The ​Magpie Lord (A Charm of Magpies 1.) (The World of A Charm of Magpies 1.) 26 csillagozás

K. J. Charles: The Magpie Lord K. J. Charles: The Magpie Lord K. J. Charles: The Magpie Lord

Exiled to China for twenty years, Lucien Vaudrey never planned to return to England. But with the mysterious deaths of his father and brother, it seems the new Lord Crane has inherited an earldom. He’s also inherited his family’s enemies. He needs magical assistance, fast. He doesn’t expect it to turn up angry.

Magician Stephen Day has good reason to hate Crane’s family. Unfortunately, it’s his job to deal with supernatural threats. Besides, the earl is unlike any aristocrat he’s ever met, with the tattoos, the attitude…and the way Crane seems determined to get him into bed. That’s definitely unusual.

Soon Stephen is falling hard for the worst possible man, at the worst possible time. But Crane’s dangerous appeal isn’t the only thing rendering Stephen powerless. Evil pervades the house, a web of plots is closing round Crane, and if Stephen can’t find a way through it—they’re both going to die.

>!
ASIN: B0798X4CB3 · Felolvasta: Cornell Collins
>!
204 oldal · ASIN: B077J1BL2T
>!
200 oldal · ISBN: 9781619215764

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lord Crane (Lucien Vaudrey) · Stephen Day


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Ez tipikusan az a könyv, amit borító, fülszöveg és címkék szerint nekem imádnom kellett volna. Ezzel szemben baromira megszenvedtem vele, főleg a közepével. Untatott, ráadásul a nyelvezettel sem voltam kibékülve, a történelmi romantikus könyvekben nem így szoktak beszélni, ráadásul a két főszereplő között sem éreztem a kémiát. A vége azért jóra sikerült, de nem vagyok biztos abban, hogy folytatni szeretném.

anemona P>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

If there's something strange in your neighborhood
Who you gonna call? (Stephen Day)
If there's something weird
And it don't look good
Who you gonna call? (Stephen Day)

Na jó, bocsánat, nem akarok bohóckodni :) Nekem tetszett!
Eleve tetszik a kor, amiben játszódik. Tetszik Stephen, aki nagyon becsületes, egyenes ember, közben nagy hatalmú mágus (oké, practitioner és justiciar). Tetszik Crane, aki először amolyan tékozló fiúnak tűnik, de aztán hamar kiderül, hogy szerencsére megboldogult rokonai közül egyedül ő normális valamennyire. Tetszik ez a rengeteg misztikus dolog, amivel találkozunk, egymást érik a természetfeletti jelenségek, és persze, hogy csak az az egy ember tud segíteni, akinek erre abszolút semmi oka nincsen.
És nagyon tetszik, az itt-ott felbukkanó tipikus angol humor, a fanyar megjegyzések.
Tény, hogy a vége egy kicsit összecsapottnak tűnik: a háttérben mocorgó főgonoszokról konkrétan semmit nem tudunk. Egészen addig, amíg Stephen le nem rántja a leplet róluk, az ember azt hinné, hogy itt „semmi komolyabb dolog” nincs egy kis szerelmi bájolásnál és a jó öreg bosszúnál a zsarnokoskodó és kegyetlenkedő főurak családjával szemben.
Szerintem jó kezdés volt.

CsepAdri>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Meglepően jó!
Már látom, h ezzel a sorozattal is úgy járok, mint Whyborne-ékkel, amit cseppet se bánok ;)

