A ​rettegés árja (Vámpírkalózok 2.) 16 csillagozás

Justin Somper: A rettegés árja

Visszatértek a vámpírkalózok!
Connor még csak tizennégy éves, s úgy él a kalózok között, akár hal a vízben. Csakhogy őrlődik a bajtársai és a testvére között.
Grace számára nem olyan vonzó a kalózkodás, nem tud szabadulni az érzéstől, hogy a vámpírkalózok hajóján valami nincs rendben. Elég bátor, hogy visszatérjen oda?
Eközben a vámpírkalózhajóról száműzött Sidorio sötét tervet forral,
Grace és Connor hajója pedig vadabb viharba kerül, mint valaha…
Szállj hajóra a Tempest-ikrekkel a második, hihetetlen kalandokban bővelkedő Vámpírkalózok-könyvben!

Eredeti mű: Justin Somper: Tide of Terror

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
392 oldal · ISBN: 9789632454788 · Fordította: Gazdag Tímea

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
RVivi 
Justin Somper: A rettegés árja

Az első rész jobban tetszett. Ott még nem volt semmi bajom Grace-szel, de itt csak az agyamra ment. Nem csinált mást csak szenvedett. Ő jött el arról a hajóról, senki nem parancsolta neki és, ha elmagyarázta volna Connornak, hogy maradni akar és miért, biztos ő is megértette volna. És ami Lorcannal történt azt is magára akarta vállalni, hogy még többet szenvedhessen… Pedig az Lorcan hibája volt, mindenki figyelmeztette, de nem hallgatott rájuk csak ismételgette ugyanazt, mint egy lemez.
Ha a vámpírkalózok nem is jöttek be, de a sima kalózokat nagyon bírtam. De nem azokat a Kalózakadémiásakat, hanem Wrathe kapitány kalózait. De komolyan… Kalózakadémia? Minek? Szerintem ez inkább vicces. Az előző részben nem igazán törődtem vele, de itt már szó volt róla és egyszerűen nagyon zavart. Meg kalóztörvények, mikor a kalózok lényege, hogy azzal nem is nagyon törődnek…
A könyv fele nagyon tetszett, az mentette meg az egészet. Nem olyan rossz könyv, de az első jobb volt. Azok ellenére, amiket leírtam elolvasnám a többi részt, ha szembejönnének velem. De nem hiszem, hogy fognak, mivel nincs több rész magyarul.

>!
Magical
Justin Somper: A rettegés árja

Első részhez képest kicsit unalmas de meglepően gyorsan haladtam vele. Nem tetszik nekem ez az egész kalóziskola dolog. Connor most kicsit szerephez jutott ami szintén elszomorít. Na meg hogy nincs több része magyarul mert oké, van pár hibája de kíváncsi lennék mi sül ki belőle…

>!
Nikii_Kovács
Justin Somper: A rettegés árja

Félbehagytam. Azt hittem ez is annyira jó lesz, mint az első része, de ezzel csak nyűglődtem, úgyhogy inkább abbahagytam, pedig nem szeretek könyvet félbehagyni, de annyira unalmas volt.:(

>!
gativivien
Justin Somper: A rettegés árja

Nem hiszem el!! Így hagytam abba a könyvet. Nem hiszem el, hogy csak két kötetet voltak hajlandók lefordítani és a többi meg angolul van. Ez nagyon gonosz! Az első része lendületesebb volt, de ez is nagyon jó volt. A könyvben Connor fejezetei voltak egy kicsit unalmasak a számomra, de azt is nagy érdeklődéssel olvastam :) Grace és Lorcan kapcsolatára annyira kíváncsi voltam, hogy ezt a részt is rekord idő alatt elolvastam. Az utolsó oldal nekem a sorozat befejező oldala volt, hisz a többi kötet nem jelent meg magyarul és így a saját fantáziámra lett bízva, hogy mi történik a továbbiakban. :) (Barátnőm elolvasta a 3. kötete angolul és kár hogy nem fordítják le pedig ez még fordulatosabb mint az előbbi részek..) Ezt is csak ajánlani tudom! ;)

>!
Chris
Justin Somper: A rettegés árja

Számomra volt olyan jó, mint az első rész, a végén pedig maradt pár izgalmas kérdés, amely alapján sok jó dolog kisülhet a következő kötetekben (persze, el is bénázhatja az író). A Kalózakadémiával voltak csak egyedül fenntartásaim, de viszonylag ügyesen megoldotta az író azokat a jeleteket is.

1 hozzászólás
>!
Sernukai
Justin Somper: A rettegés árja

Nagyon jó könyv, bár az első kicsit lendületesebb volt számomra. Nagyon várom a folytatást hiszen ez a történet félbe maradt.:)


Népszerű idézetek

>!
Fanni_214

A vámpírkalózokról énekelek
Igaz és régi történetet.
Egy régi hajót idéz a dal,
Félelmetes legénységet.
Egy régi hajót idéz a dal,
Mely hasítja a kék tengert,
Mely kísérti a kék tengert.
Azt mondják, a kapitány kendőt visel,
Hogy el ne szörnyedj rajta,
Mert holtsápadt a bőre,
Élettelen a szeme
És pengeéles a foga.
Ó jaj, a kapitány kendőt visel,
És szeme minden fénynek kútja.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Flanagan: Jégföldje
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem
Kai Meyer: A kalózhercegnő
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
J. M. Barrie: Pán Péter
J. K. Rowling: Harry Potter
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
Marie Lu: Az Örökfa