The ​Passage (The Passage 1.) 14 csillagozás

Justin Cronin: The Passage Justin Cronin: The Passage Justin Cronin: The Passage Justin Cronin: The Passage Justin Cronin: The Passage Justin Cronin: The Passage

Amy ​Harper Bellafonte is six years old and her mother thinks she's the most important person in the whole world. She is. Anthony Carter doesn't think he could ever be in a worse place than Death Row. He's wrong. FBI agent Brad Wolgast thinks something beyond imagination is coming. It is. THE PASSAGE. Deep in the jungles of eastern Colombia, Professor Jonas Lear has finally found what he's been searching for – and wishes to God he hadn't. In Memphis, Tennessee, a six-year-old girl called Amy is left at the convent of the Sisters of Mercy and wonders why her mother has abandoned her. In a maximum security jail in Nevada, a convicted murderer called Giles Babcock has the same strange nightmare, over and over again, while he waits for a lethal injection. In a remote community in the California mountains, a young man called Peter waits for his beloved brother to return home, so he can kill him. Bound together in ways they cannot comprehend, for each of them a door is about to open into… (tovább)

>!
Ballantine Books, New York, 2018
862 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780525618744
>!
912 oldal · ISBN: 9780345528179
>!
784 oldal · ISBN: 9780345504975

3 további kiadás


Most olvassa 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

MeeCee P>!
Justin Cronin: The Passage

Pedig olyan jól indult, olvastatta magát, izgalmas volt, jó szereplőkkel. Aztán a könyv harmadánál hirtelen elém került egy teljesen más sztori, ami már nem érdekelt, és nem akartam olvasni, és a szereplők is unalmasak voltak. A vége felé egy kicsit összeszedte magát, de sajnos az eredeti történetet már nem kaptam vissza :-(

Juci P>!
Justin Cronin: The Passage

Ingadoztam a 4 és a 4 és fél csillag között, végül szigorú lettem. Ajánlom azoknak, akik szeretik Stephen King régi könyveit, amikor még azért írt, mert el akart mondani egy történetet. Csak itt kevesebb a horror, a hangsúly a történeten és a szereplőkön van. A Cartaphilusnál előkészületben van a magyar kiadás A szabadulás címmel.
Vigyázat, nagyon hosszú könyv, de az a kézbe visszakéredzkedős fajta. És ez még csak a trilógia első része, szóval ez többéves viszony lesz, ha valakit úgy beszippant, mint engem. Én szóltam!
Bővebben: http://amigalszanak.blogspot.com/2010/07/justin-cronin-…

Helyna>!
Justin Cronin: The Passage

A könyvesboltban a borítója tetszett meg nagyon, aztán a fülszöveget elolvasva valahogy tudtam, hogy ez nekem kell. Utána pedig fél szemmel utánanéztem itt molyon is, ki hogyan szereti, és reméltem, hogy tényleg jó lesz. Az volt… az elején ugyan néhol aggódtam, mert jó ráérősen bontakoztak ki a dolgok, sokszor már noszogattam gondolatban az írót, hogy oké, oké, de akkor most ugorjunk a lényeghez! :) Aztán azért később élveztem már a hosszas leíró részeket is (vaskos kis regény azért ez). De nagyon megszerettem a szereplőket. A hangulatot. Az egész életérzést. Nagyon érdekes volt, valahogy különleges. Teljesen elképzelhető és beleélhető volt számomra a világ, amit leírt. A vége pedig egy csúnya hosszú érzelmi hullámvasút, meglehetősen kiszámíthatatlan fordulatokkal még az utolsó oldalakon is, és nem ér, mert már most szeretném olvasni a második részt azonnal!

csuriburi>!
Justin Cronin: The Passage

Hogy mi? Ez a vége? Az nem lehet! Mikor lesz folytatás?
Leginkább ennyiben tudom összefoglalni, hogy milyen gondolataim voltak a 878. oldalon. Nagyon tetszett, nem is értem, hogy hogyan tehettem le ezt a könyvet majdnem fél évre. Hihetetlen milyen fantáziája van Justin Croninnak!
A könyv második felétől egyértelműen Michael lett a kedvencem, én őt választanám páromnak.
Még nem tudom eldönteni, hogy kedvenc-e, de mindenesetre nagyon szerettem.

pagangoddess>!
Justin Cronin: The Passage

Négy nap híján egy hónapomba telt, mire kiolvastam ezt a terjedelmes könyvet. Lassan, de biztosan indul, türelmes olvasót igényel. Nagyon karakterközpontú, jelentős karakterfejlődéssel. Megéri olvasni, mert van benne valami, ami magával ragad, a tempója ellenére is. A következő kötet előtt viszont mindenképp szünetet kell tartanom, ezt a történetet emészteni kell, mert elgondolkodtat. Wolgastot, Cartert, Petert és Sarat kedveltem a legjobban.


Népszerű idézetek

Lanore P>!

We live, we die. Somewhere along the way, if we're lucky, we may find someone to help lighten the load.

Lanore P>!

It happened fast. Thirty-two minutes for one world to die, another to be born.

Lanore P>!

Before she became the Girl from Nowhere-the One Who Walked In, the First and Last and Only, who lived a thousand years-she was just a little girl in Iowa, named Amy. Amy Harper Bellafonte.

(első mondat)

>!

That’s what we called them, jumps. Not vampires, though you heard the word said. That’s what my cousin Terrence said they were. He showed me in a comic that he had, which was a kind of picture book as I recall, but when I asked my daddy about that and showed him the pictures he told me no, vampires were just something in a made-up story, nice-looking men in suits and capes with good manners, and this here’s real,

EIGHTEEN


A sorozat következő kötete

The Passage sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Wolves of the Calla
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Benjamin Percy: Red Moon
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Peter Clines: 14 (angol)
Stephen King – Owen King: Sleeping Beauties
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Stephen King: The Institute
Dan Wells: Over Your Dead Body
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: The Strain