Gyo (Gyo 1-2.) 6 csillagozás

2-in-1 Deluxe Edition
Junji Ito: Gyo

Something is rotten in Okinawa… The floating smell of death hangs over the island. What is it? A strange, legged fish appears on the scene… So begins Tadashi and Kaori's spiral into the horror and stench of the sea. Here is the creepiest masterpiece of horror manga ever from the creator of Uzumaki, Junji Ito. Hold your breath until all is revealed.

>!
VIZ Media, San Francisco, 2015
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781421579153

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

fruppy>!
Junji Ito: Gyo

Junji Ito: Gyo 2-in-1 Deluxe Edition

Egyszer ezt már olvastam, és erre kivételesen emlékeztem, úgyhogy nem értek túl nagy meglepetések :D Ugyanolyan gusztustalan és gyomorforgató, mint az emlékeimben… Szinte érzem azt a szagot… Na jó, nem akarok túlzottan belemenni ebbe, csak annyit akartam írni, hogy amíg az Uzumaki jobban rámegy a (kreatívnál kreatívabb) pusztulásra, itt gyorsan történik és fejlődik a halál. Most se volt túl nagy hangsúly fektetve a miértekre és a válaszokra, ami lehet sok olvasót teljesen felidegelne, de én jól bírom az ilyet :D Teret ad, hogy én agyalhassak ezeken a szabadon hagyott, el nem kötött szálakon.
Azért is haladhattam ennek az olvasásával ilyen gyorsan, mert itt inkább csak nézegettem a(z ocsmány) képeket. A legtöbb energiát arra használtam fel, hogy pofákat vágjak és próbáljak ne öklendezni a látványtól (miért csinálom ezt magammal?). Szóval inkább képi horrort nyújtott ez a sorozat, és nem mélyen szántó, pszichológiai rettegést, ami végülis tökre okés, hiszen egy mangáról beszélünk…!
Ja igen… Még annyit, hogy Kaori a legvégsőkig idegesítő volt .    . Miatta ment le egy egész csillag.

A bónusz történetek a kötet végén „szupik” voltak, az egyik kedvencem, a lyukak-a-sziklákban történet (The Enigma of Amigara Fault) újra és újra elborzaszt! Ezt sose lehet megunni, örök kedvencem marad és remélem nekem is rémálmai lesznek ma éjjel! :3

Tamara_Bucska>!
Junji Ito: Gyo

Junji Ito: Gyo 2-in-1 Deluxe Edition

Nekem tetszett, kifejezetten groteszk volt és nem is vártam kevesebbet az írótól. Valahogy nekem az uzumakihoz volt hasonlatos, a szerelmes pár főszerepbe helyezésével. Bár megoldott pár (számomra) problémát például a 'főhősökkel kínosan nem akar történni semmi" formulát. Nekem kicsit kevés volt.
A végével kétes érzésim vannak, valahogy mindig ez a bajom Junji Itoval. Egyrészről, egész szép elégedett véget kapott ( legalábbis nekem). Másrészről azt érzem olyan mintha egy bevezetőt olvastam volna. Bőven lett volna még a történetben szufla szerintem, és az ötletben is.
Nekem minden Junji Ito történet kicsit másért és másképp borzongató, és ez is megtette a hatását. Groteszk volt nem is kicsit, és aki kicsit is fál a hulláktól, a gépektől, a tengeri lényektől, annál biztos befutó. Ajánlom, bár nem nevezném az író legjobbjának, a szöveg is kevés, de a képek magukért beszélnek :)
Fanoknak kötelező darab ez is


Hasonló könyvek címkék alapján

Katsuhiro Otomo: Domu: A Child's Dream
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 15.
Kazuo Umezu: The Drifting Classroom 1.
Daruma Matsuura: Kasane 1.
Otsuichi: Goth
Tsuina Miura: Ajin: Demi-Human 13.
Tomiyaki Kagisora: Happy Sugar Life 4.
Tomiyaki Kagisora: Happy Sugar Life 3.
Kumiko Suekane: Versailles of the Dead 1.
Matsuri: Phantom Tales of the Night 2.