

>!
Dorina_Tóth
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Annyira vártam a folytatást. Hát ez a rész annyira nem varázsolt el, mint az első, de már csak azért is várom a harmadik részt. Kíváncsi vagyok már, hogy mi lesz a vége, bár fele ennyi bonyodalommal is bőven élvezhető lett volna a könyv.


Népszerű idézetek

>!
Masni3 P

Furiának már hetek óta könyvillata volt: a legjobb úton haladt, hogy kiváló könyvmágussá váljon.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
Nizaya

– Ismered azt az érzést, amikor körülötted mindenki boldog, tele reménnyel és derűlátással, te viszont legszívesebben széttörnél valamit, mert egyedül te látod a fekete felhőket a láthatáron?

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
Anikó_Kádár P

Érezted már azt, hogy kénytelen voltál olyan sokat gondolni valakire, hogy biztos voltál benne, a másiknak éreznie kell, hogy rá gondolsz?

245. oldal

>!
Nizaya

Az emberek azt hisznek el, amit el akarnak hinni (…)

80. oldal

>!
Anikó_Kádár P

Könyvek mindig is lesznek. És emberek is, akik olvassák őket.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cat
>!
Nizaya

Szép kis barátok azok, akik az első gyanúra hátat fordítanak az embernek. Akik árulónak tartanak, csak mert megtartod magadnak azokat a dolgokat, amelyek senkire nem tartoznak.

103. oldal

>!
Nizaya

Valami egyszer félre fog siklani. Nem kell hozzá túl okosnak lenni, hogy ezt felismerje az ember.

106. oldal

>!
Nizaya

A harag olyan érzés volt, amivel tudott valamit kezdeni, miközben a bánat csak megbénította.

109. oldal

>!
Nizaya

Olyan emlékeken csüngsz, amelyek nem is a te emlékeid. Olyan idők után szomorkodsz, amelyeket csak hallomásból ismersz.

84. oldal

>!
Nizaya

– Vannak emberek, akik a világ oldalai között élnek. Kívülállók. Könyvfüggők.

71. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje
Derek Meister: Ghost Fighter – Gyilkos fény
Marah Woolf: Ne szeress!
Kathrin Lange: Florenturna
Rick Riordan: Neptunus fia
Joss Stirling: Misty
Virág Emília: Sárkánycsalogató