A ​démon és a papnő 267 csillagozás

Kae Westa: A démon és a papnő

Mortua ​egy vidám, szeleburdi papnő. A szellemek kegyeltjeként mindene megvan, amire vágyik: sikeres küldetések, igazi barátok és harcostársak, és úgy tűnik, lassan az első szerelem is rátalál…

Ám ekkor váratlanul berendeli a vezetőség, és olyan események sűrűjébe kerül, melyekre álmában sem számított volna. Ráadásul egy szemtelen démon lesz a társa. A kalandok egyre sötétebbé válnak.

A szellemek egész életében mellette álltak

– de mi történik, ha most nekik van szükségük őrá?

Valian, az ifjú démon önmagával és múltja rémségeivel küzd, és bármit megtenne a lelke nyugalmáért. Úgy tűnik, a szellemek követői között végre megnyugvásra lelhet, de a múlt berögződései itt is tovább kísértik. Vajon tényleg hiába próbálja megtagadni vérszomjas természetét, vagy alattomos csapdába csalták? Mit akarhat tőle a Szárnyas Korona Lovagrendjének nagymestere, és mit a vörös köpenyt viselő, tiltott mágiát űző varázstudók? Mire megy ennyi ellenséggel szemben, ha az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992449
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992449

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Valian · Limoratore-Ymordovito-Rinorossamorsioli (Lyr) Ascovado · Mortua Mortandis · Loghor ihn Mortenor · Sharduk Edester · Erkai Cardun


Kedvencelte 33

Most olvassa 22

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 167

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Amikor először döntöttem el, hogy süteményt fogok készíteni, egy piskótásra esett a választásom. Az alapanyagokat szépen, pontosan kimértem, berakatam a sütőbe a megadott fokra a megadott időre. S mikor kivettem a tészta még nyers volt.
A könyv olvasása során ugyanaz a csalódott érzés volt bennem, mint régen az első süteményem után. Van egy nagyon jó alapsztorink. Egyedi és nem túlboncolgatott téma, új megközelítés. Van pár érdekes szereplőnk, akik miatt olvassuk a könyvet. És emellé kaptunk egy borzalmasan megírt történetet.
Még a végefelé csak csak belejött az író a munkájába, elragadta a hév, de a könyv 2/3-a szörnyű. Semmi nincs kifejtve, ami fontos lenne, és minden le van írva részletesen, ami nem ad hozzá a történethez semmit.
Az időábrázolás kritikán aluli. Egyszer 15-20 nap története el van intézve pár oldalban, másszor 4 nap leforgása a negyed könyv. Hozzáteszem mindkettő eseményrész ugyanannyira fontos.
A történet alapja jó, mint már említettem, de kapkodó és átgondolatlan.
Sokkal többet vártam el ettől a könyvtől.
Remélem Kae Westa is úgy áll hozzá az íráshoz, mint én a sütéshez: A következő jobban fog menni!

21 hozzászólás
kiruu>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Annyira örülök, hogy a magyar írók is tudnak igazán jó könyveket írni. Valian lesz a végzetem. :)

2 hozzászólás
kellyolvas P>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Egy fantasy történetnél a világfelépítés az egyik legfontosabb elem, amivel le tudnak nyűgözni a szerzők. A démon és a papnő a műfajra jellemző középkori jellegű világba visz, itt városállamokban élnek az emberek, az egyházat rendfőnökök irányítják. Ebben a történetben a misztikus hátteret a szellemek jelenléte adja. Áramlanak a levegőben, segítik az embereket, néhány kiválasztott még kommunikálni is képes velük. A mágia alkalmazása tilos ebben a birodalomban, de bőven akadnak, akik megszegik a törvényt, ők még szellem alakban is veszélyesek, különböző szertartások segítségével kötik meg az erejüket a papok.
Főszereplőnk a majdnem 18 éves Mortua papnő a rendházfőnöknője kérésére épp egy ilyen feladatot igyekszik elvégezni, Nalissa szellemének kötését kell megújítania, és erre a küldetésre elkíséri Valian is, aki egy démon. Ezen a földön nem ismerik a démonokat, és Valian-nak pont erre van szüksége, előző életét maga mögött hagyva, tiszta lappal kíván beilleszkedni az emberek közé, sőt szerzetesként. Az események azonban nem az elvártak szerint alakulnak, sőt a szellemek úgy tűnik elhagyják a világukat, ezzel kétségbeesést és szomorúságot váltanak ki az emberekből. Nincs más lehetőség, ki kell deríteniük milyen erők munkálkodnak a háttérben, és szövetségeseket kell keresniük a rend visszaállításához.
A cselekmény tulajdonképpen klasszikusnak mondható, a jó küzdelme a rossz ellen, jelen esetben a két címszereplő vállvetve küzd a mágiával szemben. Rajtuk kívül rengeteg a mellékszereplő, és a rengeteg itt valóban sokat jelent. A szereplők nevei mind elég nehezen megjegyezhetőek, legalábbis a könyv feléig igen nagy bajban voltam ezzel, később meg más okból bonyolódik a szereplők személyisége. A szerző végig úgy forgatja az eseményeket, hogy sosem lehettem biztos abban, hogy mi fog következni, milyen újabb veszély leselkedik rájuk, kit nevezhetünk barátnak és kiről derül ki, valójában ellenség. A történet bővelkedik a szellemeken kívül más misztikus lényekben is, hőseinket többször is megtámadják félelmetes állatok. Az útjuk során számos küzdelmen esnek keresztül, a sérülések mértéke is a kisebb vágástól a patakokban ömlő vérig terjed. Nem, a szerző igazán nem kíméli az olvasót, minden egyes mozzanat, harcjelenet szinte másodpercre lebontva megjelenik. Emiatt a történet végén szereplő legfőbb összecsapás is végtelen hosszúnak tűnt.
A karakterek szinte kivétel nélkül remekül megformáltak és pontosan illőek a történetbe. Nekem Mortua egy kissé túlontúl bohó volt, fiatalabbnak tűnt a koránál, viszont a cselekmény során megedződött, és amikor komolyra fordultak a dolgok már egyáltalán nem volt kislányos. Valiantól sokkal több démonságot vártam, sokkal több vívódást önmagával, nagyobb dilemmákat, hogy melyik énje emelkedik felül. Rajtuk kívül Lyr volt a kedvencem, nagyszerűen megalkotott karakter! A szereplők háttértörténete egyébként varázslatos, nagyon szerettem ezeket a részeket.
A szerelmi szál igazán halovány, bár jelen van végig, de inkább Mortua részéről tapasztalható tinilányos rajongás, de a démon is érez valamit a lelke mélyén, amit a küldetés alatt természetesen háttérbe szeretne helyezni. Nem megy ez mindig zökkenőmentesen, pláne ha Mortua épp veszélyben forog.
Összességében imádtam elmerülni ebben a világban, nagyon olvastatta magát a történet. A könyvet szívből ajánlom a fantasy rajongóinak, fiatal felnőtt kortól az idősebbekig, remekül fognak szórakozni!

2 hozzászólás
Hópárduc P>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Ez a könyv….
Hát…nem is tudom mit írjak róla.
Szeretem a vörös pöttyes könyveket, de ez felül múlta a számításaimat.
Azt hittem jó lesz, de csalódtam benne. Nagyon nehezen haladtam az olvasásával és a történet sem fogott meg igazán…

8 hozzászólás
J_Goldenlane IP>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Nagyon szépen megírt első kötet, nem csoda, hogy díjat nyert.

A szavak a helyükön, a mondatok gördülnek. A világ klasszikus fantasy, két remek extra ötlettel. A egyik az Áramlat, a holt lelkek folyama, ahonnan a papok az erejüket merítik, a másik a címben szereplő démon, aki egyáltalán nem úgy démon, ahogy megszoktuk és elvárnánk.

A történet némi kedélyes intrikus csűrés-csavarást leszámítva elég egyszerű, a hősök mennek, amerre menniük kell, és nem hiszem, hogy bárkit meglepne: a végén győznek. Bár én azért egy ennyire könnyed felütés után nem számítottam ilyen szomorú befejezésre, de ez is a helyén van, a halának súlya kell, hogy legyen.

Kedvenc részem, amikor a nagymester a csata előtt beszédet mond a lovagjainak. Lelkesítő és fordulatos, jól adja az „igazi lovag”-ot.

Aki kedveli a fantasyt, annak bártan ajánlom, aki még csak most ismerkedik a műfajjal, az talán elsőre válasszon mást – aztán majd kicsit később térjen vissza erre!

Klitty>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Imádtam ezt a történetet évekkel ezelőtt, mikor Kae először tárta az internet közönsége elé, imádtam az átírt, javított változatot és imádom ezt, a végleges verziót is! Imádom Kaet, amiért megírta, imádom, hogy a kezemben tarthatom, imádom a borítóját, imádom, hogy dedikálva van és imádom @Herein_Fanni-t, amiért megajándékozott vele! :)))

Mióta elolvastam az utolsó sort is, le sem lehet törölni a mosolyt az arcomról, annyira élveztem. Magával ragadott a történet, Mortua és Valian minden egyes szócsatája, pedig már tudtam, mire számíthatok. Megríkatott, megmosolyogtatott, szerettem az első szótól az utolsóig. Köszönöm az élményt! :)

11 hozzászólás
Andrea_Pusztai I>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Aranyos történet volt, főleg fiataloknak ajánlom.
Kae sokat dolgozott vele, emlékszem erre még az Aranymosásról és kezdésnek ez a regény teljesen korrekt. Persze ami a legjobban érdekelt volna, az nem lett kifejtve (Valian világa, ahonnan jött), és engem a nagy büdös frász kerülgetne, ha beszélnének hozzám a szellemek még akkor is, ha ettől ebben a világban állítólag normális marad az ember, a szerkezetét és bizonyos részeket ripityomba tudnám cincálni, de nem teszem. Két okból. Laza kis kikapcsolódás volt, így nem leszek hálátlan. Másfelől a szakmai részét majd egymás között lesakkozzuk Kae-val :) Köszönöm az élményt, aki egy cuki (de azért már mégse mese) történetet szeretne az nyugodtan vágjon bele.

Angyalkaa P>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Igen..sajnos lassan haladtam vele…:( De nem azért mert nem tetszett..(hanem mert nem sok időm volt olvasni..) sajnálom hogy csak ennyi…:D :( Imádtam az egészet…Akarom még…:D *.* Valian…*.* Lyr *.* Az eleje döcögős volt..de aztán mikor beindultak a dolgok..csak úgy faltam a sorokat ( még így is hogy csak lassan haladtam vele) :) A történet is tetszett..:) nem egy szokványos…:) Olvas és még Valian elő életéről…:D ;)

Lisie87 P>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Ezzel a könyvvel nem lettünk barátok. Le kéne már szoknom a vörös pöttyös könyvekről, mert már nagyon nem az én világom! :)
Inkább velem van a baj, mint a könyvvel. Nem tudtam elmerülni benne, olvastam, de nem ragadt meg semmi információ…

14 hozzászólás
nat>!
Kae Westa: A démon és a papnő

Tartva magamat az elveimhez: nem jár három és fél csillagnál több annak a könyvnek, amit nem tudok végig olvasni, vagy csak „lapozgatom” a végét. Itt az utóbbi történt.
Egy nagy probléma volt, ami menet közben lett világos: ez egy ifjúsági könyv. Ez valamiért a borító, a molyon lévő címkék, és még a fülszöveg alapján sem derült ki számomra.
Nem elég sötét a történet és nem elég felnőttek a szereplők ahhoz, hogy ne számítson ifjúságinak.
Az alapkoncepció nem rossz, de nekem kicsit kidolgozatlan volt, nem sok mindent tudtam meg erről a világról, és az is jót tett volna a könyvnek, ha a szereplő kapnak némi „sötétebb” oldalt. Valianban semmi démoni nincs, sajnos. Engem konkrétan untatott a karaktere. És hát Mortua „szeleburdi” (ITT!!! kellett volna gyanakodni!) karaktere sem nyűgözött le. És úgy összességében azt éreztem, hogy túlságosan jóságos mindenki, ami a halálom. Véresebben, gonoszabban, sokkolóbban jobb lett volna a történet.
Rossznak nem mondanám, de így ez nem az én könyvem.

köszi @brena a könyvet :)

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Amys>!

