60 ​világhíres ember, 60 világhíres étel 3 csillagozás

Kádas Lajos: 60 világhíres ember, 60 világhíres étel

Az étlapokon, a receptkönyvekben és a gasztronómia különböző területein gyakran találkozhatunk olyan ételekkel, amelyek híres emberek nevét viselik. Akár megálmodói voltak, akár a tiszteletükre nevezték el a finom leveseket, húsételeket, salátákat vagy desszerteket, a világ az ő nevükhöz köti ezeket. Hatvan híres uralkodó, politikus, hadvezér, művész, író, tudós – többek közt XVI. Lajos, Napoleon, Garibaldi, Nelson, Josephine Baker, Balzac, Sarah Bernhardt, Hemingway, Victor Hugo, Matisse, Caruso vagy Puccini – életrajzával, továbbá ételkölteményeinek képével és receptjével találkozhat az olvasó az album lapjain.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Kossuth, Budapest, 2012
128 oldal · ISBN: 9789630974387

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Lénárd Sándor: A római konyha
David Wolfe: Superfood
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából
Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő