Íj ​és buzogány 0 csillagozás

Julius Evola: Íj és buzogány

A könyv a tradicionális világ és tudás fényében tárja fel a modernitás „távoli” vagy külső, és „közeli” vagy benső értelemben fenyegető exisztenciális és szellemi veszedelmeit. Ezeket – mint a mű címe mutatja – az íj és a buzogány szimbolikus szellemi fegyvereivel lehetséges semlegesíteni és leküzdeni. Így e mű nemcsak civilizáció-fenomenológia és modernitás-kritika, hanem felbecsülhetetlen jelentőségű exisztenciális és spirituális útmutatások széles tárháza is azok számára, akik még ébren vannak, akik még kitartanak a romok között és akik nem adták meg magukat az egyre általánosabban és kiterjedtebben ható elsötétedési folyamatoknak.

Eredeti cím: L'Arco e la Clava

Tartalomjegyzék

>!
Kvintesszencia, Debrecen, 2022
286 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155398094 · Fordította: Dávid Andrea
>!
Kvintesszencia, Debrecen, 2022
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 97861553980904 · Fordította: Dávid Andrea

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

    Íme a modern és a tradicionális civilizációk közötti ellentét : a modern civilizációk a teret falják fel, a tradicionális civilizációk az időt falták fel.
    Az előbbi – a modern civilizáció – mozgási és térhódítási láza miatt szédítő, s ez a láz hozza létre a mechanikus eszközök végeláthatatlan arzenálját, amelyek alkalmasak bármilyen távolság áthidalására, bármilyen idő lerövidítésére, hogy a mindenütt-jelenvalóság élményébe vonják össze mindazt, ami szétszóratott a helyek sokaságában. A bírvágy orgazmusa, homályos szorongás mindazzal szemben, ami visszafogott, elszigetelt, mély vagy távoli; késztetés a terjeszkedésre, a jövés-menésre, a társulásra és az ember jelenlétére mindenütt – kivéve önmagában.

7. oldal 1. A tér civilizációja és az idő civilizációja

Kkatja P>!

Nyilvánvaló, hogy hétköznapi férfiaktól és nőktől semmiféleképpen nem lehet elvárni azt a fajta felülemelkedettséget, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjanak mindenféle birtokló kizárólagosságot, egy adott lényhez való mindenféle kötődést, féltékenységet – a többség ilyesmit még csak elképzelni sem tud. Ez csak kivételes esetekben lehetséges, speciális alkattal rendelkező személyek vagy különleges, nem könnyű belső diszciplínákat gyakorlók esetében.

160. oldal 12. A szexus szabadsága, a szexustól való szabadság

lapsitexillis>!

Kívül, az állam szervezetéből hiányzik a tekintély és hiányoznak az igazi vezetők – az egyénekből pedig hiányzik a benső forma; az egyik együtt jár a másikkal és ezek erősítik egymást, olyannyira, hogy ez nyilvánvalóan a „haladó” és demokratikus korunkat jellemző egyazon jelenség két különböző arca.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth Róbert – Murányi Tibor (szerk.): Láthatatlan rezgéseim tánca minden
Virág László (szerk.): Hasta I.
Sütő Zoltán – Major Gyöngyi: A hatalom mágiájának ksatriya doktrínája / Zuhanás a Földre
Al-'Arabi ad-Darqawi: Az emlékezés rózsakertje
René Guénon: Beavatás és spirituális megvalósítás
Ludovico Ariosto: Az eszeveszett Orlando I-II.
Umberto Eco: Az értelmezés határai
Claudio Magris: A Habsburg-mítosz az osztrák irodalomban
Paolo Santarcangeli: A labirintusok könyve
Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom