Karvalyszárnyon 106 csillagozás

Kae Westa: Karvalyszárnyon

Miféle sors várhat egy grófkisasszonyra, akinek felbontották az eljegyzését, kardélre hányták a városát, és maga is csupán az utolsó pillanatban tudott elmenekülni?

Caliannara túléli a mészárlást, de hűséges testőre nélkül menekül, és kalandos módon zsoldosokhoz csatlakozik. Vajon elég az ottani felcser pártfogása, hogy a grófkisasszonyból harcos válhasson, ha mindenki más közönnyel, a kapitány pedig egyenesen ellenszenvvel méregeti?

Shastornak anélkül is megvolt a maga baja, hogy az ostromlott városból szökött nemeslány a nyakába szakadjon, de a neheze csak most következik. Megbízója átveri, a szerettei veszélybe kerülnek, ráadásul hitszegő bátyja is felbukkan.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993798

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Zurvan Delanga · Bartilliai Caliannara (Calina) · Shastor Pelagios · Reynir Torgul


Kedvencelte 25

Most olvassa 4

Várólistára tette 151

Kívánságlistára tette 123

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
deen
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Az idei olvasmányaim közül az eddigi legnagyobb meglepetést ez a fordulatokkal teli, ötletes, nagyon jó karakterekkel dolgozó kalandregény okozta. Calina egyáltalán nem volt olyan grófnős, mint lehetett volna, elég jól alkalmazkodott az új rendszerhez, és nem félt bepiszkolni a kezét. Shastor egy igazi vezető, aki talpig becsületes zsoldos létére, és minden egyes embere előbbre való saját magánál. Zuvan is nagyon szimpatikus volt, a maga különcségeivel és Reynir pedig egy nagyon jól megformált ellensúly volt, annyira utáltam a behízelgő, beteg pofáját! Vare sokáig nagy kérdőjel volt, hiszen Calina más embernek ismerte, mint a testvére, Shastor, de azért bíztam benne, hogy valójában jó ember és ezt bizonyítja is. Nagyon tetszett ez a mágusokkal és snauka kígyókkal működő világ, amit kettéoszt egy sziklafa rengeteg. A cselekmény nagyon mozgalmas volt, csata csatát követett, miközben Shastor megpróbálta teljesíteni, mind testvére szavak nélküli kérését, mind pedig Talagar király borának célba juttatását. Az írónő nagyon jól csavarta a szálakat, egyre több lett a megválaszolatlan kérdés. Nagyon tetszett még a könyvben Shastor visszaemlékezése a múltra, illetve az utolsó csatában a párhuzamos múlt és jelen szemszög, ami igazán különlegessé tette a cselekményt. Remélem, hamar jön a folytatás.

>!
Panna
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Ez a könyv úgy kellett nekem, mint egy falat kenyér!
De most komolyan…
Annyira vágytam már egy igazán jó történetre, remek szereplőkre akik elrepítenek fantázia országba!
És most összejött, oly sokára, de megérte várni!
Imádtam, az első soraitól az utolsóig!
A világ amit az írónő felépített, valami eszméletlen.Ráadásul az,hogy bátran aprította a szereplőket, le a kalappal…Itt hullik egy, ott hullik, csak kapkodtam a fejem.Végig izgalmas volt,nem ülepedett le.
A snaukák, szerintem csodálatos lények, remélem találkozok még velük…sőt…biztos!!! :D
A szereplők…Jaj ,hol is kezdjem.
Na jó, kedvenceim: Szőke (fantasztikus egyéniség), Shastor erőskezű vezető, aki ráadásul mindig az egyenes úton halad. Calina hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül. Irra (róla mindig a Hófehér című mese jutott eszembe) :DDD
A végére hagytam Reynirt, valamiért vonzódom a „beteg állatokhoz”…és szerintem neki még nagy szerepe lesz a történetben.
Szóval kedves írónő, igyekezzen a folytatással!!!

24 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Hmm… Hmmm…
Nem szívesen írok magyar szerzők könyvéről rosszat, mert igenis büszke vagyok a honi íróinkra, de ez… Nyögvenyelős ügy volt.
Egyáltalán nem olvasmányos a történet és elég nehezen haladtam vele emiatt, nem beszélve arról, hogy senki sem lett különösebben szimpatikus.
Láttam, olvastam, hogy sokaknak tetszett maga a regény, a világbemutatásával, karaktereivel, stílusával, de tőlem eléggé távolt állt… A romantikus szálhoz pedig inkább nem fűznék kommentet.
Azt hiszem nem olvasok többet az írónőtől, sajnálom… :/

>!
Roni90 P
Kae Westa: Karvalyszárnyon

WWWWÁÁÁÁÁÁÁÁ
Imádtam,minden sorát!!!!!Ha lehetne 10 csillagot adni,akkor annyit adnék rá!!!!
Letehetetlen,egyszerűen olvasatta magát.Ha neki kezdem,alig bírtam lerakni a kezemből.Teljesen magába szippantott a történet.Végig izgultam,hogy mi lesz velük.Tele volt fordulatokkal.A szereplők is nagyon szerethetőek.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

6 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Húúú…nagyon nehéz „szülés” volt… :D
Talán az irónőtől olvasott első könyv tehet róla, de én nehezen haladtam vele. kicsit sok volt a leírás….és a végén kezdtek el történni az események. Persze, aztán gyorsan vége lett, hogy folytatása következik…:/
Mindenesetre jobb volt, mint a Démon és a papnő és a történet sem lett volna rossz.

1 hozzászólás
>!
andicica1993
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Imádtam minden egyes sorát *-* köszönöm az élményt. Le se tudtam tenni. Fordulátos cselekmény, olyan volt mintha igazi hús-vér emberek lettek volna. Fűszerezve egy csipetnyi mágiával. Zurvan pedig nagy kedvenc. De a függővég….. ááááá

>!
Babó_Buca
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Gondosan felépített világ, melynek története és létezése jóval az első oldal előtt kezdődik. Rendelkezik kellő mennyiségű szerethető és utálható karakterrel, halállal és sérüléssel. Nagyon tetszett az autentikus környezet, igazi zsoldoshadsereget kapunk, melyhez a beszédmód is sokat hozzátesz. Az írónő nem fél a keményebb szavak használatától sem, ezzel még hitelesebbé tudja tenni a szereplőket. És a csatajelenetek jól megkomponáltak, nem veszik el a részleteben, de nem is nagyolja el.
http://egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/02/a-grofkisas…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Izgalmasan felépített világ, egyedi karakterek, hiteles és egymástól elkülönülő dialógusok és hatalmas beszólások jellemzik a regényt. Kae Westa még a végén megszeretteti velem a középkori fantasyt? :)
http://media-addict.hu/2015/12/01/konyvkritika-kae-west…

>!
Dalma01
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Az első könyv, amit az írónő tollábol olvastam, de ezek után biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Mindenkinek ajánlom teljes szívvel…

>!
Kovács_Ági_3
Kae Westa: Karvalyszárnyon

Hm… Kicsit gondolkodóba estem. Nem tudom, hogyan is fogalmazzam meg, hogy miként hatott rám a történet. Igazából tetszett is, ki is olvastam és izgalmas volt. Viszont nem hozott lázba úgy,mint a A démon és a papnő c. könyv. Inkább azt mondanám kellemes kikapcsolódást nyújtott. Nem tudtam félretenni, elmenni mellette, mert húzott, hívott magához a történet. Kíváncsi voltam mi lesz Zurvannal ,Shastorral,Varevel és Calinaval. Hogyan alakul a történetük, a sorsuk.

Bővebben itt olvashatod:
https://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/11/kae-wes…


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Leitattuk első este, amikor felcsapott közénk. Hallanod kellett volna, ahogy fejtegette, hogy minden nő kurva, aki már nem szűz, a saját anyját is beleértve. Veszett jól szórakoztunk rajta, amíg rá nem jöttünk, hogy komolyan gondolja. – Félig zárt szemhéja alól sandított a lányra. – Itt a magyarázatod, virágszál: csak addig kellesz neki, amíg nem voltál meg senki másnak. Felajánlanám lovagi szolgálataimat, de épp nem vagyok a helyzet magaslatán.

>!
Könyvmolyképző KU

Shastor Pelagios vagyok, a Karvalyok kapitánya. Elvállaltam egy megbízást, és vagy teljesítem, vagy belepusztulok.

>!
Mitha

Sóhajtott. – Meg akartam csókolni búcsúzóul. Csak egy kicsit – vonta meg a vállát –, ahogy egy úrilányt kell. Hogy legyen mire emlékeznie, amikor bárók meg hercegek csapják neki a szelet.

>!
rere

– Királykisasszony, mi? Szerencsém, hogy ilyen bátor kis lovagot küldött a megmentésemre. – A szőke félrehajtotta a fejét. – Kicsit ugyan töketlen de annyi baj legyen.
– Hogy… töketlen? – ismételte értetlenül a lány.
Zurvan rávigyorgott.
– Bárki másnak első dolga lett volna megcsókolni a királylányt, amint eloldozta. Méghozzá jó alaposan.

>!
Könyvmolyképző KU

– Igazán örvendek. – A fiatalember meghajtotta magát, és ajkához emelte a lány kezét. – Reynir Torgul, tábori felcser. Szolgálatodra.
Ha nem érez minden porcikájában végtelen fásultságot, Calina a fejét csóválta volna a helyzet képtelenségén. Jól emlékezett a kapitány szókimondó megjegyzésére egy bizonyos Reynir szándékait illetően – és határozottan a szerencséjére vallott volna, hogy az első ember, aki barátsággal fogadja a Karvalyok között, rögvest hátsó szándékkal tegye… Önkéntelenül húzódott odébb, mire Reynir eleresztette, és mosolyogva mérte végig, mint aki remekül szórakozik.
– Ha nem csalatkozom, hallottál már rólam – szántott végig az ujjaival rőt haján. – Nem is nehéz kitalálni, mit.
Körbeintett a táboron.
– A nevükben fogom elnézésedet kérni, Calina. Bizonyára észrevetted már, mennyi itt a mosdatlan barom, aki azt hiszi, ha egy férfi képes tisztelettel szólni egy nőhöz, csakis alantas oka lehet rá. Örömmel megnyugtatnálak azzal, hogy feleség és három poronty vár haza, de – kecsesen megvonta a vállát – nekem sajnos még nem jutott ki a családalapítás örömeiből. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden utamba kerülő hölgyet ajánlatokkal ostromolnék, vagy hogy ne tudnám türtőztetni magam. Nyugodtan megkérdezheted a lányokat is – a szónál egy pillanatra elhúzta a száját –, ki az egyetlen ember a táborban, aki nem veszi igénybe a szolgálataikat, már persze a kapitányon kívül.

>!
mezei P

– Nézd, ha valamihez nem értek, és nem is akarok érteni, akkor az az intrikálás.

>!
Sketchy I

– Bevált recept újoncoknak csata után. – Shastor a kezébe nyomta a poharat. – Alkohol és nő.
Arinka ajkán átfutott egy fáradt mosoly.
– Shastor, lehet, hogy csodálkozni fogsz, de nem érdekelnek a nők.
– …és ez Irra életének legnagyobb tragédiája – morogta a kapitány. – Jó, legyen férfi! Mit szólnál a vőlegényedhez?

231. oldal

>!
Ametiszt21

– Bízz az embereidben, kapitány! Nem leszel kevesebb attól, ha nem a te válladon nyugszik az egész világ terhe.

369. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

Először hasított belé a tudat, hogy vége. Örülnie kellett volna ennek, bőkezű köszönetet mondani a zsoldosok szolgálataiért, és ismét Bartillia dolgára fordítani a figyelmét, mégis végtelenül nehéznek érezte a szívét. A lány a kitaposott csizmában, akit a puszta túlélés érdekében talált ki magának, saját jogán életre kelt, és gyökeret eresztett a számkivetettség talajába. Calina volt az, akit a Karvalyok bajtársul fogadtak, akire a kapitány a dörgőpor ügyében hagyatkozott, aki együtt cipelte odébb a többiekkel az útra döntött fatörzseket – és az is, akinek szívét egyszerre fájó üresség töltötte be vezére asztalánál.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Erika Johansen: Tear ostroma
Alwyn Hamilton: A homok leánya
J. R. R. Tolkien: A babó
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc