One ​Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság (Tíz apró lélegzet 2.) 83 csillagozás

K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Menekülés ​a hazugságok elől

Livie Cleary mindig is maga volt a tökéletesség – de hamarosan rá kell jönnie, hogy a tökéletesség nem is olyan nagyszerű, mint amilyennek beállítják, és az ember bizony néha hibázik, miközben próbálja kideríteni, ki is ő.

„Hadd legyek rád büszke!” Ezek voltak Livie apjának a hozzá intézett utolsó szavai. A szülei tragikus halála óta eltelt hét évben Livie minden tőle telhetőt megtett, hogy minden egyes döntésével, szavával, tettével eleget tegyen ennek, miközben hatalmas erővel és érettséggel gondoskodott a nővéréről. De most, hogy elkezdődnek az egyetemi évei, váratlan kihívások teszik próbára a kitartását – és a szívét.

Livie sziklaszilárd tervvel érkezik a Princetonra, és ezt végig is akarja vinni: remek eredményeket érni el az óráin; bejutni az orvosira; és találkozni egy rendes, tiszteletre méltó sráccal, akihez egy nap majd hozzámehet. Tervében egyáltaln nem szerepelnek vodkabombák, sem egy imádnivaló, bulikirálynő… (tovább)

Eredeti mű: K. A. Tucker: One Tiny Lie

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572053 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572060 · Fordította: Szujer Orsolya

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Kacey Cleary · Olivia Cleary (Livie) · Dr. Stayner · Ashton Henley · Connor · Grant Cleaver · Reagan · Tavish 'Ty'


Kedvencelte 17

Most olvassa 13

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

K. A. Tucker mindig képes elérni, hogy az egyik pillanatban nevessek, míg a másikban már pityeregjek. Nagyon szerettem a „felnőtt” Livie történetét is. És annyira jó volt ismét velük, az előző részekben megismert szereplőkkel együtt lenni, olvasni róluk.
Nagyon szorítok, hogy a sorozat többi részét is elhozza nekünk a KMK, mert hatalmas kedvenc már most.

>!
B_Vivien_Kitti P
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Ez a könyv… hatalmas nagy érzelmi hullámvasút volt számomra, több okból is kifolyólag.
A legtöbb jelenet alatt bamba mosollyal olvastam a sorokat, és sokszor kuncogtam, mind a részeg Livie vagy a nagyon is ellenállhatatlanul perverz Ashton szövegein, szócsatáin.
Élveztem, mert nagyon jól átjött a kémia, a feszültség, az, hogy tiltott kapcsolatról volt szó.
Beszélhetünk szerelmi háromszögről, amit én utalok, de itt… nem igazán éreztem annak. Nem volt valódi.
Livie kedves és eltévedt, megfelelni akaró lány, akinek kellett dr, Stayner, a Princeton, Reagen és a vodkabombák.
Ashton… fáj érte a szívem és a kezdetben olyan pofátlan, csalfa és szexi pasi a végére egy sok-sok rétegből álló gondterhelt férfi lett, akinek nagyon kellett Livie.
A gyermekonkológiás részeken mindig sírtam. Istenem mintha megint a húgomnal lettem volna, ahol azt a sok kicsi és nagyobb gyereket láttam. A hathónapos csecsemőtől kezdve a 18 évesig egyaránt.
Innen is hatalmas tisztelettel, csodálattal, valamint hálával tartozom, tartozunk azoknak a doktoroknak, nővéreknek, gondozóknak, önkénteseknek, akik az ilyen beteg gyermekek gyógyulásáért esetleg hospice szolgáltatásában részt vesznek! Nem mindenki bírná ki, és bár sokszor törnek össze ők is a halálesetekkor, fontos, hogy tudják milyen nagy szerepük is van a beteg gyerekek és családjaik életében!
A könyv kedvenc lett a hibái ellenére is.
Romantikus, vicces, erotikus, sírós és igen… elgondolkodtató. Szerettem nagyon! ♥️

9 hozzászólás
>!
Finn_Hudson
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Már az első rész olvasása közben Livie volt az egyik kedvenc karakterem a könyvben, így nem volt kérdéses, hogy az ő történetét elolvasom-e. A lány sokáig egy burokban élt, az egész életét előre megtervezte, mindentől félt és végtelenül szégyenlős volt. Azonban ez a burok a regény során lassan repedezett, míg végül teljesen összetört, és a lány rájött, hogy az életet nem lehet megtervezni. Az írónő nagyon szépen és hitelesen mutatta be ezt a folyamatot. Már ez egy hatalmas piros pont volt nálam.
Az első rész kedvelt karakterei ismét megjelentek és hozták a formájukat, bár sajnos itt azért kevesebb szerepet kaptak. Ashton egy nagyon szerethető srác volt a történetben, aki nagyon is illett Liviehez. A lány végtelen szégyenlőssége és a srác pimaszsága tökéletesen kiegészítette egymást. A kedvenc karakterek viszont egyértelműen a két rákos kisfiú lett, Eric és Derrick, akikért a szívem meghasadt a történet során és nagyon reméltem, hogy végül meggyógyulnak. spoiler
Nagyon szép történet, amit bátran ajánlok bárkinek elolvasásra, még azoknak is, akik nem olvasták az első részt.

>!
Virág_Blogger P
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

„– Hogyan jön rá az ember, hogyan is élje az életét? […]
– Jó sok kudarcba fulladt próbálkozással, Livie. Ez az egyetlen mód, amit ismerek.”

Úgy adódott, hogy a sorozat előző részét, a Tíz apró lélegzetet nem olvastam, így nem tudhatom, hogy ahhoz viszonyítva jobbra vagy rosszabbra számíthattam volna, mikor nekivágtam a folytatásnak. E tapasztalat híján csak annyi marad nekem, hogy az Egyetlen kis hazugságot mérlegre tegyem a műfajának többi képviselőjével – ámbár ezt talán jobb lenne, ha mellőzném…
…Oké, ez kissé túl szőrösszívű kijelentés – még részemről is. Nem beszélünk katasztrófáról, hála a jó istennek meg minden mennynek és pokolnak. A szerző írásstílusa gördülékeny, kifejezetten szerethető, s el ne felejtsem, hogy mulattató is, és persze meg ne feledkezzek olyan komoly felvetülő témákról, mint a lelki egészség vagy a gyász. De akárhogy is, a new adult, romantikus műfajon vezető ösvény tele van akadályokkal, buktatókkal, amelyeket K. A. Tucker ahelyett, hogy egy kecses szökkenéssel átugrott volna, elkezdte maga előtt tolni valamennyit, így kész klisé-halmot tornyozva fel a történetük végére. Akadt minden, a tragikus sorstól kezdve a szerelmi háromszögön át egy kiadós insta love-ig… ez pedig az én gyomromat erősen megfeküdte, de afelé hajlok, hogy ebben már több van az én megváltozott ízlésemből, mint ennek a tipikus NA könyvnek a hibáiból. A műfaj rajongóinak nyugodtan ajánlom a figyelmébe… aki viszont érettebb olvasmányok irányába húz, annak bőven kihagyható szerintem.

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: https://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2018/11/k-tu…

4 hozzászólás
>!
anikho
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Hasonlóan élveztem, mint Kacey történetét.
Szerettem olvasni. Közel került hozzám Livie kis érzékeny természete. Annyira gyermeki. Ez a jó szó rá. Ahogy próbál most már felnőni. Felnőttes dolgokat csinálni, legalábbis olyat, amit az ő korában mindenki szokott.
Ez bulikat jelent, továbbtanulást egy másik városban, új embereket.

Szerelmet.

Ashton, mondjuk meg, megnyert magának. Bármennyire nem tetszett a bemutatkozása. Kicsit túlzónak találtam. spoiler Ám mindezek ellenére tetszett.
Örültem, hogy nem volt benne annyi dráma, bár spoiler

Könnyen és gyorsan haladtam vele, és biztos vagyok benne, hogy máskor is el fogom olvasni.

2 hozzászólás
>!
Evika82 P
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Ragozhatnám itt ki tudja meddig, hogy miért is jó ez a könyv, de csak annyit mondok, hogy aki az előző részeket szerette, annak ez a történet is tetszeni fog, sőt még jobban is.
Igaz Livie csinál hülyeségeket, hoz rossz döntéseket… de ő egy félénk lány, hatalmas traumával a háta mögött. Azt hinné az ember, hogy igazán csak a nővérét törte meg a családi tragédiájuk, de ezt a könyvet olvasva rádöbben az ember, hogy ez nem igaz…. Livie is sérült rendesen, csak éppen másként, mint Kacey. Visszahúzódóvá vált, nehezen veszi fel azt a vonalat, amit az egyetem hoz magával, de ő így szeretetreméltó ahogy van.
Ashton saját története is fájdalmas, megdöbbentő, bár azért haragudtam rá, mikor igazi baromként viselkedett Livivel, még ha ezzel csak a lányt akarta megvédeni magától.
Nem is árulok el többet, olvassátok, olvassátok. :)

>!
K_A_Hikari
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

„Menj, élj, és engedd meg magadnak, hogy hibákat véts!”

Én értem, hogy mások miért szeretik K. A. Tucker-t annyira. Értem, hogy én miért szeret(t)em annyira, de ez a kötet most össze is jött, meg nem is.
Ugyan egy folytatásról beszélünk, de akkor is el lehet olvasni, ha az előző kimaradt, mert megállja a helyét, és ez mindenképp előny.
De azért nem minden szép, és jó és tökéletes, ahogy erről fentebb is írtam.
Végül is nem nagyon tudtam letenni, tehát nem tagadom, hogy olvastatta magát, de annyi felesleges kör volt benne, hogy a végére már én forgattam a szememet. Meg lehetett volna oldani máshogy is… vagy inkább nem kellett volna látszatproblémákkal teletömni a könyvet, igen, az határozottan jobb lett volna.
spoiler

Bővebben: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/01/k-tucker-eg…

6 hozzászólás
>!
perpetua P
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Az első rész is igazán különleges volt számomra, és a második rész is ugyanazt a varázst idézte meg.
Livie-re természetesen már az első részben felfigyeltem, annyira más, mint a korabeliek, és ezt ott is szerettem benne. Ebben a részben nővérétől külön kezdi élni életét, hiszen főiskolára kerül. Látott már sok mindent, de ő maga igen kevés dolgot tapasztalt meg. „Kis” unszolásra azonban egyre több dolgot próbál ki, és szép lassan kinyílik. Úgy élveztem, ahogyan kezelte a mások számára hétköznapi helyzeteket.
Romantikus vonalon a Connor szál nélkül is ugyanolyan élvezhető lett volna a történet, de jól van, adott mégis egy kis pluszt a könyvhöz. Ashton-ban azt szerettem, hogy számos gyönyörű romantikus gesztussal érezteti a lánynak, hogy számára viszont fontos. És nem hagyhatom ki dr. Stayner-t se, hatalmas arc és egy nagyon vidám színfoltja a könyvnek. :D Váratlan pillanatokban bukkan fel őrült ötleteivel, de pont ettől ennyire jó a munkájában. Megérte várni erre a regényre. :)

>!
turanett P
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Nem bírtam lerakni! Csak olvastam és olvastam. Mire feleszméltem, hogy elmúlt 1 óra. De úgy voltam vele, hogy már úgy is mindegy :D
Már az előző részben is nagyon szerettem Liviet. Lelkileg mindig ő volt az erősebb. De itt megismerhettem az esendőbb oldalát. Mindenkinek megakart felelni, főleg a szüleinek. Csak közben elfelejtett élni. Na ekkor toppon be az életébe Ashton. Persze neki is nem kevés csontváz lapul a szekrényében. Nagyon érdekes történet és egyben szomorú is. Kedvenceim mégis a kis ikrek voltak. Imádtam őket.

>!
Iloonka
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság

Mikor belekezdtem közel éjfél tájt a könyvbe és hajnali 3-ig maradtam fel, tudtam, hogy jó könyvet olvasok. Mostanában, – sajnos – eltudok aludni a könyvek fölött, mert csak este jut időm újabban olvasni.
Igazából minden egyes sorát annyira élveztem, merő ellentéte volt az első könyvnek. Mondjuk ott Kacey személyisége volt az, ami sokat nyomott latba. Most sem hazudtolta meg magát, az a kevéske szerepe is kiakasztott párszor.
Liviet jobban kedveltem, azért is láttam értelmét a folytatás elolvasásának. És örülök, hogy így döntöttem, mert imádtam az egészet. Talán az is közrejátszott, hogy áttudtam érezni Livie karakterét. Őszintén kedveltem őt, pedig a túlzottan tökéletesített főhősnőket általában nem kedvelem. De talán ez azért van, mert egész idő alatt érezem, hogy Livie egyáltalán nem így vélekedik magáról és nem is adja alá a lovat.
A mellékszereplők is jól ki lettek dolgozva, senkinek se volt fölös szerepe a történetben, vagy ha mégis, akkor jól tudta palástolni azzal ,hogy szórakoztattak.
Igazából nagyon ,de nagyon jó úton haladt afelé, hogy kedvenc legyen, de a végén nem így lett. Hogy miért? Ashton miatt. Tipikus álompasi, akit minden 2. szórakoztató irodalomban megtalálunk. Igazából nem is a karakterével volt gondom. Kedveltem, de spoiler .
Amúgy imádom a borítóját, kedvenc. :)


Népszerű idézetek

>!
Virág_Blogger P

Minden rendben lesz. Okos vagy. Erős vagy. Bla, bla, bla… Olyan semmitmondó és nemtörődöm válaszok.

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Cleary (Livie)
>!
K_A_Hikari 

Apámnak igaza volt. A pasik tényleg kiszívják az okos lányok agyát.

>!
Evika82 P

– Te vagy az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha is találkoztam, Livie. Olyan érzékenyen reagálsz az emberi szívfájdalomra. Olyan, mintha magadba szívnád mások fájdalmát. Hiába a szélsőséges félénkséged, szinte bármit hajlandó vagy megtenni, hogy ne vallj kudarcot. Nem szereted elbukni a teszteket, de még ennél is kevésbé szeretsz csalódást okozni az embereknek. Főleg azoknak, akiket szeretsz és tisztelsz

80. oldal

>!
K_A_Hikari 

Néha egyszerűen csak nehéz megállni, hogy az ember a rossz dolgokra gondoljon.

>!
lovEVly

– Az életnek megvan az a vicces szokása, hogy megteremti a saját tesztjeit. Csavart labdát dob neked, amitől kénytelen vagy úgy cselekedni, gondolkodni és érezni, ami szöges ellentétben áll azzal, amit terveztél, és ami nem hagyja, hogy fekete-fehérben gondolkodj.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
>!
Virág_Blogger P

Néha előfordul, hogy az ember olyan döntést hoz, amit utána megkérdőjelez. Erősen megkérdőjelez. Nem bánja meg igazán. Tudja, hogy valószínűleg jól döntött, és hogy valószínűleg előnyére fog válni a dolog. De azért még rengeteg időt tölt azzal, hogy azon mereng, mégis mi a franc járt a fejében.

>!
Virág_Blogger P

Dr. Stayner egyszer azt mondta, mindenki életében van egy nap, amelyik meghatározza, hogy ki ő, amelyik befolyással van arra, hogy kivé lesz, amelyik elindítja a maga útján. Azt mondta, hogy ez a nap egészen az utolsó leheletéig irányítani vagy kísérteni fogja az embert. Erre azt feleltem neki, hogy túlzásokba esik. Azt mondtam, ezt nem hiszem el. Mert ettől úgy hangzik, mintha az ember egészen addig a napig nem lenne más, mint egy formálható agyagdarabka – ami csak ül ott arra várva, hogy betegyék a kemencébe, hogy ott aztán megkeményedhessenek a domborulatai és a ráncai, amik magukba foglalják az identitását, a stabilitását. Vagy az instabilitását.
Ez egy eléggé valószínűtlen felvetés. Pláne egy pszichiáter szájából.
Azonban lehet, hogy dr. Staynernek mégiscsak igaza van.

>!
Virág_Blogger P

– Hogyan jön rá az ember, hogyan is élje az életét?
A szavaimat hosszú szünet követi. Olyan hosszú, hogy még rá is pillantok a telefonom képernyőjére, egyáltalán él-e még a vonal.
– Jó sok kudarcba fulladt próbálkozással, Livie. Ez az egyetlen mód, amit ismerek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Meg Cabot: Veszélyes háromszög
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Jenn Bennett: Ragyogó szemek
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány