Ten ​Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet (Tíz apró lélegzet 1.) 1151 csillagozás

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Négy ​évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.

Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789633990568 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789633990575 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572060 · Fordította: Szujer Orsolya

3 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Trent Emerson · Kacey Cleary · Olivia Cleary (Livie) · Nora Matthews · Dr. Stayner · Mia Matthews · Ben Morris · Dan Ryder


Kedvencelte 264

Most olvassa 39

Várólistára tette 426

Kívánságlistára tette 438

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

A megjelenès óta eltelt utóbbi 2 èvben, mondhatom kapott hideget ès meleget egyaránt ez a törtènet. Mègis bizton állíthatom, hogy ennek ellenère számomra fontos ès meghatározó helye van a szívemben ès feltett szándèkom az èvek során ismèt újraolvasni. Akár többször is. Egy jó könyv mindig velünk marad ès minden alkalommal felfedezhetünk benne valami újat, ami addig elkerülte a figyelmünket.
Ez a könyv sírásra fakaszt ès nevetèsre kèsztet:) Azon könyvek közè sorolom, amik hatással vannak a rekeszizmomra, a szívemre, a gondolataimra, ès a könnycsatornámra. De legfőkèppen rám. Az èletemre. Picit azèrt minden könyv elgondolkodtad bennünket, ès hozzánk ad valamit.
Egy csapás után meg kell tanulni megbocsátani, ès nem haragudhatunk örökkè mindenre ès mindenkire. Tudni kell felejteni, túlèlni ès újrakezdeni mindent. A fájdalmas törtènèsek után pedig megerősödve tovább sètalni. Mint Kacey ès Trent. Imádom őket.
Csak lèlegezzünk. Az már kezdetnek megteszi!
Alig várom a következő újrázást:)❤

16 hozzászólás
MissFortune>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Gyönyörű történet a megbocsátásról, illetve annak fontosságáról. Nem tarthatunk magunkba mindent, igenis, túl kell tenni magunkat a traumákon. Már csak a könyv mondanivalója miatt is ajánlom!
A mellékszereplők imádnivalók. Ciklon és Mia egyértelműen kedvencek lettek, annyira kellemes csalódás volt Ciklon személye.:) Újabb mondanivaló: ne ítélj a külső alapján.
Tulajdonképpen minden karakter tetszett, kivéve a két főszereplőt. Kacey-t a könyv feléig körülbelül nem kedveltem, aztán, már amikor nyitni kezdett a világra, akkor nem volt többé unszimpatikus. Rettenetes traumát élt át, amit nem tud elengedi, mert elfojtja az érzéseit. A végére már ő is teljesen szerethető lett.
Trent meg… nem tudom, olyan fura volt végig. Aranyos volt, több cuki megszólalása is lett, de valahogy nem igazán sikerült őt megkedvelnem. Túl semmilyen. A róla szóló történetet szerintem el fogom olvasni, jó lenne kicsit belelátni a gondolataiba.

vikcs>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Atyaég!!! Imádtam!!! Úristen. Még mindig nem térek magamhoz.
Ez a könyv valami csodálatos volt! Bevallom, valamiért tartottam tőle az elején, bár fogalmam sincs miért. Az egész, első szótól az utolsóig magával ragadó, gyönyörű.
Annyira megérintett, olyan szinten, hogy én is csodálkozva néztem, miközben olvastam. Érzelmek teljes skálája játszott a lelkemben… együtt nevettem, sírtam, féltem, izgultam, szomorkodtam és boldog voltam a szereplőkkel.
Kacey egy nagyon tökös csaj, akinek nagy szörnyei vannak a múltjában, emiatt kicsit kifordult magából, és nehezen enged közel magához bárkit is. Nem hagyja magát, szókimondó, ráadásul kick-boxozik is. Livie, a húga, egy nagyon szerethető személyiség, akiből sajnos keveset kaptunk, végig a nővére mellett van, és mindent megtesz, hogy visszakapja szeretett nővérét, aki nem képes teljesen túllépni a traumán.
És ekkor jön Trent … Te álompasi. Legszívesebben kitéptem volna a lapok közül és … khmmm..hát, én is azt csináltam volna vele, amire Kacey is gondolt. Ez egy csoda pasi. Gyengéd, érzelmes, figyel Kaceyre, törődik vele, segíteni akar neki, van benne egy kis pajzánság ami elegendő a szexi testéhez, és a csodálatos belső tulajdonságaihoz.
Nagyon élveztem minden egyes történést a lapok haladásával, nagyon sokszor megmosolyogtatott, volt amikor a szívem összeszorult, sőt, ami ritkán van, még fel is kiáltottam néha, vagy éppen szinte vergődtem, hogy „úristen, ne már”.
A fordulatot már előre sejteni lehetett, de még így is atombombaként csapott le az emberre.
A mellékszereplőket is imádtam, egytől egyig csodálatos emberek. Az ő szerepükkel is van egy fontos levonható tanulság: „Ne a külső alapján ítélj.” Ami persze nagyon nehéz a mai világban, de sokszor pont azok húznak ki a víz alól, miközben fulladozunk, akiktől nem is számítanánk rá.

Nem tudok többet mondani, csak annyit, hogy olvassátok. :)
Várom a többi részt mihamarabb!

8 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

„– Csak lélegezz! – mondta mindig anyu. – Tíz apró lélegzet… Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!”

Ennek a könyvnek igen érdekes története van.
Talán picit hasonlíthatnám ahhoz, amikor próbáltam megbékélni anno a sorsommal, egy baleset és egy álom vesztés után.
Olvasás közben, többször meg – megálltam, vártam picit, hagytam ülepedni…lélegeztem és lélegeztem.

Aki átélt hasonló szörnyűségeket, tudja miről írok most.
Tudja és érzi, hogy teljesen másképpen láttam, éreztem és most másképp értékelem a történetet.

Ha mindent félre teszek, akkor is, és ezzel a háttér információval is el kell ismernem, hogy nagyon szépen megírt, kellő hitelességgel formált történetet sikerült létre hozni.

Kedves Írónő!

Csupán annyi mondandóm lenne feléd, hogy köszönöm. Picit élesebben vettem olvasás közben a levegőt, néhol kapkodtam, néhol nem kaptam levegőt és végül piciket, aprókat és sokat lélegeztem, hogy túl éljem…
Megkönnyebbülést nem okoztál számomra, picit talán fel is tépted a sebeimet, de van rá balzsamom és be is kenem.

Csodálatos történetet alkottál és csak remélni merem, semmilyen valós háttér története nincsen, csak a képzeleted szülte eseményeket vetetted papírra.
Bárhogyan is legyen, nagyon szépen megírt és csodálatos karaktereket ismerhettem meg általad.

Megtehetném, hogy ahogy szoktam jellemzem a szereplőket és a cselekményt, de őszintén szólva nincs sem kedvem, sem erőm ezt megtenni.
Mindenki levonja olvasáskor a maga következtetéseit, megtettem én is.
Bár úgy érzem nem helyén való, ha a kedvenceim közé teszem, lélekben mégis ott szerepel és megtartom a legszebb könyveim mellett.

Ajánlom!

2 hozzászólás
Lillsz>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

„Egy… Kettő… Három…”
Hogy én ezt mennyire imádtam! *-* Megható volt, fájdalmas és vicces. :') Néha felnevettem néha bekönnyeztem… spoiler
Mia : Imádnivaló!
Kacey : Igen erős és bátor!
Ciklon : Az a lány nő, akit első ránézésre egy ribinek titulálnának pedig nem az!
Trent : Ohh Trent… Szeretlek! ❤ 5/5

K_A_Hikari I>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

„Szeretnélek megmosolyogtatni. Őszintén megmosolyogtatni. Mindig”

Veszteség, bűntudat, megbocsájtás.
Ha kulcsszavakban kellene megfogalmaznom a regény lényegét, ezt mondanám.
Elkezdtem, és kevesebb, mint egy nap alatt be is fejeztem, ez pedig sok mindent elmond.
A hibák miatt (amik sajnos újraolvasva elég szembetűnőek), kedvenc nem lesz, de továbbra is fontos helyet foglal el a szívemben és az olvasmányélményeim között is.
Amikor túl nehéznek érzed a helyzetet, amikor úgy érezd már semmi reményed sincs, csak vegyél tíz apró lélegzetet.
Ragadd meg, érezd és szeresd mindegyiket.
Aztán menj tovább és használd ki az élet minden csodálatos pillanatát.

Bővebben: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2015/02/k-tucker-ti…

20 hozzászólás
Naiva P>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Sokat gondolkoztam azon, végül hány csillagot is ér ez a könyv nálam. Mostanság csömöröm van a sanyarú sorsú fiatalokról szóló könyvektől, ha azokban nincs valami plusz. A történet kissé lehangoló, míg a szereplők közötti romantikus szál aranyosnak nevezhető. Számomra egy könyvnél sok esetben fontosabb a karakterek szerethetősége, mint maga a történet. Főleg, ha már E/3-ban kell végigolvasnom. Kacey-t viszont nehéz volt szeretni és ezzel most nagyon visszafogtam magam. Egy elviselhetetlen, borzalmasan rossz karakter képes a 0 alá redukálni egy jó történetet. Nálam a mellékszereplők mentették meg a történetet. Sokáig gondolkoztam a 3-as és a 4-es között és még mindig nem tudtam eldönteni. Talán majd Trent története segít, hogy jobban megértsem őket.

13 hozzászólás
DarknessAngel>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Lélegeztem. Éreztem. Szerettem.

Egy újabb tökéletes példánnyal bővült a Miért halogattam eddig? listám. Persze tudom a miért okát. Féltem még egy gyászos könyvet a kezembe venni, hogy ez is az a „tipikus” sztori lesz, amiben a megtört szereplőkre még hosszú út vár a gyógyulásig, és az út során vár majd rájuk pár bukkanó, de a végére szerencsésen átvészelik és túlélik.
Igazam lett, ez az a könyv. És én teljességgel imádtam!♥

Imádtam, mert a szereplők a szívemhez nőttek.
Imádtam, mert senkinek sem volt könnyű, mégsem adták fel.
Imádtam, mert fájt, és mert megmosolyogtatott.
És imádtam, mert mérhetetlenül gyönyörűséges volt.

