Karvalyszárnyon 184 csillagozás

Kae Westa: Karvalyszárnyon

Miféle sors várhat egy grófkisasszonyra, akinek felbontották az eljegyzését, kardélre hányták a városát, és maga is csupán az utolsó pillanatban tudott elmenekülni?

Caliannara túléli a mészárlást, de hűséges testőre nélkül menekül, és kalandos módon zsoldosokhoz csatlakozik. Vajon elég az ottani felcser pártfogása, hogy a grófkisasszonyból harcos válhasson, ha mindenki más közönnyel, a kapitány pedig egyenesen ellenszenvvel méregeti?

Shastornak anélkül is megvolt a maga baja, hogy az ostromlott városból szökött nemeslány a nyakába szakadjon, de a neheze csak most következik. Megbízója átveri, a szerettei veszélybe kerülnek, ráadásul hitszegő bátyja is felbukkan.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993798

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Zurvan Delanga · Bartilliai Caliannara (Calina) · Shastor Pelagios · Reynir Torgul · Arinka


Kedvencelte 32

Most olvassa 4

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Deszy P>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Ó, hogy én mennyi mindent imádtam ebben a könyvben!

A főhősnőt, a mellékszereplőket (na jó, közülük van, akit imádtam utálni), a világot és magára a történetre sem panaszkodhatok.

Ritkán mondom ezt főhősnőkre, de Calinát kifejezetten imádtam. Egyszerre harcos és érzelmes nő. Nagyon tetszett, hogy nem kellett érzéketlennek lennie ahhoz, hogy erős legyen.Calina a bizonyíték, hogy lehet egy nő egyszerre erős és érzelmes.
De oldalakon keresztül tudnék írni a mellékszereplőkről is, jó pár nagyon érdekes mellékszál van itt.

A cselekmény pedig egyszerű és bonyolult egyszerre. Egyrészt egyszerű, hiszen két alapcélja van a főbb szereplőknek: Calinát biztonságba juttatni és kézbesíteni a rakományt, amit a zsoldosokra bíztak. Viszont annyira azért mégsem egyszerű, hiszen közben rejtélyek megoldására kellene rájönni, számtalan váratlan kalandot sodor az útjukba az sors, és a mellékszereplők múltja is alakítja a jelent.

Szuper volt!

A részletes véleményemért katt:
» http://www.deszy-konyv.hu/2015/12/kae-westa-karvalyszar…

10 hozzászólás
deen>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Az idei olvasmányaim közül az eddigi legnagyobb meglepetést ez a fordulatokkal teli, ötletes, nagyon jó karakterekkel dolgozó kalandregény okozta. Calina egyáltalán nem volt olyan grófnős, mint lehetett volna, elég jól alkalmazkodott az új rendszerhez, és nem félt bepiszkolni a kezét. Shastor egy igazi vezető, aki talpig becsületes zsoldos létére, és minden egyes embere előbbre való saját magánál. Zuvan is nagyon szimpatikus volt, a maga különcségeivel és Reynir pedig egy nagyon jól megformált ellensúly volt, annyira utáltam a behízelgő, beteg pofáját! Vare sokáig nagy kérdőjel volt, hiszen Calina más embernek ismerte, mint a testvére, Shastor, de azért bíztam benne, hogy valójában jó ember és ezt bizonyítja is. Nagyon tetszett ez a mágusokkal és snauka kígyókkal működő világ, amit kettéoszt egy sziklafa rengeteg. A cselekmény nagyon mozgalmas volt, csata csatát követett, miközben Shastor megpróbálta teljesíteni, mind testvére szavak nélküli kérését, mind pedig Talagar király borának célba juttatását. Az írónő nagyon jól csavarta a szálakat, egyre több lett a megválaszolatlan kérdés. Nagyon tetszett még a könyvben Shastor visszaemlékezése a múltra, illetve az utolsó csatában a párhuzamos múlt és jelen szemszög, ami igazán különlegessé tette a cselekményt. Remélem, hamar jön a folytatás.

Navi P>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

WOW :)
Első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó :) Egy szuperül felépített középkorias jellegű világ, ahol a mágia nagyon ritka és spoiler által „terjed.”
Imádtam a karaktereket, pedig eleinte tartottam Caliannarától, hogy hozza a tipikus elkényeztetett grófkisasszonyt, aki életképtelen. Erre fel a végére azért kitűnt, hogy benne is van Karvaly :)
Nagyon bírtan Shastor karakterét a saját becsületkódexével, az inkább lovag, mint zsoldosharamia férfit. Arnika is erős karaktere. A végén már nagyon kételkedtem benne, hogy a fatökű tényleg fatökű-e. Szerintem nem az, hatalmas stratéga. Vare is szimpatikus volt, a végére azért kiderült, hogy ő is változott az eltelt 11 év alatt, bár amit akkor tett …
Zurvan, az érző szívű, marcona, fafaragó-felderítő :) Nagyon aranyos volt :)
Reynir a tipikus rossz-jó, még tartogat meglepetést :) Volt egy-két megnyilvánulása, amikor szívesen felpofoztam volna.
Már csak egy kérdésem maradt: HOL A FOLYTATÁS????????????

4 hozzászólás
GytAnett>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Csak és kizárólag azért nem kap 5 csillagot a könyv, mert rettentő nehezen sikerült belerázódnom, ezt az egy hónapos olvasási időm is mutatja. Valahol a 150. oldal környékén jártam már, amikor sikerült elkapnia a gépszíjnak. Egy kicsit bánt a dolog, hogy nem adok max. csillagot, mert nagy valószínűséggel csak nem akkor kellett volna olvasnom, hanem az olvasási válságomból kilábalva. Ellenben után a maradék 300 oldal nagyon tetszett!
Láttam, hogy jók az értékelései, ennek ellenére igazán nagy meglepetést okozott. Ez egy nagyon korrekt módon összerakott fantasy világ, nagyon szuper szereplőkkel! Nem mondhatnám, hogy bárkit ne kedveltem volna. Még Shastorral is szimpatizáltam, pedig az elején igencsak pokróc volt. :D
Calina személyében végre egy olyan nemesi származású lányt kaptunk, aki nem hisztizik, nem nyávog, hanem egy kis adaptálódási idő után mindent megcsinált, segített, végül rendes csapattag lett. Időnként kemény döntéseket kellett meghoznia, de ez a rangjával és az életével jár. spoiler
Rajta kívül a legtöbb szereplő férfi, mindenféle fajtából. spoiler Olyan volt, mint a való élet, itt nem számított, hogy milyen származású, nem pukedlizett előtte senki.
Akit még kiemelnék, az Zurvan. Imádtam. Ennyi, nem ragozom tovább.
A Karvalyok élete nagyon nehéz, zsoldosként a túlélésre és a pénzre játszanak. Nem gondoltam volna, hogy valaha olvasok olyan könyvet, ahol a zsoldosok számomra szimpatikus karakterek lesznek, de itt nagyon megkedveltem őket. :)
Az egyetlen, ami nagyon bánt, hogy hiába fejeződött be úgy a könyv, hogy folytatása következik, szerintem arra már nem kell várni. :/ Vagy valaki tud valami biztató információt?

kratas P>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Nagyon tetszett!
A világ felépítése, a kalandok, a becsületes zsoldosok, a hősiesség, bátorság, a szereplők fejlődése és természetesen a Szőke :) De Calina is igazán remek leány és csak egy nagy bánatom van, hogy sehol a folytatás, pedig érdekelnének a válaszok és a további cselszövések.

2 hozzászólás
Panna>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Ez a könyv úgy kellett nekem, mint egy falat kenyér!
De most komolyan…
Annyira vágytam már egy igazán jó történetre, remek szereplőkre akik elrepítenek fantázia országba!
És most összejött, oly sokára, de megérte várni!
Imádtam, az első soraitól az utolsóig!
A világ amit az írónő felépített, valami eszméletlen.Ráadásul az,hogy bátran aprította a szereplőket, le a kalappal…Itt hullik egy, ott hullik, csak kapkodtam a fejem.Végig izgalmas volt,nem ülepedett le.
A snaukák, szerintem csodálatos lények, remélem találkozok még velük…sőt…biztos!!! :D
A szereplők…Jaj ,hol is kezdjem.
Na jó, kedvenceim: Szőke (fantasztikus egyéniség), Shastor erőskezű vezető, aki ráadásul mindig az egyenes úton halad. Calina hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül. Irra (róla mindig a Hófehér című mese jutott eszembe) :DDD
A végére hagytam Reynirt, valamiért vonzódom a „beteg állatokhoz”…és szerintem neki még nagy szerepe lesz a történetben.
Szóval kedves írónő, igyekezzen a folytatással!!!

24 hozzászólás
Roni90>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

WWWWÁÁÁÁÁÁÁÁ
Imádtam,minden sorát!!!!!Ha lehetne 10 csillagot adni,akkor annyit adnék rá!!!!
Letehetetlen,egyszerűen olvasatta magát.Ha neki kezdem,alig bírtam lerakni a kezemből.Teljesen magába szippantott a történet.Végig izgultam,hogy mi lesz velük.Tele volt fordulatokkal.A szereplők is nagyon szerethetőek.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

6 hozzászólás
Hópárduc P>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Húúú…nagyon nehéz „szülés” volt… :D
Talán az irónőtől olvasott első könyv tehet róla, de én nehezen haladtam vele. kicsit sok volt a leírás….és a végén kezdtek el történni az események. Persze, aztán gyorsan vége lett, hogy folytatása következik…:/
Mindenesetre jobb volt, mint a Démon és a papnő és a történet sem lett volna rossz.

1 hozzászólás
Orsolya_Mojzer P>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Mostanában úgy látszik kifogom az olyan könyveket, amik álomba ringatnak. Talán az első harminc oldal után már így jártam. A borító nagyon szép, csodálkoztam is hogy milyen olcsó volt a könyv, mikor megvettem. Unalmas, ennyi és nem több. Nem is tudtam figyelni olvasás közben a sztorira. A Karvalyok jó alapötlet, de nem sikerült kihozni belőle szinte semmit a szerzőnek. Pedig eleinte bizakodtam, hogy na most talán lesz valami, és nem lett. Calina és Zurvan kettőse is elég halavány. Oldalakat lehet átugrani és közben nem lehet elveszíteni a fonalat. Kár érte.

miluminal P>!
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Nagyon kellemes meglepetés volt ez a könyv! Határozottan tetszett, mert:
* nagyon igényes, választékos az író stílusa,
* az első oldaltól szépen épít világot,
* karakterközpontú a történet, amit én nagyon kedvelek,
* a fülszöveg alapján egy már-már nagyon egyszerű történetre számít az ember, és mégis sok kis csavarral és kiváló karakterekkel van fűszerezve a történet. Én sem tudtam, hogy merre tartunk illetve, amire számítottam volna, az sosem úgy alakult. Jaj, de szeretem az ilyet! off
* nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. El sem tudom képzelni, hogy mi lesz itt még…*-*

Az egyetlen negatívum számomra a borító. Ez nyilván szubjektív vélemény – kinek mi tetszik. Szerintem nem szerencsés a választás.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Leitattuk első este, amikor felcsapott közénk. Hallanod kellett volna, ahogy fejtegette, hogy minden nő kurva, aki már nem szűz, a saját anyját is beleértve. Veszett jól szórakoztunk rajta, amíg rá nem jöttünk, hogy komolyan gondolja. – Félig zárt szemhéja alól sandított a lányra. – Itt a magyarázatod, virágszál: csak addig kellesz neki, amíg nem voltál meg senki másnak. Felajánlanám lovagi szolgálataimat, de épp nem vagyok a helyzet magaslatán.

Könyvmolyképző KU>!

Shastor Pelagios vagyok, a Karvalyok kapitánya. Elvállaltam egy megbízást, és vagy teljesítem, vagy belepusztulok.

rere>!

