Tiéd ​a főszerep (Tiéd a főszerep 1.) 178 csillagozás

K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

„Élvezetes ​és elképesztő.” – Mert olvasni mindig jó blog
„Laza, merész, szókimondó és provokatív…” – Pandalány olvas blog

Nem merlek szeretni…
Camie Benson egy átlagos lány, átlagon felüli írói ambíciókkal.
Forgatókönyvírói pályafutása magasan ível felfelé, és az egyhangú mindennapjait bizony eléggé feldobja, mikor élete első filmpremierjén megismerkedik az ügyeletes hollywoodi szépfiúval, Damian Reshore-ral, a szuperszexi filmsztárral.
Camie aggályai ellenére belemegy a kapcsolatba, és gyönyörű napokat töltenek együtt.
A csodás élményeknek azonban hamar vége szakad.
Ráadásul a munkaadója is elbocsátja, de csak azért, hogy Camie előtt számos új lehetőség nyílhasson meg.
De vajon a szíve is képes lesz újra megnyílni? Van visszaút egy furcsa szakítás után? Mit kezd azzal a helyzettel, amikor az új főnöke, a vonzó, de arrogáns Miguel félreérthetetlen jeleket küld felé?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ K. M. Holmes humorral… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
442 oldal · ISBN: 9786156067715
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067708

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Miguel Wyak · Camie Benson · Damian Reshore


Kedvencelte 44

Most olvassa 4

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Amaryll87 P>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Megint hiányolom a csillagot. Fergeteges volt a könyv. Rengeteget nevettem, hangosan a párbeszédeken, a belső monológokon.
Camie erős, karakán, nagyszájú, belevaló csaj. Imádtam. Tetszettek a visszavágásai úgy Damien felé, mint Miguel felé.
Damien egy öntelt hólyag, mégis szerethető volt a karaktere, kár, hogy nem volt őszinte, és elbaltázta. Plussz pont, hogy próbálta a végén helyre hozni a hibáit.
Miguel az elején elég megosztó karakter, de ahogy fokozatosan döbben rá az érzéseire, úgy lesz egyre szerethetőbb. Igazi férfi.
Amy egy tökéletes barát.

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

A kötet borítója már első pillantásra nagyon megtetszett, annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy azóta szerettem volna elolvasni. De nem arra számítottam a tartalmat tekintve, mint amit kaptam. Sajnos volt egy csomó olyan dolog benne, ami nem tetszett, bár nyilván ezek szubjektív szempontok, ettől függetlenül akik szeretik az ilyen erotikával túlfűtött köteteket, azoknak szerintem tetszeni fog. Én nem nagyon nevezném romantikus kötetnek, mert nem sok romantika volt benne, csupán jó sok erotikus jelenet. Nekem nagyon hiányoztak a párbeszédek belőle, jóformán semmit nem tudtunk meg egyik főszereplő életéről se, nem volt kidolgozott háttértörténetük, nem volt az az ismerkedős egymásra találás, ami egy kapcsolatnál szerintem alap. Amy, Camie legjobb barátnője is csak egy-egy apró jelenet erejéig tűnt fel, amúgy totálisan mellőzve volt.
Akik szeretik ezt a könyvet, azok a spoilert inkább ne nyissák le, mert ott írom le, hogy engem mi zavart ebben a kötetben, de ismétlem, ezek teljes mértékben szubjektív megtapasztalások:
spoiler

6 hozzászólás
Ács_Milán>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Számomra ismeretlen szerzők műveihez mindig egy kicsit félve nyúlok. Ezzel a regénnyel sem volt ez másképpen. De úgy gondolom, hogy egy esélyt minden esetben megérdemelnek ezek a szerzők és műveik.

Amint elkezdtem olvasni ezt a történetet már az első oldalakon olyan gondolataim voltak, hogy ezzel a regénnyel nem nyúltam mellé, mert határozottan tetszett. Mind a történet, mind a szereplők és nem utolsó sorban az írónő stílusa is kedvemre való volt.

Mondhatjuk, hogy három főszereplős történet volt ez.
Az elején Camie és Damian kettősét mondjuk, hogy szerettem, illetve inkább Damian stílusát és azt, amit ő képviselt, az imponált. Én egy futó kalandnak láttam és éreztem a kapcsolatukat, mintsem egy alakuló szerelemnek. Nekem hiányzott az a mindent elsöprő szerelem és szeretet, mint amit én társítanék egy mélyebb típusú kapcsolathoz.

Aztán jött Miguel…
Na, itt aztán jöttek rendesen azok az érzések, amit az előző kapcsolatból hiányoltam. Vágy, kémia, lángolás, robbanás… Elhittem, mert a rendkívüli írásmódnak köszönhetően, az írónő elhitette velem, hogy itt valós érzelmek is vannak.
Erotikus jelenetekből sem volt hiány, amire azt is mondanám, hogy talán egy kicsivel kevesebbel is beértem volna.

Volt egy pont, amikor aggódtam, hogy Camie nem úgy dönt, ahogy én azt elképzeltem, de szerencsére helyén volt az esze.
Olyan befejezést kapott a történet, mint amit elvártam.

doriis_and_herbooks>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Ha nem tudnám, hogy ez az írónő első könyve volt, biztos azt gondolnám, hogy írt már több könyvet is. Tényleg nagyon jó volt! Elsőkönyvesnek valóban ígéretes. :)

Őszinte leszek, én általában nem igazán kedvelem az olyan könyveket, amelyek a hollywoodi filmvilágról szólnak. Nem tudom miért, de ez van. Vagyis csak volt. Ugyanis ezután a könyv után, bátrabban fogok nekiállni hasonló történeknek.
Nos, akkor beszéljünk erről a könyvről. A történet vezetése, és a cselekmény felépítésével is nagyon elégedett vagyok. Izgalmasra sikeredett. Aztán ott vannak a főszereplők, akiket mind megkedveltem. Illetve majdnem. Nekem Camie drámázása egy kicsit sok volt. De ettől függetlenül a végére őt is megkedveltem. Na és Miguel.. ♥ Tipikusan olyan regényszereplő, aki eddig kicsapongó életet élt, mármint a nőket illetően, de aztán jön egy olyan nő, akiért megváltozik. De mégis, nem lehetett nem imádni a pasit.♥ Az ő szemszögei tetszettek a legjobban. És volt még Damien.. Én azért őt is megkedveltem, de valahogy mégsem tudtam sajálni a végén. Azért lehet ő is megérdemelne egy saját könyvet. De, mint a legtöbbeknél nálam is egyértelműen Miguel lett a befutó.♥

Összességében, nagyon örülök, hogy végre elolvashattam az írónő könyvét. Kíváncsi voltam, mire ez a nagy felhajtás, de most már tudom. :D Köszönöm, hogy olvashattam. :) Már alig várom az írónő következő könyvét.♥

4 hozzászólás
Dorina_S>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Pár perce fejeztem be ezt a csodát, mert nálam ez a könyv eddig 2020 regénye. Minden megvan benne, amitől egy mai romanikus regény romantikus…sőt azontúl is. Könnyed, laza, humoros, szókimondó, szerelmes, érzelmes, érzéki, lélekszaggató, és emellett érdekes téma köré épülnek a szálak, a mögöttes háttértartalomról nem is beszélve.

Már amikor először megláttam, egyből felkeletette az érdeklődésemet. Egyrészt a témája, másrészt a borító, harmadrész, hogy magyar a szerző. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél több magyar szerzőt olvassak, sőt kifejezetten szeretek elskönyves íróktól olvasni, és újat felfedezni. Egyszóval több szempontból is nagyon kellett nekem ez a regény…így be is szereztem nem sokkal a megjelenése után.

Nagyon megörültem, amikor Anne L. Green írónő FB csoportjában ezt a kötetet szavazták meg a júliusi közös olvasmánynak (én is erre szavaztam), mert már ette az oldalamat a kíváncsiság, ugyanis csupa-csupa jót olvastam róla. Igaz kicsit megcsúsztam vele, de nem akartam gyorsan ledarálni mert annyira jó volt. Bár azt nagyon bánom, hogy eddig halogattam az olvasását, mert ez valami fantasztikus volt…igaz a mostani lelkiállapotomnak pont ez a kötet kellett, ami teljesen kikapcsolt, feltöltött, megnevetettett…ugyanakkor kifacsarta a szívemet is rendesen. Mert voltak hogy egyik percben hangsan nevettem az adott jeleneten, másik pillanatban, pedig a könnyeim poytogtak.
A szerző zseniálisan fogalmazott, jelenítette meg a helyszíneket, az emberi karaktereket, jellemeket…és az érzelmeket. Utóbbiaknak nagyon nagy szerepe volt a regényben, ami miatt is lett nekem ekkora kedvencem ez a könyv. Nem csak a nyers erotika, és egyből „szerelembe esünk történetet” kaptam, hanem egy érzelmekkel átitatott cseppet sem egyszerű sztorit.
A témája miatt is elismerésem az írónőnek: LA és a filmek világa. Engem ez rettentően érdekel és ez is volt ugye az egyik ok, amiért beszereztem a könyvet. Rengeteg új információval gazdagodtam ebben a témában…fogalmam sem volt, hogyan születik egy forgatókönyv…vagy hogy írják át egy film forgatókönyvét egy sorozatéra…milyen háttérmunka áll a film mögött, amire én beülök a moziba…azt hittem a rendező és a színész a legfontosabb…de rajtuk kívül számos ember kell ahhoz, hogy be tudjak ülni a mozitermebe. E téma köré mesterien építette fel K.M. Holmes a cselekményt, beágyazva egy olyan közegbe, amire mindenki kíváncsi, és mindenki csak a csillogó oldalát látja. LA és a hírnév…ahol mindenhol találsz egy feltörekvő színészt vagy színésznőt….ahol tényleg keményen meg kell harcolnod az álmaidért…mert nem lehetetlen, de nem is egyszerű.

Amit még mindenképpen kiemelnék, hogy három szemszögből ismerhetjük meg a történetet…ez nekem újdonság volt. Szeretem ha a női főhős mellett a férfi szereplő fejébe is belelátok, de kettőébe már maga volt a főnyeremény…szóval ez is nagyon sokat emelt a regény ívén, mert így az elsőre kialakult véleményemet sokszor dobtam a kukába és rájöttem nem is úgy van az ahogy én elsőre gondoltam.

A regény hősnője, a női szemszög Camie Benson forgatókönyvíróé…aki nem éppen színésznői külsővel rendelkezik, de mégis természetes vonzereje és esze teszi azzá ami. Nekem roppant szimpatikus volt, mert emberi Hollywoodban. Nem a feltűnést kereste, hanem visszahúzódott a kulisszák mögé…holott tehetsége apropóján nyugodtan tündökölhetett volna a vörös szőnyeg kellős közepén. Rendkívül érzelmes, okos, szellemes lány…aki maga kaparta ki a gesztenyéjét, bár főnöke is egyből felismerte ezt és támogatásával is egyre nagyobb feladatokat kapott…magánélete viszont fenekestül felfordult, amikor az ünnepelt hollywoodi filmsztár kikezd vele….akinek szintén a lány természetes bája kelti fel a figyelmét. Camie azonban nem adja olyan könynen magát, tudja hogy megy ez ebben a világban…de ugye az emeber a szívének és a rajongásának nem tud parancsolni…és aztán jönnek a sorozatos pofonok…és a nagy pofára esés…amiből valahogy fel kell állnia…ezt követően dobja a főnőke a mélyvízbe és kirúgja, hogy egy jobb helyre felvételizzen.
Camie egy igazi harcos, küzdő típus…aki a sok padlólátogatás után sem adja fel, megpróbál emelt fővel kijönni a legnagyobb fájdalomból is…rettentően sajgott érte a szívem, valószínűleg ugyanígy szenvedtem volna én is a helyében…és örültem, szárnyaltam volna vele együtt a boldog perceiben. Bebizonyította hogy soha nem az anyagiak mozgatták, hanem csakis a szíve..ami Hollywoodban eléggé ritka.

Az ünnepelt szépfiú, Damien is sokkalta árnyaltabb, mint az az elején tűnik. Először úgy gondoltam tipikus filmsztár, aki az újdonság és a vadászösztön hatást kihasználva felpróbálta majd dobta az új zsákmányt…de aztán rájöttem nem ilyen egyszerű ez az egész. Gyűlöltem, és utaláltam…de a végére a szívem egy részét elrabolta…a hamiskás mosolya, az őszintesége, a kitartsáa, az akaratossága…nem tudom én mit tettem volna..valszínűleg szétszakadt volna a szívem…de nem tudom el tudtam-e volna engedni, elsősorban a regény második felében mutatott viselkedése miatt. Engem megnyert magának, és ő is számtalanszor megmutatta a valós érzéseit. Azt hogy nem olyan csillogó és tökéletes az élete, mint ahogy kívülről tűnik. Hogy ő is egy ember hibákkal, érzelmekkel, érzésekkel…nem pedig egy tárgy, aki csak hasznot hajt, és akinek olyan embereknek kell elszámolnia akiknek semmi közük a magánéletéhez…szóval valahol elítéltem Damient de meg is értettem, és bele is szerettem…vagyis nem szerettem ki belőle teljesen.

A harmadik szemszög pedig ismét egy erős férfi jellemé volt, Miguel Wyak személyében. Nos, hát az ilyen típusú férfiak a gyengéim…akik arrogánsak, de mégis lehet húzni őket, és azonnal reagálnak a szófordulatokra. Miguel ízig-vérig férfi…nemcsak jóképű, hanem okos, irányító, domináns, ellenvetést nem tűrő férfi…ugyanakkor meghallgatja a másik véleményét, és ha az jobb, beadja a derekát. Nem tekintette tárgynak a nőket, ami egy cégvezetőnél nem mindig valósul meg. Igaz nem is hagyja hidegen egy szép nő látványa, bár hosszabb kapcsolatokba nem bonyolódik…de hát egyszer mindenki belebotlik az igaziba. Miguel ha lehet ilyet mondani szinte tökéletes volt, imádtam Camie-vel a szópárbajaikat, hogy a lány nem ijedt meg tőle, hanem felvette a kesztyűt..és Miguelnek ez tetszett..végre valaki, aki nem fél tőle. Aztán ott volt a folymataos vibrálás kettejük között, ami egyzser csak robbant, és sodorta magával mindkettejüekt. Miguel fokozatosan változott meg, vált érzelmesebbé…ahogy Camie is megtanult újra bízni és elhinni hogy őt is lehet szeretni, és van is aki szereti. Miguel a felszín, és a páncélja alatt egy igazi lovag, tele érzelmekkel, érzésekkel és szerelemmel. És hát én is belebolondultam…viszont nem tudom nekiadni teljes mértékben a szívemet, sajnos Damiennek is csíptem le belőle.

A mellékszereplők is tökéletesek voltak a főhősök mellett, kiváltképpen Nathan és Diana. Őket kedveltem meg legjobban. Nathan történetére, azonban nagyon kíváncsi vagyok…mert ott is több van a felszín alatt, mint amit ő megmutat…és az álarca mögött.

A regény tele volt meglepeő és néha kiszámítható fordulatokkal. Volt hogy érzetem, tudtam mi fog történni…viszont számos esetben olyat csavart az írónő, hogy csak pislogtam…egyszóval végig lekötött, fenntartotta az érdeklődésemet, kikapcsolt, és feltöltött. És egy jó könyvenk ezt kell adnia…attól lesz olvasmányos és szórakoztató. Pont kellő mennyiségű volt benne az erotika, amely néhol provokatív volt…de nem közönséges. Amitől amúgy is feláll a hátamon a szőr.

És ha már Hollywood, akkor a külsőségek mellett sem mehetek el szó nélkül. A borító egyszerűen bámulatosra sikeredett. Egyből a hírességek sétánya jutott eszembe, a kihajtható, többoldalas borító pedig szuper ötlet volt. Olyan minta a sétány egy darabját fognám a kezembe, imádom.

K.M. Holmes elsőkönyves íróként tökéletesen teljesítette a feladatát, sőt mondhatom…hogy a tökéletesebbnél is tökéletesebben. Az biztos, hogy ezek után mindent beszerezek, ami az ő neve alatt jelenik meg, mert biztosítékot kaptam arra, hogy amit kiad a kezei közül annak segítségével én kiszakadok a valóságból, és elmerülök egy olyan világban, amely egyszerre szórkaoztató, humoros, érzelmes és érzéki.

9 hozzászólás
Deziréé>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Erről a könyvről nagyon sok jót hallottam és mivel egy Álomgyár könyvvel nem szoktam mellé nyúlni, gondoltam miért ne vehetném meg ezt a csodálatos borítóval rendelkező könyvet, aminek a témája közel áll hozzám. Szóval megvettem a könyvet és jól tettem, mert nagyon tetszett, főleg az eleje. Valamiért nekem Damian sokkal szimpatikusabb volt, mint Miguel. Ez van, Damian sokkal viccesebb és jobb, mint Miguel (, de csak akkor ha nem nézem a spoiler).
Nagyon tetszett, hogy Camie forgatókönyvíró, mindig is szeretek a filmes világba kicsit belelátni, így egy kicsit hiányolom, hogy a végén spoiler.
Tetszettek az erotikus részek is, szóval elégedett vagyok a könyvvel.
Nekem Diana karaktere lett az egyik kedvenc mellékszereplőm, így örülnék, ha esetleg később ő is főszereplő lehetne egy másik történetben.
Várom, hogy újra olvassak az írónőtől.

1 hozzászólás
Pandalány P>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Új szerzővel megismerkedni számomra mindig izgalmas élmény. Most sem volt ez másképp. Kíváncsian és nagy lelkesedéssel vágtam bele a hosszú olvasmányba, mely közvetlen stílusával igazi kikapcsolódást nyújt már az első oldalaktól. A történetről viszonylag kevés információ állt rendelkezésemre előtte, így nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy témája a filmek és színészek világa lesz.
Alapvetően úgy gondolom, hogy e történet egyértelműen az erotikus műfajt képviseli, és ezzel semmi baj nincsen, ha ízlésesen van megkreálva és megmutatva. Viszont sajnos sokszor túlzásnak éreztem az erotikus jelenetek mennyiségét, melyek háttérbe szorítják az érzelmeket. Szerettem volna többet megtudni arról a világról, ahol egy könyvből film készül, a helyszín Los Angeles, így minden adott volt hozzá. Jó lett volna ezt kicsit jobban bemutatni. Az tény, hogy a könyv lazasága és merészsége megfogja az olvasót és könnyen pörögnek a lapok. Az írónő nem fél provokatív szavakat használni, a szenvedély átitatja a könyv minden oldalát.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/03/km-holmes-ti…

Silverlight>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Jó történet. Az első részek Damiennel nekem annyira nem tetszettek. Miguel már más, mert valahogy sokkal jobb párost alkottak. Onnantól kezdve volt igazán szórakoztató az egész. Van benne bőven erotikus jelenet is. Talán egy picit több is lett benne a kelleténél, de azért a romantikus szál is hangsúlyt kapott. Érdekes volt figyelemmel kísérni Miguel érzéseinek változását. Egész szórakoztató olvasmány.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067708
1 hozzászólás
Trice29 P>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Hihetetlen, hogy első könyv ennyire nagyszerűre sikerül. Ezt nevezem TEHETSÉGNEK ! Külön öröm, hogy magyar írótól származik ❤
A miértek, mitől kiemelkedő ez a könyv
– mai, humoros, pörgős párbeszédek
– kedvelhető, jól kidolgozott szereplők, nekem Miguel lett kedvenc ❤
– nagyon tetszett a téma végre nem csak habostorta filmes történet, hanem sokkal realisztikusabb
– erotikus vonal valóban forraló nem túltolt, nincs előtérben annyira ❤
Csupán egy csepp hiányzott a kedvenchez. Számomra jobb lett volna egy kicsivel több érzelem. Damien vonal teljesen felszínes maradt nekem, nem jöttek át a nagy érzelmek egyikük oldaláról sem, így a kiborulások sem ütöttek akkorát. Miguel részéről sem éreztem kellően előkészítettnek az Sz betűs részt. A vége előtt pedig jobb lett volna a kevesebb nyűglődés.
Összességében, olvassátok, megéri ❤

9 hozzászólás
Delora>!
K. M. Holmes: Tiéd a főszerep

Imádtam Camie és Mig kapcsolatát. Mindenképpen beszerzem a sorozatot. Éreztem a szenvedélyt a kapcsolatukban. Ha nem olvastam akkor hiányoztak a szereplők. Főleg Mig! ❤❤❤

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

whisperingwithwolves>!

– Ha valaki annyira várja, hogy lássa a másikat, hogy egyfolytában csak rá tud gondolni; amikor semmi és senki más nem fontos, csak ő, akkor bizony az illető szerelmes.

SzibiSzabina>!

Mert ott van a szív is, ugye. Átkozott egy szerv, az már biztos. Képes érezni és képes szeretni. Valami csoda folytán elérkezett az idő, hogy az én mellkasomat is szétfeszítse ez az érzés. Borzalmas. És elképesztően felemelő is egyszerre.

Kapcsolódó szócikkek: Miguel Wyak
Pandalány P>!

A világ legszomorúbb dolga reménytelenül szeretni.

Niki P>!

A mérleg nyelve nem épp felém lengett ki, amikor a józan észt mérték rajta.

Niki P>!

Emlékezz! – parancsoltam az agyamnak, amely már biztosan megevett reggelire egy nagy adag amnéziát.

Niki P>!

Zavaromban nem tudtam, hogy elbőgjem-e magam a sorokat olvasva, vagy őrült módjára sikoltozzak. Rohadtul esélyes volt mindkettő – ráadásul egyszerre.

Niki P>!

A gondolkodás az egyedülléttel párosítva nem a legjobbat hozta ki belőlem.

Kapcsolódó szócikkek: egyedüllét · gondolkodás
Niki P>!

A semmiből is lehet hírt csinálni, ha megvan az embernek a kellő képzelőereje.

Niki P>!

Én képzeletben megnyomtam magamban a pánik gombot, de nem történt semmi. Csak még jobban eluralkodott rajtam a pánik.

Niki P>!

– Nyuszi – mondtam félhangosan és felálltam a helyemről.
– Azt mondtad, hogy nyuszi? – nézett rám döbbenten.
Nem hitt a fülének, nagyon felbőszítettem vele, mégis mosolyra szaladt a szája.
– Én? Pfff… – fújtam ki a pofazacskómból a levegőt. – Dehogy! Azt mondtam, hogy rendben.
– Persze. Csak más betűkkel.


A sorozat következő kötete

Tiéd a főszerep sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Bízz bennem
Kollár Betti: A vonzás törvénye
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
Leiner Laura: Maradj velem