Waterfall ​Effect 2 csillagozás

K. K. Allen: Waterfall Effect K. K. Allen: Waterfall Effect

From ​RT Book Reviews New Adult Award Winner, K.K. Allen comes a new and suspenseful small town mountain romance.

Lost in the shadows of a tragedy that stripped Aurora June of everything she once loved, she’s back in the small town of Balsam Grove, North Carolina, ready to face all she’s kept locked away for seven years. Or so she thinks.

As one of the victims of a string of mysterious disappearances in the small, picturesque Appalachian Mountain town, darkness has become her home—her safe blanket when the world reveals its true colors. But as the walls of darkness start to move in on her, she knows the only way to free herself from her past is to face it, head-on. She just needs to figure out how.

Upon arrival, Aurora isn’t expecting her first collision to be with the boy she left all those years ago. The boy who betrayed her trust with no regrets. The boy who is no longer a boy, but a man with the same stormy eyes that swept her into his current before she… (tovább)

>!
Tantor Media, 2018
ASIN: B07DFLSSZR · Felolvasta: CJ Bloom, Troy Duran
>!
474 oldal · ASIN: B07B2BC8P6

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
pveronika 
K. K. Allen: Waterfall Effect

Amikor először megláttam ezt a lélegzetelállító borítót, azonnal tudtam, hogy kell nekem ez a könyv. Szerencsére nem kellett csalódnom, olyannyira, hogy 2018 egyik kedvenceként fejeztem be ezt a kötetet. Ez egy izgalmas, fordulatos, gyönyörű stílussal megírt regény, szépséges üzenettel.

A könyv prológusa egyből a mélybe löki az olvasókat. A történet egy bírósági tárgyaláson kezdődik, ahol elítélnek egy férfit hat nő feltételezhető meggyilkolásáért, és a hetedik lány gyilkossági kísérletéért. A hetedik lány nem más, mint Aurora June, aki bár túlélte az esetet, mégis azóta is abban a három nap sötétségben ragadt, amire nem képes emlékezni.

Hét évvel később, amikor már úgy érzi, hogy nem élhet tovább ebben a zsibbadtságban, visszatér arra helyre, amely a rémálmok mellett oly sok boldog emléket is tartogat, Balsam Grove-ba, az Appalache-hegység mélyén megbúvó kis városkába, amely számos vízesés otthona. Aurora nem tudja pontosan, hogy mi az, amit keres, de úgy érzi, hogy ez a hely lesz az, ahol rá fog találni, és amely segíthet neki visszatalálni az életbe. Azonban a lány fogadtatása cseppet sem meleg Balsam Grove-ban, ugyanis a városlakók nem akarják, hogy sok évnyi nyugalom után Aurora visszatérése újra felbolygassa a város csendjét.

Aurora csupán 8 éves volt, amikor először megpillantotta a tőle 4 évvel idősebb Jaxson Millert. Mire Aurora 15 éves lett, egyfajta barátság fonódott közöttük a nyár alatt, amely két évvel egy titkos kapcsolattá alakult. Azonban a kapcsolatuk hirtelen ért véget Aurora elköltözésével a tárgyalás után. Hét év telt el mióta utoljára látták egymást, és amióta mindketten összetörött szível mondtak búcsút egymásnak. Azóta sok minden változott, de számos dolog maradt ugyanaz…

Az írónő stílusa egyszerűen levett a lábamról. Annyira szépen volt megírva ez a könyv! A szereplőket megkedveltem, nagyon szép karakterfejlődéseknek lehettünk szemtanúi, és az írónő nagyon jól mutatta be a gyógyulás folyamatát a karakterek gondolatain keresztül. Egyedül Aurora gyerekkori legjobb barátja, Scott esetében nem éreztem semmiféle kötődést. Úgy érzem, hogy nagyon felületesen volt bemutatva a kettejük kapcsolata, holott igencsak nagy szerepet kapott a könyvben. Sok visszaemlékezés volt a kötetben, és úgy gondolom, hogy jó lett volna, ha ezt kihasználva erre a szálra is fektetett volna egy kis hangsúlyt az írónő, spoiler
Jax és Aurora kapcsolata gyönyörű, lassan épülő volt, és nagyon szép volt a kötetben a vízesés, mint visszatérő motívum.

A könyv krimi szála nagyon izgalmas volt, és bármennyire későt is mutatott tegnap az óra, egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet, amíg az utolsó oldalra nem értem. Nagy fordulatokat tartogatott a történet, habár hogy őszinte legyek, nekem kezdetektől volt egy sejtésem a történet végkimenetelével kapcsolatban, de még így is képes volt jó néhány helyen meglepni az írónő.

Összességében nagyon ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti a ’suspense’ műfajt és szeretne egy gyönyörű második esély történetet olvasni.

http://veronikasreaderfeeder.com/k-k-allen-waterfall-effect/

>!
GCKs_Book_Review_Blog U
K. K. Allen: Waterfall Effect

5+ csillag!

Egy csodálatos történet szerelemről, bizalomról, titkokról és túlélésről. K.K. Allen eddig megjelent könyveit is imádtam, de a Waterfall Effect lett az összes közül a kedvencem. Nagyon szerencsés vagyok hogy olvashattam! Elrabolta a szívemet, először összetörte majd összeillesztette a darabjait.
Nem találkoztam még csak hasonló történettel sem, már a témája is különleges, a szereplőkről nem is beszélve annyira valóságosak, törékenyek és erősek egyszerre. Érzéseik annyira valóságosak, átéreztem bánatukat, kételyeiket és szerelmüket.

Bejegyzés itt olvasható: http://gcksbookreviewblog.blogspot.hu/2018/02/arc-revie…


Népszerű idézetek

>!
pveronika 

Darkness is no longer something I fear. Not when the light lives within me. Because that’s the thing about weaknesses. They somehow have the power to make you stronger.

>!
pveronika 

To understand truth, one must find courage to seek light in the darkness.

>!
pveronika 

Who would have known that the things I shut out to survive were the same things that could bring me back to life? Because that’s how I’ve felt since coming back here. Like I’ve been waking up, trading darkness for light.

>!
pveronika 

My mind is spinning when I give in to the memories of the boy that made my heart beat against my chest the way the water beats against the boulders.

>!
pveronika 

I thought it was this place that made me feel whole, but now I’m starting to realize it was you.

>!
pveronika 

You came into my life like the fastest river, unsure of where you would end up. And then you leapt- from that rock at Hollow Falls when you were fifteen years old. You leapt and you crashed into my world. Even then, I saw you. I didn’t realize what it meant- I wouldn’t allow myself to figure it out- but I could feel it.

>!
pveronika 

Jaxon has always been the wild rush of the creek barreling by, a force powerful enough to alter even the sturdiest of landscapes. And he halts me with his eyes- icy gray orbs with a stormy finish. Cold, dark, mysterious- alluring.

>!
pveronika 

Unfortunately, I’d already learned that distractions come and go, but the darkness always remains. It was up to me to keep the light that still burned inside me from flickering out.

>!
Everglow P

It’s funny how our memories latch onto the comfort of an embrace, the warmth of a
smile, the tingling of affection when we find love. Those feelings are hard to part with, even when they no longer belong to us.

>!
Everglow P

Memories are a fragile thing—how they come and go and distort themselves into
something they’re not. How they have the power to light us up or cripple us in a flash.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us
J. A. Redmerski: The Edge of Never
Pepper Winters: Crown of Lies