Touch (Denazen 1.) 69 csillagozás

Jus Accardo: Touch Jus Accardo: Touch

When ​a strange boy tumbles down a river embankment and lands at her feet, seventeen-year-old adrenaline junkie Deznee Cross snatches the opportunity to piss off her father by bringing the mysterious hottie with ice blue eyes home.

Except there’s something off with Kale. He wears her shoes in the shower, is overly fascinated with things like DVDs and vases, and acts like she’ll turn to dust if he touches her. It’s not until Dez’s father shows up, wielding a gun and knowing more about Kale than he should, that Dez realizes there’s more to this boy—and her father’s “law firm”—than she realized.

Kale has been a prisoner of Denazen Corporation—an organization devoted to collecting “special” kids known as Sixes and using them as weapons—his entire life. And, oh yeah, his touch? It kills. The two team up with a group of rogue Sixes hellbent on taking down Denazen before they’re caught and her father discovers the biggest secret of all. A secret Dez has spent her life… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Entangled, New York, 2012
294 oldal · ISBN: 9781620610138
>!
Entangled, USA, 2011
284 oldal · ISBN: 9781937044459
>!
Entangled, New York, 2011
262 oldal · ASIN: B008527RCO

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kale · Deznee Cross


Kedvencelte 21

Most olvassa 11

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Jus Accardo: Touch

Mióta várok egy ilyen könyvre! Az első oldaltól az utolsóig izgalmas, akciódús urban-fantasy, egy olyan szerelmi szállal, ami egyszerűen imádnivaló.
Dez egy igazi adrenalin-bomba csajszi, akinek egyik fő szórakozása ellentmondani az apjának, aki kicsi kora óta egyedül neveli. Jó bosszantásnak tűnik hazavinni az út szélén talált fura (de hottie) fiút, aki Dez otthonában szó szerint mindenre rácsodálkozik. Az igazi meglepetés akkor jön, mikor Dez apja hazaér, és fegyvert ránt a fiúra. Hirtelen leomlik a fal Dez előtt és szembesül a ténnyel, apja nem egy egyszerű elfoglalt ügyvéd, hanem egy titkos vállalat vezetője, ahol különleges képességű embereket tartanak fogva. Innen szökött meg Kale, és Dez segít neki tovább menekülni. Kale képessége az, hogy érintéssel ölni tud, egyedül Dez immunis rá, később kiderül hogyan lehetséges ez.
A könyv, mint egy road-movie pörög, nincs megállás a cselekményben, és közben a szerelem is szövődik, de olyan ártatlan és édes! Rajongója lettem Kale-nek, felkerült a könyvbéli pasik első helyei közé. Kötelező azok számára, akik szeretik az X-men, Heroes jellegű szuperképességes sztorikat. Imádtam, kedvenc lett.

23 hozzászólás
Greylupus>!
Jus Accardo: Touch

A könyvre Kelly blogjában figyeltem fel. Miután az ilyen típusú történetekben hasonlít az ízlésünk és neki nagyon tetszett, így utánanéztem a GR-n is, ott is elég jól áll, (majdnem kétezren értékelték és a maximális 5 pontból 4,03-t kapott) így én is beszereztem a könyvet.

A történet főszereplője a korántsem egyszerű, lázadó, 17 éves Deznee Cross, aki az apjával él kettesben.
Egy nap, egy buliból hazafelé tartva, Dez belebotlik egy mezítlábas, vérző fiúba, Kale-be, aki egy csapat férfi elől menekül. A lány félrevezeti az üldözőket, megmenti a fiút és, hogy az apját ezzel is felbosszantsa (ami az egyik kedvenc szórakozása, mivel a kapcsolatuk, hm… nem túl rózsás) és mert tetszik neki a kékszemű, rejtélyes idegen, hazaviszi magával.
Otthon kiderül, hogy a srác minden, csak nem hétköznapi… a zuhanyzásnál nem veszi le a cipőjét, olyan egyszerű dolgok nyűgözik le, mint egy DVD vagy egy váza és nagyon vigyáz arra, hogy a lány még véletlenül se érhessen hozzá…. Ráadásul Kale, egy családi fotón utálkozva ismeri fel a lány apját és meglepő dolgokat mesél el vele kapcsolatban. Dez a fiú története után teljesen összezavarodik, hisz az egész eddig élete szöges ellentétben áll a fiú által elmondottakkal, de sok ideje nincs ezen elgondolkodni, mert az apja ekkor hirtelen beállít és a lány legnagyobb megdöbbenésére, tényleg ismerik egymást Kale-lel. Ekkor Dez számára nyilvánvalóvá válik, hogy minden, amit a fiú elmesélt igaz és, hogy az egész eddigi élete nagy hazugságokra épült.
Az apja és Kale láthatóan tényleg nem szívlelik egymást és miután egy fegyver is előkerül és egy halálos fenyegetés is elhangzik, Deznek választani kell az apja, az addigi élete és aközött, hogy inkább a fiúnak segítsen és utánajárjon-e mindannak, amit Kale mesélt neki. Végül a fiú mellett dönt és ezzel az apja cégének, a Denazen Corporationnek és a Six, egy különleges képességekkel rendelkező emberek csoportjának a kereszttűzébe kerül. De Dez is olyan titkokat rejteget, amellyel a cég számára ő is fontossá válik, így Kale-lel együtt menekülve kell megtalálniuk azt a személyt, aki segíthet nekik a körülöttük lévő titkokat megfejteni és megmenteni azt, aki mind a kettőjük számára fontos lehet..

Bár a történetben pár, máshonnan ismerős dolog köszön vissza, pl Dez apja nekem egy az egyben a Hősök című filmsorozat Noah Bennetje, a Six, a különleges képességűek pedig az X-Men különleges képességekkel bíró embereire hajaz, de a sztori számomra mégis lenyűgöző, letenni alig tudtam a könyvet. Jus kellően adagolta a humort, az akciót és az érzelmeket, végig a csúcson tudta pörgetni a történetet. Nincs hosszú, lassú, bevezető elmesélés, már az első oldalon is egy kisebb „akcióval” kezdünk. Egy-egy kisebb időre pihent csak meg, de akkor is csak azért, hogy a két főszereplő jobban elmélyedhessen egymásban. Ami külön tetszett, hogy NINCS a történetben a már megszokott szerelmi háromszög, Dez és Kale kapcsolata minden téren különleges és egyedi. A kémia és a vonzalom szinte tapintható köztük, de nem, nem esnek rögtön egymás karjaiba, a szerelem csak szépen lassan alakul ki. Imádtam, ahogy Kale ismerkedik az érzelmekkel, ahogy átéli az első érintést, az első csókot és még sok minden mást:), Dez pedig lelkesen tanítgatja. Egy rövid példa:) (a fordítást nézzétek el nekem:)):

„Kale egyenesen felült, a szeme tágra nyílt és a mutatóujja hegyével megérintette az arcát.
– Mi volt ez?
Elpirultam.
– Egy csók.
– Ilyen érzés, ha megcsókolnak?
– Nos, technikailag igen. Sok különféle fajtája van a..
– Mutasd meg.
– Mit mutassak meg?
– Mutass meg másféle csókokat.
– Most arra kérsz, hogy csókoljalak meg?”

A történetet Dez szemszögéből olvashatjuk, aki egy „adrenalin-junkie”, egy fenegyerek, és aki nem megy a szomszédba egy kis izgalomért. Szinte csak fiú barátai vannak, bár a lány életvitelét látva, ez nem meglepő, hisz ő nem az a plázákba járó, körmöt festő és barátnőivel trécselő lány, inkább gördeszkázik, és csupa olyan dolgot kedvel, amitől egy „normális” lány sírva menekülne. Erős, bátor személyiség, ha kell, akkor azonnal cselekszik, nem fél a közelharctól és kimondja, amit gondol. Logikusan, okosan gondolkodik, ez a tulajdonsága csak akkor kerül veszélybe, amikor Kale bajba kerül. A fiú mellett viszont teljesen megváltozik, a fenegyerek viselkedése eltűnik és egy védelmező, érzelmekkel teli lányt láthatunk.
És Kale. Hát igen (hosszú sóhaj..). Róla órákig tudnék mesélni, de ígérem rövidre fogom:). Abszolút nem az a tökéletes, „természetfeletti” karakter, amit mostanában szinte minden hasonló típusú könyvben olvashatunk. Egy végtelenül kettős személyiség, hisz egy részről egy „gyilkológép”, egy tökéletes harcos, aki az érintésével képes bárkit megölni, és akit gyerekkorától kezdve a Denazen Corporationben tartották fogva más különleges képességű emberekkel együtt, és képezték ki érzelemmentes, profi bérgyilkossá. Másrészről viszont a rengeteg szenvedés, kínzás és bántás után is képes volt egy végletekig naiv, ártatlan „kisfiú” maradni, aki a külvilágot egyáltalán nem ismeri. Dez segítségével ismerkedik meg lassan mindennel és a naivitása és tudatlansága rengeteg humoros és megmosolyogtató percet okoz. Az első esőcseppek, az ételek, a buborékos üdítők, az emberi viselkedés, a szleng, mind-mind gyerekes csodálattal töltik el a fiút és folyamatos kérdésözönnel halmozza el Dezt – mi pedig rettentően jól szórakozunk, és csak olvadozunk, hogy hogyan lehet valaki ennyire naiv és ártatlan. Jus tökéletesen írta le ezeket a megható és sokszor humoros jeleneteket, Kale-t egyszerűen nem lehet nem szeretni.

A mellékszereplők is mind nagyon jól megalkotott, élő személyek, akik mind-mind valamit hozzátettek a történethez, segítették, vagy épp hátráltatták a főszereplőket. Tetszett, hogy a másodlagos szereplők közül se volt mindenki feketén gonosz, vagy fehéren jó, gyakran csak hosszú idő után tudtam eldönteni, hogy az adott szereplő a tettével hová is tartozik, így sokszor okoztak meglepetést.

A könyv borítója, pedig így ahogy van tökéletes, remélem a magyar kiadásban is megmarad ugyanez. Kale-t pont így képzelem el, mint a borítón szereplő fiút, kellően jóképűen, de mégis, valami sötét, rejtélyes aura lengi be az egész karaktert. A történet pedig a sok humor mellett mégis ennyire komor, mint amit a borító háttere mutat.

Imádtam a könyv minden sorát, számomra a 2012-s olvasásaim egyik nagy kedvence lett, Jus pedig bekerült a kedvenc szerzőim közé. A függővége pedig még jobban felcsigázott, így nagyon sokat megadnék azért, ha nem kellene szeptemberig várni a következő rész miatt, hanem már most olvashatnám!

45 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Jus Accardo: Touch

A YA könyvekkel való kapcsolatom jó pár éve már zátonyra futott, és kerülöm őket, mint a rossz pénzt. Évente körülbelül 2-3 Young Adult címkével ellátott könyvet olvasok, és általában azokat is hatezer szűrőn, tesztolvasón küldöm át, mielőtt kinyitnám. Nagyon ritka, amikor a fülszöveg annyira meggyőz, hogy nem várok senkire és amint tudom rávetem magam.

A Touch sem a nagyon meggyőző fülszövege miatt vonzott, bár be kell látni hogy a „gyilkos érintés” érdekes, attól függetlenül, hogy azt Stan Lee (X-men) vetette be először. Habár ez a koncepció két irányt is vehet. Vagy egy izgalmas, érdekes történet lesz belőle, vagy hatalmas klisékkel teletűzdelt katasztrófa. Jogos a kérdés, hogy akkor a Touch most melyikbe is sorolható? Egy kicsit mindkettőbe, hiszen a lehető legnagyobb klisét elsütötte az írónő, viszont egy jó kis izgalmas sztorit alkotott belőle.

A történet alapja sokáig a Hősök című sorozatra emlékeztetett. Az egész álszent Denazen szervezet, a különleges képességekkel ellátott szereplők, Dez apja, egyéb események. Mégsem éreztem, hogy ez valamiféle koppintás lenne. Működött, érdekes volt, helyenként meglepő. A hullámvasút effektus azért itt is megvolt. Voltak kevésbé érdekes részek, és voltak amikor az események pörögtek és szinte a szemem előtt láttam, és izgultam, hogy jaj mi lesz.

A romantikus szál, merthogy az is van, kifejezetten jó és különbözik a már megszokott YA könyvekben lévőktől. Piros pont Jusnak. És ha már megint a YA címkézésnél tartunk, a Touchnak sikerült elkerülnie mindazt, ami engem az őrületbe kerget a YA könyvek 97%-ban. Nem játszódik iskolában, nem idegesítőek, ultranaívak a szereplők, nincs szerelmi hatszög, és nem csak a tini problémázásokról szól a történet. (@Nusejka-nak mondom, NINCS BÁL jelent!! ;D) Ami még kifejezetten tetszett, hogy volt néhány igen kreatív speciális képesség, főleg a végén. És a meghatározó szereplőknek is ez alkalommal tényleg különleges képességeik vannak, nem tucat, ami a műfajban és ebben a témában elő szokott fordulni. Minden szereplőnek meg volt a maga személyisége. A karakterek életre keltették a történetet.

Dez már az első oldalnál megvett. Imádtam, hogy ennyire szókimondó, vagány, vicces, temperamentumos és forrófejű, ami persze állandóan bajba keveri. Van néhány jelent, ahol tiszta homály a kis csaj, és nem gondolkozik, ott kijár neki a vödör jeges víz, de legalább lett belőle konfliktus, az meg sosem baj.

Kale személyisége a szemünk láttára fejlődik ki. Egész életében el volt zárva a külvilágtól, parancsra kelt, parancsra feküdt, parancsra ölt… addig, amíg meg nem szökött. Szóval sok minden, ami egy normális embernek hétköznapi dolog, az neki új, hozzá kell szoknia. Ennek hatására tulajdonképpen egy kettős személyiség, hiszen egyrészt egy veszélyes gyilkos, akivel nem szeretnél rosszban lenni. Nem egy ámokfutó eszelős, de ha a helyzet megkívánja, ha veszély fenyegeti őt vagy ami az övé, akkor biza odacsap. Másrészt pedig olyan néha, mint egy elhagyott kisgyerek és semmi mást nem akarsz csak vigasztalni és megmutatni neki a sok jót az életben, ami számára kimaradt. Ja és persze egy igazi Rómeó ;) Veszélyes, aranyos, és vicces szituációk/párbeszédek meghatározó szereplője.

A mellékszereplők közül említésre méltó Dez apja, aki egy igazi son of a bitch, szívtelen seggfej akinek kijárna már egy bumm a fejbe. Alex, Dez ex-barátja, akiről még mindig nem tudom, hogy melyik sarokban lép a ringbe, de feltűnésének kezdetén szimpatikus szemétláda, aztán ő is Rómeózik egy sort.. vagy inkább kereszteljük Júdásnak? Harmadik befutónk Ginger, akiről bármit mondanék spoiler lenne, legyen elég annyi, hogy ne packázz az öreglánnyal, és hogy senki sem az aminek látszik. Végül pedig Brandt, Dez unokatesója. Na hát ő is hozzánk vágott egy csavart labdát. Neki egyébként van egy novellája is „Faceless” címmel, szerintem érdemes lesz majd elolvasni. Rajtuk kívül persze van egy rakás másik mellék szereplő mindkét oldalról.

Összességében: Érzem„ hogy az egyik kedvenc YA sorozatom lesz, amiből nincs sok. Hatalmas „végjáték”, kis függővéggel. Ajánlom annak is aki szereti a műfajt és annak is, aki olyan előítéletes vele szemben, mint én, mert ezúttal egy jó olvasmányt kaptunk, ami sokkal nagyobb rajongó tábort érdemel.

27 hozzászólás
abstractelf>!
Jus Accardo: Touch

Felettébb meglepett ez a könyv! Igazából Greylupusnak köszönhetem, hogy olvashattam, ugyanis, egyrészt ő vett rá, másrészt ő is szolgáltatta a könyvet. Ezért itt is köszönöm neki!
Amikor először találkoztam ezzel a könyvvel semmi vonzóerőt nem találtam a fülszövegben,s ezért hagytam is. Viszont most már nagyon örülök, hogy elolvastam! A történet fordulatos volt, a karakterek jól kidolgozottak, a Six-ek világa pedig érdekes téma.
Bevallom, nem volt extázis, de mindenképp egy kellemes olvasmánynak tartom, amelyet érdemes elkezdeni.

23 hozzászólás
bankicsniki P>!
Jus Accardo: Touch

WOW!! :D
Imádtam ezt a könyvet az elejètôl a vègèig. Dez igazán belevaló csaj, nagyon megkedveltem. Kale pedig olyan kis èdes. *.* Azonnal kezdem a következô rèszt! :)

lilyke90>!
Jus Accardo: Touch

Szerintem nem okozok nagy megleptést azzal hogy ezt a könyvet Greylupus lelkesedésének hatására akartam elolvasni :) Kale imádatát telesen mértékben megértem , hiszen Kale-t egyszerűen csak szeretni lehet annyira ártatlan gyermeki megnyilvánulásai vannak, hogy legszívesebben csak ölelgettem és puszilgattam volna :D Maga a történet nagyon csavaros és mindig történik valami. Amit sajnálok hogy YA mert evvel szinte azzal jár hogy a klisés szerelmi háromszögnek valami szinten jelen kell hogy legyen valamint nekem Dez személyisége is kicsit sok volt és nem igazán sikerült megkedvelnem. Utolsó záró mondtnék még annyit hogy imádtam Pandát :)

PandAndi>!
Jus Accardo: Touch

Nagyon sokszor hallottam már erről a könyvről, de mégis nehezen vettem a kezembe. Őszintén megkedveltem Dez-t és Kale-t- valamint a kapcsolatukat. Kalenek a világa mondhatni fekete-fehér. Van jó és rossz, átmenet nélkül. Ez egy érdekes- sajátos meglátás. Dezben kifejezetten tetszett, hogy kiáll a saját igaza mellett, ha már valamibe belekezdett, azt nem félig csinálja meg. Az elején ez még egy csíny volt, később már meglátta a valódi- veszélyes és kockázatos- oldalát, hogy mibe is ártotta bele magát. De mégsem futamodott meg. Kettejük kapcsolata így rendkívül eltér az átlagtól, persze a múltjuk rengeteget nyom a latba.

Imádtam az akciót, az izgalmat, ami benne van. Sokszor eldobtam a könyvet magamtól, egy Én- ezt- nem -hiszem- el! típusú kiáltással, majd persze ugrottam a könyv után hogy olvassam tovább. Bátran ajánlom mindenkinek!
P.S.: nagyon nagyon várom már, hogy a következő részt olvashassam!

robnor>!
Jus Accardo: Touch

Egész kellemes olvasmány volt, izgalmas, feszültséggel teli részekkel, és szimpatikus szereplőkkel, főleg Dez karaktere nyerte el a tetszésemet, akit sikerült elég határozottnak megalkotni.

3 hozzászólás
Szinna>!
Jus Accardo: Touch

Másodszor olvastam el, mivel nemrégiben kezembe került a könyvhöz tartozó következő novella, az Untouched, és már nem emlékeztem jól a részletekre. Kedveltem a hősnőt, mert határozott, nem az a szerencsétlen döntésképtelen típus, és megvolt a varázsa a hősnek is, a maga őszinte, mindenféle megjátszás, tettetés nélküli, nagyon egyenes módján. A történet pörgős, tele feszültséggel, és néha a hősnő Dez olyan mértékű kockázatot vállal, ami már a hülyeség határát súrolja, de ez illett a jelleméhez.

Kaprosz>!
Jus Accardo: Touch

Ez az a fajta regény,amit nem lehet letenni.Egy nap alatt végeztem vele és az egyik kedvencem lett!:)


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

He sat up straight, eyes wide, and touched the tip of his index finger to his cheek. „What was that?”
I blushed. „A kiss.”
„That's what a kiss feels like?”
„Well, technically. There are a lot of different types of—”
„Show me.”
„Show you what?”
„Show me some other kinds.”
„You're asking me to kiss you?”

5.fejezet

11 hozzászólás
andie88_Sentellion>!

After a while, Kale cleared his throat. “School. Tell me about school.”
I blinked. “Are you serious?”
“Sue used to tell me about a place where people my own age gather to learn. It always fascinated me.” He smiled. “What was your favorite part?”
I gave him a lopsided grin. “Well, there’s this class called detention…”

Greylupus>!

„One down,” I said, turning to Kale. He wasn't paying attention. His gaze was fixed on the red silk baby doll in my hand.
„What is this?” he asked, rubbing the satiny material between his fingers.
„Clothes” I said. „For women.”
His eyes widened. „Girls wear this?”
„Yeah, but usually not for long” I chuckled.
Kale turned as red as the teddy. „Are you going to wear this now?”
„Umm. No,” I said, blushing.
He seemed a little disappointed and I stifled a laugh.

56-57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
andie88_Sentellion>!

"…why are they called Sixes?”
“Because Stan Lee already has the patent on mutants?”

andie88_Sentellion>!

“You left. I didn’t know where you’d gone.”
“I left when I heard your father get up.”
From the corner of my eye, I could see Alex watching us, eyes narrow.
“What is he talking about?”
Kale, apparently feeling helpful, answered for me. “I stayed with Dez last night. We took off our shirts.”
I didn’t have to see my face to know it turned a bright shade of red. Kale and I were going to discuss the appropriate level of sharing. Soon

3 hozzászólás
kellyolvas P>!

I took a deep, shaky breath. “It terrifies me to say it, but I think I might be falling in l—”
“I love you,” he said. His arms encircled me, fingers digging into my lower back. They slipped down, sliding inside the back of my jeans. His words came in thick, hot rasps that tickled the side of my face as he kissed a trail from my chin to my ear, and back again. “Just you. Only you. Always you.”

26.fejezet

Greylupus>!

The bus dropped us off about three blocks from the address Misha had given me. The timing was perfect. In the short trip, Kale managed to piss off a pregnant woman by calling her large and a goth kid for inquiring about his makeup. If we hadn't gotten off the bus when we did, there probably would have been a riot.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deznee Cross · Kale
Greylupus>!

„This is what people do here?”
„It's a little more complicated than that.”
„Everything seems complicated here,” he grumbled.
„That"s life,” I laughed. „Life is complicated.”
„And that's good?”
I nodded. „That's good.”

47. oldal

12 hozzászólás
kellyolvas P>!

I backed us up against the wall. “How I feel? You want to know?” I ran my hands over his face and tangled them into his messy hair. “This is unlike anything else. I’ve bungeed off buildings, I’ve skateboarded off roofs. I’ve even gone train surfing. Nothing comes close to the high
I feel when I’m with you. You’ve been through horrible things, and yet you’re one of the kindest, truest people I’ve ever met. At first I thought it was because you were safe. I could feel something for you because you couldn’t hurt me. Not the way Alex did. But it’s more than that.
It’s you. Who you are. The way you are. Everything from your smile to the way you always say exactly what’s on your mind. Your soul, Kale.”

26.fejezet

andie88_Sentellion>!

We ducked into the first store we came to—Victoria’s Secret. I grabbed a teddy from a rack and pulled Kale into the back by the dressing rooms. After a few seconds, I poked my head around the corner. One of the Denazen guys passed, peeking into the storefront as he went. He walked by without coming in.
“One down,” I said, turning to Kale. He wasn’t paying attention. His gaze was fixed on the red silk baby doll in my hand.
“What is this?” he asked, rubbing the satiny material between his fingers.
“Clothes,” I said. “For women.”
His eyes widened. “Girls wear this?”
“Yeah, but usually not for long,” I chuckled.
Kale turned as red as the teddy. “Are you going to wear this now?


A sorozat következő kötete

Denazen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Anna Banks: Of Poseidon
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow
Chloe Neill: Hard Bitten
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Kiersten White: Endlessly
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Richelle Mead: Frostbite
Sophie Jordan: Firelight