Bízz ​bennem! 67 csillagozás

K. L. Slater: Bízz bennem!

Lenyűgöző, ​magával ragadó lélektani thriller, tökéletes olvasmány A lány a vonaton és A nővér rajongói számára.

Tizenhárom évvel ezelőtt valaki nagyon rosszat tett Annával. Most elérkezett az idő, hogy a lány elégtételt vegyen…

Anna magányosan él, a rend és a megszokás jelent számára vigaszt. Egyetlen barátnője a szomszédban lakó magányos, idős hölgy. Nem szívesen engedi közel magához az embereket, hiszen jól tudja, milyen sokat árthatnak.

Egy átlagos napon Anna tanúja lesz egy súlyos közúti balesetnek, és a sofőrben felismeri Carlát – azt a nőt, aki sok évvel ezelőtt tönkretette az életét. Itt a lehetőség, hogy Anna kiegyenlítse a számlát, de a bosszút nagyon körültekintően kell végrehajtania…

Először is össze kell ismerkednie Liammel, a balesetben megsérült férfival. Nyomon kell követnie a rendőrségi nyomozást. Észrevétlenül figyelnie kell Carlát…

Ahogy Anna egyre inkább Carla megszállottjává válik, az ő titkai is feltárulnak. De vajon… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573074 · Fordította: Tóth Enikő Mária

Most olvassa 2

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Sokan vannak abban a tévhitben, hogy a lélektani thrillerek, pörgős, minden oldalon akciókkal tele regények. Ezeknek a könyveknek nem ez a lényege. Itt lassan hömpölyögnek az információk, jobban belelátunk egy-egy karakter életébe, megismerjük a múltat, visszavezet bennünket a tetteik miértjére, vagy éppen a betegségek kiindulópontjára. Ezektől az elemektől lesz a könyv fokozatosan izgalmasabb, érdekfeszítőbb. A Bízz bennem! minden tekintetben hozta azt a szintet, amit elvárok egy jó lélektani thrillertől. Megkaptam azokat a rejtélyeket, ami miatt feszülten vártam a végkifejletet. A több szemszögből olvasható fejezetek miatt könnyen követhető volt, nem vált triviálissá, minden karakternek megvolt a maga kis titka, története, így nem csak egy szereplő életére voltam kíváncsi, hanem mindegyikére. Az elejétől a végéig élvezetes volt.

Anno, nagyon szkeptikusan álltam a Női pszichothrillerekhez, gondolván, hogy ezek a könyvek leginkább olyan nőknek szólnak, akik a zsánerében a könnyedebb, kicsit limonádésabb thrillereket szeretik. Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Ostoba módon, sok ideig húztam, halasztottam ezeknek a könyveknek az elolvasását, most viszont epekedve várom, hogy mikor jelenik meg a következő. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretnek gondolkodni a miérteken, akik élvezik, ha fokozatosan van felépítve egy történet.
Teljes ajánló itt:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/22/k-l-sla…

cicus61 P>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Kicsit lassú és vontatott. Jobban szeretem a pörgős könyveket, de tudom, hogy ez a fajta thriller lassabb és sokkal több benne a leírás, a szereplők életéről szól, arról, hogy kicsodák és miért lettek ilyenek. Anna egy nagy hülye, csak magára gondol, szerintem Ő inkább pszichopata, mint a többiek. Jó, értem, hogy miért lett ilyen, de akkor is. Nem a kedvencem.

KönyvMoly_1989>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Hú… Hát, azt kell, hogy írjam, hogy az eddigi leggyengébb Kristály Pöttyös könyv, amit olvastam. :(
Igazából végig azt éreztem, hogy egy helyben toporgunk és nem történik semmi. Vártam, és vártam, nem éreztem azt a bizonyos katarzist, hogy hoppá, ez egy letehetetlen pszichológiai thriller! Idegesített a cselekmény, idegesítettek a karakterek. Anna egy unszimpatikus, kattant nőszemély, egyáltalán nem tudtam se megkedvelni, se megérteni őt.
Végig a szereplők jellemén és a szereplők bomlottságán volt a hangsúly, igazából érdemi esemény nem történt. Olyan volt, mint mókuskerekezni pár feles pálinka után. Mész, mész, körbe és körbe, közben megfájdul a fejed, beleszédülsz és tompának érzed magad, végül nem érted, hogy miért is csináltad, hiszen végig egy helyben maradtál, nem mentél előre egy centit sem, viszont a gyomrod felkeveredett.
Én sem értem, hogy mi értelme volt ennek a regénynek.

5 hozzászólás
Hópárduc P>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Nekem az eleje borzasztóan vontatott volt, és mintha messziről indult volna a történet.
Kicsit unalmas volt a közepe.
Aztán a könyv háromnegyede kezdett pörgősebb lenni. Az összekuszálódott szálak kezdtek kiegyenesedni. Bár maradtak lyukas foltok.
A szereplők egyáltalán nem voltak szimpatikusak nekem, néhol idegesítőek is.
Összességében egyszer olvasós a könyv számomra.

Niitaa P>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/06/j-k-slater-bizz-…

"A Bízz bennem egyedi történet, ahol sokkal nagyobb hangsúly van fektetve a különböző szereplőkben játszódó folyamatokra, mint magára a cselekmény sokszínűségére. Nem mondanám pörgős olvasmánynak, mégis megfelelő hozzáállás mellett élvezhetővé válik. Jómagam jobban szeretem a gyorsabb ütemben haladó, csavarokkal tarkított thrillereket, de ettől független nem bántam meg, hogy kézbe vettem ezt a könyvet is. Betekintést engedett egy másik stílusba, ízelítőt adott a sajátos világából. Legfőbb hátrányának a szereplők érdektelenségét tudnám felvonultatni, mely erősen rányomta a bélyeget az olvasási élményemre. Mivel nem tudtam igazán senkihez ragaszkodni, szeretni, vagy gyűlölni, pontosabban nem váltottak ki belőlem erős érzelmeket, így nem tudta fenntartani az érdeklődésemet kellőképp, szinte közömbösen álltam a sorsukhoz.
Ugyanakkor képes volt átverni, s több órányi gondolkodnivalóval ellátni, melyet értékelek. Egy könyv akkor igazán jó, ha az elolvasása után még hagy egy kis üzenetet, velem marad egy addig, míg az összes bennem felmerülő érzést, gondolatot helyre nem rakom. Az utólagos reakcióváltás egy fontos szempont, melynek tökéletesen megfelelt a Bízz bennem.
Elsősorban azoknak ajánlanám olvasásra, akik a lelki folyamatokat szeretnék nyomon követni, hogy a tizenhárom év alatt felgyülemlett frusztráció, bánat, összetörtség, sokk milyen nyomokat hagy az emberen."

nypiro P>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Unalmas, unalmas, unalmas. Értékelést is nehéz összehozni, annyira szenvedtem az olvasással. Anna nem százas, de konkrétan senki sem a történetben. Liam, a nagyi, a szomszéd. Lassan, vontatottan kezdődik, 70%-nál felpörög, majd. spoiler. Anna egy egoista beteg p&ca, mindent jobban tud mindenkinél, aztán Liam jól pofára ejtette. Felejthető, az írónővel együtt. Megértem az alacsony %-ot.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573074 · Fordította: Tóth Enikő Mária
2 hozzászólás
Echo>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Jobb sztorira számítottam. Semmi izgalmas nem történt az egész könyv alatt. Az összes fordulatot kitaláltam már pár fejezet után.

Anna volt a legirritálóbb személy az egész könyvben. Annyira hülye volt egész végig,h arra szó sincs. És hát eléggé betegesen is viselkedett.

_Katie_ P>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Öcsém, ez aztán totál weird volt.
Kezdve rögtön Anná-val, aki megtestesít mindent, amit egy weirdo-tól „vársz”. Na persze egyértelmű, hogy csóri teljesen nem százas. A fejében lenni pedig egyáltalán nem volt kellemes. Mintha rám akartak volna húzni egy pár számmal kisebb ruhát, ami hiába húzunk-vonunk sehogy sem jut át a vállakon. Nem tudtam szimpátiát érezni iránta. Plusz, szégyen és gyalázat, hogy így bánt a mi becses királyi postánkkal!!
Érdekes volt a két idősík, a váltott szemszögek, amik határozottan azt segítették elő, hogy a történet nem lett unalmas. Viszont szerethető sem.
Körülbelül a felétől kezdett mindenki untatni és alig vártam, hogy jöjjön a katarzis, hogy végre vége legyen ennek az egész sztorinak. Ami aztán jött is, és pikk-pakk le is zárult a történet, anélkül, hogy meglepődtem vagy kiakadtam volna.

roganedina>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Még tavaly a könyvhéten vettem ezt a könyvet, a fülszöveg fogott meg. Most került az olvasására a sor, és picit megijedtem a 69%-tól, amin épp itt a molyon állt. És lám, csoda történt: kellemesen csalódtam a történetben, ugyanis nem volt ez olyan rossz.
Az igaz, hogy nem száguld idegbeteg módjára a történet, de itt nem is kell. Szépen, lassan de biztosan hömpölyög előre a cselekmény, kérdések merülnek fel, titkokba botlunk, valami mindig nyomasztja az olvasót, tudjuk, hogy valami nem stimmel, várjuk, hogy kiderüljön, mi lesz a vége ennek az egésznek… A történetben senki se százas, mindenkinek van valami problémája. Annát amúgy nem bírtam, szerintem iszonyú idegesítő karakter volt és Amanda se lett a szívem csücske – de ehhez már hozzászoktam. :)
De a történet egyáltalán nem volt rossz. Sőt! ;)

PerczeneNiki>!
K. L. Slater: Bízz bennem!

Pár fejezet után az az érzésem támadt, hogy Anna spoiler, aztán rájöttem, hogy ebben a regényben mindenki az. Nem találtam egy szerethető karaktert, vagy valakit, akivel legalább minimális szinten lehet azonosulni… Annát itt ott szívesen felpofoztam volna, ezzel aspoiler gondolkodással és sajnos Carlat se sikerült megsajnalnom, amiért spoiler, aztán lássuk csak, ott van még spoiler Mindenki hazudik, titkol valamit, furcsan viselkedik, idióta döntéseket hoz, a logika apró szikrái sem találhatók meg az eseményekben… Az előbb még kicsivel több csillagot akartam adni, de véleményezés közben arra jutottam, hogy ez az eddigi leggyengébb Kristály pöttyös, amit olvastam, szóval nem ér ennél többet, ennyi viszont jár, mert javára legyen írva, a végéig nem jöttem rá, hogy most mi a fene történik igazából…


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

Ha volna kislányom vagy kisfiam, ezt már most megmondom, minden vele töltött percet megbecsülnék. Soha nem tudhatjuk, mennyi időt kapunk a szeretteinkkel; könnyen természetesnek vesszük.

128. oldal

Niitaa P>!

A szép dolgokra érdemes vigyázni.

171. oldal

KönyvMoly_1989>!

Mindig elámulok, mennyire könnyű egy bizonyos képet mutatni a többiek felé, de belül egész más emberként élni.

31. oldal

Niitaa P>!

Szilárdan kézben kell tartani a dolgokat, ha az ember azt akarja, hogy minden rendesen működjön.

22. oldal

Niitaa P>!

Meglepően könnyű elrejteni a valódi érzéseidet egy mosollyal és egy kedves szóval.

32. oldal

_Katie_ P>!

(…) az emberek általában rendkívüli módon érdeklôdnek a mások élete iránt, a saját érdekükben.

_Katie_ P>!

Néha úgy tûnik, egyáltalán nincs igazság a földön.

_Katie_ P>!

Egyes emberek elképesztôen önzôek tudnak lenni.

_Katie_ P>!

(..) Sosem lehet tudni, kiben bízhatunk, akármilyen régen ismerjük is egymást, nem igaz? Nem ismerhetjük meg az ember minden rejtett tulajdonságát, legalábbis nem teljesen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Rachel Abbott: Idegen gyerek
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz
Alice Feeney: Időnként hazudok
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Caroline Kepnes: Te
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Julia Heaberlin: Véres margaréták
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek