In ​Her Wake – Sodrás (Tíz apró lélegzet 0,5) 251 csillagozás

K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cole ​Reynoldsnak mindene megvolt. Mígnem egy este borzalmas, végzetes hibát követett el… és mindent elveszített.

Mikor egy alkoholmámoros egyetemi buli hat ember halálával végződik, Cole-nak fel kell dolgoznia a tragédiában játszott szerepét. Ilyen esetben általában támaszkodhatna a legjobb barátaira – azokra, akik gyakorlatilag azóta vele vannak, hogy megtanult járni. Csakhogy ők meghaltak. És ami még ennél is rosszabb: valahol egy kórházi ágyban egy tizenhat éves lány fekszik összetört testtel, akitől az egész életét elragadták, hála egy rekesz sörnek és egy kocsikulcsnak.

Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a… (tovább)

Eredeti mű: K. A. Tucker: In Her Wake

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
182 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570325 · Fordította: Szujer Orsolya

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Trent Emerson · Olivia Cleary (Livie) · Dr. Stayner · Derek Maynard · Madison Daniels · Sasha Daniels


Kedvencelte 25

Most olvassa 9

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

De ilyen az èlet, Trent. Akár tetszik, akár nem, az, hogy èlünk vagy meghalunk, döntèsek vègtelen sorától függ, amik èletünk minden egyes lèpèsère hatással vannak. Nèha olyan módon, amire soha nem is mertünk gondolni, vagy soha nem is remèltük volna. Nèha pedig olyan módon, amit sokáig nem is vagyunk kèpesek megèrteni.

Minden törtènetnek több oldala van ès bizony nem árt minden oldalról meg is vizsgálni.
Kacey ès Trent is egyaránt elveszített számukra fontos szemèlyeket de elsősorban a règi önmagukat. Eddig nem is sejtettem milyen mèlyen volt Trent ès mègis kèpes volt feállni.
Hiszem, hogy kell egy cèl ami remènyt adhat ès amièrt küzdeni lehet, egy olyan sorsfordító tragèdia után is, mint amit ők megèltek. Trentnek az adta a feloldozást, hogy megpróbálta jóvá tenni a múltbèli rossz döntèsèt ès segített Kaceynek is èlni, nem csak lètezni. Nem mindig cselekedett èsszerűen de ki vagyok èn, hogy elítèljem? Büszke vagyok rá, hogy minden fèlelme ellenère vett egy mèly lèlegzetet – nem tíz aprót – ès belèpett a mosókonyhába.. :)
Szeretem a törtènetüket. Rengeteg fájdalom, önmarcangolás, fèlelem de megannyi remèny rejlik benne. Maga az újrakezdès.
Szívem szerint folytatnám is Kacey szemszögèt. Ez a könyv pedig, tökèletes.

10 hozzászólás
>!
kellyolvas P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Nagyon fájdalmas Cole/Trent története. Mély érzelmeket váltott ki belőlem a regény, csodálom a szerzőt, hogy ilyen részletességgel ábrázolni tudta a főhős lelkiállapotát, változásait. Hamarosan belevágok a Tíz apró lélegzetbe, kíváncsi vagyok hogy alakul a sorsuk a lánnyal.

11 hozzászólás
>!
vikcs P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

"Jaj, gyerekek… hiába picike ez a könyv, mégis annyi minden van benne, és annyira, de annyira összetört! A rövidsége miatt egy nap alatt elolvastam, és be kell, hogy valljam, hogy nagyon szerettem volna még tovább olvasni.

Az első részt, a Tíz apró lélegzetet körülbelül egy éve olvastam el, és nagyon tetszett. A karakterek nagyon hitelesek és szerethetők voltak, a történet szívet szorongató és egyben aranyos, tanulságos is.
Nos, ez itt sem maradt el, az előzmény kötetben, tanulság és bölcsességek akadtak bőven benne, és rendesen elgondolkodtató is, az ember kicsit átértékeli az életét. Belegondol, hogy néhány apró, semmiségnek tűnő döntés mennyire végzetes is lehet.

Trent számomra egy nagyon kedves karakter, az első részben is szerettem, és itt is nagyon közel került hozzám a karaktere, nagyon átjön a lapokon keresztül. Az írónő fantasztikusan ír, remélem, hogy a többi kötetet is megkapjuk majd hamarosan. :)

Kacey is megjelenik természetesen a könyvben, és őt is láthatjuk, hogy a kezdeti fázisban hogyan hatott rá a gyász, de persze most még a háttérben marad.

Ajánlom mindenkinek, aki olvasta az első részt, én is vonakodtam tőle, de így utólag már nagyon örülök neki, hogy olvashattam, és hogy ez volt az ajándékkönyvem a Rubin Pöttyös Szeretetcsomagban. :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/09/k-tucker-in-h…

>!
Naiva P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Én azok közé tartozom, akit nem igazán nyűgözött le a Tíz apró lélegzet. sorry
Nem is maga a történet miatt, sokkal inkább a hősnő és az ő hozzáállása idegesített. De az kegyetlenül. Trentnek is voltak nem igazán szimpatikus húzásai, de ő volt az egyik legszimpatikusabb szereplő, Livvie mellett.
Nem terveztem, hogy el fogom ezt olvasni, de ha egyszer ez volt a szeretetcsomagban, nem hagyhattam ki. Nagyon jó ötlet volt, mert ez több volt, mint jó. Határozottan tetszett. Először arra gondoltam, hogy pár óra alatt végzek vele, de már néhány oldal után tudtam, érezni, hogy bánni fogom, hogy olyan hamar véget ér. A szívem szakadt meg Cole-ért és Kacey-t is tudtam sajnálni. spoiler
Bírtam Cole szemszögét, mert fiús volt és mindenféle macsózás + 5-6 soronkénti káromkodás nélkül (nem ia nagyon rémlik, hogy lett volna benne durva káromkodás) is el tudta velem hitetni az írónő, hogy ez most egy pasinak a szemszöge és az érzelmei is nagyon átjöttek. spoiler Olyan volt, mint egy őrangyal.

>!
Sippancs P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Több, mint 2,5 évvel ezelőtt olvastam a Tíz apró lélegzetet, de akkor és ott megfogadtam, hogy hozzon bármit a kiadó K. A. Tuckertől, annak a polcomon a helye. Nos, egy kicsit sokat kellett várni a következő kötetre, de dupla öröm, hogy második könyvként egy ismerős ismeretlen került a kezembe.

Bár fájdalmas és nagyon szomorú volt ez az alig 180 oldal, úgy érzem, hogy jót tett velünk az írónő, hogy megírta. Kellett ugyanis, hogy megismerjük az előzményeket, és kellett, hogy belelássunk Cole/Trent fejébe, érzéseibe. Számomra ezáltal vált teljes egésszé a történet, és talán mondhatom, hogy ezáltal más szemmel nézek a Tíz apró lélegzet Trentjére és Kacey-ére.
Tökéletes előzménykötet, örülök, hogy olvashattam.

4 hozzászólás
>!
loveQhuay
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Te jó ég! Mi volt ez?! Le se bírtam tenni! Miért ilyen rövid?! :(

Legszívesebben újraolvasnám a Tíz apró lélegzetet, két okból is; ez a könyv maga a csoda, imádtam Cole/Trent fejében lenni, és látni mi van vele, miket tett és hogy vált azzá aki. A másik ok pedig, hogy már elfelejtettem mi van a folytatásban… tudom, gáz, főleg mert imádtam is… De amit most Trent művelt ebben a könyvben! Húh!!!
Egy dolog tart vissza a folytatástól, úgy emlékszem ott csak Kacey mesél… pedig én Trent-et akarom 0-24-ben! ♥

Esküszöm ez a kis rövid szösszenet annyi mindent adott, mint sok más hosszabb könyv se. Így kell rövid, de velős történetet írni, és így kell álompasit gyártani. Remélem minél hamarabb hozza a kiadó a sorozat folytatásait, mert megőrülök :)

+ tele van sajnos igazabbnál igazabb mondatokkal, sok helyen elszorult a szívem, egy két helyen reflektál a saját életem jelelegi helyzetére is…

8 hozzászólás
>!
Lillsz
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

„Túl hamar ért véget, túl rövid volt, túl gyorsan elolvastam. Túlságosan szerettem! :') K. A. Tucker csodás könyveit senkinek sem szabad kihagynia! Az egész olvastatja magát, az egész olyan csodálatos. Őszintén, nagyon remélem, hogy hamarosan elérkezik hozzánk a sorozat többi része, mert én már nagyon kíváncsi vagyok rájuk! *-* Számomra abszolút egyik nagy kedvenc sorozat! ♥♥♥” 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/01/k-tucker-…

2 hozzászólás
>!
christine
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

"Nem csak azért tetszett, mert világmegváltó gondolatokat közölt. Az élet, a halál, a túlélés, a bűntudat. Eléggé szívbemarkolóan fogalmazott az írónő, teljesen kifacsarta a szívemet, de tudtam, hogy ezt fogom kapni ettől a kis könyvecskétől, főleg úgy, hogy olvastam már róla értékeléseket. Nem ért meglepetésként.

Cole régi élete, az átmeneti fázis, és a végállomás döbbentett meg annyira, és nyűgözött le maradéktalanul, hogy még mindig a hatása alatt vagyok. Elképesztő, hogy mire képes egy eltévesztett döntés. Egy rossz gondolat. Hogy mennyire peches rossz helyen, rossz időben részese lenne valaminek, ami tönkretesz."
Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2017/09/k-tucker-…

>!
DarknessAngel 
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Jó volt bepillantást nyerni Cole életébe. Megtudni, hogy kezdődött ez az egész, ő személyesen hogyan élte át a dolgokat. Látni mire képes a gyász, veszteség, depresszió. Hogy egy döntés mennyire megváltoztathatja az egész életünket… és másokét is.
Szörnyű az ilyen dolgokról olvasni/hallani, de mégse söpörhetünk minden rosszat az életben a szőnyeg alá. Ezért is jó, ha vannak ilyen könyvek, amik szembesítenek a nyers igazsággal.
Tetszett, hogy végigkövethettük Cole útját egészen az első hivatalos találkozásáig Kacey-vel. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy előtte ennyiszer „összefutottak”. Igaz, hogy mondták az első részben, de néha már egy picit sok volt Cole/Trent mániája. Szerencsére ő inkább afféle őrangyalként volt jelen Kacey életében, és vigyázott rá.
Most már tényleg belehabarodtam ebbe a sorozatba. Alig várom a folytatást. :)

>!
Szilvi00 P
K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás

Sosem hittem volna, hogy egyszer egy előzménykötet ilyen nagy hatással lesz rám! A vékonyka könyv is kétségeket ébresztett bennem, de feleslegesen aggódtam. Persze nem bántam volna, ha nem csak a mosókonyhás részig lehetek Cole fejében… Szörnyen szomorú volt az Ő szemszögéből átélni azt a balesetet, majd megtapasztalni az azt követő fájdalommal, bűntudattal és céltalansággal teli időszakot. Szinte végig a sírás határán álltam, úgy fájt érte a szívem. Megtudhattam, hogyan lett lassan Kacey megszállottja, kukkolója. Órák óta azon töröm a fejem, olvastam-e a Tíz apró lélegzetben ezekről a találkozásokról? Nem emlékszem hasonlóra.
Elég depresszív hangulatba sodort ez a 184 oldalas könyvecske, de örülök, hogy olvashattam, mert nekem így lett teljes a kép.


Népszerű idézetek

>!
loveQhuay

(…) az emberi természet egyszerűen a „velem úgysem fog megtörténni” mentalitás alapján működik.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
>!
BarbyMalik0112 P

– Kérlek! Nem veszíthetlek el téged is! – nyögi ki a zokogás közepette.
Hát nem érti?
Már régen elveszített.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Madison Daniels · Trent Emerson
>!
loveQhuay

Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
2 hozzászólás
>!
Fay 

Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak. Néha olyan módon, amire soha nem is mertünk gondolni, vagy soha nem is reméltük volna. Néha pedig olyan módon,amit sokáig nem is vagyunk képesek megérteni.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
>!
Gαbicusz

Nem mehetsz vissza. Nem változtathatod meg, ami megtörtént. Nem tudod feléleszteni a holtakat. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy megpróbálod megtalálni a módját, hogy mindezt feldolgozd.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Stayner
>!
vikcs P

Néha előfordul, hogy az ember olyan döntést hoz, amit utána megkérdőjelez. Nagyon megkérdőjelez. Nem bánja meg igazán. Tudja, hogy valószínűleg jól döntött, és hogy valószínűleg előnyére fog válni a dolog. De azért még rengeteg időt tölt azzal, hogy azon mereng, mégis mi a franc járt a fejében.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Cleary (Livie)
>!
Könyvmolyképző KU

– Nyisd ki a nyavalyás ajtót! A csajnak haza kell mennie. Most azonnal! – Veszélyes húzás. Fogalmam sincs, Kacey hogyan fog reagálni minderre. Szinte már arra számítok, hogy majd ő maga fogja kicsapni az ajtót, hogy közölje velem, húzzak a faszba. Amikor viszont ez nem következik be, ismét dörömbölni kezdek az ajtón. Mostanra már kisebb közönségem is van, de nem érdekel. – Pontosan tíz másodperced van, mielőtt berúgom az ajtót! – Amit meg is tudnék tenni. Könnyedén. Igaz, akkor valószínűleg úgy egy tucat diákszövetségi srác vetné rám magát, de kit érdekel?

Kapcsolódó szócikkek: Kacey Cleary · Trent Emerson
>!
Könyvmolyképző KU

Szia, a nevem Tara. Mentős vagyok. Hallasz engem? Baleseted volt. Segíteni fogunk rajtad.
– Mi? – Már ettől az egyetlen szótól is ég a torkom. Kinyitom a szememet, és a fölém boruló, sötét eget pillantom meg, miközben vörös és kék fény villog ritmikusan a látóterem szélén. A fülem sikoltozó szirénák hangjától sajog – van, ami a közelemben szól, és van, ami éppen úton van felém.
Annyi sziréna.

Kapcsolódó szócikkek: Trent Emerson
>!
csfannie P

Már az sem jelent küzdelmet, hogy levegőt vegyek. Legalábbis nem fizikai értelemben.

Kapcsolódó szócikkek: Trent Emerson
>!
loveQhuay

Bíztam benne, ő pedig hazudott nekem.
És a pokolba is, mind a ketten hátrahagytak.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Trent Emerson

A sorozat következő kötete

Tíz apró lélegzet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság
Veronica Roth: Négyes
John Green: Csillagainkban a hiba
Gayle Forman: Hová tűntél?
John Green: Teknősök végtelen sora
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Courtney Cole: Ha velem maradsz
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Bridget Asher: A férjem szeretői