Untouched ​– Érintés nélkül (Denazen 1,5) 213 csillagozás

Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Kale ​napjait erőszak és halál töltötte be, mielőtt Dezzel találkozott. Gyilkoló fegyvernek használták a Denazen hatalomvágyó emberei, mert Hatos, kivételes képességgel rendelkezik. Van, aki örül ennek, nem úgy Kale. Kale érintése azonnali halált jelent.
Most azonban vele van Dez, a lány, akit meg tud érinteni, s ketten együtt felkutatják a Hatosokat, hogy figyelmeztessék őket a Denazen veszélyére. Kale a rabságból kikerülve a külvilággal ismerkedik, és igyekszik maga mögött hagyni sötét múltját. Alábecsülték azonban azt, amennyire a Deanazen vissza akarja őket szerezni.
Amikor Dez feláldozza magát, hogy megmentse az új Hatost, akit épp akkor mentettek meg, nehogy a cég kezébe kerüljön, Kale eltűnik. A Denazen mindent bevet a célja érdekében. Samsen jött el értük, a rémálom Kale múltjából, az egyetlen ember, akitől valaha igazán félt, és hamarosan világossá válik előttük, hogy megvan a maga hátborzongató terve.
Kale-nek minden kiképzésnél szerzett tudását be kell… (tovább)

Jus Accardo: Untouched

Eredeti mű

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
84 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739228 · Fordította: Károlyi Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
84 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633739235 · Fordította: Károlyi Eszter

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Kale · Deznee Cross · Alex Mojourn · Kiernan


Kedvencelte 18

Most olvassa 9

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Ez eléggé rövidke volt, viszont annál izgalmasabb volt. Nem mostanában olvastam ennek a történetnek az előzményét, de miközben ezt olvastam, szépen eszembe jutott, hogy ki-kicsoda. Kale szemszöge hihetetlenül aranyos. Még csak most ismerkedik a világgal. Nem bántam volna, ha a főgonoszt egy kicsit nehezebben lehetett volna félreállítani. Tekintettel a történet terjedelmére, el tudok tőle tekinteni.

>!
ƨɔɴом P
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Egyszeruen imadom Kale-t, imadom hogy mennyire gyermeki artatlansaggal tudja kemlelni a kinti vilagot, es mennyire vicces helyzeteket szul mindez.
Sajnalom, hogy ilyen rovidkere sikerult.

1 hozzászólás
>!
Fanolda___Angie
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Váú! Azt a mindenit! Ugyan ez csak egy novella volt, még csak nem is az igazi második részt olvastam, mégis oda és vissza vagyok tőle. Sok novellával ellentétben nem éreztem ezt a kötetet elhamarkodottnak. Gyorsan történtek az események, ezt nem tagadom, ám Jus megtartott egy kényelmes tempót, ami igazán kellemessé tette az olvasást.
Mivel egy alig 80 oldalas kis könyvecskéről van szó, gyorsan beindult a cselekmény, és menten visszarázódtunk az eddig hőn szeretet szereplőink életébe. Eseménydús és izgalmas kötet volt. Ám mindenek előtt szeretném kijelenteni, hogy imádtam Kale szemszögéből olvasni. Mindig szeretem, amikor egy történetet férfiszemszögből is átélhetek. Hiszen a férfiak sok dologról teljesen másképp vélekednek, mint a nők. Nagyon örülök, hogyha már a sorozat rendes részeiben nem olvashatunk, legalább a kiegészítő novellákban használja ezt a nézőpontot. Bár, ami engem illet, továbbra is reménykedem benne, hogy a Luxen sorozathoz hasonlóan, a következő részekben esetleg váltott szemszög is elő fog fordulni. Micsoda vágyálmok! ;) Kale érzéseit átélni, néha visszaemlékezni a múltba az ő szemén keresztül. Ezek mind olyan dolgok voltak, amik perverz örömmel töltötték el az én kicsi szívem. ♥
A történet nagyon tetszett, és egy falatnyi kis izgalom mindig kellően szolgál arra, hogy az olvasók jobban várják a sorozat folytatását. Velem is ez történt! Felcsigázva várom, hogy belekezdjek a Toxic/Mérgezésbe. Bár sajnálom, hogy azt nem Kale szemein keresztül olvashatom majd.
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/08/jus-accardo-erintes-…

>!
BubbleTea
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Sokkal jobban tetszett, mint maga az első kötet! Kale annyira aranyos volt, és remek gondolat volt, hogy az ő szemszögéből íródott ez a novella, mert nagyon viccesek voltak a gondolatai, ahogy ismerkedik az új környezettel. Szerintem személyiségének egyetlen hátránya az a ragaszkodás, amivel szereti Dezt. Ha egy srác ennyire oda lenne értem, biztos sikítva szaladnék el, sokszor én éreztem fojtogatónak azt a ragaszkodást, amit szerelemnek hív.
Ettől eltekintve a történet is izgalmas volt, és sokkal jobban tetszettek a mondatszerkezetek. Teljesen érezhető volt, hogy más a fordító. Az első kötetben számtalanszor voltak furán összetéve a mondatok, és néha nagyon töredezettre sikerült. Továbbá arra is sikerült rájönnöm, hogy Jus nem tud harcjelenetet írni, ami szomorú, mert a sorozat fő momentuma ez.
Remélem, hogy a második részben jobbak lesznek a jelenetek! :)

>!
Viktória_Erdei 
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Gyorsan kiolvasható kis novella. Kale szórakoztató volt, ahogy ismerkedik a világgal.

>!
molybarby
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Apró kis szösszenet egy nagy egészből. Így tudnám ezt a részt leírni, ami egyébként simán lehetett volna az elsőnek a bónusz jelenete, olyan vékony. De nem baj, így találták ki, akkor így legyen. Ahhoz képest viszont, hogy ilyen rövid, nem is olyan rossz. Ezzel is megismerhetjük közelebbről a szereplőket. Nem tudom miért, de Dezt valahogy nem bírom megkedvelni. Pedig annyira igyekszek. Na, de jöhet a folytatás.

6 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

*vastaps* EGYSZER sem pattogtatta az ujjait! Komolyan tapsot ennek a drága gyermeknek: Kale-nek! Úgy érzem, ezt nagyon fontos volt kiemelnem, mert nagyon idegesített az első részben… */vastaps*

(Lehet, hogy Dez szemszögéből ismét lesznek ujjpattogtatások? Pls, ne!)

Az első résztől eltérően itt már egy sokkal kedvelhetőbb, érdekesebb és aranyosabb oldalát ismertem meg ennek a Denazen-szökevénynek. A nézőpont immár Kale, én pedig imádom a férfi szemszögeket! A srác fejében Dez a világ közepe, a szerelmük csodálatos és megismételhetetlen. Csöpögősen hangzik, de mégsem éreztem csöpögősnek vagy nyálasnak a sztorit.

A sztori egy szelet abból, ahogyan a páros összegyűjti a kósza Hatosokat innen-onnan – ebben a részben például a lila hajú, bizalmatlan Kiernan-t –, illetve beköszönnek a Denazen fekete ruhásai is. Bonyodalom, akció, harc és Kale rácsodálkozása a vidámparkra, a bohócra, a vattacukorra és a szleng szavakra. Kifejezetten tetszett!

blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/denazen-mas…

>!
DarknessAngel
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Habár már olvastam a Mérgezés-t és tudtam, hogy semmi rossz nem történhet a mi drága főszereplőinkkel, én akkor is végigizgultam az egészet.
Kale egyszerűen imádnivaló, ahogy mindig is. Imádom, ha az ő szemszögéből olvashatok ^^

>!
schesztiஐ P
Jus Accardo: Untouched – Érintés nélkül

Annyira bájos és ártatlan bír lenni Kale, hogy öröm olvasni a gondolatait! :DD

Jókat kacarásztam azon, mennyire nem érti (illetve szó szerint veszi) a szlengeket. :)
És nagyon szeretem Dez vagánysága mellett Kale kicsit gyerekes (a szó legjobb értelmében!!! :)) megnyilvánulásait.

Még nem olvastam a 2. részt, nem tudom, mennyire a két kötet közé ékelődik ez a kis epizód, mindenesetre nagyon meghozta hozzá a kedvem. :)


Népszerű idézetek

>!
Cicu

Kiernan feszengve nézett rám.
– Hm, és biztonságos, hogy te, hogy is mondjam, nyilvános helyeken csatangolsz?
Épp közölni akartam vele, hogy Dez nem szólt nekem arról, hogy a parkban ennyire sok ember lesz, de Dez közbevágott.
– Biztonságos. Kale tudja, hogyan kerülje el az érintkezést, egész életében ezt csinálta. Kesztyűt visel meg hosszú ujjú pólót. Semmi gond nem lesz vele, míg valaki meg nem akarja csókolni. – Intett nekem. – És ha ez történne, én úgyis előbb kinyírnám az illetőt, mint ő megtehetné.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale · Kiernan
>!
AniTiger MP

– Mi az ott? – kérdeztem.
Dez elfordult a térképtől, és átnézett az úton.
– Az óriáskerék?
Óriás kerék?
– Egy attrakció, mint a járgányok. Beülsz az ülésébe és forog körbe-körbe. Jó móka!
Az embereknek furcsa elképzeléseik vannak a mókáról. Mi van abban szórakoztató, ha ülsz valamiben, ami körbeforog?
– Kezdek arra gondolni, hogy a népesség nagyobb része még komolyabban sérült, mint én. Sosem fogok hozzászokni az emberek gondolkodásmódjához.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
>!
Cicu

Bőr a bőrömön.
Semmi sem volt ehhez fogható.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
>!
Cicu

Semmi sem számított, ha Dezzel lehettem.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
>!
Cheril

Épp az előző héten mondtam neki, hogy a csókolózás az, amit második legjobban szeretek. Az első… arról azt mondta, nem illik másoknak beszélni.

1 hozzászólás
>!
DarknessAngel

Ha Dez azt hitte, hogy itt fogok állni, miközben ő megadja magát Samsennek… igaza volt.

52. oldal

>!
VNoémi

Az emberek próbálnak helyet adni egymásnak – amit én sosem fogok érteni. Ha van lehetőségük megérinteni valakit, miért nem teszik? Pedig elképesztően jó érzés.

20. oldal

>!
Cheril

– Az emberek azért jönnek ide, hogy féljenek.
– Miért akar bárki is félni?
(…)
– Értem, hogy jó móka körbe-körbe utazni, meg apró műanyag golyók közt ugrálni. De most azt mondod, hogy jó móka félni?
Kiernan átvette a szót.
– Na jó. Nem úgy értem, hogy megrémülni vagy rettegni, csak azt játszani.
– Szóval az emberek azért jönnek ide, hogy eljátsszák, hogy félnek? – Kezdett megfájdulni a fejem.
Kiernan sóhajtott.
– Úgy látszik, nem jól magyarázom.
– Talán tényleg nem. De lehet, hogy csak ostobaság.

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale · Kiernan
>!
Cheril

– Hatosok vagytok?
Dez elrántotta a kezét és talpra ugrott. Én ugyanazt tettem, feszülten és harcra készen. Az öregasszony a szemét forgatta:
– Üljetek le! Mi testvérek vagyunk.
Viccel?
– Dehogy vagyunk! Először is maga túl öreg ahhoz, hogy…
Dez elmosolyodott.
– Úgy érti, hogy ő is Hatos, Kale.

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale

A sorozat következő kötete

Denazen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalnyár
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Halott lelkek
Richelle Mead: Vérvonalak
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Josephine Angelini: Istennő
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté