60 ​Híres magyar – 60 Híres étel 1 csillagozás

Kádas Lajos: 60 Híres magyar – 60 Híres étel

Az étlapokon, receptkönyvekben gyakran találkozhatunk olyan ételekkel, melyek ismert emberek nevét viselik. Kötetünkben 60, híres magyarokról elnevezett ételt mutatunk be. Az adott híresség életrajza mellett a nevét viselő étel elkészítését is ismertetjük.

>!
Kossuth, Budapest, 2011
126 oldal · ISBN: 9789630968782

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Tyutyutyu
Kádas Lajos: 60 Híres magyar – 60 Híres étel

Egyik ételnél sem derül ki, hogy hogyan kapcsolódik az adott híres magyarhoz. Ehelyett minden recept mellé kapunk egy egyoldalas életrajzot. Mivel a receptek mellé nincs történet, csak egy száraz receptkönyvet kapunk, amiben, bár szépek a képek, de csak azért, mert rengeteg díszítő elemet tartalmaznak, amiről a recept nem tesz említést.

Sajnos minden szempontból csalódás volt ez a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben
Krúdy Gyula: Gasztrohangulatok
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Erdélyi Z. Ágnes (szerk.): Fakanállal a szekszárdi borvidéken
Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Bächer Iván: 150 év
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
Cey-Bert Róbert Gyula – Cey-Bert Tünde: A magyar konyha filozófiája
Krúdy Gyula: Mit ebédelt Ferenc József?
Bächer Iván: Emberevő