Kék ​csillag (A varsói sánta I.) 20 csillagozás

Juliette Benzoni: Kék csillag

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A hadifogságból 1918-ban hazaérve, Aldo Morosini, az ősi velencei nemesi család sarja megtudja, hogy édesanyját meggyilkolták – a Canal Grande partján álló palotájából pedig ellopták a családi vagyonhoz tartozó ősi ékszert, a Kék Csillagot. Morosini elhatározza, hogy nem értesíti a rendőrséget, és maga kutatja fel a gyilkost.Négy évvel később régiségkereskedőként üzenetet kap egy titokzatos férfitól, Simon Aronovtól, az európai árverések egyik híres alakjától. A határtalanul művelt, ám különös külsejű férfiú meghökkentő kéréssel áll elő. A szálak a Kék Csillaghoz vezetnek…

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Geopen, Budapest, 2002
402 oldal · ISBN: 9639093459 · Fordította: Balla Katalin

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Juliette Benzoni: Kék csillag

Kicsit fanyalogva kezdtem bele, de magával ragadott. Nagyon könnyed a stílusa, olvastatja magát. Azért női Merlének titulálni kicsit erős (főleg mivel Merle nagy kedvencem).
Ez a fiatal hölgy, akiért mindenki annyira odavolt, egyáltalán nem volt számomra csodálatos, főleg azért, mert nem kicsit csélcsap természetű. Hozzá képest egy szélkakas stabil, masszív tárgy. :-)
Viszont Mina nagy kedvencem lett. Aldo pedig egyszerűen vak… :-)

Mónika_K>!
Juliette Benzoni: Kék csillag

Már a könyv elején felkeltette az érdeklődésemet a történet, viszont utána legalább a könyv feléig túlságosan lassan haladtak az események. De aztán a könyv második fele szerencsére felgyorsult, ekkor kezdett igazán izgalmassá válni.
A befejezés szerintem kevéssé hihető. spoiler

Habók P>!
Juliette Benzoni: Kék csillag

Remek krimi, fordulatos, izgalmas, kedvelhető, illetve nagyon nemkedvelhető szereplőkkel. Igazából nincs benne semmi különleges, csak egyszerűen nagyon jó.

Fevivi>!
Juliette Benzoni: Kék csillag

Fantasztikus „történelmi krimi”! És ezt úgy írom, hogy nem szeretem a krimiket úgy általában, de ez nagyon fordulatos, izgalmas és olvasmányos könyvsorozat első része. A további köteteit is bátran javasolnám bárkinek! :)

Szamoa>!
Juliette Benzoni: Kék csillag

Nagy reményekkel vágtam neki, de nekem nem jött be. Lassan bontakozott ki cselekmény és egyáltalán nem „női Merle” az írónő.

Sephrenia>!
Juliette Benzoni: Kék csillag

Egyik meghatározó olvasmányélményem volt ez a sorozat. Mesteri! Történelmi, remekül van felépítve, fordulatos, misztikus és borzongató, de minden kötet vége tökéletesen hétköznapi. Engem nagyon magával ragadott. A szereplők szerethetőek, együtt lehet velük érezni, és mégis sok minden annyira könnyedén megy nekik, amit csak a hatalmas vagyon és a megfelelő kapcsolatok tehetnek elképzelhetővé.
És a háttérben ott a századelő Európája…
Én imádtam, mindenkinek csak ajánlani tudom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Rosen: Babaarc
Erich Kästner: Emil és a detektívek
Tamási Áron: Ábel a rengetegben
Erich Kästner: Emil és a detektívek / A két Lotti
Ottlik Géza: Iskola a határon
Konsztantyin Georgijevics Pausztovszkij: A pilóta naplója
Erdős István: Rajkó
W. Hamilton Green: Abyss
James Clavell: Gajdzsin
Jules Verne: Sándor Mátyás