In ​Her Wake – Sodrás (Tíz apró lélegzet 0,5) 433 csillagozás

K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cole ​Reynoldsnak mindene megvolt. Mígnem egy este borzalmas, végzetes hibát követett el… és mindent elveszített.

Mikor egy alkoholmámoros egyetemi buli hat ember halálával végződik, Cole-nak fel kell dolgoznia a tragédiában játszott szerepét. Ilyen esetben általában támaszkodhatna a legjobb barátaira – azokra, akik gyakorlatilag azóta vele vannak, hogy megtanult járni. Csakhogy ők meghaltak. És ami még ennél is rosszabb: valahol egy kórházi ágyban egy tizenhat éves lány fekszik összetört testtel, akitől az egész életét elragadták, hála egy rekesz sörnek és egy kocsikulcsnak.

Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
184 oldal · ISBN: 9789634570356 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
184 oldal · ISBN: 9789634570349 · Fordította: Szujer Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
182 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570325 · Fordította: Szujer Orsolya

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Trent Emerson · Olivia Cleary (Livie) · Dr. Stayner · Derek Maynard · Madison Daniels · Sasha Daniels


Kedvencelte 42

Most olvassa 14

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

„De ilyen az èlet, Trent. Akár tetszik, akár nem, az, hogy èlünk vagy meghalunk, döntèsek vègtelen sorától függ, amik èletünk minden egyes lèpèsère hatással vannak. Nèha olyan módon, amire soha nem is mertünk gondolni, vagy soha nem is remèltük volna. Nèha pedig olyan módon, amit sokáig nem is vagyunk kèpesek megèrteni.”

Minden törtènetnek több oldala van ès bizony nem árt minden oldalról meg is vizsgálni.
Kacey ès Trent is egyaránt elveszített számukra fontos szemèlyeket de elsősorban a règi önmagukat. Eddig nem is sejtettem milyen mèlyen volt Trent ès mègis kèpes volt feállni.
Hiszem, hogy kell egy cèl, ami remènyt adhat ès amièrt küzdeni lehet egy olyan sorsfordító tragèdia után is, mint amit ők megèltek. Trentnek az adta a feloldozást, hogy megpróbálta jóvá tenni a múltbèli rossz döntèsèt ès segített Kaceynek is èlni, nem csak lètezni. Nem mindig cselekedett èsszerűen de ki vagyok èn, hogy elítèljem? Büszke vagyok rá, hogy minden fèlelme ellenère vett egy mèly lèlegzetet – nem tíz aprót – ès belèpett a mosókonyhába.. :)
Szeretem a törtènetüket. Rengeteg fájdalom, önmarcangolás, fèlelem de megannyi remèny rejlik benne. Maga az újrakezdès.
Szívem szerint folytatnám is Kacey szemszögèt. Ez a könyv pedig, tökèletes.

10 hozzászólás
kellyolvas P>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Nagyon fájdalmas Cole/Trent története. Mély érzelmeket váltott ki belőlem a regény, csodálom a szerzőt, hogy ilyen részletességgel ábrázolni tudta a főhős lelkiállapotát, változásait. Hamarosan belevágok a Tíz apró lélegzetbe, kíváncsi vagyok hogy alakul a sorsuk a lánnyal.

14 hozzászólás
MissFortune>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Tulajdonképpen nem gondoltam, hogy Trent szemszöge ennyire durva. Nyilván mindkét főhős hatalmas traumán ment át, de ettől függetlenül megrázó volt olvasni, a mély fájdalomról, depresszióról.
Azonban a Tíz apró lélegzet legnagyobb spoilerét lelövi, szóval én nem ajánlanám ezt a részt a sorozat első köteteként, hiába 0,5 a jelzése.
Nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a kiegészítő részt, ezáltal kicsit jobban megismerkedtem Trent gondolkodásával, illetve a cselekedeteinek miértjével. spoiler

vikcs>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

„Jaj, gyerekek… hiába picike ez a könyv, mégis annyi minden van benne, és annyira, de annyira összetört! A rövidsége miatt egy nap alatt elolvastam, és be kell, hogy valljam, hogy nagyon szerettem volna még tovább olvasni.

Az első részt, a Tíz apró lélegzetet körülbelül egy éve olvastam el, és nagyon tetszett. A karakterek nagyon hitelesek és szerethetők voltak, a történet szívet szorongató és egyben aranyos, tanulságos is.
Nos, ez itt sem maradt el, az előzmény kötetben, tanulság és bölcsességek akadtak bőven benne, és rendesen elgondolkodtató is, az ember kicsit átértékeli az életét. Belegondol, hogy néhány apró, semmiségnek tűnő döntés mennyire végzetes is lehet.

Trent számomra egy nagyon kedves karakter, az első részben is szerettem, és itt is nagyon közel került hozzám a karaktere, nagyon átjön a lapokon keresztül. Az írónő fantasztikusan ír, remélem, hogy a többi kötetet is megkapjuk majd hamarosan. :)

Kacey is megjelenik természetesen a könyvben, és őt is láthatjuk, hogy a kezdeti fázisban hogyan hatott rá a gyász, de persze most még a háttérben marad.

Ajánlom mindenkinek, aki olvasta az első részt, én is vonakodtam tőle, de így utólag már nagyon örülök neki, hogy olvashattam, és hogy ez volt az ajándékkönyvem a Rubin Pöttyös Szeretetcsomagban. :)”

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/09/k-tucker-in-h…

Naiva P>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Én azok közé tartozom, akit nem igazán nyűgözött le a Tíz apró lélegzet. sorry Nem is maga a történet miatt, sokkal inkább a hősnő és az ő hozzáállása idegesített. De az kegyetlenül. Trentnek is voltak nem igazán szimpatikus húzásai, de ő volt az egyik legszimpatikusabb szereplő, Livvie mellett.
Nem terveztem, hogy el fogom ezt olvasni, de ha egyszer ez volt a szeretetcsomagban, nem hagyhattam ki. Nagyon jó ötlet volt, mert ez több volt, mint jó. Határozottan tetszett. Először arra gondoltam, hogy pár óra alatt végzek vele, de már néhány oldal után tudtam, érezni, hogy bánni fogom, hogy olyan hamar véget ér. A szívem szakadt meg Cole-ért és Kacey-t is tudtam sajnálni. spoiler
Bírtam Cole szemszögét, mert fiús volt és mindenféle macsózás + 5-6 soronkénti káromkodás nélkül (nem ia nagyon rémlik, hogy lett volna benne durva káromkodás) is el tudta velem hitetni az írónő, hogy ez most egy pasinak a szemszöge és az érzelmei is nagyon átjöttek. spoiler Olyan volt, mint egy őrangyal.

Sippancs P>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Több, mint 2,5 évvel ezelőtt olvastam a Tíz apró lélegzetet, de akkor és ott megfogadtam, hogy hozzon bármit a kiadó K. A. Tuckertől, annak a polcomon a helye. Nos, egy kicsit sokat kellett várni a következő kötetre, de dupla öröm, hogy második könyvként egy ismerős ismeretlen került a kezembe.

Bár fájdalmas és nagyon szomorú volt ez az alig 180 oldal, úgy érzem, hogy jót tett velünk az írónő, hogy megírta. Kellett ugyanis, hogy megismerjük az előzményeket, és kellett, hogy belelássunk Cole/Trent fejébe, érzéseibe. Számomra ezáltal vált teljes egésszé a történet, és talán mondhatom, hogy ezáltal más szemmel nézek a Tíz apró lélegzet Trentjére és Kacey-ére.
Tökéletes előzménykötet, örülök, hogy olvashattam.

4 hozzászólás
loveQhuay>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Te jó ég! Mi volt ez?! Le se bírtam tenni! Miért ilyen rövid?! :(

Legszívesebben újraolvasnám a Tíz apró lélegzetet, két okból is; ez a könyv maga a csoda, imádtam Cole/Trent fejében lenni, és látni mi van vele, miket tett és hogy vált azzá aki. A másik ok pedig, hogy már elfelejtettem mi van a folytatásban… tudom, gáz, főleg mert imádtam is… De amit most Trent művelt ebben a könyvben! Húh!!!
Egy dolog tart vissza a folytatástól, úgy emlékszem ott csak Kacey mesél… pedig én Trent-et akarom 0-24-ben! ♥

Esküszöm ez a kis rövid szösszenet annyi mindent adott, mint sok más hosszabb könyv se. Így kell rövid, de velős történetet írni, és így kell álompasit gyártani. Remélem minél hamarabb hozza a kiadó a sorozat folytatásait, mert megőrülök :) + tele van sajnos igazabbnál igazabb mondatokkal, sok helyen elszorult a szívem, egy két helyen reflektál a saját életem jelelegi helyzetére is…

8 hozzászólás
DarknessAngel>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Jó volt bepillantást nyerni Cole életébe. Megtudni, hogy kezdődött ez az egész, ő személyesen hogyan élte át a dolgokat. Látni mire képes a gyász, veszteség, depresszió. Hogy egy döntés mennyire megváltoztathatja az egész életünket… és másokét is.
Szörnyű az ilyen dolgokról olvasni/hallani, de mégse söpörhetünk minden rosszat az életben a szőnyeg alá. Ezért is jó, ha vannak ilyen könyvek, amik szembesítenek a nyers igazsággal.
Tetszett, hogy végigkövethettük Cole útját egészen az első hivatalos találkozásáig Kacey-vel. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy előtte ennyiszer „összefutottak”. Igaz, hogy mondták az első részben, de néha már egy picit sok volt Cole/Trent mániája. Szerencsére ő inkább afféle őrangyalként volt jelen Kacey életében, és vigyázott rá.
Most már tényleg belehabarodtam ebbe a sorozatba. Alig várom a folytatást. :)

Lillsz P>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

„Túl hamar ért véget, túl rövid volt, túl gyorsan elolvastam. Túlságosan szerettem! :') K. A. Tucker csodás könyveit senkinek sem szabad kihagynia! Az egész olvastatja magát, az egész olyan csodálatos. Őszintén, nagyon remélem, hogy hamarosan elérkezik hozzánk a sorozat többi része, mert én már nagyon kíváncsi vagyok rájuk! *-* Számomra abszolút egyik nagy kedvenc sorozat! ♥♥♥” 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/01/k-tucker-…

2 hozzászólás
christine I>!
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

„Nem csak azért tetszett, mert világmegváltó gondolatokat közölt. Az élet, a halál, a túlélés, a bűntudat. Eléggé szívbemarkolóan fogalmazott az írónő, teljesen kifacsarta a szívemet, de tudtam, hogy ezt fogom kapni ettől a kis könyvecskétől, főleg úgy, hogy olvastam már róla értékeléseket. Nem ért meglepetésként.

Cole régi élete, az átmeneti fázis, és a végállomás döbbentett meg annyira, és nyűgözött le maradéktalanul, hogy még mindig a hatása alatt vagyok. Elképesztő, hogy mire képes egy eltévesztett döntés. Egy rossz gondolat. Hogy mennyire peches rossz helyen, rossz időben részese lenne valaminek, ami tönkretesz.”
Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2017/09/k-tucker-…


Népszerű idézetek

loveQhuay>!

[…] az emberi természet egyszerűen a „velem úgysem fog megtörténni” mentalitás alapján működik.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
loveQhuay>!

Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
2 hozzászólás
Fay>!

Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak. Néha olyan módon, amire soha nem is mertünk gondolni, vagy soha nem is reméltük volna. Néha pedig olyan módon,amit sokáig nem is vagyunk képesek megérteni.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
BarbyMalik0112 P>!

– Kérlek! Nem veszíthetlek el téged is! – nyögi ki a zokogás közepette.
Hát nem érti?
Már régen elveszített.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Madison Daniels · Trent Emerson
vikcs>!

Néha előfordul, hogy az ember olyan döntést hoz, amit utána megkérdőjelez. Nagyon megkérdőjelez. Nem bánja meg igazán. Tudja, hogy valószínűleg jól döntött, és hogy valószínűleg előnyére fog válni a dolog. De azért még rengeteg időt tölt azzal, hogy azon mereng, mégis mi a franc járt a fejében.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Cleary (Livie)
Gαbicusz>!

Nem mehetsz vissza. Nem változtathatod meg, ami megtörtént. Nem tudod feléleszteni a holtakat. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy megpróbálod megtalálni a módját, hogy mindezt feldolgozd.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
loveQhuay>!

Bíztam benne, ő pedig hazudott nekem.
És a pokolba is, mind a ketten hátrahagytak.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Trent Emerson
Könyvmolyképző KU>!

Szia, a nevem Tara. Mentős vagyok. Hallasz engem? Baleseted volt. Segíteni fogunk rajtad.
– Mi? – Már ettől az egyetlen szótól is ég a torkom. Kinyitom a szememet, és a fölém boruló, sötét eget pillantom meg, miközben vörös és kék fény villog ritmikusan a látóterem szélén. A fülem sikoltozó szirénák hangjától sajog – van, ami a közelemben szól, és van, ami éppen úton van felém.
Annyi sziréna.

Kapcsolódó szócikkek: Trent Emerson
perpetua P>!

Vajon ez a mosoly túlélte a balesetet?

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary · Trent Emerson
Könyvmolyképző KU>!

– Nyisd ki a nyavalyás ajtót! A csajnak haza kell mennie. Most azonnal! – Veszélyes húzás. Fogalmam sincs, Kacey hogyan fog reagálni minderre. Szinte már arra számítok, hogy majd ő maga fogja kicsapni az ajtót, hogy közölje velem, húzzak a faszba. Amikor viszont ez nem következik be, ismét dörömbölni kezdek az ajtón. Mostanra már kisebb közönségem is van, de nem érdekel. – Pontosan tíz másodperced van, mielőtt berúgom az ajtót! – Amit meg is tudnék tenni. Könnyedén. Igaz, akkor valószínűleg úgy egy tucat diákszövetségi srác vetné rám magát, de kit érdekel?

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary · Trent Emerson

A sorozat következő kötete

Tíz apró lélegzet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Halle: Az elérhetetlen uralkodó
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol
Kim Holden: Bright Side
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Colleen Hoover: Verity
Jay Crownover: Rule
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Vi Keeland: A beosztott
A. L. Jackson: Csókolj meg