– Királykisasszony, mi? Szerencsém, hogy ilyen bátor kis lovagot küldött a megmentésemre. – A szőke félrehajtotta a fejét. – Kicsit ugyan töketlen de annyi baj legyen.
– Hogy… töketlen? – ismételte értetlenül a lány.
Zurvan rávigyorgott.
– Bárki másnak első dolga lett volna megcsókolni a királylányt, amint eloldozta. Méghozzá jó alaposan.

Mitha>!

Sóhajtott. – Meg akartam csókolni búcsúzóul. Csak egy kicsit – vonta meg a vállát –, ahogy egy úrilányt kell. Hogy legyen mire emlékeznie, amikor bárók meg hercegek csapják neki a szelet.

Sketchy I>!

– Bevált recept újoncoknak csata után. – Shastor a kezébe nyomta a poharat. – Alkohol és nő.
Arinka ajkán átfutott egy fáradt mosoly.
– Shastor, lehet, hogy csodálkozni fogsz, de nem érdekelnek a nők.
– …és ez Irra életének legnagyobb tragédiája – morogta a kapitány. – Jó, legyen férfi! Mit szólnál a vőlegényedhez?

231. oldal

Ametiszt21>!

– Bízz az embereidben, kapitány! Nem leszel kevesebb attól, ha nem a te válladon nyugszik az egész világ terhe.

369. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Igazán örvendek. – A fiatalember meghajtotta magát, és ajkához emelte a lány kezét. – Reynir Torgul, tábori felcser. Szolgálatodra.
Ha nem érez minden porcikájában végtelen fásultságot, Calina a fejét csóválta volna a helyzet képtelenségén. Jól emlékezett a kapitány szókimondó megjegyzésére egy bizonyos Reynir szándékait illetően – és határozottan a szerencséjére vallott volna, hogy az első ember, aki barátsággal fogadja a Karvalyok között, rögvest hátsó szándékkal tegye… Önkéntelenül húzódott odébb, mire Reynir eleresztette, és mosolyogva mérte végig, mint aki remekül szórakozik.
– Ha nem csalatkozom, hallottál már rólam – szántott végig az ujjaival rőt haján. – Nem is nehéz kitalálni, mit.
Körbeintett a táboron.
– A nevükben fogom elnézésedet kérni, Calina. Bizonyára észrevetted már, mennyi itt a mosdatlan barom, aki azt hiszi, ha egy férfi képes tisztelettel szólni egy nőhöz, csakis alantas oka lehet rá. Örömmel megnyugtatnálak azzal, hogy feleség és három poronty vár haza, de – kecsesen megvonta a vállát – nekem sajnos még nem jutott ki a családalapítás örömeiből. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden utamba kerülő hölgyet ajánlatokkal ostromolnék, vagy hogy ne tudnám türtőztetni magam. Nyugodtan megkérdezheted a lányokat is – a szónál egy pillanatra elhúzta a száját –, ki az egyetlen ember a táborban, aki nem veszi igénybe a szolgálataikat, már persze a kapitányon kívül.

Könyvmolyképző KU>!

Először hasított belé a tudat, hogy vége. Örülnie kellett volna ennek, bőkezű köszönetet mondani a zsoldosok szolgálataiért, és ismét Bartillia dolgára fordítani a figyelmét, mégis végtelenül nehéznek érezte a szívét. A lány a kitaposott csizmában, akit a puszta túlélés érdekében talált ki magának, saját jogán életre kelt, és gyökeret eresztett a számkivetettség talajába. Calina volt az, akit a Karvalyok bajtársul fogadtak, akire a kapitány a dörgőpor ügyében hagyatkozott, aki együtt cipelte odébb a többiekkel az útra döntött fatörzseket – és az is, akinek szívét egyszerre fájó üresség töltötte be vezére asztalánál.

mezei P>!

– Nézd, ha valamihez nem értek, és nem is akarok érteni, akkor az az intrikálás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Sara Raasch: Hó mint hamu
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom 1-2.
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Mészöly Ágnes: A kupolák titka
Amira Stone: Kitaszítottak
Christopher Paolini: Örökség
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Victoria Aveyard: Vörös királynő