– Mit művelt az a pap?
– Hát… Megcsókolt, na! De éppen csak egy kicsit, alig éreztem. És nem is ízlett.
– Jó. Akkor nem egyesével töröm el a bordáit, hanem egyszerre.

447. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mortua Mortandis · Valian
LyliaBloom I>!

…két választásod van: vagy szó nélkül beállsz a hátam mögé, vagy hozzáteszed, hogy igenis, nagymester.

Kapcsolódó szócikkek: Loghor ihn Mortenor
Herein_Fanni>!

– Fiatal vagy még. Ha azért szenvedsz, hogy jobbá tedd a világot, vagy mint én, hogy ne tedd rosszabbá, az dicséretes. De ha a szenvedés kedvéért szenvedsz, annál nagyobb ostobaságot el sem tudok képzelni.

320. oldal

anikho>!

– Akarsz fogadni, hogy el sem mosolyodik, ha megtudja a nevedet? – Mortua cinkos vigyort küldött neki, de csak egy zord pillantást kapott válaszul.
– Akarsz fogadni, hogy fetrengeni fog a röhögéstől, ha megtudja, mennyire oda vagy érte?

141. oldal

Adachi>!

– Nem búcsúzunk, lovag! – vágott közbe Loghor. – Elvárom, hogy teljesítsd a kötelességedet, és megtiltom, hogy bele merészelj halni!

330. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Loghor ihn Mortenor
Könyvmolyképző KU>!

– Kai, te gyógyítasz? – kérdezte már messziről a lány, Erkai pedig széttárta a karját. Habár Mortua éppen csak egy futó, ideges mosolyt villantott a démonra, attól még a gyógyító nagyon is tudatában volt Valian jelenlétének.
– Mint látod. Tehetek esetleg érted is valamit?
A lány lesütötte a szemét.
– Hát… nem nagy dolog, meg nem is akarom, hogy a szellemek esetleg rossz néven vegyék, de… – Várt egy kicsit, hátha Erkai győzködni kezdi, de a gyógyító szótlanul nézett rá, úgyhogy kibökte: – Vissza tudnád növeszteni a hajamat?

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mortua Mortandis
Adachi>!

Különben is: ha le akarsz nyűgözni egy nőt, akkor az ellenséged vére mocskolja be a ruhádat, ne a sajátod!

362. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Figyelj! – kezdte újra a lány, és ezúttal nem gondolkodott. – Nem kell szeretnünk egymást. Én azt se bánom, ha megjegyzéseket teszel rám, én is fogok rád. De tudj róla, hogy szeretnék bízni benned. Nem megy, de attól még szeretnék.

Lyr bólintott. Ha ki is ült valami az arcára, a sötétben nem lehetett leolvasni róla.

[…]

– Nem fogom azt kérni, hogy bízz meg bennem – fejezte be Lyr. – Nem tartozom neked se mentegetőzéssel, se magyarázkodással. Gyanakodj rám nyugodtan, ha szórakoztat, de egyet elhihetsz: legalább annyira Mordiniumba akarok jutni, mint ti.

Azt lefogadom – akarta mondani a lány, de féket vetett a nyelvére.

140-141. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– És lám, így fonódik be a mesébe a mágia… – Loghor olyan váratlanul csapott az asztalra, hogy Mortua összerezzent a csattanásra. – Bizonyítékot követelek!

– Mégis honnan lennének bizonyítékaim? Nem tettem zsebre egy marék tüzet, hogy majd jól jön, amikor a Szárnyasok bíróság elé citálnak!

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Loghor ihn Mortenor · Mortua Mortandis

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző
Karen Chance: Megérint a sötétség
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kerstin Gier: Az álmok második könyve
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Laini Taylor: Füst és csont leánya