Pilács, ​a titokzatos tűzgyújtó (Pöpec és Paca nyomozóiroda 1.) 7 csillagozás

Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó

A talányos végrendelet Gazdag Gedeon kétségbeesve fordul a Pöpec és Paca Nyomozóirodához: épp két és fél órája maradt, hogy elhunyt Gusztáv bácsikája talányos végakaratát megfejtse, mielőtt annak tetemes vagyona az alávaló másod-unokatestvérre, Vilmosra száll. Pilács, a titokzatos tűzgyújtó Méteres lángok csapnak fel egy fészerből. Egy istállót, egy büfét, egy lugast és egy garázst már porrá égetett a Pilács néven emlegetett gyújtogató, de a rendőrség nem találja a rejtély kulcsát… A hollókővári kísértet Hollókőváry Adél az összeomlás szélén áll: kastélyszállójában hetek óta kísértet garázdálkodik. Emberéletek forognak kockán és a hotel is a csőd szélére került…
Három trükkös és rejtélyes krimi vár arra, hogy megfejtsd a titkait a Pöpec és Paca Nyomozóirodával!
• Izgalmas bűnesetek minden 8 éven felüli, jó szimatú detektívjelöltnek
• Több mint 30 megoldásra váró rejtvény
• Titkosírás és kódfejtő módszere

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kolibri, Budapest, 2013
80 oldal · ISBN: 9786155234309 · Fordította: Orosz Anett · Illusztrálta: Reiner Stolte

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Chöpp 
Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó

Három nyomozás Pöpeccel és Pacával. 8 éves kor körülig – de legfeljebb 10 – kell megejteni.

>!
Uzsonna
Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó

Három bűnesetben lehet besegíteni Pöpecnek és Pacának, hogy kiderüljön a tettesek kiléte. Az ifjú detektívjelöltetnek jó szórakozás (de még nekem is az volt! :-)).

>!
akire MP
Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó

Rejtvényes könyv, amelynek fő erénye, hogy valóban megfejthető talányokat tartalmaz. Ez manapság nagyon ritka a műfaj olyan vadhajtásai között, amelyeket még az agysebész nagyapa is értelmetlennek nyilvánít, és a sikertelenség érzetét keltik a gyerkőcökben.

>!
Chris 
Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó

Német és osztrák szerzők gyerekkönyveit mindig nagy öröm olvasni, ők ugyanis olyan jól értenek az ifjúság szórakoztatásához, mint kevesen a világon. Jellemzőek rájuk – ahogy erre a könyvre is – a rövid fejezetek, amelyek végén egy-egy feladat elé állítják az olvasót, a fordulatos történetvezetés, illetve az illusztrációknak a sztoriba ágyazódása. Jelen esetben minden második oldalon találunk egy-egy rejtvényt, amit a gyerekeknek kell megfejteniük. Ez lehet egy titkosírással írt üzenet (segítséget találunk a belső borítón), egy eltépett térkép összeillesztése, a helyes út kiválasztása (labirintus-játék) vagy éppen az egész oldalas képeken a nem odaillő dolgok megtalálása. Kvázi egy foglalkoztató füzettel van dolgunk, de ez több annál, hiszen izgalmas történetet is kapnak mellé a gyerekek, no meg a sikerélményt, hiszen az ő képességeikhez igazította a szerző a feladványok nehézségét. Így a szórakozás garantált, akár a szülők is együtt fejthetik a rejtvényeket a gyerekeikkel, remek időtöltést jelenthet számukra a három rövid történet, plusz, ha netalántán elakadnának a kis olvasók, mégis csak jobb, ha egy hozzájuk közelálló vezeti rá őket, minthogy egyből hátralapozzanak a megfejtéshez.


A sorozat következő kötete

Pöpec és Paca nyomozóiroda sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nógrádi Gábor: Kengu elrablása
Luisa Hartmann: The Haunted Castle of Lock Mor / A Loch Mor-i kísértetkastély
Varga Ferencné: Sző, fon, nem takács. Mi az?
Uroš Petrović: A rejtelmes Ginkó utca
Fúr-farag, mégsem ács
Julia Boehme: Mesekönyv az igaz barátságról
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve
Janosch: Kincsvadászat
Julia Boehme: Bori és az eltűnt kutya