Ten ​Tiny Breaths (Ten Tiny Breaths 1.) 19 csillagozás

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Kacey ​Cleary’s whole life imploded four years ago in a drunk-driving accident. Now she’s working hard to bury the pieces left behind—all but one. Her little sister, Livie. Kacey can swallow the constant disapproval from her born-again aunt Darla over her self-destructive lifestyle; she can stop herself from going kick-boxer crazy on Uncle Raymond when he loses the girls’ college funds at a blackjack table. She just needs to keep it together until Livie is no longer a minor, and then they can get the hell out of Grand Rapids, Michigan.

But when Uncle Raymond slides into bed next to Livie one night, Kacey decides it’s time to run. Armed with two bus tickets and dreams of living near the coast, Kacey and Livie start their new lives in a Miami apartment complex, complete with a grumpy landlord, a pervert upstairs, and a neighbor with a stage name perfectly matched to her chosen “profession.” But Kacey’s not worried. She can handle all of them. What she can’t handle is Trent… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Atria, New York, 2013
264 oldal · ASIN: B00B3VOU74
>!
Simon & Schuster, New York, 2013
256 oldal · ISBN: 9781476740324
>!
Simon & Schuster, New York, 2013

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Trent Emerson · Kacey Cleary · Olivia Cleary (Livie)


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Ittimi78>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Huh… most fejeztem be, és tele vagyok könnyben úszó érzésekkel.

Ez egy gyönyörű könyv volt :) :S :)))

Nem írnám le, hogy miről szólt, arra ott a fülszöveg, és jelenleg nem is tudok értelmes mondatokban gondolkozni.

Egy biztos: az ilyen történetekért éri meg kinyitni egy könyvet.

U.i.: Majdnem négy csillagot kapott, mert bizonyos részek ki vannak belőle vágva a szemérmesebbek kedvéért, de végül a történet annyira szívet tépően gyönyörű lett, hogy nem lehetett rá öt csillagnál kevesebbet adni. :)

Caladril>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Annyira tetszett a könyv, hogy azt sem tudom, hogyan írjam le!
Ilyen számomra egy igazán jó NA regény! Eszméletlen jó karakterekkel van tele, imádtam Kacey-t, Trent-et, Storm-t, Bent, Caint, Miát. Livie-t is, bár nekem ő egy kicsit túl jó kislány volt, bár ha minden igaz a második kötetben ez változni fog.. Alig várom! ;) Sőt, még Trent szüleit is, annak ellenére, hogy alig voltak jelen.
Annyira jól érzékeltette az írónő a karakterek lelki világát, nem erőltette, nem akarta lenyomni a torkomon, hogy „de ugye érzed, hogy ez mennyire rossz neki?” Nem, ő inkább szépen, finoman és lassan adagolta az érzelmi fejadagokat, és ezzel elérte, hogy maximálisan együtt tudtam érezni a szereplőivel. Ugyanolyan üresnek éreztem magam, mint Kacey, ugyanolyan kétségbeesettnek, mint Trent, és én is végigmentem velük együtt a gyász minden egyes lépcsőfokán. Ez is nagyon tetszett, hogy nem csak fejezetek, hanem szintek is voltak: tagadás, düh, összeomlás, elfogadás, megbocsátás stb.
Nem kellett választanom közülük, hogy melyikük „oldalára” állok, mert egyszerre, együtt voltak jelen a fejemben és a lelkemben. Ennek eredményeként természetesen a százas pzs el is fogyott..
És bár a nagy csattanót egy idő után ki lehetett találni, a hatás nem volt kevésbé megrázó. Azt hiszem, onnantól kezdve potyogtak folyamatosan a könnyeim, egészen az utolsó oldalig.
Nagyon örülök neki, hogy magyarul is meg fog jelenni a könyv, mert ez is olyan történet, amit mindenkinek olvasnia kell!

5 hozzászólás
zsebibaba007>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Nincs problémám a lelki problémákkal, traumákkal küszködő kamaszokról szóló történetekkel, de ezt nem sikerült megkedvelnem. Untatott, és a könyv felének a környékén rájöttem a „nagy csattanóra”. Szóval ugyanaz a problémám, mint a Flat-out-love-nál. Pedig úgy akartam szeretni ezt a könyvet!!!! :(
Bővebben: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/01/5-konyv-ait…

2 hozzászólás
zwecki>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Ezer éve a várólistámon ült a sorozat, annyi jót olvastam róla.
Hát nekem voltak vele kapcsolatban fenntartásaim.

Ami tetszett:
– Olvasmányos volt a stílus, jól pörögtek az események.
– A mellékszereplők nagy kedvencek lettek.
– Érdekes, bár sejthető volt Kacey és Trent kapcsolata, illetve annak az alakulása.

Ami nem tetszett.
– A főszereplőket utáltam. Idegesített Kacey nyávogása arról, hogy mikor mennyire kívánja a gyönyörű és fantasztikus Trentet. Ha kétszer elmondta volna az még oké, de hogy bekezdésenként kétszer. :S
– A vége nekem nem volt hiteles, nagyon összecsapottnak tűnt, az epilógus meg egyenesen feleslegese volt.
– Jó lett volna Trent fejében is egy kicsit elmélyedni, hogy lássuk az ő „megoldási mechanizmusát” is. Az érdekesebb lett volna, mint Kacey tagadása és elfojtása.

Krimedika>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Csak négy csillagot tudtam adni rá, érdekes, fordulatokkal teli, de valamit mégis hiányoltam belőle, annak ellenére, hogy nem rudom pontosan megfogalmazni, mi az. Várom, hogy olvashassam a folytatását.

ma_ya17>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Huhhhh. Nem tudom eldönteni miért halogattam ennek a könyvnek az olvasàsát. Màr a legelsö oldaltól megfogott. Kasey igazi nagyszájú bad ass csaj aki imàdtam.
Manapság nem ujdonság az ilyen téma. Mindegyik könyvben vagy a hösnö vagy a hősünk valami traumát szenvedett, és annak ellenére hogy itt sincs másképp, mégis valami ujat nyújtott.
Ez a könyv a megbocsátásrol szól, és öszintén nem tudom kijelenteni hogy megtudtam volna bocsátani mint Kacey. Talán pont ez volt benne ami megfogott.Nem voltam drámás hangulatban mégsem tudtam addig letenni míg be nem fejeztem. Viszont mindenkinek azt javaslom, ne olvassa el az elözmény novellát. Söt még a fülszöveget se olvassa el. Úgy nem lesz igazi.

Sonja>!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Az egyik legérdekesebb könyv, amit mostanában olvastam. Tetszettek a karakterek, a kidolgozottság, és az érzelmi vonal is. Teljesen át tudtam élni az érzelmeket. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet.

szabi044 >!
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths

Huuuu.. Nagyon tetszett! Bár nekem egy kicsit hiányzott belőle Trent szemszöge, de tudom, hogy ez nem az ő története. Ettől függetlenül is nagyon élvezni tudtam.


Népszerű idézetek

Cheril>!

“(…) forgiveness has the power to heal.”

Kapcsolódó szócikkek: Trent Emerson
Cheril>!

“Where’d you find this place again?”

“www.desperateforanapartment.com?”

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary · Olivia Cleary (Livie)
Cheril>!

“Forever’s a long time.”

Trent’s arms squeeze around me. “Forever’s not long enough when it’s with you.”

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary · Trent Emerson
Caladril>!

„Give me your heart, Kacey. I'll take everything that comes with it.”

Caladril>!

„I'll make you hole again, Kacey. I promise you, I will” he whispers.

Caladril>!

„Just breathe, Kacey. Ten tiny breaths. Seize them. Feel them. Love them.”

Cheril>!

(…) I’m not Kacey Cleary anymore. I’m an empty shell who cracks inappropriate jokes and feels nothing. I’m a Kacey imposter.

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary
Cheril>!

Storm is an acrobat.

The scrap of material covering her breasts somehow flies off.

Storm is a stripper acrobat.

Kapcsolódó szócikkek: Nora Matthews
szabi044 >!

I slam the drink down onto the counter with a shaky hand, all the while mentally tearing Ben’s tongue out of his mouth and shoving it up his ass so he can get a firsthand taste of what an asshole he is.


A sorozat következő kötete

Ten Tiny Breaths sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Slammed
J. Lynn: Stay With Me
Rebecca Yarros: Full Measures
Abbi Glines: Fallen Too Far
Erin Watt: Paper Princess
Jessica Park: Left Drowning
Cora Reilly: Bound by Duty
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin
Rebecca Donovan: Out of Breath