The ​Twelve (The Passage 2.) 9 csillagozás

Justin Cronin: The Twelve Justin Cronin: The Twelve Justin Cronin: The Twelve Justin Cronin: The Twelve

At the end of The Passage, the great viral plague had left a small group of survivors clinging to life amidst a world transformed into a nightmare. In the second volume of this epic trilogy, this same group of survivors, led by the mysterious, charismatic Amy, go on the attack, leading an insurrection against the virals: the first offensives of the Second Viral War.

To do this, they must infiltrate a dozen hives, each presided over by one of the original Twelve. Their secret weapon: Alicia, transformed at the end of book one into a half human, half viral—but whose side, in the end, is she really on?

>!
Orion, London, 2013
740 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780752883335
>!
Orion, London, 2013
740 oldal · puhatáblás
>!
Random House, 2012
568 oldal · ISBN: 9780345504982

2 további kiadás


Most olvassa 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Justin Cronin: The Twelve

Szeretem én a hosszú könyveket, ha van cselekmény, de ha az első 300 oldalon nem történik semmi, csak az új szereplők bemutatása, akkor azt hamar megunom. Itt sem tudott lekötni a könyv fele. Annak ellenére sem, hogy kezdem összerakni a kirakót, látom kik a rossz fiúk, értem miért kellettek az új szereplők. Összeségében nekem ez a rész nem tudta megközelítini az első színvonalát, de az alapszereplők sorsa még mindig érdekel, így tuti el fogom olvasni a befejező részt.

Juci P>!
Justin Cronin: The Twelve

Ja hogy erről még nem írtam. Mivel az első résznél szigorú voltam, és csak négy csillagot adtam, erre most kénytelen vagyok három és felet, mert nem ütötte meg ugyanazt a színvonalat. A folytatások összes nyűgétől szenved. A fő bajom az volt vele, hogy már nagyon régen olvastam az első részt, és ugye rengeteg szereplő van, és nem sikerült rögtön felidézni, hogy ki kivel merre, de ez lett volna a kisebbik baj, mert kb. a második felére már összeállt újra a kép, viszont ami nagyon hiányzott: az első részben nagyon megszerettem a szereplőket, nagyon izgatott a sorsuk, és ezt itt most az amnézia miatt nem sikerült reprodukálni. Úgyhogy jobban jár, aki úgy olvassa, hogy még frissen él benne az első könyv élménye, ez biztos. (Még jobban jár, aki bevárja a harmadik részt – 2014? –, és majd egyben olvassa el az egészet, már ha nem riad vissza közel 2000 oldaltól.) Ezenkívül volt egy történetszál, amit a semmi közepén egyszer csak félbehagyott, és nem tudom, elő fog-e kerülni még esetleg a harmadik részben, mert ha nem, akkor nyugodtan kihagyható lett volna egy az egyben. Kicsit túl jól klappoltak a dolgok, sok volt a szerencsés véletlen vagy deus ex machina vagy nem is tudom. Illetve összességében nem annyira tetszett, amerre elvitte a történetet, bár nem tudom, mit szerettem volna inkább.
És most, hogy kinyavalyogtam magam, hadd tegyem hozzá, hogy még mindig letehetetlen, vagy legalábbis majdnem az :) Szóval nagyon olvasmányos, csak tényleg szerencsésebb egyhuzamban vagy az első rész után kis kihagyással olvasni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Juci P>!

How terrible, Dee thought, to live one second longer than one's own babies. In a world of terrible things, surely that was the most terrible of all.


A sorozat következő kötete

The Passage sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Wolves of the Calla
Stephen King: Night Shift
Stephen King: The Institute
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: The Strain
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
David Mitchell: Cloud Atlas
Stephen King: The Stand
Benjamin Percy: Red Moon
Kathy Reichs: Seizure