Heart's ​Blood 5 csillagozás

Juliet Marillier: Heart's Blood Juliet Marillier: Heart's Blood Juliet Marillier: Heart's Blood

Anluan has been crippled since childhood, part of a curse that has besieged his family and his home of Whistling Tor. But when the young scribe Caitrin is retained to sort through family documents, she brings about unexpected changes in the household, casting a hopeful light against the despairing shadows.

But to truly free Anluan’s burdened soul, Caitrin must unravel the web of sorcery woven by his ancestors before it claims his life—and their love…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Roc, 2010
398 oldal · ISBN: 9780451463265 · ASIN: B0072Q2C3I
>!
Penguin, New York, 2009
406 oldal · ISBN: 9780230017917

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Fundy>!
Juliet Marillier: Heart's Blood

Ez volt a harmadik Marillier könyvem, és szerencsére ezt ismét élveztem a borzalmas Wildwood Dancing után. A történet egy Szépség és Szörnyeteg újramesélés, és jó sikerült. Van az írónőnek egy nagyon kellemes stílusa, egyszerű szavakat használ, de nagyon lírai tud lenni.
A 2 főszereplő jól sikerült, az írnok Catrain és Anluan, aki egy betegség következtében testi problémákkal küzd. Mindketten szimpatikusak, és hitelesen ábrázolja Marillier a lelki problémákat, amin túl kell jutniuk. Nem csak picsognak, hanem tényleg tesznek azért, hogy túljussanak a nehézségeken. Catrain esetében ez gyakorlatilag az apja halála után következő családon belüli erőszak, hogy ez mit tesz az ember lelkével. Míg Anluannak a szülei korai halálát, és a testi deformáltságát kell feldolgoznia. Engem ez a szál kötött le a legjobban, hogyan tanulnak meg kiállni magukért, és elfogadni a másságot.
Emellett a másik fő szálat Whistling Tor átka szolgáltatja, ami 100 évre megy vissza, amikor Anluan őse mágia segítségével egy legyőzhetetlen seregre akar szert tenni, de a varázslat balul sült el, és szerencsétlen emberek, árnyak százai rekedtek ebben a világban, a bármikor rájuk törhető őrülettel. Nekem bevallom őszintén, ezzel a résszel már akadtak problémáim, mert bár érdekes volt, ahogy az elmúlt generációk titkaira fény derült, túl egyértelmű volt szerintem, hogy ki a rosszfiú.
Sokáig azt hittem, hogy 5 vagy 4,5 csillagos lesz a regény, de sajnos akadtak további problémáim, főleg a történet végével, ami miatt nem tudok 4 csillagnál többet adni. Ugyanis a vége egészen egyszerűen rémesen túlnyújtott. A fenének van szüksége 40 oldalnyi búcsúzkodásra, meg az utolsó, és utolsó utáni erőltetett csavarokra. Marillier annyira alaposan le akart zárni minden szálat, hogy a könyv vége egyszerűen unalomba fulladt, folyamatosan az járt a fejemben, hogy csak fejezze már be. Ez pedig utólag nagyon sokat levon az élvezeti értékből.
Mindenesetre ha valaki egy jó Szépség és a Szörnyeteg újragondolást szeretne olvasni, annak bátran tudom ajánlani. És szerintem nyelvtanulóknak is jó választás, különösen, ha esetleg a mai ya csodáktól kiveri a víz (mint engem a többségétől), mert a nyelvezete tényleg egyszerű, és nem kell tartani a szerelmi sokszögektől és nyűglődéstől, de még sincs híján a romantikának, ami azonban nem megy a történet rovására.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Opposition
Kelley Armstrong: The Gathering
Marissa Meyer: Cress (angol)
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight
Rick Riordan: The House of Hades
Rick Riordan: The Mark of Athena
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Jennifer L. Armentrout: Deity
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Jennifer L. Armentrout: Opal (angol)