Ravaillac ​kése (Kések bálja 2.) 7 csillagozás

Juliette Benzoni: Ravaillac kése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lorenza ​újabb esküvőre készülődik, amelyet a vészjósló fenyegetés ellenére ezúttal meg is tartanak. A vigasságot még a király furcsa üzenete sem zavarja meg, pedig az ifjú házasok csak most ébrednek rá, hogy egymás karjaiban fogják megtalálni a boldogságot. Néhány rövid, szerelemmel töltött nap után azonban el kell válniuk, mert Henrik bizalmas feladattal bízza meg az újdonsült férjet. A csapodárságáról híres király el akarja raboltatni legújabb szenvedélyének tárgyát, akit férje elrejtett a fékezhetetlen vágyú uralkodó elől… Párizsban eközben Medici Mária királynévá koronázására készülnek, amire a feleségétől elhidegült Henrik csak nagy kegyesen adott engedélyt. Szaporodnak a baljós előjelek, s Lorenza nem sok jóra számít, amikor a sors ismét az útjába sodor egy titokzatos, zöld ruhás, vörös hajú férfit, akit egykor már látott valahol…
A szerző a második kötetre is jócskán tartogat meglepetéseket, és mi olvasók végigizgulhatjuk, hogy a politikai játszmák, intrikák és a… (tovább)

Eredeti mű: Juliette Benzoni: Le Couteau de Ravaillac

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Geopen, Budapest, 2015
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155331374 · Fordította: Balla Katalin

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Habók P
Juliette Benzoni: Ravaillac kése

Miután minden sokkal bonyolultabb lett, végül is minden kiderült. Benzoni egyáltalán nem „bánik kesztyűs kézzel” a királyi udvar tagjaival, de ezt nagyon élvezetesen teszi.

>!
Gazella 
Juliette Benzoni: Ravaillac kése

Ez a rész nem tetszett annyira, mint az első, de az vitt tovább, hogy érdekelt, mi lesz a vége. Összességében tetszett a történet, de ebben a kötetben már kicsit úgy éreztem, hogy az írónő tolla beelragadt egy rózsaszín trutyiba, ami flitterrel van megszórva, és néha ebben csúszkál – hogy elég plasztikus legyek. :-DD Na jó, azért ennyire nem volt rossz, csak én vagyok az ilyesmihez túl… cinikus? Aztán még az egyik nagy fordulat se jött be, szerintem az ilyesmit már nagyon elcsépelték és elég fantáziátlan megoldás, hát még az, ahogy ez az állapot visszafordul. A vége is elég hirtelen jött el, de addigra már nem bántam, csak legyen vége.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Gulland: A Napkirály szeretője
Anthony Capella: A jégkirálynő
Annemarie Selinko: Désirée
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Margit Sandemo: A magányos lovag
Ugron Zsolna: Erdélyi menyegző
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Armand Lanoux: Ágyúpolka