The ​Simple Wild – Az egyszerű Vadon (Az egyszerű Vadon 1.) 696 csillagozás

K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sors ismétli önmagát?

Calla Fletcher kétéves volt, amikor az édesanyja vele együtt elmenekült az alaszkai vadon és az elszigetelt vidéki életmód kihívásai elől, és elhagyta Calla apját, Wren Fletchert. Calla sosem nézett vissza, és huszonhat évesen a mozgalmas torontói életen kívül nem ismer mást. Amikor azonban az apja felveszi vele a kapcsolatot, és tudatja, hogy súlyos beteg, a lány tudja, hogy ideje megtennie a hosszú utat a határ menti elhagyatott kisvárosba, ahol született.

Calla szembenéz a mászkáló vadakkal, a különös nappali órákkal, az elképesztő bolti árakkal és időnként még – szent ég! – a kinti pottyantós vécével is, cserébe, hogy megismerhesse az apját: a férfit, akivel a rengeteg hibája ellenére is újra törődni kezd.

Ám miközben nagy küzdelmek árán igyekszik hozzászokni a sarkközeli éghajlathoz és az otthonitól teljesen eltérő életritmushoz, Jonah – egy csendes, cinikus és büszke alaszkai pilóta, aki Calla apjának repülős vállalatát, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578383 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578383 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
488 oldal · ISBN: 9789635615735 · Fordította: Hrabovszky Dóra

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Jonah Riggs · Calla Fletcher · Diana · Wren Fletcher

Helyszínek népszerűség szerint

Alaszka


Kedvencelte 186

Most olvassa 21

Várólistára tette 401

Kívánságlistára tette 429

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Mindig, mikor úgy érzem, hogy már felesleges próbálkoznom a Rubin pöttyös könyvekkel, váratlanul szembe jön velem egy ilyen történet, amely meggyőz az ellenkezőjéről.
Ami a legjobban tetszett a könyvben, hogy nem csak látszólagos, felszínes mondanivalója van, amelyet gyönyörű, de semmitmondó mondatokban akar megragadni, hanem valóságos, mindannyiunk életében előforduló problémákkal foglalkozik. A harag legyőzése, a megbocsátás, valamint a másik fél iránti közeledés a könyv fő témái, amit az írónő nagyon szépen ábrázol Calla és Wren kapcsolatában. Nem könnyű az a helyzet, amivel Callának szembe kell néznie, de ahogy halad előre a történet, és sikerül elfogadnia apja hibáit, ráadásul közelednie felé, az számomra mindenképp a könyv egyik legnagyobb pozitívuma.
A másik dolog, ami nagyon tetszett, hogy a legtöbb romantikus történettel ellentétben ebben az írónő azt mutatja be, hogy sokszor a szerelem nem elég, hogy két ember együtt tudjon maradni. Vannak sajnos akadályok, amiket nem mindig sikerül legyőzni. Szerintem ez sokkal valóságosabb, mint az instant szerelem, amit a legtöbb ilyen könyv képvisel.
A harmadik, amit még mindenképp szerettem volna kiemelni, az Jonah és Calla kapcsolata, valamint a párhuzam Calla szüleinek kapcsolatával. Nagyon szerettem a párosukat, az ugratásokat, beszólogatásokat, sikerült egy kis humort csempészniük a nehezebb témák közé.

Az egyik legjobb romantikus történet, amellyel találkoztam, bátran ajánlom mindenkinek. Ez egy olyan könyv, amit olvasni kell.

4 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

„A túlélésről szól, és arról, hogy élvezzük azoknak az embereknek a társaságát, akik körülvesznek bennünket.”

Nehezen indult be számomra, és sokáig úgy tűnt semmi extra nem fog történni, /de hát akkor ez a sok moly miért szereti ennyire?! /
Adott egy csinos Barbie baba, akinek a legnagyobb problémája, hogy milyen szögből fotózzák… Majd az élet ezt a lányt is utoléri és kegyetlennek tűnő utazásra invitálja. Alaszkának az egyszerűsége, az emberek lassú, megszokott hétköznapjai nem hagyják nyugodni az olvasót.

A könyv második felében már érezhető a varázslat. Pedig ez egy egyszerű, könnyed, hétköznapinak is mondható alapcselekmény szál köré épített romantikus regény, mégis tud többet adni.
A karakterfejlődések szinte tapinthatóak. Annyira jó, amikor magad elé tudod képzelni és teljesen átélni a történetet, együtt örülni, izgulni, nevetni, sírni…
Ez is egy ilyen könyv, súlyos mondanivalókkal és ezt ellensúlyozva viszont jó humorral tűzdelve. Nagyon jókat nevettem.

Jonah pedig, érdekes favágó stílusú férfiú, akinek mackós álarca mögött egy hatalmas szív rejlik.

Ami pedig eldöntötte , hogy megkapja-e az 5*-ot, az egyértelműen az , hogy több részes. Nincs vége, és ez milyen jó hír :)♥

MissFortune>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Imádtam!
Ez a történet igazán megmelengette a szívem. A szereplők fantasztikusak, Alaszka pedig csodálatos.
Calla eleinte nem volt túl szimpatikus, pont olyan lánynak tartottam, mint ahogy Jonah vélekedett róla: nagyvárosi kényes lánynak, főleg ahogy először megjelent Alaszkában. Ahogy haladt előre a történet, úgy változott a véleményem is, eléggé megkedveltem.
Jonah-nak ami a szívén, az a száján. Az őszinteség mindenekfelett elvet képviseli, már-már zavarba ejtően a képébe vágja az embereknek az igazságot. Szerettem a civódásaikat.
Ez a szerelem két szempontból is nehéz. Egyrészt a két szereplő kapcsolata nem indult valami rózsásan, illetve mindvégig felettük lebeg, hogy Calla nem marad ám véglegesen Alaszkában.
Nagyon élveztem az olvasást, egy percig sem hagyott unatkozni. Biztosan el fogom olvasni a többi részt is, alig várom, hogy megjelenjenek! Kellemes csalódás volt ez K. A. Tuckerrel is, ugyanis a Tíz apró lélegzet sorozatnál nem tetszett ennyire a stílusa.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikusokat!:)

klara_matravolgyi>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Először is szeretném leszögezni, hogy ez a könyv nagyon nem illik bele a Rubin Pöttyös portfólióba. Inkább az Arany Pöttyös kategóriába kellett volna tenni.

Miután ezt leszögeztem… :) Teljesen lenyűgözött a történet és ami mögötte van. A központban az identitás és a megbocsátás áll: Calla egy igazi nagyvárosi lány aki nehezen talál magára az alaszkai vadonban, miután beteg édesapjához utazik 24 éve először. Belecsöppen egy teljesen új életformába, ahol van, hogy falvak között csak repülő közlekedik, ahol nem a legújabb divatú ruhát, hanem az élelmiszert és gyógyszert várják epekedve.
Calla nagyvárosi, de nem unszimpatikus, számomra nem tűnt felszínesnek. Épp csak egy olyan helyről jön, ahol az emberek nem is tudják, mennyire jó dolguk van valójában. Kellemetlen dolog elszakadni a kényelmes mindennapokból, de szépen lassan elkezdi ezt levetkőzni, és megmutatkozik a vicces és intelligens énje. Jonah ezzel szemben egy vérbeli alaszkai, aki ellenszenvvel viseltetik a felszínes és képmutató emberek iránt, Callát is annak véli. És ez milyen szerencse, ugyanis roppant mód élveztem a jeti és Barbie szóváltásait.
Calla és Wren kapcsolatának fejlődése könnyeket csalt a szemembe: ilyen egy igazi történet a félelemről és megbocsátásról.

Olvassátok el ezt a könyvet, mert nagyon mély, és ne feledjétek: nem éri meg repülőgépekkel képeken pózolni, hashtag imádomazéletem aláírással, ha közben cseppet sem vagyunk boldogok.

3 hozzászólás
Katotoka>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Alapvetően nagyon megválogatom az elmúlt idoben, milyen Rubin pöttyös könyvet olvasok el, mert nagyon kevés van, ami szimplán tudom hogy tetszene.
De mivel hatalmas olvasási válság volt az augusztusom/időm, se energiám nem volt, egy deka könyvet nem olvastam el, így úgy gondoltam, muszáj belekezdenem valami lájosabba. Így jött ez a könyv.
És milyen jól tettem!
K. A. Tucker-től már olvastam a Tíz apró lélegzetet meg az Egyetlen kis hazugság-ot pár éve, és tetszettek, így ilyen téren reményekkel álltam neki a könyvnek (meg persze a jó értékelés is biztatott).
Tipikusan olyan kötet amúgy is, amire rá nézek, és valami vonz benne. Aztán elolvastam a fülszöveget is, és Alaszka láttán fellángolt bennem a perverz vonzódásom a Föld északibb csücskei felé. Tudtam; olvasnom kell.
A TÖRTÉNET
A történet alap konfliktusa egyáltalán nem vidám, spoiler viszont szép. Calla kisgyerekként ment el Anyjával Alaszkából Torontóba, hátrahagyva ezzel Apját. Most, huszonnégy évvel később tudomására jut Apja betegsége, ami okán szülőföldjére utazik, hogy újra megismerje a férfit.
A szó szoros értelmében szépek azok az érzelmek, érzések amiket közvetít.
Calla (akivel az emberek tudnak javarészt azonosulni) nem egy eltúlzott karakter, csupán más értékrend szerint éli életét nagyvárosiként, mint a vidékiek. Nem itéli el ezeket az embereket, csupán kezdetekben nem tudja megérteni őket. Gyönyörűen, finoman van ábrázolva az összetartozás a helyiek kis csoportjában, akiknek muszáj egymásra támaszkodniuk azért, hogy átlendüljenek a mindennapjaik kihívásain. Rettentően szerettem ezeket a helyi bemutatott őslakosokat.
Viszont teljesen megértem valójában Calla viselkedését, kétkedését az apja irányába. Minden lány megérti, aki valaha azt érezte, hogy ő csak egy nem kívánt járulék abból, amit az apja nem akart életnek. Még ha ez valójában nincs is így, akkor is pokoli érzés tud lenni.
Ha eltekintünk a tény mellett, (márpedig én el tudtam, mert így álltam neki) hogy viszonylag rövid idő alatt játszódik a cselekmény, akkor rendkívül kidolgozott és élvezhető. Semmi nem határozza meg, hogy két-három hét alatt ennyi minden változzon, történjen.
És persze Alaszkai üdvözlésképpen ott van a mi Jetink. Jonah ellenszenves és mufurc viselkedése elég basic fogás az ilyen könyvekben, de tekintsünk el ettől, mert jól ábrázolja, hogy a fiú alap személyisége ilyen „kegyetlenül őszinte/szókimondó” típus, amit el is ismer. Habár persze be van játszva a kigyúrt félisten kártya a „szőr” alatt megbújva, igazából ez az amit vársz egy Rubin pöttyöstől. De nem írom ezt a számlájára, mert a kíméletlen őszintesége saját magával szemben is fent áll, így beismeri mikor hibázik, és nem esik nehezére véleményt formálni. Így igazából realszitikus szereplő, és nagyon kedvelhető is.
Tetszik hogy valódiak voltak a reakciók, cselekedetek, nem eltúlzottak spoiler. Nincs kiszínezve. spoiler
Az, ahogy Calla és Jonah ugratja egymást, évelődnek, az ezen esetben nem idegesítő, hanem rendkívül szórakoztató. Mármint, én tudtam rajta nevetni, és én kevés könyvön tudok. Bár ízlések és pofonok e téren.
HÁLA ISTENNEK, KÖSZÖNÖM K.A.TUCKER, hogy az erotikus jelenetek nem voltak túl tolakodóak, nyersen szemléletesek. Annyira jó, hogy nem ezen volt a hangsúly, mert csak elrontotta volna a történet lényegét. Teljesen befogadhatóak voltak, és szemforgatás nélkül el tudtam olvasni őket. Nagy szó, ha nem cringe egy Rubin pöttyös könyvben egy ilyen jelenet (@Gnocchi7 -el újabban eléggé egy véleményen vagyok erről, úristen de egyet tudok érteni a Stage Drive-al, pedig csak az első részt olvastam régebben. Bocsánat mindenkinek, aki szereti ezeket, mindenkinek más az ízlése, én elégek ezektől belülről :')). Egy szóval teljesen befogadható volt.
Örültem, hogy itt nem játszották be a „félre értettük egymást-jajj most harag van, de a végére kibékülünk” kártyát. Nem illett volna egyáltalán se a szereplőkhöz, se a könyv stílusához. Nagyon tetszett, hogy meg tudták beszélni a dolgokat, és hogy egyik karakterünk se egy dráma királynő.
ÖSSZESSÉGÉBEN:
Mivel nem szeretnék semmit lelőni a történetből már, azt mondom, bátran tudom ajánlani azoknak, akik az évek alatt kiábrándultak a Rubin pöttyös könyvekből, mert ez sokkal jobban van megoldva, mint a többi történet általában. Élvezhető, könnyen olvastatja magát, megéri rászánni az időt.

2 hozzászólás
nicosia P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Nagyon szép ez a történet. Nem csak mondanivalója, hanem az írásmódja is. Végig lekötött, nagyon gyorsan haladtam vele, itt-ott meg is könnyeztem. A főszereplő Calla az első fejezetekben kifejezetten antipatikus volt, felszínes bulikirálynő, aztán ahogy rétegenként bukkan fel a valódi jelleme abszolút kedvelhetővé vált, még akkor is, ha valójában városi lány marad. Jonah nekem kezdetektől szimpatikus figura volt, ahogy a többiek is, a maguk hibáival együtt. Alaszka bemutatása pedig elég részletes és alapos ahhoz, hogy magam is vággyak egy rövid látogatásra, néhány kisrepülős útra, és pár szemtelen mosómedvére – persze nem hosszabb távon, mert ehhez én is városi lány vagyok. Hozzánőtt a szívemhez az Egyszerű vadon, még ha bonyolult is.

Nixii P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

”Jonah számomra maga Alaszka.”

Őszintén nem gondoltam volna, hogy ez a könyv olyan erős hatással lesz rám, hogy berakom a kedvenceim közé, de így lett. Nem számítottam, hogy ilyen érzelemdús lesz, gyönyörű és kicsit fájdalmas. Calla az elején nem volt a legszimpatikusabb, elkényeztetett, akinek otthon az anyja és a mostohaapja megad neki mindent. Hiába volt 26 éves, sokszor naiv volt és butácska. A szememben akkor vált igazán “felnőtté”, mikor minden rossz emlék, minden fájdalom, csalódottság ellenére, szedte a sátorfáját és elindult az apjához Alaszkába. Nem volt jó kapcsolata az apjával, 12 évig nem beszéltek, mégis lenyelte a büszkeségét és az egóját hátrahagyva felülkerekedett a vad Alaszkába.

Hosszú évek óta szívem csücske Alaszka, emiatt is nagy reményekkel kezdtem bele a könyvbe, amint kézhez kaparintottam. A történet lassabb folyású, a napok és az események “ráérősek”, ami azért külön jó, mert kapunk sok tájleírást és magyarázatot az alaszkai néppel és élettel kapcsolatban. Számomra nem volt üresjárat, minden mondatot és fejezetet örömmel olvastam. Illetve oly rég nem avattam “álom-könyvespasit”, de most megtört a jég, mert Jonah igazán elnyerte a szívemet. Arra gondoltam, hogy egy tipikus “enemies to lovers” klisét kapunk, de a közepe felé, mikor jobban megismertük Jonah-t Calla szemein keresztül, rájöttem, hogy a férfi sosem (!) volt ellenség. Ő egy rendkívül jó ember. Gondoskodó, szerethető, bátor és jószívű. A könyvben tökéletesen rájöhet az ember az okokra, miért viselkedett Jonah úgy Callával, ahogy.

Nagyon megszerettem kettejüket, sokszor nevettem rajtuk, nem fogták vissza magukat, ha a másikat kellett osztani, ugyanakkor jó hatással voltak egymásra. Jonah miatt Calla nyitottabb szemmel járt, rájött, hogy a hely, ahonnan az anyja fejvesztve menekült, nem is olyan pocsék. Calla édesapja számomra pozitív csalódás lett a végére, megértettem őt és megszerettem, pont emiatt picit meg is könnyeztem az utolsó fejezeteket.

Ez a történet csodálatos utazás és kaland, az ember sok mindenre rájöhet közben, felnyitja a szemünket, hogy a család a legfontosabb és nem szabad semmilyen körülmények között hátat fordítani a vérünknek. Oly kevés az időnk a családunkkal, minden percet ki kell használnunk.

Gyönyörű regény, szép borító. Igazán köszönöm az élményt, remélem a KMK ellát még minket az írónő regényeivel, K.A. Tucker-ben képtelenség csalódni.

20 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Ez a regény sokkal többről szól, mint amire számítottam, a címkékhez még odatenném a halál, gyász, rákbetegséget is. Calla egy vidám torontói lány, aki épp most veszítette el az állását és rúgta ki a pasiját, ezért semmi akadálya, hogy Alaszkába utazzon meglátogatni sosem látott édesapját. Fogalma sincs róla, hogy mi várja ott, nincs szójatej, spórolni kell a vízzel, hemzsegnek a szúnyogok és a szomszédban lakó undok pilóta még be is szólogat neki. De a legnehezebb mégis az apjával való találkozás, hiszen neheztel rá, mert sosem látogatta meg, nem jött utánuk Torontóba. A szerző párhuzamosan építi a két szálat, Calla és Jonah, Callah és az apja kapcsolatának szálát. Humorral, romantikával enyhíti a háttérben húzódó drámát, egy olyan betegséget, amiből keveseknek sikerül felépülni.
Calla az itt töltött idő alatt megváltozik, megkomolyodik, és rájön, hogy egészen más dolgok kellenek a boldogsághoz, mint amikre idáig vágyott.
A vége pedig félig lezáratlan, de szerintem egyenes az út a hepiendhez.

4 hozzászólás
Márk_2011>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Hú… Ez most számomra nehéz volt! Többet sírtam, mint gondoltam, bár… sejtettem, hogy így lesz.
Egy incifinci Barbie baba Torontóból Alaszkába érkezik, mert hívást kap, hogy rég nem látott édesapja beteg.
Hihetetlen a karakter fejlődése, nagyon humorosan és kedvesen megírt.
Élveztem a tájleírást, a hangárban a gépek között lenni a „csapattal”. Szimpatikus volt minden szereplő, kívánok mindenki mellé egy Simont. Jonah egy igazi jeti, hatalmas szívvel.
És a nehéz rész.. Calla édesapja nagyon beteg. off Nagyon szépen, és „egyszerűen jól” írja le az írónő ezt a részt a könyvben. Megható történet, és igazán szívhez nőnek a szereplők!
Várom a folytatást, bár kerek egész a történet így is !

Kate20>!
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű Vadon

Nehezen találom a szavakat.
Nem azért, mert nem volt jó, hanem mert nagy hatással volt rám ez a kötet.

Legelőször is, nem volt viszonyítási alapon az Alaszkai romantika terén, de jobb is így, mert teljesen elvarázsolt K.A. Tucker írása. Nagyon igényesen formálta meg az Alaszkai Vadont és annak szereplőit.
Hatalmas karakterfejlődések jellemzik ezt a könyvet, amit én speciel imádok a tájleírásokkal együtt. Mert az utóbbiból is volt bőven. Szinte már úgy érezte az ember, hogy Jonah mellett ül a repülőn, amikor Callának mutatta be Alaszka legszebb részeit.
A cselekményt is csak dicsőíteni tudom, a két élet ellentéte, a nehézségek mind-mind napjainkat tükrözik vissza. Hiszen nincs olyan hogy tökéletes boldogság. Mindig van egy életszakasz, mindig van egy apró szomorúság ami igenis tud fájni. Jelen esetben ez nem egy “apróság” volt.
Nehéz mindkét fél fejével gondolkozni. A lány, aki apára vágyott, de sosem kapta meg. És az apa aki jó akart lenni, de teljesen elszúrta és lemondott a gyerekével való kapcsolatáról. Na, de kinek van igaza? Pont ezt boncolgatta Tucker a kötet alatt, hogy mindenkit meg lehet a maga módján érteni. A sérelmeit, a fájdalmait… és az hogy már nem tartotta a kapcsolatot a lányával Wren, nem jelentette azt hogy nem szereti.
A Jonah-val való kapcsolata Callának pedig eszméletlen jóra sikeredett. Nagyon üdítő volt, mert ezzel a mélyebb problémákat könnyedebben tudta átívelni Tucker az olvasói számára.

Az Egyszerű Vadon hol megnevettetett, hol elgondolkoztatott, és természetesen voltak olyan oldalak, ahol egy-két könnycseppet is hullajtottam.
De! Összességében, így volt ez a könyv kerek egész.


Népszerű idézetek

Nixii P>!

– Sok nőnek bejön.
– Nem jön be nekik.
– Ez a stílusom.
– Nem. A hipszter egy stílus. A rockabilly egy stílus. A jeti nem egy stílus.

276. oldal; 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fletcher · Jonah Riggs
csfannie P>!

– Ne feledd… Nem tudod irányítani őt, de tudod irányítani, hogyan viselkedsz vele.

Nixii P>!

Sorra feladtam az életem egy-egy darabját ezért a férfiért, és nem vettem észre, hogy a folyamat során elveszítettem önmagam.

Prológus

csfannie P>!

– Mindketten tudtuk, hogy ez sosem lesz könnyű – hallom a suttogását.
– Ja, végül is. Csak azt nem tudtam, hogy ennyire nehéz lesz.

Nixii P>!

– Szóval, ha te elbűvölő vagy, kit tart Bobbie seggfejnek?
– Épp ott van egy.
Követem a bólintása vonalát, és megpillantom a tükörképem az ablakban. El kell ismernem, gyorsak a visszaszólogatásai.

149. oldal; 7. fejezet

csfannie P>!

– Tudod, az egyszer biztos, hogy Wren lánya vagy – motyogja Jonah.
– Miért mondod? – kérdem bizalmatlanul. Akarom hallani a választ?
– Mert egyikőtökben sincs elég bátorság ahhoz, hogy őszintén megszólaljon, amikor épp a legjobban számít.

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fletcher · Jonah Riggs
csfannie P>!

– Jó látni, hogy azért mégis van benned némi tűz.
– Azt hiszem, a legjobbat hozod ki belőlem – dünnyögöm.

csfannie P>!

– Sok mindent bánok, kölyök. De az, hogy beleszerettem anyádba, sosem volt közöttük.

Könyvmolyképző KU>!

– Tudod, hogy betegségeket terjesztenek, ugye?
Jonah még utoljára megpaskolja a mosómedve fejét, aztán feláll.
– Banditával nincs gond.
– Elnevezted!
– Ja. Tudod, mert fekete banditamaszk van a…
– Értem – vágok közbe. – Baromi egyedi! – Ugyanakkor találó. – Ellopta a szendvicsem!
Jonah vállat von.
– Akkor ne hagyd a szendvicsed olyan helyen heverni, ahonnét ellophatja!
– Nem hagytam! Egy tányéron volt, az asztalon, idebent! Bejött ide! És miatta végigöntöttem magamon az italom! – A farmeromra mutatok, amit sűrű, zöld folyadék borít. Átázott a zoknim.
Jonah szeme nevetős ráncba szökik.
– Legközelebb ne legyél ilyen béna!

Kapcsolódó szócikkek: Calla Fletcher · Jonah Riggs
Könyvmolyképző KU>!

Mély levegőt veszek, ahogy közelebb megyek, és próbálok megnyugodni. Emlékeztetem magam, hogy ez az óriás ezen a repülőn érkezett, és ezen a repülőn is fog célba juttatni engem.
– Szia! Köszi, hogy kijöttél értem!
– Aggie nem sok választást adott.
– Én… öhh… – Elakad a nyelvem, keresem a megfelelő reakciót erre a feleletre. És Aggie?
Jonah egy hosszú pillanatra szemügyre vesz az átláthatatlan szemüveglencséje mögül, és határozottan az az érzésem, hogy megint tetőtől talpig felmérnek.
– Mennyi vagy? Negyvenöt? Ötven?
Felugrik a szemöldököm.
– Megbocsáss?
– Mennyi a súlyod? – kérdi lassan, ingerülten artikulálva minden egyes szót.
– Ki kérdez ilyet egyből, amint találkozik valakivel?
– Olyasvalaki, aki el akarja mozdítani ezt a gépet a földről. Nem tudok felszállni, ha túl nehéz, ezért ki kell számolnom.
– Ó. – Átforrósítja az arcom a szégyen, és hirtelen hülyén érzem magam. Hát persze, hogy ezért kérdi.


A sorozat következő kötete

Az egyszerű Vadon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
J. A. Redmerski: A soha határa
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól
Baráth Viktória: A lótusz virága
Emma Chase: A királynő férjet keres
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Helen Hoang: Amit a szív diktál