In ​Her Wake – Sodrás (Tíz apró lélegzet 0,5) 72 csillagozás

K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cole ​Reynoldsnak mindene megvolt. Mígnem egy este borzalmas, végzetes hibát követett el… és mindent elveszített.

Mikor egy alkoholmámoros egyetemi buli hat ember halálával végződik, Cole-nak fel kell dolgoznia a tragédiában játszott szerepét. Ilyen esetben általában támaszkodhatna a legjobb barátaira – azokra, akik gyakorlatilag azóta vele vannak, hogy megtanult járni. Csakhogy ők meghaltak. És ami még ennél is rosszabb: valahol egy kórházi ágyban egy tizenhat éves lány fekszik összetört testtel, akitől az egész életét elragadták, hála egy rekesz sörnek és egy kocsikulcsnak.

Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a… (tovább)

Eredeti mű: K. A. Tucker: In Her Wake

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
184 oldal · ISBN: 9789634570325 · Fordította: Szujer Orsolya

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Trent Emerson · Kacey Cleary


Kedvencelte 6

Most olvassa 7

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

De ilyen az èlet, Trent. Akár tetszik, akár nem, az, hogy èlünk vagy meghalunk, döntèsek vègtelen sorától függ, amik èletünk minden egyes lèpèsère hatással vannak. Nèha olyan módon, amire soha nem is mertünk gondolni, vagy soha nem is remèltük volna. Nèha pedig olyan módon, amit sokáig nem is vagyunk kèpesek megèrteni.

Minden törtènetnek több oldala van ès bizony nem árt minden oldalról meg is vizsgálni.
Kacey ès Trent is egyaránt elveszített számukra fontos szemèlyeket de elsősorban a règi önmagukat. Eddig nem is sejtettem milyen mèlyen volt Trent ès mègis kèpes volt feállni.
Hiszem, hogy kell egy cèl ami remènyt adhat ès amièrt küzdeni lehet, egy olyan sorsfordító tragèdia után is, mint amit ők megèltek. Trentnek az adta a feloldozást, hogy megpróbálta jóvá tenni a múltbèli rossz döntèsèt ès segített Kaceynek is èlni, nem csak lètezni. Nem mindig cselekedett èsszerűen de ki vagyok èn, hogy elítèljem? Büszke vagyok rá, hogy minden fèlelme ellenère vett egy mèly lèlegzetet – nem tíz aprót – ès belèpett a mosókonyhába.. :)
Szeretem a törtènetüket. Rengeteg fájdalom, önmarcangolás, fèlelem de megannyi remèny rejlik benne. Maga az újrakezdès.
Szívem szerint folytatnám is Kacey szemszögèt. Ez a könyv pedig, tökèletes.

9 hozzászólás
>!
Sippancs P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Több, mint 2,5 évvel ezelőtt olvastam a Tíz apró lélegzetet, de akkor és ott megfogadtam, hogy hozzon bármit a kiadó K. A. Tuckertől, annak a polcomon a helye. Nos, egy kicsit sokat kellett várni a következő kötetre, de dupla öröm, hogy második könyvként egy ismerős ismeretlen került a kezembe.

Bár fájdalmas és nagyon szomorú volt ez az alig 180 oldal, úgy érzem, hogy jót tett velünk az írónő, hogy megírta. Kellett ugyanis, hogy megismerjük az előzményeket, és kellett, hogy belelássunk Cole/Trent fejébe, érzéseibe. Számomra ezáltal vált teljes egésszé a történet, és talán mondhatom, hogy ezáltal más szemmel nézek a Tíz apró lélegzet Trentjére és Kacey-ére.
Tökéletes előzménykötet, örülök, hogy olvashattam.

4 hozzászólás
>!
Everglow P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

„A hollók a halált szimbolizálják; tudom, mert a nagyapám nagyon babonás volt, és az öklét rázta minden egyes holló felé, ami elrepült mellette.”

Szabad átirat by Everglow – part II:
A könyvesboltok a fizetés végét szimbolizálják; tudom, mert az anyám nagyon babonás, és az öklét rázza minden egyes könyvesbolt felé, ami mellett elmegyünk…

Bővebben: http://booksofdreamer.blogspot.hu/2017/07/k-tucker-in-h…

Figyelem! Első saját készítésű video elérhető itt :3
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
>!
loveQhuay P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Te jó ég! Mi volt ez?! Le se bírtam tenni! Miért ilyen rövid?! :(

Legszívesebben újraolvasnám a Tíz apró lélegzetet, két okból is; ez a könyv maga a csoda, imádtam Cole/Trent fejében lenni, és látni mi van vele, miket tett és hogy vált azzá aki. A másik ok pedig, hogy már elfelejtettem mi van a folytatásban… tudom, gáz, főleg mert imádtam is… De amit most Trent művelt ebben a könyvben! Húh!!!
Egy dolog tart vissza a folytatástól, úgy emlékszem ott csak Kacey mesél… pedig én Trent-et akarom 0-24-ben! ♥

Esküszöm ez a kis rövid szösszenet annyi mindent adott, mint sok más hosszabb könyv se. Így kell rövid, de velős történetet írni, és így kell álompasit gyártani. Remélem minél hamarabb hozza a kiadó a sorozat folytatásait, mert megőrülök :)

+ tele van sajnos igazabbnál igazabb mondatokkal, sok helyen elszorult a szívem, egy két helyen reflektál a saját életem jelelegi helyzetére is…

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Jó volt bepillantást nyerni Cole életébe. Megtudni, hogy kezdődött ez az egész, ő személyesen hogyan élte át a dolgokat. Látni mire képes a gyász, veszteség, depresszió. Hogy egy döntés mennyire megváltoztathatja az egész életünket… és másokét is.
Szörnyű az ilyen dolgokról olvasni/hallani, de mégse söpörhetünk minden rosszat az életben a szőnyeg alá. Ezért is jó, ha vannak ilyen könyvek, amik szembesítenek a nyers igazsággal.
Tetszett, hogy végigkövethettük Cole útját egészen az első hivatalos találkozásáig Kacey-vel. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy előtte ennyiszer „összefutottak”. Igaz, hogy mondták az első részben, de néha már egy picit sok volt Cole/Trent mániája. Szerencsére ő inkább afféle őrangyalként volt jelen Kacey életében, és vigyázott rá.
Most már tényleg belehabarodtam ebbe a sorozatba. Alig várom a folytatást. :)

>!
perpetua P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Persze kicsit szomorú voltam, hogy még nem a folytatás érkezik Livie főszereplésével, de azért egy pillanatig se bánom, hogy megismerhettem az előzményeket. :)
Ezt a részt, mindenképp az első rész után érdemes olvasni, mert ha ezzel kezdjük, akkor nem lenne ugyanolyan hatása a titok leleplezésének a Tíz apró lélegzetben. De így utána nagyon jó kiegészítés megismerni a másik fél élményeit is. Rövidsége miatt nem volt a végtelenségig részletes, de szépen követte a hosszú folyamatot, ahogy Cole próbál tovább lépni a baleset után. Bár nem bántam volna pár olyan jelenetet, ami az első rész idejében játszódik, összességében azt hiszem mégis jobban örülök, hogy ott záródik a történet, ahol a következő kezdődik. :)

2 hozzászólás
>!
anikho
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Tökéletes! *-*

Kellett ez a történet, mint egy falat kenyér. Nagyon örülök, hogy jött ez a kis szösszenet, imádtam az egészet.

Ezután el kell olvasnom a folytatást újra, hiszen teljesen más megvilágításba helyezi az egészet. Sokkal jobban megértem Kacey-t, Livie még annál is szimpatikusabb mint volt, illetve Cole-Trent még annál is szívdöglesztőbb.

Cole is kivette a maga részét a balesetből, ahogy csak Kacey. Ez a történet valóban ráébreszti az embert arra, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, és csak együtt tudnak túllépni ezen a borzalmon.

Már el is kezdtem a Tíz apró lélegzetet. :) És nagyon várom Livie könyvét is :)

>!
Evika82 P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Kellett, hogy megismerjem Cole szemszögét is. Neki sem volt egy fáklyás menet az élete a baleset után. A bűntudat, a gyász az ő lelkét is meggyötörte.
Most így ennek a kiegészítő kötetnek köszönhetően kerek egésszé vált számomra Cole és Kacey története. Örülök, hogy olvashattam és nagyon várom Olívia könyvét.

>!
catilde P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Kicsit azért ijesztő volt olvasni, hogy Cole mi mindenre képes, mennyi bujkálásba vett részt. :)
Örülök, hogy megismertem az előzményt és hogy mi mindent élt is meg előtte mielőtt belépett volna abba a bizonyos mosókonyhába.

>!
SzAngelika
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

     „… bárcsakok tengerében fuldoklom.”

Ez a majd’ kétszáz oldal ’csupán’ négy esztendőnyi lassú változásról szól, amelynek azonban, úgy hiszem, minden apró, fájdalmas és keserves részletére szükség volt ahhoz, hogy megszülethessen az a felkavaró, intenzív, gyönyörű szerelmi történet, amit úgy ismerünk: Tíz apró lélegzet. Szóval megérte átverekedni magam ezen az olykor nagyon sötét hangvételű előzmény köteten.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/07/k-tucker-in…


Népszerű idézetek

>!
BarbyMalik0112 

– Kérlek! Nem veszíthetlek el téged is! – nyögi ki a zokogás közepette.
Hát nem érti?
Már régen elveszített.

60. oldal

>!
loveQhuay

Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak.

126. oldal

2 hozzászólás
>!
loveQhuay

(…) az emberi természet egyszerűen a „velem úgysem fog megtörténni” mentalitás alapján működik.

125. oldal

>!
loveQhuay

Bíztam benne, ő pedig hazudott nekem.
És a pokolba is, mind a ketten hátrahagytak.

65. oldal

>!
Gαbicusz

Nem mehetsz vissza. Nem változtathatod meg, ami megtörtént. Nem tudod feléleszteni a holtakat. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy megpróbálod megtalálni a módját, hogy mindezt feldolgozd.

>!
loveQhuay P

(…) rádöbbenek, hogy annak az életnek, amit eddig ismertem, ezennel vége.

23. oldal

>!
loveQhuay P

És aztán végignézem, ahogy apa hivatalosan is elköltözik anyától huszonöt évnyi házasság után.

2 hozzászólás
>!
loveQhuay P

Job, ha maradok az egyszerű napirendnél. Annál a napirendnél, ami nem engedi, hogy bármit is magam mögött hagyjak, de legalább ad valamit, amire összpontosíthatok, amíg múlatom az időmet. Amíg arra várok, hogy elmúljon a görcs a gyomromban és az üresség a mellkasomban.
Amíg arra várok, hogy olyan lehessek, mint mindenki más, és továbbléphessek.
Nos, talán nem olyan, mint mindenki más.

91. oldal

>!
perpetua P

Vajon ez a mosoly túlélte a balesetet?

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary · Trent Emerson
>!
Gαbicusz 

De minden jó szülő örömmel odaadná minden pénzét azért, hogy boldog életet biztosítson a gyermeke számára.


A sorozat következő kötete

Tíz apró lélegzet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
John Green: Csillagainkban a hiba
Juhász Anikó – Juhász Dóra: Összetört tükör
Virginia C. Andrews: Ruby
Swati Avasthi: Ököl/Jog
Wéber Anikó: Az osztály vesztese
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös
Deirdre Riordan Hall: Sugar
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek