Untouched (Denazen 1,5) 22 csillagozás

Jus Accardo: Untouched

Until he met Dez, Kale’s days were filled with violence and death. He was used as a weapon of destruction by the power hungry men of Denazen. He’s a Six. A person with an abnormal ability. Some people call them gifts, but not Kale. Kale’s touch means instant death.

But now there’s Dez, the girl he can touch, and they’re hunting down Sixes and warning them about Denazen. Kale is learning about the world outside captivity and trying to put his dark past behind him. But they underestimated how badly Denazen wanted him back.

When Dez sacrifices herself to save the new Six they’d rescued from falling into the corp’s hands, Kale is lost. Denazen has brought out its best to get the job done. Samsen, a nightmare from Kale’s past—the only person he’s ever truly feared—has come for them, and it soon becomes obvious he has his own twisted agenda.

Kale will need all his training to get Dez back and ensure they make it out, free—and alive. But will it be enough?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Entangled, USA, 2012
82 oldal · ISBN: 2940014144759

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Kale · Deznee Cross


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Greylupus>!
Jus Accardo: Untouched

Miután elolvastam a Touch-t és beleszerettem a történetbe, rögtön keresni kezdtem a következő részét, így találtam erre az első és a második rész közötti rövid novellára (a sorozat második része, a Toxic majd szeptember elején jelenik meg).

A történet valahol az első rész után folytatódik. Kale és Dez közösen próbálják a szabadon lévő Six tagokat figyelmeztetni a Denazen veszélyeire és biztonságos helyre vinni őket. Miután a soron következő delikvenssel elbeszélgettek, mehetnének a helyi vidámparkba, hogy Dez újabb dolgokkal ismertesse meg Kalet és közösen szórakozzanak. De a Six lány nem bízik bennük, így Dez meghívja őt is, hogy csatlakozzon hozzájuk és hármasban fedezzék fel a vidámparkot, így talán jobban megismerik egymást. A park azonban nem azt hozza a számukra, amit várnak, nem sokkal érkezésük után belefutnak a Denazen embereibe, köztük Kale múltjának egyik rémálmába..

A történetet Kale szemszögéből olvashatjuk, ami számomra külön öröm volt. Mindig is szerettem volna az ő gondolatait, álmait, véleményét is megismerni és esetleg többet megtudni a Denazennél töltött idejéről. Ebben a történetben mindezt megkaptam: ahogy próbál hozzászokni a szabadsághoz, ismerkedik a számára furcsa és különös dolgokkal – a bohóc nagggyon gyanús és miért fizetnek az emberek azért, hogy halálra rémüljenek?:) – és ahogy megismerhetjük az ő érzéseit is Dez iránt. Mindamellett itt már nem teljesen az az ártatlan „kisfiú”, akivel az első részben találkoztunk. Feltárul a fiú sötétebbik oldala, hogy mi mindenre képes, ha a szeretteit veszély fenyegeti.
Jus tökéletesen vitte végig a történetet és avatott be minket újabb részletekbe, élmény volt minden sorát olvasni a novellának.
A történet pedig bár elég rövid, de szívvel-lélekkel ajánlom mindenkinek, aki az első részt már olvasta és a már megszokott humorra, izgalomra vágyik. Kale-rajongóknak pedig kötelező!
:)

1 hozzászólás
kiruu>!
Jus Accardo: Untouched

Igazából egy szóval lehetne jellemezni a történetet: Cuki!
Kale gondolatai…*sóhajt* mikor lesznek a földön ilyen pasik? :) Már a Touchban is rögtön beleszerettem, mert a kis tudatlansága, de annál nagyobb kíváncsisága minden épeszű nőneműt magával ragad. A bohócos rész külön tetszett, és a kérdés jogos :D A Dez iránti érzelmei csodálatosak, és ahogy a szeretteit védelmezi.. Csodálatos! Kale múltja nem szép, de örülök, hogy előjött. A vidámpark milyen lenne izgalmak nélkül?! Imádom.
Dez nem sokat változott, imádom őket együtt, Kale-el. A bátorsága és merészsége a legjobb.
A Six lány nagyon közömbös volt nekem, és nem bántam volna, ha csak ketten mennek a vidámparkba… Kale és Dez Denazen emberei nélkül is meglettem volna, de hát ők is a történet részei. Majd mérgelődök máskor, ezt a nagyoooon aranyos történetet nem rontom el ilyenekkel.
@Greylupus nagyon köszönöm, hogy elolvashattam, igazad volt :) kár lett volna kihagyni.

16 hozzászólás
Tufuka>!
Jus Accardo: Untouched

Most, hogy olvastam ezt a kis rövid novellát, ami teljes egészében Kale nézőpontjából íródott, megfejtettem, mi irritált engem annyira az első részben. És az nem más, mint Dez. A fejében lenni roppant mód idegesítő és fárasztó.
Kale ezzel szemben nagyon kellemes meglepetést okozott. Sokkal jobban megkedveltem és megismertem, mint a Touch-ban. Szerethető, és sokszor aranyos módon rácsodálkozik dolgokra, de itt mégsem kelt olyan érzést, mintha egy másik bolygóról származna.
A novella története egyébként szerintem kifejezetten jóra sikeredett. Miközben Kale rácsodálkozása a vidámpark bizonyos játékaira időnként megmosolyogtató és édes, addig a múltból felbukkanó régi ismerős bepillantást enged számunkra, hogy milyen borzalmas is szegény múltja.
Azt hiszem, ha nem Dez szemszögéből íródna a fő cselekményszál, akkor ez a sorozat még kedvenc is lehetne. De hát ugye tudjuk, if wishes were fishes…

zsebibaba007>!
Jus Accardo: Untouched

Hát ez nagyon cuki volt :D Azt hiszem lassan Kale is csatlakozik a „hárememhez” :D
Egyedül azt sajnálom, hogy ilyen rövid volt :(
5***

bankicsniki P>!
Jus Accardo: Untouched

Egyszerűen imádom Kalet! :D Annyira édes a brutális őszinteségével és kíváncsiságával. :) Annyit nevettem, amikor megpróbálta értelmezni Kiernan mondatait. :D Dez pedig most sem hazudtolja meg önmagát, csak kár, hogy ilyen rövid volt ez a kis rész.
Nincs megállás, folytatom tovább. :)

zwecki>!
Jus Accardo: Untouched

Kale még mindig szuper. Szerettem olvasni az ő gondolatait.
A vidámparkos részek és azok kritikája külön tetszett. :D

Sybilla>!
Jus Accardo: Untouched

Jó volt, de az nem tetszett, hogy a történet felén sem történt semmi, utána beindult és megszerettem.


Népszerű idézetek

bankicsniki P>!

What do we have here? Is my super-hot assassin boyfriend freaked out by clowns?

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross
bankicsniki P>!

„Give the boy a cookie!”
Now really wasn't the time to think about food. And where was she keeping them? In her pockets? They'd be all crumpled.
„I don't want one. Thank you.”

Kapcsolódó szócikkek: Kale
Greylupus>!

“They'll never take me back to Denazen. I would kill a thousand if I needed to."
He nodded to Dez. „And for her?”
For her. To keep Dez from going to that place? "For her, I'd kill a million.”

9. fejezet

Greylupus>!

What kind of guy was I? My idea of fun was Dez. My eyes found hers. Spending time with her, holding her…. kissing her. Just being close to her. These were the things I enjoyed. The things that made me feel most alive. I believed without a doubt that my heart began to truly beat the day I met her.
She cleared her throat and looked away, blushing. It took a moment for me to realize why. She'd been thinking of kissing. I 'd told her just last week kissing her was my second favourite thing to do. The first – well, she told me that was something we should keep between us. I didn't understand why exactly. Everyone should know about something so amazing, but I took her word on it.

5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kale
zsebibaba007>!

I thought about it for a minute. No one had ever asked me that question. What kind of guy was I? My idea of fun was Dez. My eyes found hers. Spending time with her, holding her…kissing her. Just being close to her. These were the things I enjoyed. The things that made me feel most alive. I believed without a doubt that my heart began to truly beat the day I met her.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
Tufuka>!

She said I lacked subtlety sometimes. I didn’t lack it, though. I just saw no point.

Kapcsolódó szócikkek: Kale
Tufuka>!

“I’m starting to wonder if the majority of the population is more severely damaged than I am. I’ll never get used to the way people think.”

Kapcsolódó szócikkek: Kale
Tufuka>!

The other man grabbed the rope, tugging several times before turning to glare at me. I had a feeling he was trying to be intimidating, but really, he simply looked like he had to use the restroom.

Kapcsolódó szócikkek: Kale
zsebibaba007>!

“What is that?” I asked.
Dez looked away from the map and across the lot. “The Ferris wheel?”
“Ferris wheel?”
“It’s a ride. Like the coasters. You sit in the seats and it spins around. It’s fun!”
People had an odd definition of fun. What was amusing about sitting in something that spun in a circle? “I’m starting to wonder if the majority of the population is more severely damaged than I am. I’ll never get used to the way people think.”

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
zsebibaba007>!

“Bah. He doesn’t sound like such a badass,” Dez said. “We can totally take him.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross

A sorozat következő kötete

Denazen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Oblivion
Joss Stirling: Seeking Crystal
Alex Flinn: Beastly
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Stephenie Meyer: Midnight Sun
Cynthia Hand: Radiant
Anna Banks: Of Poseidon
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Richelle Mead: Bloodlines
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories