One ​Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság (Tíz apró lélegzet 2.) 314 csillagozás

K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Menekülés ​a hazugságok elől

Livie Cleary mindig is maga volt a tökéletesség – de hamarosan rá kell jönnie, hogy a tökéletesség nem is olyan nagyszerű, mint amilyennek beállítják, és az ember bizony néha hibázik, miközben próbálja kideríteni, ki is ő.

„Hadd legyek rád büszke!” Ezek voltak Livie apjának a hozzá intézett utolsó szavai. A szülei tragikus halála óta eltelt hét évben Livie minden tőle telhetőt megtett, hogy minden egyes döntésével, szavával, tettével eleget tegyen ennek, miközben hatalmas erővel és érettséggel gondoskodott a nővéréről. De most, hogy elkezdődnek az egyetemi évei, váratlan kihívások teszik próbára a kitartását – és a szívét.

Livie sziklaszilárd tervvel érkezik a Princetonra, és ezt végig is akarja vinni: remek eredményeket érni el az óráin; bejutni az orvosira; és találkozni egy rendes, tiszteletre méltó sráccal, akihez egy nap majd hozzámehet. Tervében egyáltaln nem szerepelnek vodkabombák, sem egy imádnivaló, bulikirálynő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789634572077 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789634572084 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572053 · Fordította: Szujer Orsolya

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Kacey Cleary · Olivia Cleary (Livie) · Ashton Henley · Dr. Stayner · Connor · Grant Cleaver · Reagan · Tavish 'Ty'


Kedvencelte 65

Most olvassa 11

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 144

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ZitussKa >!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Nagy rejtèly számomra, hogy mièrt is bizonytalanodom el olyan könyvekkel kapcsolatban, amiket titkon már megjelenès előtt a szívembe zárok.
Olvasás közben is meginogtam egy pillanatra, mert az zakatolt a fejemben „ez nem egèszen nyújtja azt, amit remèltem”, aztán szèp lassan kiegèszítettem magamban, hogy „nem… talán többet is” :)
Nem egy rèszlete nagyon szíven talált. Nehèz szavakba önteni, mert vannak dolgok, amik az embernek hiába szívügyei ès szeretne másoknak segíteni, bátorság kell ahhoz, hogy nap mint nap szembesülnie kelljen általa a való világgal. Azt hiszem az önkèntes Livieben kicsit láttam magamat, pont a vívódása miatt. Azon túl, hogy komoly tèmák is felmerülnek ès pityeregtem (nem is keveset,) azèrt humorban is volt bőven rèszem. Ez a csapat! Imádom. Mindenkit. Egytől. Egyig.
Kacey ès Trent felőli visszaigazolás pedig kellett, sajnáltam, hogy nem lehettek jelen többet :))
Ami A fiút illeti. Bár mindenki rálelne egy ilyen figyelmes, gondoskodó ès melegszívű srácra, mint Ő.
Kètsègem sem volt afelől, hogy több van benne, mint azt elsőre bárki hitte ès abbèli hitemben sem inogtam meg egy percre sem, hogy vègül Livienek sikerül utat nyitnia felè. :)
Szerettem ezt a párost, hatalmas szív ès lèlek jellemzi őket.

3 hozzászólás
kellyolvas P>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Tökéletes íve van a történetnek, a cselekmény minden szálát tekintve. Csodás volt megélni ennek a szerelemnek a lépéseit, Ashton egy mély érzésű, sebzett lélek, akire nagyon ráfért már a szabadság. Mindig mindenhol nagyra tudom értékelni a szabadságvágyat, imádom, ha egy a karakterekben is megtalálom ezt. Hiába mutatott mást ez a fiú, de ott voltak a mondataiban, a cetlijeiben, a mozdulataiban, tetteiben minden, amibe Livie belekapaszkodhatott, és amiért érdemes volt küzdeni.
De emellett Livie végre követ el hibákat, ahogy éli az új életét, és dr. Stayner sajátságos terápiája segítségével eléri a belső változásokat, amire már nagyon szüksége volt. Nagyon nehéz szakmát választott, ez igazán mély elköteleződés és ebben biztosra kell menni, engem olvasóként is megviselt a kórházi önkéntes munka. Ez félelmetes volt.
A szerző javára legyen mondva, hogy jó adag humorral és szarkazmussal ellensúlyozta a lelkileg megterhelő részeket, időnként dőltem a röhögéstől pár poénon. Nagyon jól alakította a karaktereket, tetszett a történet minden mozzanata, végül is már az első rész alapján is felvettem a kedvencek polcára, most még inkább biztosította a helyét. A mellékszereplők is hatottak rám, a doki valami fenomenális figura, imádtam minden mondatát. Connort viszont egy picit sajnáltam, mert rendesnek tűnt, és Livie egy kissé felültette, de aztán a későbbiekben már nem sajnáltam annyira.
Nagyon szerettem ezt a történetet, igaz, hogy az epilógus már-már a szirupos kategóriába esik, de inkább emiatt nem is emelek szót. Néha ez is kell. Nagyon jó volt a végén találkozni a korábbi szereplőkkel, imádtam a gyönyörű tengerpartos-naplementés befejezést. Remélem sikerül a kiadónak a további két részt is megjelentetni, én nagyon várom.

christine>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Ez a kötet talán egy fokkal jobban tetszett, mint az előző kettő, de azt hiszem, nincsen köztük mérce, mindkettő fantasztikus volt.

Livie-től egy kicsit féltem, valamiért nem voltam abban biztos, hogy kedvelni fogom a karakterét, és vagy azért, mert rossz volt a megérzésem, vagy mert én is elsőéves vagyok, és kb. tudom, mit érezhetett bizonyos helyzetekben, de nagyon a szívemhez nőtt, szinte – SZINTE – egyhuzamban magamba szippantottam a történetét. Egy kicsit visszagondolva lehet, hogy volt olyan rész, ahol túlságosan is erőltetett volt az, hogy spoiler

Ashton. Ha kimondom gondolatban a nevét, bárgyú mosoly jelenik meg az arcomon, és most, hogy a történet végéhez érkeztem, a sóhaj, ami felszakad belőlem, olyan elégedett, mintha legalábbis az én személyes életem egyik szakaszának lett volna ilyen vége. Bár elég jól kiismerhettük ezt a srácot, úgy érzem, mintha maradtak volna rejtegetnivalói, vagy ilyen vakfoltjai. Bár ez inkább csak vészmadaras gondolat, mintsem valós tény.

Lehet, csak én vagyok így vele, de remélem, Dr. Stayner máshol is feltűnik majd, nagyon bírtam a fejét. :D

Szilvi00 P>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Ritka nehéz helyzetbe hozott ez a könyv, azon belül Livie karaktere és viselkedése. Ám először azt írom, ami biztos: A sztori az első oldaltól lekötött, K. A. Tucker könnyed stílusban, jó humorral ír. Nagyon olvastatta magát a sztori. Dr. Stayner elképesztően jópofa figura volt, nélküle fele ilyen jól sem szórakoztam volna. Könnyű volt kitalálni, hogy mire akarta rávezetni páciensét. Livie hatalmas szíve és érzékenysége tagadhatatlan volt.
És itt jön az én nagy DE-m! De nem volt szép amit Connor-ral tett. Bár egyáltalán nem bírtam a srácot és gondolatban Ashton pártját fogtam, nem viselkedett helyesen. Több őszinteséget vártam Tőle, az alkohol pedig még sosem oldott meg semmit! Az Ashton-t érintő részek megindítottak, párszor a sírás határán álltam. Végül jó szájízzel tettem le a könyvet és az sem kizárt, hogy folytatom a sorozatot.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572053 · Fordította: Szujer Orsolya
Virág_Blogger>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

„– Hogyan jön rá az ember, hogyan is élje az életét? […]
– Jó sok kudarcba fulladt próbálkozással, Livie. Ez az egyetlen mód, amit ismerek.”

Úgy adódott, hogy a sorozat előző részét, a Tíz apró lélegzetet nem olvastam, így nem tudhatom, hogy ahhoz viszonyítva jobbra vagy rosszabbra számíthattam volna, mikor nekivágtam a folytatásnak. E tapasztalat híján csak annyi marad nekem, hogy az Egyetlen kis hazugságot mérlegre tegyem a műfajának többi képviselőjével – ámbár ezt talán jobb lenne, ha mellőzném…
…Oké, ez kissé túl szőrösszívű kijelentés – még részemről is. Nem beszélünk katasztrófáról, hála a jó istennek meg minden mennynek és pokolnak. A szerző írásstílusa gördülékeny, kifejezetten szerethető, s el ne felejtsem, hogy mulattató is, és persze meg ne feledkezzek olyan komoly felvetülő témákról, mint a lelki egészség vagy a gyász. De akárhogy is, a new adult, romantikus műfajon vezető ösvény tele van akadályokkal, buktatókkal, amelyeket K. A. Tucker ahelyett, hogy egy kecses szökkenéssel átugrott volna, elkezdte maga előtt tolni valamennyit, így kész klisé-halmot tornyozva fel a történetük végére. Akadt minden, a tragikus sorstól kezdve a szerelmi háromszögön át egy kiadós insta love-ig… ez pedig az én gyomromat erősen megfeküdte, de afelé hajlok, hogy ebben már több van az én megváltozott ízlésemből, mint ennek a tipikus NA könyvnek a hibáiból. A műfaj rajongóinak nyugodtan ajánlom a figyelmébe… aki viszont érettebb olvasmányok irányába húz, annak bőven kihagyható szerintem.

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: https://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2018/11/k-tu…

5 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

K. A. Tucker mindig képes elérni, hogy az egyik pillanatban nevessek, míg a másikban már pityeregjek. Nagyon szerettem a „felnőtt” Livie történetét is. És annyira jó volt ismét velük, az előző részekben megismert szereplőkkel együtt lenni, olvasni róluk.
Nagyon szorítok, hogy a sorozat többi részét is elhozza nekünk a KMK, mert hatalmas kedvenc már most.

Ferger_Jolcsi P>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

A történet két megtört szívű fiatalról szól, akiket egymás mellé sodor az élet. Livie és Ashton.. Egyiküknek se volt felhőtlen az élete, a gyermekkora. Dr. Stayner egy igazi zseni, nagyon bírtam őt a történetben, jófej volt és képes volt a legmegfelelőbb módon hozzáállni az emberekhez, hogy segíteni tudjon nekik megoldani a problémájukat. Nem is tudom, miért húztam ilyen sokáig ennek a második résznek az elolvasását, de egyszerűen úgy, ahogy volt, zseniális volt ez a történet, nekem nagyon tetszett, jól lett felépítve, a karakterek szerethetőek, a cselekménybe teljes mértékig bele tudtam élni magamat. Az ikreket, Ericet és Derricket nagyon aranyosnak tartottam, nagyon örültem neki, mikor a végén olvashattam, hogy az ő életük is rendeződött.

_Leelan_>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Ez a könyv… hatalmas nagy érzelmi hullámvasút volt számomra, több okból is kifolyólag.
A legtöbb jelenet alatt bamba mosollyal olvastam a sorokat, és sokszor kuncogtam, mind a részeg Livie vagy a nagyon is ellenállhatatlanul perverz Ashton szövegein, szócsatáin.
Élveztem, mert nagyon jól átjött a kémia, a feszültség, az, hogy tiltott kapcsolatról volt szó.
Beszélhetünk szerelmi háromszögről, amit én utalok, de itt… nem igazán éreztem annak. Nem volt valódi.
Livie kedves és eltévedt, megfelelni akaró lány, akinek kellett dr, Stayner, a Princeton, Reagen és a vodkabombák.
Ashton… fáj érte a szívem és a kezdetben olyan pofátlan, csalfa és szexi pasi a végére egy sok-sok rétegből álló gondterhelt férfi lett, akinek nagyon kellett Livie.
A gyermekonkológiás részeken mindig sírtam. Istenem mintha megint a húgomnal lettem volna, ahol azt a sok kicsi és nagyobb gyereket láttam. A hathónapos csecsemőtől kezdve a 18 évesig egyaránt.
Innen is hatalmas tisztelettel, csodálattal, valamint hálával tartozom, tartozunk azoknak a doktoroknak, nővéreknek, gondozóknak, önkénteseknek, akik az ilyen beteg gyermekek gyógyulásáért esetleg hospice szolgáltatásában részt vesznek! Nem mindenki bírná ki, és bár sokszor törnek össze ők is a halálesetekkor, fontos, hogy tudják milyen nagy szerepük is van a beteg gyerekek és családjaik életében!
A könyv kedvenc lett a hibái ellenére is.
Romantikus, vicces, erotikus, sírós és igen… elgondolkodtató. Szerettem nagyon! ♥️

9 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Már az első rész olvasása közben Livie volt az egyik kedvenc karakterem a könyvben, így nem volt kérdéses, hogy az ő történetét elolvasom-e. A lány sokáig egy burokban élt, az egész életét előre megtervezte, mindentől félt és végtelenül szégyenlős volt. Azonban ez a burok a regény során lassan repedezett, míg végül teljesen összetört, és a lány rájött, hogy az életet nem lehet megtervezni. Az írónő nagyon szépen és hitelesen mutatta be ezt a folyamatot. Már ez egy hatalmas piros pont volt nálam.
Az első rész kedvelt karakterei ismét megjelentek és hozták a formájukat, bár sajnos itt azért kevesebb szerepet kaptak. Ashton egy nagyon szerethető srác volt a történetben, aki nagyon is illett Liviehez. A lány végtelen szégyenlőssége és a srác pimaszsága tökéletesen kiegészítette egymást. A kedvenc karakterek viszont egyértelműen a két rákos kisfiú lett, Eric és Derrick, akikért a szívem meghasadt a történet során és nagyon reméltem, hogy végül meggyógyulnak. spoiler
Nagyon szép történet, amit bátran ajánlok bárkinek elolvasásra, még azoknak is, akik nem olvasták az első részt.

Trice29>!
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Fenomenális ez a sorozat. Hihetetlen történet, kedvenc szereplők, vidám nevetés, gyomorszorító szomorúság, forró kémia. Minden adott egy maradandó könyvhöz. ♥


Népszerű idézetek

Evika82 P>!

– Te vagy az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha is találkoztam, Livie. Olyan érzékenyen reagálsz az emberi szívfájdalomra. Olyan, mintha magadba szívnád mások fájdalmát. Hiába a szélsőséges félénkséged, szinte bármit hajlandó vagy megtenni, hogy ne vallj kudarcot. Nem szereted elbukni a teszteket, de még ennél is kevésbé szeretsz csalódást okozni az embereknek. Főleg azoknak, akiket szeretsz és tisztelsz

80. oldal

K_A_Hikari>!

Vicces, hogy bár egyes kapcsolatokat a színtiszta véletlen szül, mégis olyan tökéletesek, mintha az égben köttettek volna.

K_A_Hikari>!

Apámnak igaza volt. A pasik tényleg kiszívják az okos lányok agyát.

K_A_Hikari>!

Néha egyszerűen csak nehéz megállni, hogy az ember a rossz dolgokra gondoljon.

Virág_Blogger>!

– Hogyan jön rá az ember, hogyan is élje az életét?
A szavaimat hosszú szünet követi. Olyan hosszú, hogy még rá is pillantok a telefonom képernyőjére, egyáltalán él-e még a vonal.
– Jó sok kudarcba fulladt próbálkozással, Livie. Ez az egyetlen mód, amit ismerek.

Virág_Blogger>!

Minden rendben lesz. Okos vagy. Erős vagy. Bla, bla, bla… Olyan semmitmondó és nemtörődöm válaszok.

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Cleary (Livie)
Iloonka>!

– Nem gyűlöllek, Reagan – sóhajtok fel. – Lehet, hogy meg foglak ölni álmodban, de szeretettel fogok rád gondolni, miközben fojtogatlak.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Carly Phillips: Forró szívek
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
L. J. Shen: Sparrow