lilice>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Fuhuhúúú!
Mágia! Viktoriánus London! Rejtély! Merényletek!
Felcsigázó dolgok. Nem is értem miért nem vetődtem már rá hamarabb a sorozatra. Pótolnom kell mihelőbb a hiányosságot.
Két nézőpontos történet és a főhősök nagyon különbözőek (éjen-éljen!): Crane a Lordok Házának tagja, sokadik generációs főnemes, aki 20 év után nemrég tért vissza Kínából, hogy átvegye apja birtokát, aki – Crane bátyjával egyetemben – öngyilkos lett. Crane is többször kísérelt már meg öngyilkosságot, és csak hű segítője, Merrick lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Ráadásul ezekre az epizódokra Crane utána nem is emlékszik. Mágus segítségét kérik, hogy kiderítsék, mi van az esetek mögött. Ekkor lép be Stephen a képbe.
Rengeteg izgalom, csúnya múlt, összefonódó sorsok, bosszúszomjas rosszakarók és sok-sok varázslat kíséri hőseink útját a megoldásig. Párszor majdnem ott is hagyják a fogukat. Szépen felépített világ, a mágia többé-kevésbé mindennapos dolog, betekintés nyerünk a varázslók rendjének törvényeibe is.
Semmi instaszrelem és romantikus ömlengések, csak a kőkemény cselekmény. Nincs semmi bajom, a meglátni-és-megszeretni könyvekkel, jöhetnek azok is, de üdítő volt most olyat olvasni, ahol szinte alig történik utalás arra, hogy itten egy kapcsolat lehetősége is fennforog.
És a szarkák! Tyű, hát azok nem semmik :D

Holdranéző P>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Nem éppen hibátlan, de nagyon kellemes varázslós-nyomozós viktoriánus fantasy, a rossz hírű nemescsalád egy szem örökösével, az ő imádnivalóan nyers és szarkasztikus inasával, és egy ágrólszakadt, de spoiler mágussal a főszerepben. Az igaz, hogy a stílussal nem mindig voltam megelégedve, voltak kifejezések, amiket izomból kihúztam volna, ha én szerkesztem ezt a könyvet (a falra mászok például attól, ha egy író úgy különböztet meg két azonos nemű szereplőt egy jelenetben, hogy „a másik férfi”, „a magasabbik férfi” stb.); és a főgonoszokat szerintem jobban fel lehetett volna vezetni, mert így – hogy @petamas egyik értékelését idézzem –, nagyon „nyuszit a kalapból” érzésem lett, amikor az utolsó pár fejezetben egyszer csak megjelentek a színen. A történet többi része viszont a rövidségével együtt is abszolút megállja a helyét, és külön emelném a kalapomat Lucien és Stephen dinamikája előtt: nem von el túl sok figyelmet a nyomozástól, nincs túlnyavalyogva túldramatizálva, de cseppet sem érződik alultápláltnak, és nem nélkülözi a kémiát (sőt…). Úgy összességében remek olvasmány volt – ritkán mondok ilyet, de még szerencse, hogy sorozat, mert ebből nem érném be egy résszel.

Amúgy meg spoiler? Biztos nem ez az első alkalom, hogy valaki felhasználja ezt a koncepciót, de óriási ötlet, imádom. Én is akarok ilyet.

Jenci_néni>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Egész jó könyv, most h egy pár közepesen unalmas m/m fantasy-t legyűrtem. Legalább nem lehetett egyből vágni, hogy ki a gonosz.

A sorozat a kedvencem KJC-től. A két főszereplő sosem spoiler, hogy hiteltelenné váljanak. A jó öreg Lord Crane még az utolsó kötetben is egy erőszakos fráter.

Zurelily P>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Hasonlóan érzek, mint ahogy azt az egyik véleményező már leírta itt: elméletben nekem nagyon tetszene ez a könyv. A kor, a helyszín, a mágia, a szerelmi szál…

Valahogy mégis vegyesek az érzéseim. Nekem a románc nem tetszett, sőt, nem is volt itt igazi romantikus szál, csak egyszerű erotika. De az nagyon “in medias res” volt nekem.

A mágia, az átkok nagyon tetszettek, sőt, Lord Crane-t is kedveltem. De Stephen nekem sajnos valami miatt ellenszenves volt, és a semmiből előbukkanó 18+-os részek sem tetszettek. (Annak ellenére, hogy pl. a Captive Prince az egyik kedvencem. De itt valahogy nagyon a semmiből jött az egész, és nekem elég obszcénnak tűnt).

