A ​sötétség oldalai (Varázskönyv-trilógia 2.) 19 csillagozás

Kai Meyer: A sötétség oldalai

Furia egyre mélyebbre hatol a könyvek varázslatos világába. Az ősrégi könyvtárak és fantasztikus történetek birodalma fölött a zsarnoki három család uralkodik. Egy titkos helyről, a Szentélyből irányítják minden könyvmágus és könyvönkívüli történetét. Ám Furia és a társai ellenállást tanúsítanak. Hogy a világukat megszabadítsák az elnyomóktól, elindulnak, hogy a veszélyek dacára a rejtett menedékhelyeken keresztül megkeressék a hatalom központját ˗ és a könyvmágia legnagyobb titkára bukkannak.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619705 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Furia Salamandra Faerfax · Atticus Arbogast · Cat · Finnian · Pip Faerfax


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Dawnofmyth
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Ez a rész nem jött be, az első jobban tetszett. Itt sokszor elvesztem benne, vagy nem kötött le a figyelmem, elkalandoztam. Nagyon kusza volt, de azért még elolvasom a harmadik részt ha kiadják. Nehezen indult be, És hiába olvastam nem sok minden maradt meg, vissza kellett lapoznom, hogy mi is történt/történt egyáltalán valami. Bíztam benne, hogy izgalmasabb lesz az első résznél.

>!
Narutofan98 
Kai Meyer: A sötétség oldalai

„Könyvek mindig is lesznek. És emberek is, akik olvassák őket.”

Nem tetszett, de nagyon nem. Az első kötet még úgy ahogy izgalmas volt a vége, de ez a második kötet nem tudott lekötni. Ültem, olvastam, de nem tudom, hogy mit. Valami volt ott, de hogy mi arra már nem emlékszem. Könyv mágusok, lárvák, valamit meg kell szerezni, szövetség… Mi van? Nem is értettem. Jobbra számítottam, mint amit kaptam. Pedig az első vége után már pörgős akcióra, szabotázsra, talán egy kis krimi szálra számítottam,de nem.
A százalék alapján nem csak én vagyok az, akinek ez nem jött be. De talán majd a harmadik kötet kárpótolja az olvasókat. De már nem biztos, hogy bizalommal venném a kezembe.

>!
kitti_th P
Kai Meyer: A sötétség oldalai

– Könyvek mindig is lesznek. És emberek is, akik olvassák őket.

Az előző részhez képest ez annyira nem nyerte el a tetszésem, ezért jár neki csak négy csillag, de most már elolvasom az utolsó részt is, mert ahogy sejtettem, ez is cliffhanger-rel zárult.
Az első 100-150 oldal untatott. Szinte semmi sem történik, még az akció is eseménytelennek hat. Isis unszimpatikus karakter számomra, akármilyen erős is, valahogy idegesítettek azok a részek, amikben csak ő szerepelt. Finnian és Cat sorsa pedig az első könyvben még oké volt, de ugyanazt megint elsütni már nem durran akkorát, mint elsőre. Ráadásul miért kell egy random pillanatban belesulykolni Furia szerelmi pálfordulását? spoiler
Viszont az a rész, ahol arról olvashatunk, hogy milyen büntetés jár annak a könyvmágusnak, aki bármilyen kárt tesz a könyvekben…. Bárcsak létezne ilyen a valóságban is. Akkor legalább senki nem rongálná meg a könyveket.
Egyébként nagyon tetszik a borítója, letisztult, mégis különleges. Nagyon szép.

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Barátaim! Könyvmolyok! El sem tudjátok képzelni, mire képes a könyvmágia, ha rossz célokra használják! Kai Meyer sorozatában megvalósult a betűk szerelmeseinek álma: a könyvek birodalma, amelyet elvileg azért alapított Severin Siebenstern – némi időutazós hatásra, részletek ez az előző részben – , hogy minden könyvmoly boldogan éljen benne. Aztán persze a dolgok félrecsúsztak, megindult a harc a hatalomért, a gondosan lefektetett alapelvek sérülni kezdtek, megjelentek a könyvönkívüliek, akiket gettóba kényszerítettek a könyvmágusok, és persze elkezdtek fellázadni az elnyomás ellen. Az ellenállás azonban még gyenge lábakon áll, Furia Faerfax még csak egy fiatal lány, akinek nagyon sokat kell még tanulnia a könyvmágiáról, hogy tényleges esélye legyen felvenni a kesztyűt az Akadémiával (így hívják a könyvek birodalmában az államot). A második felvonásban jelentősen emelkedik a tét, egyre jobban belelátunk a birodalom feslett ügyeibe, ősrégi titkokat és meglepő összefüggéseket ismerhetünk meg, és az is körvonalazódni látszik, hogy miért lehet Furia a megoldás kulcsa. A kalandok még fantasztikusabbak, a könyvmágia egyre félelmetesebben erősebb, régi barátokat veszítünk el, és újak érkeznek, időnként a legváratlanabb helyekről. A helyzet egyre bonyolultabb, Furia tudtán kívül a nagypolitika kellős közepébe kerül, immár a birodalmat irányító három nagy családot is eléri a változás szele, és főhősünkkel együtt eljuthatunk az állam szívébe, a Szentélybe is, hogy ott aztán tényleg elszabaduljon a könyvmágikus pokol. Letehetetlen alkotás, fordulatos, akciódús, miközben a karaktereket sem hanyagolja el a szerző, és persze a könyvek világa fantasztikus. Az egyetlen probléma az, hogy kicsit lassan indulnak be az események, az első néhány tíz oldal dögunalom, de utána olyan sebességgel indul be a történet, hogy én a végéig le sem tudtam tenni, egy szuszra tettem magamévá a több, mint 400 oldalas darabot, amely természetesen a legizgalmasabb részénél szakadt félbe, így most kaparom a falat, amíg jön a következő felvonás (jelenleg az ötödik részénél tart a sorozat, szóval messze vagyunk még a végétől szerencsére).
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/12/28/konyvkritika_…

>!
Nizaya
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Hirtelen ötlet volt, hogy ez lesz az idei évem utolsó olvasmánya, de annyira vártam, hogy muszáj volt kézbe vennem. spoiler

Csodálatos ez a fantáziavilág. Könyvmágia. Könyvmágusok. Beszélő tárgyak. Jól felépített hatalmi rendszer. Még több könyvmágia. Egyedi karakterek. És ezzel szinte semmit nem írtam le, elképesztő Kai Meyer fantáziája!
Talán a szereplők jellemfejlődését kicsit háttérbe szorította a rengeteg cselekmény, de lesz még idejük kibontakozni az utolsó részben.
Apropó, cselekmények. Tele van a könyv történésekkel, sok helyszín kerül színre, több szereplő szemszögéből. Volt, hogy elvesztem a sorok közt, de a végén minden egybefonódik, minden apróság értelmet nyer.

Csak remélni tudom, hogy kiadják az utolsó részt, engem rettentően érdekelne, ahogy az író többi könyve is.

>!
koppy
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Fuu.. ez nekem nagyon nem jött be. Az első kötet még úgy ahogy elment, de ez kifejezetten idegesített. Nagyon jó ötlet a könyvek világát alapul venni, viszont a kivitelezés nagyon erőltetettre sikerült. Több helyen is feltűnően a Harry Potterből átvett elemeket véltem felfedezni (pedig én általában az ilyeneken nem akadok fent, mert szeretem a témát). Ezzel nem is lenne gond, de olyan kényszeredetten van benne, hogy az már fáj. Lehet, ez volt az, ami az első kötetben sem tetszett, de akkor még nem tudtam így hova tenni a dolgokat.

>!
Realmistic
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Nagyon reménykedtem benne, hogy sokkal jobban tetszeni fog, mint az első rész, de úgy látszik ez nem az én világom… :( Valamiért sokszor belezavarodtam a történetbe és belevesztem a részletekbe. DE, mivel ugyebár a remény hal meg utoljára, ezért már csak azért is elolvasom a harmadik részt (ha kijön), hátha a lezárás már jobban fog tetszeni! :D

2 hozzászólás
>!
Marer
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Bár hiába olvasmányos a könyv, engem nem nagyon kötött le. Nem igazán értettem, mire megy ki a játék. Hol lassabb volt a tempó, hol gyorsabb, mégis úgy éreztem, hogy nem történt/történik semmi sem. Ami még nagyon zavart, hogy egyik szereplővel sem tudtam azonosulni. Záró részt is elolvasom, érdekel hogy oldódik fel a történet.

>!
knitta02
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Nagyon rossz ötlet volt mindenféle előzmény nélkül belekezdeni ebbe a könyvbe! Általában semmi hátrányom nem származik abból, amikor csak úgy „belecsöppenek” egy-egy történetbe, mert mindig akadnak megértést segítő utalások, de most szabályosan elvesztem az események rengetegében! Összevissza gabalyodtak a szálak, egyre több lett az ellenség és az áldozatok száma. Tényleg könyvszerető emberekről beszélünk?!
Számomra az igazi meglepetés Himmelék voltak. Pandora vég(zet)ét még mindig nem hevertem ki! Nagyon durva volt! A szerző tényleg senkit sem kímélt!
Komoly nehézséget okozott követni, hogy most ki-kivel van és még akkor is maradtak kétségeim. Szerintem ezt a világot rettenetesen túlbonyolították! A fülszöveg alapján azt hittem, ez amolyan „kincsvadászat” lesz régi poros könyvtárakban. Hát nem.
Becsületből végigolvastam, de számomra ez a sorozat itt ért véget!

>!
Anna_Kerekes_4
Kai Meyer: A sötétség oldalai

Azoknak ajánlom akik nem futamodnak vissza ha a történetszál szerteoszlik és összegabalyodik, mert pontosan ez történik. Az első részt úgymond félig lezártnak tartottam, nem értettem mit tud kezdeni a folytatásban a megmaradt infókkal. kellemesen csalódtam! Nem tudtam letenni! Kicsit nehéz volt néha követnem de a képzeletem az szárnyalt miközben ezt olvastam. A történetet úgy vezeti, hogyha nem figyelsz oda nem fogod megérteni. Az ilyen fajta történetvezetéssel nem voltam jóba de ez a könyv megmutatta milyen mikor igazán elmerülsz a világában. Ezt csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

>!
Masni3

Furiának már hetek óta könyvillata volt: a legjobb úton haladt, hogy kiváló könyvmágussá váljon.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
Nizaya

– Ismered azt az érzést, amikor körülötted mindenki boldog, tele reménnyel és derűlátással, te viszont legszívesebben széttörnél valamit, mert egyedül te látod a fekete felhőket a láthatáron?

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
Anikó_Kádár P

Könyvek mindig is lesznek. És emberek is, akik olvassák őket.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cat
>!
Anikó_Kádár P

Érezted már azt, hogy kénytelen voltál olyan sokat gondolni valakire, hogy biztos voltál benne, a másiknak éreznie kell, hogy rá gondolsz?

245. oldal

>!
Nizaya

Az emberek azt hisznek el, amit el akarnak hinni (…)

80. oldal

>!
kitti_th P

Könyvmágusok nem égetnek könyveket.

234. oldal, 34. fejezet

>!
Anikó_Kádár P

Azért nevezik melankolikus bogárnak, mert mindig szomorú. És többnyire a hátán fekszik. A hátukon fekvő bogarak valahogy mindig szomorúnak látszanak.

119. oldal

>!
Anikó_Kádár P

Talán egyikünk sem áll teljesen készen soha. Mindig csak megpróbálhatjuk a legjobbat kihozni magunkból.

216. oldal

>!
Anikó_Kádár P

Emberek vagyunk, hibázunk. Hamis ideáloknak és eszményi elképzeléseknek kötelezzük el magunkat.

163. oldal


A sorozat következő kötete

Varázskönyv-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje
Derek Meister: Ghost Fighter – Gyilkos fény
Marah Woolf: Ne szeress!
Kathrin Lange: Florenturna
Rick Riordan: Neptunus fia
Joss Stirling: Misty
Virág Emília: Sárkánycsalogató