Primavera ​extremeña 1 csillagozás

Apuntes del natural
Julio Llamazares: Primavera extremeña

La ​literatura y el arte se unen en el nuevo libro de Julio Llamazares, uno de los escritores españoles más destacados de la actualidad

«Mientras el mundo se desmoronaba, la naturaleza volvía a revivir igual que cada año al llegar la primavera.»

En marzo de 2020, días antes de que toda España quedara confinada, el autor se instaló con su familia en una casa situada en la sierra de los Lagares, cerca de Trujillo, en Extremadura. Allí estuvieron, como los personajes del Decameron, recluidos durante tres meses en un lugar que les regaló la primavera más bella que vivieron nunca.

Durante ese tiempo, la naturaleza, preservada de la intervención humana, se llenó de luz, de colores brillantes y de animales en libertad, mientras la tragedia de la pandemia se extendía implacable. Y es que la vida, pese a todo, consigue abrirse paso entre las grietas de la realidad, por angostas que sean.

En este libro se entrelazan dos lenguajes para narrar una primavera tan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Alfaguara, 2020
128 oldal · ISBN: 9788420456324
>!
Alfaguara, 2020
128 oldal · ASIN: B08LP61LYL

Kiemelt értékelések

marschlako P>!
Julio Llamazares: Primavera extremeña

Sikerült jó időben olvasni Llamazares karantén-naplóját. Kellő idő telt el azóta, hogy a panel-negyediken a gyerekekkel egy csöppnyi erkéllyel átvészeltük 2020 tavaszát, s így a bezártságot és az online oktatás minden nyűgét elfeledve – s még éppen időben, mert most e sorok írásakor már megint nem tudnék rá így tekinteni – felhőtlenül tudtam élvezni, milyen szerencsés is volt Llamazares, aki a spanyolországi lezárás 3 hónapját egy extremadurai birtokon tölthette családjával együtt. S nem is volt akármilyen ez az extremadurai tavasz, az ott élők szerint az utóbbi évtizedek legszebb napjai köszöntöttek a tájra 2020-ban. Llamazaresék pedig ennek minden percét kiélvezhették, az egész olyan volt, mint egy luxusnyaralás a természet lágy ölén. A kötetet lapjain az egyik szomszéd, Konrad Laudenbacher akvarelljei hozzák közelebb az olvasóhoz a vidéket, melyet egyszer majd én is szívesen meglátogatnék, így, miután Cercas (és mások) után Llamazares is bemutatta nekem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Apocalipsis
Ken Follett: Un mundo sin fin
Samantha Shannon: El priorato del naranjo
José Saramago: Ensayo sobre la ceguera
Gabriel García Márquez: El amor en los tiempos del cólera
Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol)
Carlos Ruíz Zafón: El prisionero del cielo
Carlos Ruiz Zafón: El príncipe de la niebla
Miguel de Unamuno: Niebla
María Dueñas: El tiempo entre costuras