Habár a nagy csavarra én már hamarabb rájöttem, még úgy is tudott később meglepetést okozni. Trent Emerson, el sem hiszem mennyi érzést kicsikartál belőlem is. Volt egy rész, amikor nagyon szerettelek volna utálni, de egyszerűen nem ment. Nálam könnyen jön a megbocsátás. Főleg az olyanoknak akik segíteni akarnak.
Örülök, hogy a Tíz apró lélegzetben nemcsak Kacey, de Ciklon is megkapta a maga happy endjét. Alig várom, hogy a többiek könyvét is olvashassam.
Nagyon megszerettem ezt a furcsa, de annál érdekesebb baráti kört. :)

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Kicsit elcsesztem az olvasásélményt azzal, hogy a 0,5 részt előbb olvastam, így tudtam a titkot az elejétől fogva. A történet erejéből azonban ez nem vont le semmit, nagyon szerettem olvasni. Trent is megszenvedte a történteket, megérdemelte a megbocsátást, megjegyzem én nagyon sokáig nem tudtam ezt megbocsátani neki. Sajnos rengeteg „diszkóbaleset” történik a világban, bárcsak mindenki olvasna hasonló sztorikat, és tanulna belőle.
Be fogom szerezni Livie sztoriját is, tetszik ez a szerző :)

5 hozzászólás
Vivi_>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Ez, ez fantasztikus volt. Igazából nem is akartam elolvasni, csak gondoltam belenézek, de már a prológus megnyert magának és gondoltam folytatom egy picit. Hát, az lett belőle, hogy kiolvastam. A szív zenéje után nem gondoltam volna, hogy befogadóképes lesz az ilyenekre a gyomrom, de szerencsére semmit csöpögős romantikáról nem volt szó. Meg persze, annyi jót is hallottam róla, hogy úgy gondoltam nem az én ízlésem lesz, mert valamilyen rákos könyvre, vagy nem tudom mire asszociáltam. Szerencsére nem az kerekedett ki belőle…

Mindent imádtam benne. A főszereplőnk a keményebb fajtából származik, és kick-boxol, ami nekem nagyon bejött. Trentet az első mosókonyhás incidens óta megkedveltem. Nem volt olyan szereplő, akit ne szerettem volna. :) Mia, Ciklon,Livie, Dan, Tanner…
Igaz, a főszereplőknek megint voltak múltbéli problémái, de most nem érdekel, pont így egész. Nem mondom, a közepétől már rájöttem, hogy ki Trent, és hogy mi is történhetett, azonban ez nem vont le semmit a történetből.
Aztán a vége felé már elkezdtem idegeskedni, és csapkodni, hogy ha öt oldal alatt nem lesz meg amit akarok, akkor itt fogok összeomlani, de végül meglett. Azt hittem függővég lesz, de szerencsére nem. És alig várom, hogy megjelentessék a többi részét is.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Black_widow>!

– A múltunk nem határozza meg, kik is vagyunk.

34. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: múlt
6 hozzászólás
Vivi_>!

Tíz apró lélegzet. Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!

Vivi_>!

Folyton azt akarják, hogy beszélj. Én pedig nem akarok mást, csak csendben maradni.

Zsani1418>!

– Te pedig biztos Mia hercegnő vagy. Már sokat hallottam ám rólad.
Mia csücsörít, és egy egészen picit kijjebb hajol rejtekhelyéről.
– Tényleg?
Trent bólint.
– Nos, hallottam egy bizonyos Mia hercegnőről, aki szereti a jégkrémet. Az csakis te lehetsz, ugye?
Mia lassan bólint, majd odasúgja az anyjának:
– Hallottad ezt, anyu? Az emberek tudják, hogy hercegnő vagyok!
Mindenki elneveti magát.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Matthews · Nora Matthews · Trent Emerson
SzAngelika >!

Sosem lennék képes gyűlölni téged. Add oda nekem a szívedet, Kacey. Én pedig mindent elfogadok, ami vele együtt jön.

Vivi_>!

A lányok nagy hülyeségeket képesek művelni, amikor elvakítja őket a szerelem.

perpetua P>!

– Csak lélegezz! – mondta mindig anyu. – Tíz apró lélegzet… Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!

Prológus

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary
Łauraa>!

– Korodbeliekkel kellene inkább töltened az idődet, Livie. Mondjuk fiúkkal.
Dacosan megfeszíti az állkapcsát.
– Ha már nem lesznek idióták, akkor az is lesz. De addig is az ötévesekbe több értelem szorult.


A sorozat következő kötete

Tíz apró lélegzet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Halle: Éjszaka a tiéd leszek
Ana Huang: Twisted Love
Rina Kent: All The Lies – Minden hazugság
Roxie Blue: Hazard – Veszély
Karina Halle: A lázadó herceg
Erica Anthony: Miután a fények kialszanak
Baráth Viktória: Egymás szemében
Ruby Saw: Savages – Vadak
Jay Crownover: Rule
L. J. Shen: Vagány