Touch ​– Érintés (Denazen 1.) 777 csillagozás

Jus Accardo: Touch – Érintés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mikor ​egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el… (tovább)

Jus Accardo: Touch

Eredeti mű

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
368 oldal · ISBN: 9789633730874 · Fordította: Lánc Brigitta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
368 oldal · ISBN: 9789633730867 · Fordította: Lánc Brigitta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730898 · Fordította: Sipos-Lánc Brigitta

2 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Kale · Deznee Cross · Alex Mojourn · Brandt Cross · Dax · Flip · Mercy · Sheltie


Kedvencelte 147

Most olvassa 39

Várólistára tette 365

Kívánságlistára tette 342

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

kiruu>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Ez…ez…ez egyszerűen fantasztikus.
Csodálatos történet, rögtön magával ragad, valami újat mutat, izgalmas, vicces, romantikus, szexi, megunhatatlan, szomorú… minden, ami kell.
Dezt már a könyv első oldalán megkedveltem, mert aki szereti az izgalmakat, az adrenalint és merész az a rokon lelkem. :D Néha voltak rossz döntései, mint például Alex.. na az egy óriási ballépés volt, de erre ő is rájött, szóval el van felejtve.
Kale. Kale. Kale. Egyszerűen… szerelem volt első olvasásra! Imádom a srácot. Totálisan belezúgtam. Ilyen nem volt nagyooon régóta. pontosan Daemon Black óta:D Annyira cuki volt a tudatlansága és a kíváncsisága, hogy utálja a bonyolult szót, hogy szeret csókot kapni… Ahj! Ráadásként csodálatos jeges kék szemei vannak és kigyúrt teste… Halálos szerelem.
Alex. Ó, hogy a píííí édes anyja meg a pííí pofája, hogy … inkább hagyjuk. Sok lenne a sípolás. Ki. Nem. Állhatom. Igazán meghalhatott volna, mert egy áruló kis köcsög, akinek túl sok a bőr a pofáján és.. fuu. R-ü-h-e-l-l-e-m.
Dez apja egy érzéketlen tuskó. Egy senki. Nulla. Zéró. Halált rá!
Az anyukája a legaranyosabb teremtés a földön! Nagy rendes, és aranyos. Bárcsak ilyen anyukám lenne…
A jó oldalon állókkal pacsi, a rossz oldalon állókkal pofon! Ennyi.
A cselekmény szál roppant izgalmas, soha nem kellett unatkoznom. A jobbnál jobb poénokat meg se merem említeni. Nagyon szolid de mégis felkavaró romantikus szál.
Ennyi. Nincs mit ragozni ezen. Kedvenc! :)

Ui: Ha már Daemon Black meg lett említve… A Lux sorozat írónője imádja a Touchot és bele is írta az Ónixba… ;))
– Gyilkos érintés? – futotta át a címlapot. – Komolyan, mi a fenét olvasol te?
Felpattantam, elmartam tőle a könyvet, és magamhoz öleltem.
– Hallgass! Nekem tetszik.
– Aha – morogta Daemon.
– Na, jó, térjünk vissza a fontos dolgokra! És ne nyúlj a könyveimhez! – Visszaraktam Gyilkos érintést oda, ahol én hagytam korábban. – Mihez kezdjünk most?

19 hozzászólás
Orsi999>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Már egy jó ideje halogattam a könyv olvasását, mert valamiért arra gondoltam, hogy biztos, hogy nagyon rossz lesz, de most hogy elolvastam szinte a fejemet verem a falba, hogy eddig miért kerülgettem.
Egy kicsit sablonosnak tűnik, eléggé hasonlít a Luxenek világához, csak itt 1-2 dolog máshogy van, de a többi szinte ugyan az. Ettől eltekintve tetszett. Van benne valami plusz, amitől érdekes lesz.
A fejezetek viszonylag rövidek, ami eléggé meglepett, mert mostanában a könyvekre pont az ellenkezője igaz. Mindig volt valami pörgés, izgalom, így folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet.
Kale-t nagyon megkedveltem, vicces volt, hogy mennyi mindent nem ismert a kinti életből.

K_A_Hikari>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

„Soha ne játszd ki úgy a lapjaidat, hogy nem vetettél rájuk egy utolsó pillantást, amíg még a kezedben vannak.”

Szerettem, másodjára is. Egyedi volt ez a Hatos téma, ezelőtt nem olvastam még ilyet.
A cselekmény néhol ugyan kevésbé volt izgalmas, de ez nem laposította el a történetet.
A szereplőkbe se tudok belekötni; Kalet különösen szerettem.
Tetszett az egész, úgy ahogy volt, kivàncsian várom, hogyan alakulnak a dolgok a továbbiakban.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2016/07/jus-accardo-…

1 hozzászólás
Naiva P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Régóta megvan ez a könyv, de valamiért mindig tologattam, halasztgattam. Most, hogy végre elolvastam, kissé ellentmondásos érzéseim vannak. Legalább annyira ellentmondásosak, mint az, hogy nem szeretem a szuperhősös filmeket, de nagyon szeretem az X-Men filmeket. Ez pedig nagyon hasonlított az X-Men filmek, képregények világára. Szuper képességű fiatalok és gyors folyású történet. Nem volt benne semmi fék semmi lassítás.
Az elején mégis majdnem félbehagytam. spoiler Dez-t nagyon bírtam. Még nagyon fiatal és abban a korban még illett hozzá ez a lázadó stílus. Egyébként nagyon hasonlított, mint külsőségekben, mint képességekben Rogue-ra majdnem, mert az a srác képessége, bocsi az X-Men-ből.
Kale-t sajnáltam, és szerintem a maga módján még aranyos is, de a spoilerben említett cselekedete miatt nem igazán tudtam őt a szívembe zárni.

Lanore P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Vegyes érzéseim vannak… elégedett vagyok, miközben hiányzik valami, és csalódott vagyok, miközben a könyv maga nagyon is tetszett. Talán az eddigi pozitív értékelések miatt, nem tudom, de valahogy többet, mást vártam. Az alaptörténet nagyon jó, szeretem a különleges képességű emberekről szóló sztorikat, kíváncsi voltam, ebből mit hoz ki az írónő. Dez-t, a főszereplő lányt nehezen kedveltem meg, talán azért, mert az ő magabiztossága, túlzott önbizalma nem volt szimpatikus, és nekem furcsa volt, hogy mindent ennyire gyorsan „feldolgoz”. Ha beleképzelem magam a helyébe, azt gondolom, én biztosan ezerszer jobban lesokkolódtam volna azoktól a dolgoktól, titkoktól, csalódásoktól, amiket át kellett élnie, de ő pikk-pakk túltette magát mindenen, míg én csak pislogtam a meglepetéstől, ő már régen el is felejtette. Hiányzott, hogy jobban belelássak a fejébe, és megismerjem az érzéseit, de a szíve és az esze a helyén volt, ez nem vitás. De Kale! Az ő karakterét megszerettem, az egyszerűségét, a kíváncsiságát, mindent! Bár néha picit logikátlan volt, hogy milyen dolgokat ismer, és mikre csodálkozik rá teljesen, de a maga módján aranyos volt, még ha nem is tipikus „rosszfiú”. Vele és általa Dez is sokat változott, így a végére már nagyon jó párost alkottak. A könyv során néha zavaró volt, hogy úgy éreztem, az írónő kihasználja egy kicsit a „csodával határos módon minden megoldódik” effektust, én nem szeretem, amikor ennyivel el van intézve egy sikeres menekülés, vagy egy váratlan fordulat. De ezt leszámítva kb. a közepétől igazán izgalmas lett, az utolsó 80 oldalt már alig bírtam letenni! Nem tudtam, kiben bízhatok, kitől várhatom a következő ütést, bőven értek meglepetések. Szerencsére nincs nagy függővége, így nem kell a falat kaparnom, de kíváncsi vagyok a folytatásra, és hogy milyen lehetőségek rejlenek még a Denazen-sorozatban.
UI: Ahogy az Obszidián -ban Daemon szemszögéből olvashattunk pár oldalt, itt is nagyon jó volt bepillantani Kale gondolataiba :)

5 hozzászólás
brena>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Nagyon tetszett,ezt is éjjel 4ig olvastam:)Az az örök hazugság,hogy csak még egy fejezet,mikor tudod,hogy utána újra csak még egyet és így tovább…
Pörgős volt,tetszett a kezdés,a haverok,a világ,remek ötletek,minden meg volt ami az ahhhh élményhez kell! Dez a kedvenc női karakterem lett,ami nagy szó!
@Greylupus örök hálám hogy annyit rajongtál Kale-ért és így felkeltetted a figyelmem a könyvre, jelentem Kale maradhat a tiéd,nekem túúúúl sok lenne:)
@nat igazán fergeteges karácsonyi ajándékot adtál,még egyszer köszönöm!
Tűkön ülve várom a folytatást!

2 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Váóóó ez nagyon jó volt! De komolyan szinte csak peregtek az oldalak… Nagyon cselekmény dús volt meg minden… Imádtam!!!

kellyolvas P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Kale örök szerelem nálam. Újra és újra kiváltja belőlem a csodálatot. Bővebben megjelenés után.

3 hozzászólás
AniTiger P>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Kicsit csalódtam a sztoriban… Nagyon erős, izgalmas kezdése van, ami hatalmas lendületet adott az első jó pár fejezetéhez a könyvnek. Érdekes, vadóc főszereplő leányzó (Dez) belefut az éjszaka leple alatt egy menekülő, jégkék szemű idegenbe és hazacsempészi. Majd enyhe X-men szál jelenik meg a történetben, jönnek a különleges képességű emberek, titkos szervezet és a többi. Hmmm, valljuk be, fincsi!
Aztán – bár kedvelem a dögös, kékszemű ficsúrt (Kale-t) – már idegesített az, hogy Dez és Kale olyanok, amilyenek. A srác ujjpattogtatását olvasni is zavaró volt, idegbajt tudtam volna kapni már az említésétől is, ráadásul bár cukorfalat, de totál tufa!
Értem én – nem ismeri a világot, minden új neki és fel kell fedezni, de nagyon hamar elegem lett a rácsodálkozásaiból. Nem cuki, nem bűbájos! Úgy kezdte, hogy majdnem kinyírta a leányt! És innentől kezdődtek a bajaim Dezzel – ugyanis nincsen az a szépséges félisten, aki a jégkék szemeivel meg a szeppent arcocskájával elérné, hogy ne akarjam megölni, amiért ki akart nyírni… Alex megjelenése feldobta a sztorit, anyué lelombozott. A történet olyan, mintha fejezetről fejezetre hegynek fel-, majd völgynek le menetelnék, aztán egyszer csak vége. A lezárás viszont jó – kíváncsivá tett!

A legeslegjobb és legértékelhetőbb szereplő pedig egy totál mellékszereplő: Brandt volt. Benne nem csalódtam…, bár keveset szerepelt, de félre a pesszimizmussal.

Durca: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/07/jus-accardo…

Cheril>!
Jus Accardo: Touch – Érintés

Hát, vámpírok, elmúlt a ti időtök.
Már a sokadik ilyen „új természetfeletti lényekkel” foglalkozó könyvet olvasom és mindig elcsodálkozom, hogy még mindig lehet valami újat kitalálni. Annyira magával tudnak ragadni, nemcsak azért mer, maga a könyv jó, hanem mert valami új, amit még nem ismersz és érdekel.

Fura, hogy nincs akkora felhajtás körülötte, mint például az Obszidián körül volt vagy van. Pedig lehetne. Mert fantasztikus könyv. Tény, hogy egy új világot megismerni jó, na de egy ilyet… Inkább nem is kezdek bele, mert csak áradozni tudnék róla. Minden megvan benne, ami kell. Vicces, de közben komoly is. A csatajelenetek sem maradhatnak el. És persze a romantika sem hiányozhat.
A szereplőket szerettem, a gonoszakat utáltam, ahogy szokás. Ami még engem is megdöbbentett, hogy Alexet is megkedveltem. Nem éppen a legpozitívabb karakter, de nem is mondanám nagyon gonosznak sem. Mikor Dez szobájában elmesélte mit miért tett, hihetetlenül megszerettem. Talán még drukkoltam is volna nekik, ha nem Kale lett volna a harmadik személy. Azért van, aki tökéletes. Van aki pedig csak aranyos egy rész erejéig.
Nem is tudok más mondani. Mindenképp igyekezni fogok, hogy minél előbb beszerezhessem a folytatását, annak ellenére, hogy nem lett túl nagy függővége.


Népszerű idézetek

Greylupus>!

Te vagy az egyetlen, aki meg tud engem érinteni. Egy nap majd képes leszek megérinteni másokat anélkül, hogy porrá változtassam őket, de ez nem változtat majd azon a tényen, hogy te vagy az egyetlen, aki meg tud érinteni engem.

286. oldal, 26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kale
5 hozzászólás
nykyriana>!

