Az étlapokon, a receptkönyvekben és a gasztronómia különböző területein gyakran találkozhatunk olyan ételekkel, amelyek híres emberek nevét viselik. Akár megálmodói voltak, akár a tiszteletükre nevezték el a finom leveseket, húsételeket, salátákat vagy desszerteket, a világ az ő nevükhöz köti ezeket. Hatvan híres uralkodó, politikus, hadvezér, művész, író, tudós – többek közt XVI. Lajos, Napoleon, Garibaldi, Nelson, Josephine Baker, Balzac, Sarah Bernhardt, Hemingway, Victor Hugo, Matisse, Caruso vagy Puccini – életrajzával, továbbá ételkölteményeinek képével és receptjével találkozhat az olvasó az album lapjain.
60 világhíres ember, 60 világhíres étel 3 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 2012
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 3
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - David Wolfe: Superfood ·
Összehasonlítás - Polcz Alaine: Főzzünk örömmel! 92% ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 92% ·
Összehasonlítás - Romváry Vilmos: Fűszerek könyve 93% ·
Összehasonlítás - Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában ·
Összehasonlítás - Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából ·
Összehasonlítás - Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő 91% ·
Összehasonlítás