A ​mandalori páncél (A fejvadász háborúk 1.) 21 csillagozás

K. W. Jeter: A mandalori páncél K. W. Jeter: A mandalori páncél

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ő a legfélelmetesebb és legsikeresebb fejvadász az egész galaxisban. A Boba Fett nevet még a legkeményebb bűnözői is rettegik. Ám most eljött az ő életében is a legválságosabb időszak – totális háborút kell megvívnia a legelszántabb ellenségeivel. Miközben a Lázadók erőt gyűjtenek, Xizor herceg fortélyos tervet javasol a Császárnak és Darth Vadernek: zúzzák szét a Fejvadászok Ligáját azáltal, hogy egymásra uszítják a tagjait. Csupán a legjobbak és a legkíméletlenebbek maradnak életben, őket pedig felhasználhatnák a Lázadók ellen. Ezt a feladatot épp a független Boba Fettnek találták ki, aki azonnal lecsap a lehetőségre, hogy elpusztíthatja a riválisait. Azonban Fett hamarosan rádöbben, hogy ez egy csalárd játék, mivel ő maga is gyilkos merényletek, sötét összeesküvések célpontjává válik. Boba Fett azonban mindig elsőként lép. Ám ebben a játszmában a vesztes sorsa: halál.

Eredeti mű: K. W. Jeter: The Mandalorian Armor

>!
Szukits, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974086 · Fordította: Békési József
>!
Lap-ics, Budapest, 2001
310 oldal · ISBN: 9636791139 · Fordította: Békési József

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
Csaba_Tóbi
K. W. Jeter: A mandalori páncél

A történet két szálon fut, mindkettőben a galaxis legjobb fejvadásza a főszereplő: Bobba Fett. Kíméletlen, precíz és rettenhetetlen de rajta is ki lehet fogni.
Végre egy olyan star wars történet, ami „átlagos” emberekről szól és nem pedig az erővel machináló lényekről. Persze fel-fel bukkannak a kánon egyes főszereplői, illetve szó van róluk de nem túl hangsúlyosan.
Ebben a történetben a galaxis fejvadászainak életéről, nehézségeiről és furmányosúságairól kaphatunk egy kis betekintést. A történet sejteti, hogy nem egy happy end lesz a vége, azonban érdemes elolvasni, mert szépen folytatja azok történetét, akik a filmekben csak épp, hogy 2-3 másodpercre jelennek meg.

>!
CyberMacs
K. W. Jeter: A mandalori páncél

A visszaemlékezős rész tényleg jobb volt, mint a jelen. Bár szerintem Fett túl sokat beszél, és túl kedves. Néha, mint egy bölcs öregapó magyaráz a tanítványainak… :D

Nagy kár, hogy a többi könyv nem jelent meg magyarul, mert így nagyon hiányos…

>!
lustica
K. W. Jeter: A mandalori páncél

Tetszett!
Már tervezem a sorozat további köteteinek beszerzését!

>!
PAVideoStudio
K. W. Jeter: A mandalori páncél

A visszaemlékezés jobban tetszett, de jó könyv, főszerepben a furfangos Fett-tel.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/O0PInv2QbMU

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Trillian26
K. W. Jeter: A mandalori páncél

Szerintem jó könyv volt. A történet tartalmaz egy igen rövid szálat a jelenben jól elosztva a könyvben, illetve a jelentősebb múltbéli eseményeket tartalmazó szálat. Nekem mindkettő tetszett, de a jelen szál szerintem igazán a következő részekben lenne jelentős, mivel szinte minden lezáratlanul maradt. A múltban játszódó cselekmény izgalmas, végre egy kis bepillantást nyerhettem a Fejvadászok Céhébe, illetve a fejvadászok életébe, főként Boba Fett szemén keresztül. Végre őt is jobban megismerhettem nem csak egy novella erejéig. Várom a folytatások megjelenését.


A sorozat következő kötete

A fejvadász háborúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
Dan Simmons: Ílion
James Luceno: Darth Plagueis
Frederik Pohl: Átjáró
Paul S. Kemp: Hullámtörés