A ​mandalori páncél (A fejvadász háborúk 1.) 34 csillagozás

K. W. Jeter: A mandalori páncél K. W. Jeter: A mandalori páncél

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ő a legfélelmetesebb és legsikeresebb fejvadász az egész galaxisban. A Boba Fett nevet még a legkeményebb bűnözői is rettegik. Ám most eljött az ő életében is a legválságosabb időszak – totális háborút kell megvívnia a legelszántabb ellenségeivel. Miközben a Lázadók erőt gyűjtenek, Xizor herceg fortélyos tervet javasol a Császárnak és Darth Vadernek: zúzzák szét a Fejvadászok Ligáját azáltal, hogy egymásra uszítják a tagjait. Csupán a legjobbak és a legkíméletlenebbek maradnak életben, őket pedig felhasználhatnák a Lázadók ellen. Ezt a feladatot épp a független Boba Fettnek találták ki, aki azonnal lecsap a lehetőségre, hogy elpusztíthatja a riválisait. Azonban Fett hamarosan rádöbben, hogy ez egy csalárd játék, mivel ő maga is gyilkos merényletek, sötét összeesküvések célpontjává válik. Boba Fett azonban mindig elsőként lép. Ám ebben a játszmában a vesztes sorsa: halál.

Eredeti mű: K. W. Jeter: The Mandalorian Armor

>!
Szukits, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974086 · Fordította: Békési József
>!
Lap-ics, Budapest, 2001
310 oldal · ISBN: 9636791139 · Fordította: Békési József

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Dengar


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
K. W. Jeter: A mandalori páncél

Lucas elpazarolt egy baromi jó karaktert , jedi-ben Boba Fett gyorsan bevégzi elég hülye módon , . legalábbis is ütött rendesen. egy ravasz gazember aki sok lépéssel gondolkodik előre , nehogy valami meglepetés érje.
az is jó pont hogy engem jobbam érdekel ez a világ mint a jó, becsületes jedik, vagy a lázadás szent követeinek kalandjaik.
és hála a Szukitsnak kiadják a teljes sorozatot .
Én meg néznék valamilyen eredet történetet vele , remélem leforgatják majd.

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P
K. W. Jeter: A mandalori páncél

Egy szálon futó, viszonylag izgalmas és érdekes történet, de a vége el van harapva. Oké, hogy sorozat, de valahogy nem jó helyen szakították meg a történetet. Így csak széttettem a kezem, egy „ennyi?” vállrándítással. Na hátha a következő részekkel majd jobb lesz az összkép.

>!
lustica P
K. W. Jeter: A mandalori páncél

Tetszett!
Már tervezem a sorozat további köteteinek beszerzését!

1 hozzászólás
>!
Csaba_Tóbi
K. W. Jeter: A mandalori páncél

A történet két szálon fut, mindkettőben a galaxis legjobb fejvadásza a főszereplő: Bobba Fett. Kíméletlen, precíz és rettenhetetlen de rajta is ki lehet fogni.
Végre egy olyan star wars történet, ami „átlagos” emberekről szól és nem pedig az erővel machináló lényekről. Persze fel-fel bukkannak a kánon egyes főszereplői, illetve szó van róluk de nem túl hangsúlyosan.
Ebben a történetben a galaxis fejvadászainak életéről, nehézségeiről és furmányosúságairól kaphatunk egy kis betekintést. A történet sejteti, hogy nem egy happy end lesz a vége, azonban érdemes elolvasni, mert szépen folytatja azok történetét, akik a filmekben csak épp, hogy 2-3 másodpercre jelennek meg.

>!
CyberMacs
K. W. Jeter: A mandalori páncél

A visszaemlékezős rész tényleg jobb volt, mint a jelen. Bár szerintem Fett túl sokat beszél, és túl kedves. Néha, mint egy bölcs öregapó magyaráz a tanítványainak… :D

Nagy kár, hogy a többi könyv nem jelent meg magyarul, mert így nagyon hiányos…

>!
PAVideoStudio
K. W. Jeter: A mandalori páncél

A visszaemlékezés jobban tetszett, de jó könyv, főszerepben a furfangos Fett-tel.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/O0PInv2QbMU

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Trillian26
K. W. Jeter: A mandalori páncél

Szerintem jó könyv volt. A történet tartalmaz egy igen rövid szálat a jelenben jól elosztva a könyvben, illetve a jelentősebb múltbéli eseményeket tartalmazó szálat. Nekem mindkettő tetszett, de a jelen szál szerintem igazán a következő részekben lenne jelentős, mivel szinte minden lezáratlanul maradt. A múltban játszódó cselekmény izgalmas, végre egy kis bepillantást nyerhettem a Fejvadászok Céhébe, illetve a fejvadászok életébe, főként Boba Fett szemén keresztül. Végre őt is jobban megismerhettem nem csak egy novella erejéig. Várom a folytatások megjelenését.


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

Magasan a mimbrán szintje felett az egyik Tonnika nővér a bonyolult hajfonatok által keresztezett, törékeny halálos arcával felkacagott, amikor a hozzá megszólalásig hasonló ikertestvére elmesélt egy viccet. A csattanó durva párhuzamot vont a vukik párzási szokásai és a Birodalom admirálisainak savanyú, csontos arca között.

322. oldal

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

Lehet, hogy a bombázás teljesen elzárta a járatokat, és nem tudunk átvergődni a törmeléken. Ebben az esetben baromira ráfaragtunk.
– Nem úgy tűnik, hogy nagyon zavarna a dolog.
– Mit tehetnék? Én vállalkoztam erre a kéjutazásra.
Dengar szája fanyar félmosojra húzódott.
– Majd később, ha már tényleg haldoklom, lehet, hogy több érzelmet viszek a dologba.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dengar

A sorozat következő kötete

A fejvadász háborúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
Dan Simmons: Ílion
James Luceno: Darth Plagueis
Frederik Pohl: Átjáró
Paul S. Kemp: Hullámtörés