Szerintem el fogom olvasni a második részt, adok még egy esélyt, de csak a fentebb említett pozitívumok miatt.

Szinna>!
K. J. Charles: The Magpie Lord

Különleges mágiával átitatott világ, érdekes főhősök, szerencsére nem volt meglátlak és elájulok tőled, sőt!, izgalmas cselekmény, csak…
Sajnos nekem nem izzott a levegő a főhősök között.


Népszerű idézetek

anemona P>!

“Forgive my curiosity, but I thought your family was rich.”
“It is,” said Crane. “There are extensive landholdings round here and the land is good. Hector was expensive, and Griffin was stealing with both hands, but there’s plenty of money. But one of the ways the rich stay rich is by not spending anything.”
“I knew I was doing something wrong,” Stephen said.

Chapter Six

Kapcsolódó szócikkek: Lord Crane (Lucien Vaudrey) · Stephen Day
Vse>!

“You know,” he added, “there are a number of recommended methods of dealing with ghosts—salt and iron, harmonic resonance, some people swear by exorcism, and not just priests—but that’s the first time I’ve seen anyone try a left hook.”
“Now you say that,” Crane said, “it strikes me that it was a very stupid act.”
“It was brave.” Day sounded serious. “A bit stupid. But mostly brave.”

Kapcsolódó szócikkek: Lord Crane (Lucien Vaudrey) · Stephen Day
Vse>!

„[…] If anyone harms Lord Crane, I will be back, and I will be unhappy, and I will spread that unhappiness far and wide and deep before I’ve done. […]”

Kapcsolódó szócikkek: Lord Crane (Lucien Vaudrey) · Stephen Day
hkriszti>!

“Dormant,” he said, mostly to himself. “Or dead. Too long asleep to wake. Coma.”
“You’re being a little unnerving,” said Crane. “Are you going to tell me there’s a beautiful princess sleeping in the tower room?”
“That wouldn’t be my first guess.” Stephen pushed his hands through his too- short hair. “Have you seen the mummies at the British Museum?”
“The Egyptian ones? No, not yet. But they have a similar thing in China.”
“Did you ever imagine if they started moving? Withered hands reaching towards you and sunken eyes staring?”
“I didn’t, but now I know what I’ll be dreaming about tonight.”

hkriszti>!

You know,” he added, “there are a number of recommended methods of dealing with ghosts—salt and iron, harmonic resonance, some people swearby exorcism, and not just priests—but that’s the first time I’ve seen anyone try a left hook.”

anemona P>!

How had such a lifeless house been the Magpie Lord’s home? Or perhaps that was why it was lifeless, perhaps he’d drained it in some way.
He stared at his knucklebones, white under the skin, and the image of mummies popped into his head again, irritatingly. This house wasn’t a dead thing moving, it was a live thing dying. Or perhaps the image simply meant the shrivelled corpse of something once powerful.

Chapter Seven

Kapcsolódó szócikkek: Stephen Day
anemona P>!

Aside from his powers, the man was close to Crane’s height and much bulkier, a little younger, much less tired. He had every advantage except one: he fought like a gentleman, not a Shanghai dock rat.

Chapter Eighteen

Kapcsolódó szócikkek: Lord Crane (Lucien Vaudrey)
Vse>!

“I’m at best an accidental earl, and a highly reluctant one,” Crane said.

Kapcsolódó szócikkek: Lord Crane (Lucien Vaudrey)
Vse>!

“I will make it go away,” he said softly. “I’ll get rid of it for you. I promise.”

Kapcsolódó szócikkek: Stephen Day

A sorozat következő kötete

A Charm of Magpies sorozat · Összehasonlítás
The World of A Charm of Magpies sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jordan L. Hawk: Balefire
T. J. Klune: Ravensong
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold
Allie Therin: Spellbound
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Rainbow Rowell: Any Way the Wind Blows
Nalini Singh: Archangel's Storm
Aleksandr Voinov: Lars
Melissa Grey: The Girl at Midnight