– És neked milyen adottságod van, kis drága?
A legelbűvölőbb mosolyommal ajándékoztam meg.
– Seggszétrúgás. Akarja látni?

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross
1 hozzászólás
sziromkiállítás>!

– A tegnap éjszakát Deznél töltöttem. Levettük a pólóinkat.

Kapcsolódó szócikkek: Kale
1 hozzászólás
DarknessAngel >!

Kitér a hitéből, ha egy idegent talál a házban. Sőt, lehet, hogy áttér egy másik hitre.

Greylupus>!

– Mínusz egy – mondtam Kale-hez fordulva. De ő nem rám figyelt. Tekintetét a kezemben tartott vörös selyem babydollon legeltette.
– Ez meg mi? – kérdezte, ujjai közt morzsolgatva a fényes anyagot.
– Ruha – feleltem. – Nőknek.
Kikerekedett a szeme.
– A lányok ilyet viselnek?
– Igen, de általában nem hosszú ideig – nevetgéltem.
Kale hirtelen olyan vörös lett, mint a fehérnemű.
– És most ezt fogod felvenni?
– Öhm, nem – mondtam elpirulva. Kicsit csalódottnak tűnt, nekem pedig sikerült elnyomnom egy mosolyt.

7. oldal

Sheila_7>!

– Ilyen érzés csókot kapni?
– Hát, tulajdonképpen igen. De rengeteg különböző létezik…
– Mutasd meg!
– Mit mutassak meg?
– Mutass meg néhány másmilyen csókot!
– Azt kéred, hogy csókoljalak meg?
Bólintott, kezét az ágyra fektette.
– Ez nem helyes?
– Én… – Nem tudtam, mit válaszoljak. Képzeljétek csak: én, amint teljesen megkukulok! Ez kábé olyan, mintha a pokol tüze hirtelen gleccserré változna.

Greylupus>!

… Attól még, hogy soha nem láttam egy BDB-t, nem ettem sajtrudacskát és nem volt senkim, aki boldoggá tett volna, még meg tudom állapítani, hogyan érzek.
– DVD.
– Tessék?
– Az DVD, nem BDB. Digital Video Disc.

kiruu>!

– Neki miért ilyen a haja?
A lány, aki sejtésem szerint úgy húszas évei végén járhatott, megfordult, és középső ujjával bemutatott nekünk.
Kale karjára csaptam, és odasúgtam neki.
– Ezt rasztának hívják. Egyfajta hajviselet.
– Elég fura szaga van – felelte Kale ugyanolyan hangosan.
A lány megint megfordult, hogy alaposan kiosszon minket. De mielőtt bármit mondhatott volna, motyogva megszólaltam.
– Külföldi. Ez az első napja Amerikában.
A lány odamorgott valami durvát, amiért nem is hibáztattam, majd újra előrefordult.
– Alapvető illemszabályok első pontja – mondtam közelebb hajolva Kale-hez. – Ne tedd szóvá, mások hogy néznek ki.
Kale értetlenkedve húzta össze a szemöldökét, mire csak sóhajtani tudtam.

sziromkiállítás>!

– Megetettek és bezártak minket. Megcsókolhatlak megint?

Kapcsolódó szócikkek: Kale
kiruu>!

– Jó volt.
Alig kaptam levegőt. Istenem, milyen édes!
– Valóban?
Lelkesen bólintott.
– Mi van a többi csókkal?
Fertőző volt a mosolya. (…) Kale megfogta a kezem és a mellkasára helyezte, pont a szíve fölé.
– Miért dobog gyorsabban a szívem, ha a közeledben vagyok? Mi okozza ezt?
Ujjaimmal érzetem, hogy a szíve ugyanabban a ritmusban ver, mint az enyém. Rámosolyogtam.
– Idegesség, izgatottság, félelem. Sok minden lehet.
– Idegesség?
– Mikor aggódsz valami miatt. Ideges vagy.
– Tudom milyen idegesnek lenni – (…) – A tied is hevesen ver. Ideges vagy?
– Igen, azt hiszem, egy kicsit.
(…) tekintete az enyémet kereste.
– Miattam vagy ideges?
– Igen- feleltem. – Nem… vagyis ez bonyolult.
Mogorván hátradőlt.
– Nem szeretem ezt a szót, hogy bonyolult.


A sorozat következő kötete

Denazen sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Rick Riordan: Neptunus fia
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Isaac Marion: Eleven testek
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Rachel Vincent: Lélekőrzők