A ​betű mágusa (Varázskönyv-trilógia 1.) 10 csillagozás

Kai Meyer: A betű mágusa

Harry Potter és Percy Jackson rajongóinak. Furia Faerfax a könyvek világában él. Nem csoda hát, hogy minden idejét a családi birtok hatalmas könyvtárában tölti. De ez a könyvtára különbözik az összes többitől: tele van különleges lényekkel és mágiával. De a legnagyobb titkot birtokába csak a könyvmágusok juthatnak. Furiának eltökélt szándéka, hogy ő is könyvmágus legyen. Ám ehhez meg kell találnia a lelki könyvét. De aztán a bátyját elrabolják, és Furiának ez mindennél fontosabbá válik. Hogy testvérét megmentse Libropolisba, a könyvkereskedések városába kell mennie. Számtalan veszéllyel kell szembenéznie, ám Furia rendületlenül küzd nemcsak testvéréért, hanem saját álmaiért.

Eredeti mű: Kai Meyer: Die Seiten der Welt

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Maxim, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617534 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Furia Salamandra Faerfax · Severin Rosenkreutz · Szent Viboráda


Kedvencelte 2

Most olvassa 10

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 188

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Kai Meyer: A betű mágusa

Elöljáróban csak annyit, hogy egy igazán különleges, egyedi és végtelenül ötletes történetről van szó, amiben minden, de tényleg minden a könyvekről, a mágiáról és az olvasás szeretetéről szól. Úgy vélem tehát, hogy könyvrajongóknak szinte már-már kötelező olvasmánynak számít.
Kai Meyer teljesen új világot, új varázslényeket alkotott.
Vannak itt életre kelt, saját öntudattal és lélekkel rendelkező bútorok, beszélő könyvek, könyvjelzőfák, életre kelt irodalmi karakterek, élő betűk és élő könyvek, pusztító penészráják, könyvhentesek és erdő könyvekből is.
Aztán persze vannak még önbeteljesítő jóslatok, szerelem, harc, forradalom, rengeteg titok és varázslat.
Habár számomra itt-ott kicsit túl volt írva és az elején kicsit lassan haladtam vele, végül mégis kiforrta magát, lekötött és meglepett.
Nem volt tökéletes, közel sem, de kezdetnek nagyon jó volt, lenyűgöző első könyv, ezért ha meg fog jelenni majd a folytatás – remélem – mindenképpen meg fogom venni a következő két részt is.
Egyre jobban imádom a Maxim kiadó kiadványait, mert például a füles borító belsejében lévő képek mindig gyönyörűek és illenek az aktuális könyv hangulatához.

Bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/12/konyvkritika-…

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Kai Meyer: A betű mágusa

A betűhalál a legnagyobb tragédia az irodalom szerelmeseinek, hiszen ha eltűnnek a betűk a könyvekből, a világ szürke és lélektelen lesz. Ezért nem kérdés, hogy bármi áron el kell pusztítani az Üres Könyveket, nehogy ez a borzalmas vírus rászabaduljon a könyvmágusok által igazgatott különleges világra, amelyben hemzsegnek a könyvönkívüliek, valamint a lázadók, akik meg akarnak szabadulni az egyre inkább diktatorrá váló mágusoktól, akik eredetileg szimpla könyvmániások voltak, de aztán megszédítette őket a mágikus képességeik által megszerzett hatalom. Miközben egyre durvábbá válik a harc a felek között, egy világtól elzártan élő kamaszlány levelezni kezd egy könyvön keresztül egy nála 200 évvel korábban élő fiúval, ami egyre bonyolultabbá teszi az amúgy sem könnyen átlátható összefüggéseket, melynek eredményeként egy izgalmas fantasy-nak örülhetünk. Kai Meyer saját műfajában Németország egyik legismertebb alkotója, nemrégiben jelent meg nálunk a Varázskönyv-trilógia első része, amely a könyvmágiának köszönhetően ki tud emelkedni a fantasyk tengeréből, azonban kicsit nehezen indulnak be az események, amelyek a végén túl gyorsan kerülnek lezárásra, de összességében egy letehetetlenül izgalmas könyvről van szó, amelyet kár lenne kihagyni az életünkből.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2018/02/02/konyvkritika_k…

>!
bozs P
Kai Meyer: A betű mágusa

Kai Meyer egy kiváló fantáziavilágot teremtett, remek ötletekkel és rengeteg akcióval. Nagyszerű olvasmány ez a történet, igaz picit terjengős és kissé bonyolult, de igazán szerethető.
A könyv első harmada roppant szórakoztató. Itt mutatkoznak be a kúriában élő lények, akik rendkívül kreatívak.
Furia, a főszereplő, nem tett rám nagy hatást. Igazából semmi izgalmas, meglepő nem volt benne.Egy képességet irigyeltem tőle: az alvaolvasást!
Ha én lennék az író, Furia testvérének elrablása után lezártam volna az első kötetet és a következőket egy újabb részbe teszem, ugyanis az előző részhez képest rengeteg új szereplő jelenik meg. Olyan sok esemény történik, hogy ugrálunk egyik helyszínről a másikra, néha elég nehezen tudtam követni a szálakat, de előfordultak számomra érdektelen részek is. Ezeket jobban kibogóza új könyvet nyitottam volna.

>!
Saille P
Kai Meyer: A betű mágusa

Bajban vagyok, mert tetszett is meg nem is. Nekem kicsit mesei volt némely fordulata spoiler, mikörben túl durván rángattak bele a történésekbe spoiler, és mivel lassan és hiányosan kaptam meg a világfelépítés leírását, ezért az elején kicsit tévelyegtem ebben a világban. De mást vártam valahogy, mert hiába a könyvekről szólt, mégse igazán, inkább egy ifjúsági kalandregénynek jött le nekem, ami a könyvek díszletei előtt játszódik. Pl.ott volt az a szuper borzongató katakombás könyvtár, erre épp csak bepillanthattunk, már el is kerültünk onnan és máshol játszódott az egész sztori. Libropolis is le volt írva, de inkább úgy mint egy XIX.sz-i London nyomornegyede, nem úgy mint a könyvek fantasztikus lelőhelye, valahogy hiányzott az, hogy érezzem a könyvek illatát, lássam a színüket, izgasson, hogy mi van bennük….itt csak eszközként használták a könyveket, az egész inkább politikáról, zsarnokságról, diktatúráról, lázadókról,merényletekről és mágiáról szólt (mintha a Star Warst vagy a Harry Pottert olvasnám csak más köntösben :P). spoiler. Ezenkívül nem tetszett, hogy Mme Antiquaról semmit sem tudtunk meg, pedig elvileg ő volt az egyik főgonosz, nem tetszett ahogy Severinnel végződött, stb. Ami viszont tetszett az egész történetet mozgató csavar, az nagyon ötletes volt, és alapjaiban feje tetejére állította az egészet, meg persze Furia lélekkkönyve, na az cuki volt! :)

>!
Rviki85
Kai Meyer: A betű mágusa

Az írónak sikerült egészen egyedi és különleges világot teremtenie, pont ezért volt nagyon jó olvasni ezt a könyvet. Az egész történet a könyvek szeretetén alapul. Szívesen ellátogatnék egyszer Furiáék könyvtárába vagy Libropolisba spoiler. Furia még az elején nem volt szimpatikus, de szerencsére a végére elhagyta a belénevelt előítéletek ismétlését. A kedvenc szereplőm egyértelműen Cat . Kíváncsian várom a következő kötetet, hogy milyen irányba indul el a történet.

>!
Dorina_Tóth
Kai Meyer: A betű mágusa

Könnyű olvasású, nem túl bonyolult, izgalmas történet. Imádom az olyan könyveket, amik a könyvekről és a könyvek szeretetéről szólnak. Szívesen olvasnám a következő részt is, amennyiben megjelenik magyar nyelven.

>!
Nympha17
Kai Meyer: A betű mágusa

Nagyon tetszett történet, ez a könyv tele van különleges ötletekkel :D
Jók voltak a karakterek is, a borító pedig tízből tízes.
A végén éreztem úgy, hogy kicsit be lettek sűrítve az események, részemről simán elbírt volna még pár oldalt, de ezt leszámítva imádtam.
Én is akarok egy lélekkönyvet :)


Népszerű idézetek

>!
Jean P

Minden könyv olyan hely, ahová az ember újra és újra visszatérhet.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax · könyv
>!
Jean P

[…] kedvelni egymást annyit tesz, mint felfedezni, hogy ugyanazt a nyelvet beszéljük. Egymást szeretni azt jelenti, hogy ugyanazon a nyelven verselünk.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax · Severin Rosenkreutz
>!
Jean P

Az új könyveknek nyomdafesték-, enyv- és várakozásillata volt. A régi könyveknek kalandillata, a sajátjuké és azoké, amelyekről meséltek. A jó könyvek pedig olyan aromát árasztottak, amelyben mindez meglapult, ám hozzá jött még a varázslat lehelete is.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
Dorina_Tóth

Senki nem lett volna képes mindezt a könyvet elolvasni. De sok könyvmágusnak a könyvek birtoklása volt a fontos. Az elvakult gyűjtőszenvedélyük nem ismert határokat

226. oldal

>!
Jean P

Furia Salamandra Faerfax alvaolvasó volt. Könyveket szívott magába, miközben aludt. Ennek a képességnek latin elnevezése is volt: somnevolismus. Mivel azonban senki más nem szenvedett benne, ő maga gondolta ki ezt a szót.
– A somnus alvást jelent, az evolutio pedig olvasást.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
Jean P

Miközben a könyvtárba igyekezve lefelé tartott a lépcsőn, Furia már érezte is a történetek illatát: a világ legjobb illatát.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
hkriszti83

Furia felcsapta a könyvet, elolvasta az elejét, ami újra olyan volt, akár a szerelem első látásra. Egy viharos éjszakával indult, a tábortűznél, egy történettel a történetben. Mielőtt Furia feleszmélt volna, már bele is feledkezett, a második oldalra alapozott, majd a harmadikra – amikor is sercegést hallott.
Rémülten leeresztette a regényt, a botszerű lámpa után akart nyúlni, ám véletlenül lelökte a polcról. Amikor a lámpa a földön koppant, több száz fekete pont spriccelt szét onnan, és nyüzsögve ide-oda szaladgáltak, akár a bolhák.
Betűk.
Szélsebesen hosszú szalaggá formálódtak, amely egyik polctól a másikig ért, és mindkét irányban folytatódott, amíg az árnyékba nem veszett. Magánhangzók és mássalhangzók, közöttük ékezetek és pontok, amelyek kocsányon lógó szemekként hajszálvékony csápokon billegtek.

16-17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Furia Salamandra Faerfax
>!
Jean P

(…) egy kiszögellésen hatalmas kőalak állt, egy hosszú ruhás nő, aki az egyik kezében nyitott könyvet, a másikban kardot tartott. Szent Viboráda, a könyvgyűjtők védőszentje (…)

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szent Viboráda

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Smaragdzöld
Michael Ende: A Végtelen Történet
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Sandra Regnier: A sötét jóslat
Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje
Derek Meister: Ghost Fighter – Gyilkos fény
Kathrin Lange: Florenturna
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. K. Rowling: Harry Potter