58. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

The ​Simple Wild – Az egyszerű vadon (Az egyszerű vadon 1.) 168 csillagozás

K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sors ismétli önmagát?

Calla Fletcher kétéves volt, amikor az édesanyja vele együtt elmenekült az alaszkai vadon és az elszigetelt vidéki életmód kihívásai elől, és elhagyta Calla apját, Wren Fletchert. Calla sosem nézett vissza, és huszonhat évesen a mozgalmas torontói életen kívül nem ismer mást. Amikor azonban az apja felveszi vele a kapcsolatot, és tudatja, hogy súlyos beteg, a lány tudja, hogy ideje megtennie a hosszú utat a határmenti elhagyatott kisvárosba, ahol született.

Calla szembenéz a mászkáló vadakkal, a különös nappali órákkal, az elképesztő bolti árakkal, és időnként még – szent ég! – a kinti pottyantós vécével is, cserébe, hogy megismerhesse az apját: a férfit, akivel a rengeteg hibája ellenére is újra törődni kezd.

Ám miközben nagy küzdelmek árán igyekszik hozzászokni a sarkközeli éghajlathoz és az otthonitól teljesen eltérő életritmushoz, Jonah – egy csendes, cinikus és büszke alaszkai pilóta, aki Calla apjának repülős vállalatát, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578383 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
488 oldal · ISBN: 9789635615735 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
488 oldal · ISBN: 9789635615742 · Fordította: Hrabovszky Dóra

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jonah Riggs · Calla Fletcher


Kedvencelte 56

Most olvassa 27

Várólistára tette 249

Kívánságlistára tette 285

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Először is szeretném leszögezni, hogy ez a könyv nagyon nem illik bele a Rubin Pöttyös portfólióba. Inkább az Arany Pöttyös kategóriába kellett volna tenni.

Miután ezt leszögeztem… :) Teljesen lenyűgözött a történet és ami mögötte van. A központban az identitás és a megbocsátás áll: Calla egy igazi nagyvárosi lány aki nehezen talál magára az alaszkai vadonban, miután beteg édesapjához utazik 24 éve először. Belecsöppen egy teljesen új életformába, ahol van, hogy falvak között csak repülő közlekedik, ahol nem a legújabb divatú ruhát, hanem az élelmiszert és gyógyszert várják epekedve.
Calla nagyvárosi, de nem unszimpatikus, számomra nem tűnt felszínesnek. Épp csak egy olyan helyről jön, ahol az emberek nem is tudják, mennyire jó dolguk van valójában. Kellemetlen dolog elszakadni a kényelmes mindennapokból, de szépen lassan elkezdi ezt levetkőzni, és megmutatkozik a vicces és intelligens énje. Jonah ezzel szemben egy vérbeli alaszkai, aki ellenszenvvel viseltetik a felszínes és képmutató emberek iránt, Callát is annak véli. És ez milyen szerencse, ugyanis roppant mód élveztem a jeti és Barbie szóváltásait.
Calla és Wren kapcsolatának fejlődése könnyeket csalt a szemembe: ilyen egy igazi történet a félelemről és megbocsátásról.

Olvassátok el ezt a könyvet, mert nagyon mély, és ne feledjétek: nem éri meg repülőgépekkel képeken pózolni, hashtag imádomazéletem aláírással, ha közben cseppet sem vagyunk boldogok.

3 hozzászólás
Katotoka>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Alapvetően nagyon megválogatom az elmúlt idoben, milyen Rubin pöttyös könyvet olvasok el, mert nagyon kevés van, ami szimplán tudom hogy tetszene.
De mivel hatalmas olvasási válság volt az augusztusom/időm, se energiám nem volt, egy deka könyvet nem olvastam el, így úgy gondoltam, muszáj belekezdenem valami lájosabba. Így jött ez a könyv.
És milyen jól tettem!
K. A. Tucker-től már olvastam a Tíz apró lélegzetet meg az Egyetlen kis hazugság-ot pár éve, és tetszettek, így ilyen téren reményekkel álltam neki a könyvnek (meg persze a jó értékelés is biztatott).
Tipikusan olyan kötet amúgy is, amire rá nézek, és valami vonz benne. Aztán elolvastam a fülszöveget is, és Alaszka láttán fellángolt bennem a perverz vonzódásom a Föld északibb csücskei felé. Tudtam; olvasnom kell.
A TÖRTÉNET
A történet alap konfliktusa egyáltalán nem vidám, spoiler viszont szép. Calla kisgyerekként ment el Anyjával Alaszkából Torontóba, hátrahagyva ezzel Apját. Most, huszonnégy évvel később tudomására jut Apja betegsége, ami okán szülőföldjére utazik, hogy újra megismerje a férfit.
A szó szoros értelmében szépek azok az érzelmek, érzések amiket közvetít.
Calla (akivel az emberek tudnak javarészt azonosulni) nem egy eltúlzott karakter, csupán más értékrend szerint éli életét nagyvárosiként, mint a vidékiek. Nem itéli el ezeket az embereket, csupán kezdetekben nem tudja megérteni őket. Gyönyörűen, finoman van ábrázolva az összetartozás a helyiek kis csoportjában, akiknek muszáj egymásra támaszkodniuk azért, hogy átlendüljenek a mindennapjaik kihívásain. Rettentően szerettem ezeket a helyi bemutatott őslakosokat.
Viszont teljesen megértem valójában Calla viselkedését, kétkedését az apja irányába. Minden lány megérti, aki valaha azt érezte, hogy ő csak egy nem kívánt járulék abból, amit az apja nem akart életnek. Még ha ez valójában nincs is így, akkor is pokoli érzés tud lenni.
Ha eltekintünk a tény mellett, (márpedig én el tudtam, mert így álltam neki) hogy viszonylag rövid idő alatt játszódik a cselekmény, akkor rendkívül kidolgozott és élvezhető. Semmi nem határozza meg, hogy két-három hét alatt ennyi minden változzon, történjen.
És persze Alaszkai üdvözlésképpen ott van a mi Jetink. Jonah ellenszenves és mufurc viselkedése elég basic fogás az ilyen könyvekben, de tekintsünk el ettől, mert jól ábrázolja, hogy a fiú alap személyisége ilyen „kegyetlenül őszinte/szókimondó” típus, amit el is ismer. Habár persze be van játszva a kigyúrt félisten kártya a „szőr” alatt megbújva, igazából ez az amit vársz egy Rubin pöttyöstől. De nem írom ezt a számlájára, mert a kíméletlen őszintesége saját magával szemben is fent áll, így beismeri mikor hibázik, és nem esik nehezére véleményt formálni. Így igazából realszitikus szereplő, és nagyon kedvelhető is.
Tetszik hogy valódiak voltak a reakciók, cselekedetek, nem eltúlzottak spoiler. Nincs kiszínezve. spoiler
Az, ahogy Calla és Jonah ugratja egymást, évelődnek, az ezen esetben nem idegesítő, hanem rendkívül szórakoztató. Mármint, én tudtam rajta nevetni, és én kevés könyvön tudok. Bár ízlések és pofonok e téren.
HÁLA ISTENNEK, KÖSZÖNÖM K.A.TUCKER, hogy az erotikus jelenetek nem voltak túl tolakodóak, nyersen szemléletesek. Annyira jó, hogy nem ezen volt a hangsúly, mert csak elrontotta volna a történet lényegét. Teljesen befogadhatóak voltak, és szemforgatás nélkül el tudtam olvasni őket. Nagy szó, ha nem cringe egy Rubin pöttyös könyvben egy ilyen jelenet (@Gnocchi7 -el újabban eléggé egy véleményen vagyok erről, úristen de egyet tudok érteni a Stage Drive-al, pedig csak az első részt olvastam régebben. Bocsánat mindenkinek, aki szereti ezeket, mindenkinek más az ízlése, én elégek ezektől belülről :')). Egy szóval teljesen befogadható volt.
Örültem, hogy itt nem játszották be a „félre értettük egymást-jajj most harag van, de a végére kibékülünk” kártyát. Nem illett volna egyáltalán se a szereplőkhöz, se a könyv stílusához. Nagyon tetszett, hogy meg tudták beszélni a dolgokat, és hogy egyik karakterünk se egy dráma királynő.
ÖSSZESSÉGÉBEN:
Mivel nem szeretnék semmit lelőni a történetből már, azt mondom, bátran tudom ajánlani azoknak, akik az évek alatt kiábrándultak a Rubin pöttyös könyvekből, mert ez sokkal jobban van megoldva, mint a többi történet általában. Élvezhető, könnyen olvastatja magát, megéri rászánni az időt.

2 hozzászólás
nicosia P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Nagyon szép ez a történet. Nem csak mondanivalója, hanem az írásmódja is. Végig lekötött, nagyon gyorsan haladtam vele, itt-ott meg is könnyeztem. A főszereplő Calla az első fejezetekben kifejezetten antipatikus volt, felszínes bulikirálynő, aztán ahogy rétegenként bukkan fel a valódi jelleme abszolút kedvelhetővé vált, még akkor is, ha valójában városi lány marad. Jonah nekem kezdetektől szimpatikus figura volt, ahogy a többiek is, a maguk hibáival együtt. Alaszka bemutatása pedig elég részletes és alapos ahhoz, hogy magam is vággyak egy rövid látogatásra, néhány kisrepülős útra, és pár szemtelen mosómedvére – persze nem hosszabb távon, mert ehhez én is városi lány vagyok. Hozzánőtt a szívemhez az Egyszerű vadon, még ha bonyolult is.

Mrs_Curran_Lennart P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Ez a regény sokkal többről szól, mint amire számítottam, a címkékhez még odatenném a halál, gyász, rákbetegséget is. Calla egy vidám torontói lány, aki épp most veszítette el az állását és rúgta ki a pasiját, ezért semmi akadálya, hogy Alaszkába utazzon meglátogatni sosem látott édesapját. Fogalma sincs róla, hogy mi várja ott, nincs szójatej, spórolni kell a vízzel, hemzsegnek a szúnyogok és a szomszédban lakó undok pilóta még be is szólogat neki. De a legnehezebb mégis az apjával való találkozás, hiszen neheztel rá, mert sosem látogatta meg, nem jött utánuk Torontóba. A szerző párhuzamosan építi a két szálat, Calla és Jonah, Callah és az apja kapcsolatának szálát. Humorral, romantikával enyhíti a háttérben húzódó drámát, egy olyan betegséget, amiből keveseknek sikerül felépülni.
Calla az itt töltött idő alatt megváltozik, megkomolyodik, és rájön, hogy egészen más dolgok kellenek a boldogsághoz, mint amikre idáig vágyott.
A vége pedig félig lezáratlan, de szerintem egyenes az út a hepiendhez.

4 hozzászólás
bfanni P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Meg is van az év legjobb romantikus könyve! Az egyik legjobb érzés, amikor nem lehet letenni egy könyvet, mert annyira visz magával, és nem tudsz „kiszakadni” belőle. Az egész úgy kezdődött, hogy találtam egy külföldi értékelést, amelynek írójának lelki szemei előtt Jonah a sármos Charlie Hunnam színészként jelent meg, és mivel ő az egyik kedvenc művészem, Az egyszerű vadon rögtön felkeltette a kíváncsiságomat, és gondoltam egy laza vasárnapi olvasásra pont megfelel ez a könyv. Laza helyett kaptam egy alaposan kidolgozott és felépített, mesés helyszínen játszódó, hatalmas karakterfejlődésen áteső főhősnővel tarkított szívszorító romantikus regényt, ami sokkal többet nyújt egy egyszerű szerelmi történetnél. Nagyon-nagyon szeretném olvasni a második részt!

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Lenyűgözött az írásmód, nagyon tetszettek a karakterek és a cselekmény is, finom leírásokat kaptam és mély érzelmeket. Sajnos ez a kisváros a valóságban nem létezik, de különböző filmes élmények alapján tökéletesen el tudom képzelni. Olyan közösséget kovácsolt az ott élő emberekből a szerző, ahol szívesen élnék, az emberek segítik egymást mindenben, tudják, hogy itt mások az életfeltételek, apróságok másnak az életét menthetik meg.
A szerelmi szál annyira szórakoztatott! Calla és Jonah mindent megtett, hogy borsot törjenek egymás orra alá, időnként kissé túlzásokba is estek. A kémia dolgozott közöttük rendesen, miközben mindketten arra gondolnak, ennek a kapcsolatnak sosem lehet jövője, hiszen a lány nem marad itt örökre, Jonah élete meg a bozótrepülés. A lány elsőre tényleg beleállt a városi lány sztereotip figurájába, mint egy szép Barbie baba, később alaposan megváltozik ez a külsőség-központú szemlélet. Calla határozottan fejlődik, meglesz az eredménye a folyamatos próbatételeknek Jonah-val, az apjával való beszélgetések hatásáról nem is beszélve.
Jonah abszolút kedvence lesz az olvasóknak. Van benne valami csendes ősemberes feeling, a hajával, szakállával, meg az, hogy kimondja amit gondol, nem teketóriázik. Tudja az igazat Wrenről, az együtt töltök évek alatt alaposan kiismerte Calla apját. Teljes vállszélességgel harcol a légitársaságért, belemegy a leglehetetlenebb helyzetekbe a megoldás érdekében. Imádtam ezt a pasit, a szarkazmusától az odaadásáig.
Van azonban a szerelemi szál mellett egy sokkal fontosabb, igaz sokkal fájdalmasabb mondanivaló is. A családi kötelék. Ez egy olyan fogalom, ami itt különösen mély érzelmekkel párosul, ez nálam magasabb szintre emelte a mondanivalót. Ismerve a szerzőt, nem csodálkozom a mély érzelmek közvetítésén, de valami olyan csodás módon tálalja ezt, lassan növeli az olvasóban az érzelmeket, míg túlcsordul és nálam valódi könnyeket és szívfájdalmat okozott. Gyönyörű, lassú égésű volt a szerelem, nem különben az apa-lánya egymásra találás. A beszélgetések, a hallgatások, a környezet, a vadon, mind közrejátszott, hogy végül leomoljanak azok a falak. Nekem nagyon tetszett a könyv vége, az a mód, ahogy a szerző megoldotta a fájó dolgok elrendezését, és összekapcsolt bizonyos nem várt szálakat is.
Sokat adott nekem ez a történet, nem csak egy love story-t, nem csak egy sokadik happy end-et. Emlékezetes, újraolvasós, kedvenc polcos ez a regény, szívből ajánlom.
Bővebben link

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Ez az a könyv, amit elolvasva rájöttem, hogy nem elég nekem e-könyvben, kell nekem a maga fizikai valójában, hogy finoman kézbe vegyem, megsimogassam, miközben mosolyogva letörlök egy könnycseppet az arcomról. Na jó, lehet, hogy nem csak egyet.
Elmondani nem tudom, mennyire tetszett. Az idei év egyik legjobbja, fel is került arra a bizonyos „legleg” listámra. Olvassátok!

7 hozzászólás
bodor_regina>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Ez a könyv hihetetlen nagy pozitív csalódás lett nekem.
Az elején úgy gondoltam, hogy csak egy szokásos „városi lány a farmon” típusú könyv, csak egy extrább helyszínen.. Aztán annyival több lett, annyira magával ragadott. Épp dolgoztam, de az ilyen kis lopott 5 percekben is olvastam, amikor csak tudtam.
Calla hatalmas karakterfejlődésen ment át, és imádtam, a végére nagyon megszerettem őt, ahogyan teljesen átértékelt mindent. Illetve nagyon különleges volt róla és az apukájáról olvasni, arról, ahogy kialakult közöttük újra minden, a sok-sok megbánásról, és a „mi lett volna ha” gondolatokról. Annyi többlet jelentése lett így a könyvnek. Nagyon mélyen érintett és annyira őszinte volt minden pillanat, annyira különleges volt.
A helyszín pedig szintén annyira fontos szerepet töltött be itt, azt a sok csoda embert, és az ő kapcsolatukat, az hogy ők nem csak túlélik, hanem megélik a pillanatokat. Egy nagyon különleges nagy család volt itt, és tetszett, hogy senki sem játszotta meg magát.
Jonah huh.. tudtam, hogy vele bajba leszek. Igazából miattuk is került be ez a könyv a kedvencek közé. Nagyon kedvelem, amikor egy kapcsolat lassan alakul ki, és előbb ledobják az előítéleteket egymás felé. Ami pedig közöttük volt, az a sok humor, csipkelődés, nagyon feldobta az egész könyvet. Jonah emellett nagyon különleges ember. Segítőkész, bátor, brutálisan őszinte, és hát nyilván egy dögös jeti :D
Szóval ez a könyv annyira több mint az átlag. Annyi mindenről szól, az életről, a kihagyott lehetőségekről, a szerelemről, a kitartásról, az összetartozástól. Hihetetlen biztosan elfogom még olvasni újra. Rengeteg érzelmi töltetet adott, és hát bevallom meg is könnyeztem néhányszor. Ilyen egy jó könyv.

Nixii P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

Őszintén nem gondoltam volna, hogy ez a könyv olyan erős hatással lesz rám, hogy berakom a kedvenceim közé, de így lett. Nem számítottam, hogy ilyen érzelemdús lesz, gyönyörű és kicsit fájdalmas. Calla az elején nem volt a legszimpatikusabb, elkényeztetett, akinek otthon az anyja és a mostohaapja megad neki mindent. Hiába volt 26 éves, sokszor naiv volt és butácska. A szememben akkor vált igazán “felnőtté”, mikor minden rossz emlék, minden fájdalom, csalódottság ellenére, szedte a sátorfáját és elindult az apjához Alaszkába. Nem volt jó kapcsolata az apjával, 12 évig nem beszéltek, mégis lenyelte a büszkeségét és az egóját hátrahagyva felülkerekedett a vad Alaszkába.

Hosszú évek óta szívem csücske Alaszka, emiatt is nagy reményekkel kezdtem bele a könyvbe, amint kézhez kaparintottam. A történet lassabb folyású, a napok és az események “ráérősek”, ami azért külön jó, mert kapunk sok tájleírást és magyarázatot az alaszkai néppel és élettel kapcsolatban. Számomra nem volt üresjárat, minden mondatot és fejezet örömmel olvastam. Illetve oly rég nem avattam “álom-könyvespasit”, de most megtört a jég, mert Jonah igazán elnyerte a szívemet. Arra gondoltam, hogy egy tipikus “enemies to lovers” klisét kapunk, de a közepe felé, mikor jobban megismertük Jonah-t Calla szemein keresztül, rájöttem, hogy a férfi sosem(!) volt ellenség. Ő egy rendkívül jó ember. Gondoskodó, szerethető, bátor és jószívű. A könyvben tökéletesen rájöhet az ember az okokra, miért viselkedett Jonah úgy Callával, ahogy.

Nagyon megszerettem kettejüket, sokszor nevettem rajtuk, nem fogták vissza magukat, ha a másikat kellett osztani, ugyanakkor jó hatással voltak egymásra. Jonah miatt Calla nyitottabb szemmel járt, rájött, hogy a hely, ahonnan az anyja fejvesztve menekült, nem is olyan pocsék. Calla édesapja számomra pozitív csalódás lett a végére, megértettem őt és megszerettem, pont emiatt picit meg is könnyeztem az utolsó fejezeteket.

Ez a történet csodálatos utazás és kaland, az ember sok mindenre rájöhet közben, felnyitja a szemünket, hogy a család a legfontosabb és nem szabad semmilyen körülmények között hátat fordítani a vérünknek. Oly kevés az időnk a családunkkal, minden percet ki kell használnunk.

Gyönyörű regény, szép borító. Igazán köszönöm az élményt, remélem a KMK ellát még minket az írónő regényeivel, K.A. Tucker-ben képtelenség csalódni.

16 hozzászólás
shreklover>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon

istenem… hogy én ezt mennyire szerettem:DDD

a borító, mestermű. a karakterek, imádnivalóak. Alaszka… azt kell hogy mondjam, hogy meguntam magyar állampolgárként élni, és hát gyerekek, nekem ott a helyem. remélem a família nem bánja

ha kell mosómedvékkel, és grizlikkel fogok szabadidőmben tömegverekedést kreálni
MÉG EGY REPÜLŐ ELÉ IS KIFEKSZEK, csak legyen nekem is egy bennszülött viking kinézetű Jonah-m, mert ezek után, új tagot üdvözölhetek a könyves háremembe, aki rögtön befészkelte magát a top 10-be. PEDIG A SZŐKÉK NEM IS AZ ESETEIM, JÓ?!

Calla-t nagyon kedveltem. Szerethető csaj volt, akinek a szerelemgyerekei a cipői off, és ő a city girl megtestesítője. Szerintem egy eléggé pozitív karakterfejlődésen ment keresztül. spoiler

Jonah… Jonah, Jonah, Jonah.
Ezek után, egy jó ideig a hátamra lesz tetováltatva a neved, ha nem baj, cicafiú;)
Imádtam ezt a palit, a szájával, a személyiségével, a hozzáállásával együtt na meg a félisten ábrázata se kutya, és már az első pillanattól kezdve úgy vigyorogtam minden jelenésénél, mintha megszállt volna az ördög.

A háttérszereplőkért, a helyszínért, és maga a cselekményszálért is meg-hal-nék. röviden.
felüdülés volt olvasni, egy élmény. bár ez volt az első könyvem az írónőtől, de ezek után lehet hogy körül nézek még a művei között, mert na, KEDVENCEM LETT

(ha meg valaki szereti a slow burn, kinda enemies to loverst, annak ez a könyv a Bibliája lehetne!!!!)

off


Népszerű idézetek

Nixii P>!

– Sok nőnek bejön.
– Nem jön be nekik.
– Ez a stílusom.
– Nem. A hipszter egy stílus. A rockabilly egy stílus. A jeti nem egy stílus.

276. oldal; 15. fejezet

csfannie P>!

– Ne feledd… Nem tudod irányítani őt, de tudod irányítani, hogyan viselkedsz vele.

Nixii P>!

Sorra feladtam az életem egy-egy darabját ezért a férfiért, és nem vettem észre, hogy a folyamat során elveszítettem önmagam.

Prológus

csfannie P>!

– Mindketten tudtuk, hogy ez sosem lesz könnyű – hallom a suttogását.
– Ja, végül is. Csak azt nem tudtam, hogy ennyire nehéz lesz.

Könyvmolyképző KU>!

Mély levegőt veszek, ahogy közelebb megyek, és próbálok megnyugodni. Emlékeztetem magam, hogy ez az óriás ezen a repülőn érkezett, és ezen a repülőn is fog célba juttatni engem.
– Szia! Köszi, hogy kijöttél értem!
– Aggie nem sok választást adott.
– Én… öhh… – Elakad a nyelvem, keresem a megfelelő reakciót erre a feleletre. És Aggie?
Jonah egy hosszú pillanatra szemügyre vesz az átláthatatlan szemüveglencséje mögül, és határozottan az az érzésem, hogy megint tetőtől talpig felmérnek.
– Mennyi vagy? Negyvenöt? Ötven?
Felugrik a szemöldököm.
– Megbocsáss?
– Mennyi a súlyod? – kérdi lassan, ingerülten artikulálva minden egyes szót.
– Ki kérdez ilyet egyből, amint találkozik valakivel?
– Olyasvalaki, aki el akarja mozdítani ezt a gépet a földről. Nem tudok felszállni, ha túl nehéz, ezért ki kell számolnom.
– Ó. – Átforrósítja az arcom a szégyen, és hirtelen hülyén érzem magam. Hát persze, hogy ezért kérdi.

csfannie P>!

– Jó látni, hogy azért mégis van benned némi tűz.
– Azt hiszem, a legjobbat hozod ki belőlem – dünnyögöm.

Könyvmolyképző KU>!

– Tudod, hogy betegségeket terjesztenek, ugye?
Jonah még utoljára megpaskolja a mosómedve fejét, aztán feláll.
– Banditával nincs gond.
– Elnevezted!
– Ja. Tudod, mert fekete banditamaszk van a…
– Értem – vágok közbe. – Baromi egyedi! – Ugyanakkor találó. – Ellopta a szendvicsem!
Jonah vállat von.
– Akkor ne hagyd a szendvicsed olyan helyen heverni, ahonnét ellophatja!
– Nem hagytam! Egy tányéron volt, az asztalon, idebent! Bejött ide! És miatta végigöntöttem magamon az italom! – A farmeromra mutatok, amit sűrű, zöld folyadék borít. Átázott a zoknim.
Jonah szeme nevetős ráncba szökik.
– Legközelebb ne legyél ilyen béna!

csfannie P>!

– Tudod, az egyszer biztos, hogy Wren lánya vagy – motyogja Jonah.
– Miért mondod? – kérdem bizalmatlanul. Akarom hallani a választ?
– Mert egyikőtökben sincs elég bátorság ahhoz, hogy őszintén megszólaljon, amikor épp a legjobban számít.

csfannie P>!

– Sok mindent bánok, kölyök. De az, hogy beleszerettem anyádba, sosem volt közöttük.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
John Green: Csillagainkban a hiba
Emily Henry: Strandkönyv
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
Mary Alice Monroe: Ház a parton
Kasie West: A távolság relatív
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök