A ​farkasok ura (Hortense I.) 27 csillagozás

Juliette Benzoni: A farkasok ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

X. Károly uralkodása idején, az 1827. év végén Párizs városának bizonytalan és zavaros viszonyai között különös bűntény történik. A szóbeszéd szerint, miután Garnier de Berny bankár egy estélyen félreérthető helyzetben találta feleségét egy férfival, megölte asszonyát, majd öngyilkos lett. Egyetlen leányuk, Hortense bölcsőjénél valamennyi jó tündér megjelent – a Gazdagság, a Szerencse, a Szépség –, de a tragikus események nyomán a fényes jövő egy csapásra semmivé válik. Szülei halálának körülményei még korántsem tisztázódtak, amikor el kell hagynia Párizst, hogy Auvergne-ben nagybátyja, Lauzargues márki sötét kastélyában temesse el jövőjét. A kastély felé vezető úton, egy csapat ijesztő farkas nyomában feltűnik egy fekete hajú, kék szemű férfi, Jean…
Természetesen most is a történelemből jól ismert személyiségek, ellenségek és barátok, szerelmesek és árulók bonyolítják a történetet, amelyet az írónő kötetről kötetre fűz majd tovább

Eredeti mű: Juliette Benzoni: Jean de la nuit

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
Geopen, Budapest, 2001
330 oldal · ISBN: 9639093327 · Fordította: Kovalik Deák Szilvia

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Bagneso
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Egy klasszikusabb olvasmányra vágytam, így esett a választásom Benzonira, akinek már régóta nagy rajongója vagyok, és aki most is bebizonyította nekem, hogy milyen nagyszerű alkotója a történelmi kalandregényeknek. Az Hortense első része is az első oldaltól az utolsóig magával ragadott. Bár a cselekmény végig szinte egyazon helyszínen játszódik, az írónő történetvezetése és leírásai olyan elegyet alkotnak, olyan hangulatot keltenek, amit imádok, olvasni és képzeletben átélni egyaránt. A történet érdekfeszítő, izgalmas és cicomátlanul romantikus volt, több nem várt fordulatot is tartogatott, sok szereplőt megformált és kibontakoztatott, alakította sorsukat, és egyre bonyolította egymáshoz fűződő viszonyaikat. Rengeteg kérdés maradt persze megválaszolatlanul, és kíváncsi vagyok, vajon Hortense-ra milyen kalandok, megpróbáltatások és reményeim szerint örömök várnak a folytatásban. Vajon mi derül ki a szülei halálával kapcsolatban, a márki feltűnik-e még, s ha igen, milyen akadályokat állít Hortense útjába. És ami a legfontosabb, a farkastáncoltató Jean felbukkan-e, hogy újra megmentője legyen a címszereplőnek, és ellenállhatatlan hőse a történetnek.

>!
LadyM
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Igazi, jó kis történelmi kalandregény. Szerintem az öt csillag mindent elárul. :) Az elején kicsit nehezen találtunk egymásra a könyvvel, de aztán elég hamar felvette a fordulatszámot a történet is és az író is.

>!
Gazella P
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Ha valaki olyan történelmi romantikus kalandregényre vágyik, amely könnyed szórakozást nyújt anélkül, hogy sekélyessé válna, szenvedélyes anélkül, hogy átmenne mamipornóvá, tele van fordulattal anélkül, hogy csömört okozna, akkor olvassa ezt a regényt! Ha nem szépirodalmi művet várunk, hanem egy jól megfogalmazott szórakoztató olvasmányt, akkor remek kikapcsolódást nyújt, és csak faljuk a lapokat. :-) Sőt, még pozitív csalódást is jelent, mert nem olyan sablonos, mint az ember esetleg az elején hinné!

Fél csillagot csak azért vontam le, mert a romantikus jeleneteken a legtöbbször kínosan mosolyogtam. :-) Azért azokat egy ici-picit meg lehetett volna fogalmazni élethűbben még ebben a kategóriában is. Egyébként nem zavaró, mert nincs benne sok, inkább a kalandon van a hangsúly.

2 hozzászólás
>!
mdmselle IP
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Nem tudom eldönteni, hogy melyik Benzoni sorozat a legjobb, de nagyjából mindig az, amit épp olvasok (akárhányadszorra is olvasom…). Olyan jó, hogy még van belőle két kötet, most piszkosul szenvednék ha hirtelen abbamaradna ez a jóság.

>!
Habók P
Juliette Benzoni: A farkasok ura

A téma nem új, ilyent elég sokszor olvastam. Viszont nem akárhogyan van megírva.

>!
Czoff
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Régen olvastam Benzoni könyvet, akkor az nagyon tetszett, így nagy reményekkel vágtam neki a Farkasok urának is. Sajnos csalódás volt a könyv :( Nehezen indult, aztán kicsit felkeltette az érdeklődésemet, de sajnos nem maradt fenn egészen a könyv végéig… Becsületből végigolvastam azért :P Viszont nem fogom keresni a könyvtár polcain a folytatást, ez most nem az én könyvem, nem az én történetem volt.

>!
krautwurstkinga
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Kicsit több történelmet vártam, arra számítottam, hogy Merle vagy Phillippa Gregory történeteire fog hasonlítani, legalábbis a ténylegesen létezett királyok, hercegek, hercegnők, egyéb udvari lézengők tekintetében. Azon kívül, hogy a múltban játszódik, egyéb történelem nem nagyon van benne.
Romantikus kalandregénynek viszont jó volt, élveztem, bár a márki gonoszságát és mindentudását már-már túlzónak éreztem, ezért az egy csillag levonás.

>!
Culloden
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Igazi szép, kalandos és romantikus történelmi meseregény.

>!
szeretemakönyveket
Juliette Benzoni: A farkasok ura

Húúúúúúúúúú de jó volt… és állítólag nem is ez a legjobb Benzoni.Királyság.:-)))


Hasonló könyvek címkék alapján

Marina Fiorato: A velencei szerződés
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Orosz T. Csaba: Rubin avagy a király orvosa
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Robin LaFevers: Halandó szív
Hédervári Péter: A jávai tekercsek
Umberto Eco: A prágai temető
Anatole France: A Lúdláb Királynő
Iny Lorentz: Vörös égbolt