Touch ​– Érintés (Denazen 1.) 819 csillagozás

Jus Accardo: Touch – Érintés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mikor ​egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el… (tovább)

Jus Accardo: Touch

Eredeti mű

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
368 oldal · ISBN: 9789633730874 · Fordította: Lánc Brigitta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
368 oldal · ISBN: 9789633730867 · Fordította: Lánc Brigitta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730898 · Fordította: Sipos-Lánc Brigitta

2 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Kale · Deznee Cross · Alex Mojourn · Brandt Cross · Dax · Flip · Mercy · Sheltie


Kedvencelte 136

Most olvassa 37

Várólistára tette 353

Kívánságlistára tette 338

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

kiruu>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Ez…ez…ez egyszerűen fantasztikus.
Csodálatos történet, rögtön magával ragad, valami újat mutat, izgalmas, vicces, romantikus, szexi, megunhatatlan, szomorú… minden, ami kell.
Dezt már a könyv első oldalán megkedveltem, mert aki szereti az izgalmakat, az adrenalint és merész az a rokon lelkem. :D Néha voltak rossz döntései, mint például Alex.. na az egy óriási ballépés volt, de erre ő is rájött, szóval el van felejtve.
Kale. Kale. Kale. Egyszerűen… szerelem volt első olvasásra! Imádom a srácot. Totálisan belezúgtam. Ilyen nem volt nagyooon régóta. pontosan Daemon Black óta:D Annyira cuki volt a tudatlansága és a kíváncsisága, hogy utálja a bonyolult szót, hogy szeret csókot kapni… Ahj! Ráadásként csodálatos jeges kék szemei vannak és kigyúrt teste… Halálos szerelem.
Alex. Ó, hogy a píííí édes anyja meg a pííí pofája, hogy … inkább hagyjuk. Sok lenne a sípolás. Ki. Nem. Állhatom. Igazán meghalhatott volna, mert egy áruló kis köcsög, akinek túl sok a bőr a pofáján és.. fuu. R-ü-h-e-l-l-e-m.
Dez apja egy érzéketlen tuskó. Egy senki. Nulla. Zéró. Halált rá!
Az anyukája a legaranyosabb teremtés a földön! Nagy rendes, és aranyos. Bárcsak ilyen anyukám lenne…
A jó oldalon állókkal pacsi, a rossz oldalon állókkal pofon! Ennyi.
A cselekmény szál roppant izgalmas, soha nem kellett unatkoznom. A jobbnál jobb poénokat meg se merem említeni. Nagyon szolid de mégis felkavaró romantikus szál.
Ennyi. Nincs mit ragozni ezen. Kedvenc! :)

Ui: Ha már Daemon Black meg lett említve… A Lux sorozat írónője imádja a Touchot és bele is írta az Ónixba… ;))
– Gyilkos érintés? – futotta át a címlapot. – Komolyan, mi a fenét olvasol te?
Felpattantam, elmartam tőle a könyvet, és magamhoz öleltem.
– Hallgass! Nekem tetszik.
– Aha – morogta Daemon.
– Na, jó, térjünk vissza a fontos dolgokra! És ne nyúlj a könyveimhez! – Visszaraktam Gyilkos érintést oda, ahol én hagytam korábban. – Mihez kezdjünk most?

19 hozzászólás
nicosia P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Nagyon érdekes és jó sorozatindítás volt, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy olyan mint az Obszidián. Tudom, hogy a borítón lévő srác ugyanaz, de nem ezért. Hangulatában nagyon hasonló a két regény. Remélem azért a következő részben eltűnik ez a hasonlóság. Kale érdekes figura, nemcsak a képességei miatt, nekem főleg a hozzállása miatt volt különleges. Az írónő jól fogta meg a bezártság hatásait, és az újjal való ismerkedést. Az akciójelenetek egy kicsit gyorsak, szerintem több leírást is elbírtak volna, de nem panaszkodom. Jó kezdés volt.

Smurfettereads>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Ez volt az első könyvem az írónőtől, tetszett is Deznee és Kale története, szórakoztató volt, és izgalmas, bár nekem az elejétől kezdve inkább a Luxen sorozatra hasonlított. Tisztára olyan volt, minta Daemon és Katy történetét olvasnám, csak más köntösbe öltöztetve, és másak voltak a természetfeletti képességeik is. :D De ettől eltekintve a cselekmények fordulatosak, és pörgősek voltak, egyáltalán nem unatkoztam, és annyira bírtam a beszólásokat, a poénokat is, és azért akadt egy pár nagyon izgalmas rész, főleg a vége felé. :D Deznee apját végig ki nem állhattam, és habár Deznee se lett nagy kedvencem, de Kale annyira cuki volt. :D Ahogy Alex is, szimpi volt nekem. spoiler A könyvvel gyorsan lehetett haladni, de én azért egy kicsit több izgalmat vártam volna, ennek ellenére egy rossz szavam se lehet, mert végig lekötötte a figyelmemet, és a történet is nagyon tetszett. :) Volt egy két cuki része is, meg vicces is, amit nagyon meg is szerettem. :) Kíváncsian várom a folytatást is, hogy hogyan alakul majd Deznee és Kale sorsa is, spoiler Remélem a többi része is ugyanolyan jó lesz, mint most ez. :)

link

Orsi999>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Már egy jó ideje halogattam a könyv olvasását, mert valamiért arra gondoltam, hogy biztos, hogy nagyon rossz lesz, de most hogy elolvastam szinte a fejemet verem a falba, hogy eddig miért kerülgettem.
Egy kicsit sablonosnak tűnik, eléggé hasonlít a Luxenek világához, csak itt 1-2 dolog máshogy van, de a többi szinte ugyan az. Ettől eltekintve tetszett. Van benne valami plusz, amitől érdekes lesz.
A fejezetek viszonylag rövidek, ami eléggé meglepett, mert mostanában a könyvekre pont az ellenkezője igaz. Mindig volt valami pörgés, izgalom, így folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet.
Kale-t nagyon megkedveltem, vicces volt, hogy mennyi mindent nem ismert a kinti életből.

Ferger_Jolcsi P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Kicsit hasonlított ez a kötet a Luxen sorozatra, de ettől függetlenül jó kis könyv volt. spoiler Nekem Kale és Deznee karaktere is nagyon szimpatikus volt, bár egy-két jelenettel több akció is lehetett volna benne, de így sem volt unalmas. Brandt-et is nagyon bírtam, de ez az egész Sheltie-féle lélekugrás kicsit fura volt, jobban ki lehetett volna fejteni. Deznee apját nagyon nem bírtam, ő tipikusan a gonosz karaktert testesíti meg. Kale néha képes volt rácsodálkozni tök hétköznapi dolgokra is, ami néha nagyon vicces jeleneteket okozott, ezeken jókat tudtam nevetni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezek után mi fog történni a szereplőkkel, biztos jópár bonyodalomba belekeverednek még, mielőtt rendeződne az életük.

K_A_Hikari I>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

„Soha ne játszd ki úgy a lapjaidat, hogy nem vetettél rájuk egy utolsó pillantást, amíg még a kezedben vannak.”

Szerettem, másodjára is. Egyedi volt ez a Hatos téma, ezelőtt nem olvastam még ilyet.
A cselekmény néhol ugyan kevésbé volt izgalmas, de ez nem laposította el a történetet.
A szereplőkbe se tudok belekötni; Kalet különösen szerettem.
Tetszett az egész, úgy ahogy volt, kivàncsian várom, hogyan alakulnak a dolgok a továbbiakban.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2016/07/jus-accardo-…

2 hozzászólás
Lanore P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Vegyes érzéseim vannak… elégedett vagyok, miközben hiányzik valami, és csalódott vagyok, miközben a könyv maga nagyon is tetszett. Talán az eddigi pozitív értékelések miatt, nem tudom, de valahogy többet, mást vártam. Az alaptörténet nagyon jó, szeretem a különleges képességű emberekről szóló sztorikat, kíváncsi voltam, ebből mit hoz ki az írónő. Dez-t, a főszereplő lányt nehezen kedveltem meg, talán azért, mert az ő magabiztossága, túlzott önbizalma nem volt szimpatikus, és nekem furcsa volt, hogy mindent ennyire gyorsan „feldolgoz”. Ha beleképzelem magam a helyébe, azt gondolom, én biztosan ezerszer jobban lesokkolódtam volna azoktól a dolgoktól, titkoktól, csalódásoktól, amiket át kellett élnie, de ő pikk-pakk túltette magát mindenen, míg én csak pislogtam a meglepetéstől, ő már régen el is felejtette. Hiányzott, hogy jobban belelássak a fejébe, és megismerjem az érzéseit, de a szíve és az esze a helyén volt, ez nem vitás. De Kale! Az ő karakterét megszerettem, az egyszerűségét, a kíváncsiságát, mindent! Bár néha picit logikátlan volt, hogy milyen dolgokat ismer, és mikre csodálkozik rá teljesen, de a maga módján aranyos volt, még ha nem is tipikus „rosszfiú”. Vele és általa Dez is sokat változott, így a végére már nagyon jó párost alkottak. A könyv során néha zavaró volt, hogy úgy éreztem, az írónő kihasználja egy kicsit a „csodával határos módon minden megoldódik” effektust, én nem szeretem, amikor ennyivel el van intézve egy sikeres menekülés, vagy egy váratlan fordulat. De ezt leszámítva kb. a közepétől igazán izgalmas lett, az utolsó 80 oldalt már alig bírtam letenni! Nem tudtam, kiben bízhatok, kitől várhatom a következő ütést, bőven értek meglepetések. Szerencsére nincs nagy függővége, így nem kell a falat kaparnom, de kíváncsi vagyok a folytatásra, és hogy milyen lehetőségek rejlenek még a Denazen-sorozatban.
UI: Ahogy az Obszidián -ban Daemon szemszögéből olvashattunk pár oldalt, itt is nagyon jó volt bepillantani Kale gondolataiba :)

5 hozzászólás
Naiva>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Régóta megvan ez a könyv, de valamiért mindig tologattam, halasztgattam. Most, hogy végre elolvastam, kissé ellentmondásos érzéseim vannak. Legalább annyira ellentmondásosak, mint az, hogy nem szeretem a szuperhősös filmeket, de nagyon szeretem az X-Men filmeket. Ez pedig nagyon hasonlított az X-Men filmek, képregények világára. Szuper képességű fiatalok és gyors folyású történet. Nem volt benne semmi fék semmi lassítás.
Az elején mégis majdnem félbehagytam. spoiler Dez-t nagyon bírtam. Még nagyon fiatal és abban a korban még illett hozzá ez a lázadó stílus. Egyébként nagyon hasonlított, mint külsőségekben, mint képességekben Rogue-ra majdnem, mert az a srác képessége, bocsi az X-Men-ből.
Kale-t sajnáltam, és szerintem a maga módján még aranyos is, de a spoilerben említett cselekedete miatt nem igazán tudtam őt a szívembe zárni.

kellyolvas P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Kale örök szerelem nálam. Újra és újra kiváltja belőlem a csodálatot. Bővebben megjelenés után.

3 hozzászólás
brena>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Nagyon tetszett,ezt is éjjel 4ig olvastam:)Az az örök hazugság,hogy csak még egy fejezet,mikor tudod,hogy utána újra csak még egyet és így tovább…
Pörgős volt,tetszett a kezdés,a haverok,a világ,remek ötletek,minden meg volt ami az ahhhh élményhez kell! Dez a kedvenc női karakterem lett,ami nagy szó!
@Greylupus örök hálám hogy annyit rajongtál Kale-ért és így felkeltetted a figyelmem a könyvre, jelentem Kale maradhat a tiéd,nekem túúúúl sok lenne:)
@nat igazán fergeteges karácsonyi ajándékot adtál,még egyszer köszönöm!
Tűkön ülve várom a folytatást!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

nykyriana>!

– És neked milyen adottságod van, kis drága?
A legelbűvölőbb mosolyommal ajándékoztam meg.
– Seggszétrúgás. Akarja látni?

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross
1 hozzászólás
Greylupus>!

Te vagy az egyetlen, aki meg tud engem érinteni. Egy nap majd képes leszek megérinteni másokat anélkül, hogy porrá változtassam őket, de ez nem változtat majd azon a tényen, hogy te vagy az egyetlen, aki meg tud érinteni engem.

286. oldal, 26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kale
6 hozzászólás
sziromkiállítás>!

– A tegnap éjszakát Deznél töltöttem. Levettük a pólóinkat.

Kapcsolódó szócikkek: Kale
1 hozzászólás
DarknessAngel>!

Kitér a hitéből, ha egy idegent talál a házban. Sőt, lehet, hogy áttér egy másik hitre.

Sheila_7 I>!

– Ilyen érzés csókot kapni?
– Hát, tulajdonképpen igen. De rengeteg különböző létezik…
– Mutasd meg!
– Mit mutassak meg?
– Mutass meg néhány másmilyen csókot!
– Azt kéred, hogy csókoljalak meg?
Bólintott, kezét az ágyra fektette.
– Ez nem helyes?
– Én… – Nem tudtam, mit válaszoljak. Képzeljétek csak: én, amint teljesen megkukulok! Ez kábé olyan, mintha a pokol tüze hirtelen gleccserré változna.

Greylupus>!

– Mínusz egy – mondtam Kale-hez fordulva. De ő nem rám figyelt. Tekintetét a kezemben tartott vörös selyem babydollon legeltette.
– Ez meg mi? – kérdezte, ujjai közt morzsolgatva a fényes anyagot.
– Ruha – feleltem. – Nőknek.
Kikerekedett a szeme.
– A lányok ilyet viselnek?
– Igen, de általában nem hosszú ideig – nevetgéltem.
Kale hirtelen olyan vörös lett, mint a fehérnemű.
– És most ezt fogod felvenni?
– Öhm, nem – mondtam elpirulva. Kicsit csalódottnak tűnt, nekem pedig sikerült elnyomnom egy mosolyt.

7. oldal

Greylupus>!

… Attól még, hogy soha nem láttam egy BDB-t, nem ettem sajtrudacskát és nem volt senkim, aki boldoggá tett volna, még meg tudom állapítani, hogyan érzek.
– DVD.
– Tessék?
– Az DVD, nem BDB. Digital Video Disc.

sziromkiállítás>!

– Megetettek és bezártak minket. Megcsókolhatlak megint?

Kapcsolódó szócikkek: Kale
kiruu>!

– Neki miért ilyen a haja?
A lány, aki sejtésem szerint úgy húszas évei végén járhatott, megfordult, és középső ujjával bemutatott nekünk.
Kale karjára csaptam, és odasúgtam neki.
– Ezt rasztának hívják. Egyfajta hajviselet.
– Elég fura szaga van – felelte Kale ugyanolyan hangosan.
A lány megint megfordult, hogy alaposan kiosszon minket. De mielőtt bármit mondhatott volna, motyogva megszólaltam.
– Külföldi. Ez az első napja Amerikában.
A lány odamorgott valami durvát, amiért nem is hibáztattam, majd újra előrefordult.
– Alapvető illemszabályok első pontja – mondtam közelebb hajolva Kale-hez. – Ne tedd szóvá, mások hogy néznek ki.
Kale értetlenkedve húzta össze a szemöldökét, mire csak sóhajtani tudtam.

kiruu>!

– Jó volt.
Alig kaptam levegőt. Istenem, milyen édes!
– Valóban?
Lelkesen bólintott.
– Mi van a többi csókkal?
Fertőző volt a mosolya. […] Kale megfogta a kezem és a mellkasára helyezte, pont a szíve fölé.
– Miért dobog gyorsabban a szívem, ha a közeledben vagyok? Mi okozza ezt?
Ujjaimmal érzetem, hogy a szíve ugyanabban a ritmusban ver, mint az enyém. Rámosolyogtam.
– Idegesség, izgatottság, félelem. Sok minden lehet.
– Idegesség?
– Mikor aggódsz valami miatt. Ideges vagy.
– Tudom milyen idegesnek lenni – […] – A tied is hevesen ver. Ideges vagy?
– Igen, azt hiszem, egy kicsit.
[…] tekintete az enyémet kereste.
– Miattam vagy ideges?
– Igen- feleltem. – Nem… vagyis ez bonyolult.
Mogorván hátradőlt.
– Nem szeretem ezt a szót, hogy bonyolult.


A sorozat következő kötete

Denazen sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Joss Stirling: Summer
Richelle Mead: Vérvonalak
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Isaac Marion: Eleven testek