Julie ​& Julia (angol) 7 csillagozás

Julie Powell: Julie & Julia (angol) Julie Powell: Julie & Julia (angol) Julie Powell: Julie & Julia (angol) Julie Powell: Julie & Julia (angol) Julie Powell: Julie & Julia (angol) Julie Powell: Julie & Julia (angol)

Powell, a 30-year-old secretary, began keeping her blog in the summer of 2002 as she embarked on trying out all 524 recipes from Julia Child's Mastering the Art of French Cooking in 365 days in the kitchen of her Queens apartment. The book turns to poetry everything from shopping for the perfect piece of liver to extracting marrow from the bone. Julie & Julia has sold nearly 100,000 copies and became the nonfiction winner of the first annual Lulu Blooker Prize, celebrating books spawned by blogs.

Külböző alcímekkel is megjelent:
– my year of cooking dangerously (USA)
– 365 days, 524 recipes, 1 tiny apartment kitchen… (UK)

>!
Back Bay Books, New York, 2009
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316044271
>!
Penguin, London, 2005
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141043982

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

metahari P>!
Julie Powell: Julie & Julia (angol)

azért kíváncsi lennék a blogjára, ott is ennyit locsog-e… szerencsére a projekt befejeződött, amerikai aranyásás szindróma bejött, a koszos konyha és az üres üvegek is pénzt hoztak a házhoz, szóval oké. a főzéshez határozottan kedvet csinál, ezért kapja a csillagokat, a stílus és a tartalom kicsit olyan, mint a római tálba belekozmált krumplidarab. bár az is lehet, hogy az elvárásaimat kéne átalakítani, nehéz írásban ízeket átadni.
na jó, azt is be kell vallanom, hogy az elején jól indul, olyan jól, hogy egészen kedvet kaptam a krumplileveséhez, mindjárt az első recept az. aztán hogy-hogy nem, gombás krumplipürét kaptam végeredményül, persze ehhez az kellett, hogy a fejemben tartsam a recept leírását (még véletlenül se a pontosat, hanem csak a beledobokafazékba ezt és ezt), elmenjek műszak után a legnagyobb sarki teszkóba, majd ott meglássak másik ezt és ezt a zöldséges részlegen. vásárlás közben ilyenkor mindig úgy történnek a dolgok, hogy hasonlítgatom a fejemben lévő receptet az új összetevő elképzelt ízével, hát még ezzel az újjal is jó lehet, csak egy kicsit más, de ha még valami másik újat is dobnék bele, az már egészen remek lenne. gondolom én. még egy körrel később meg egy másik új alapanyag érkezik elém, aztán áttervezem a főzési sorrendet is, esetleg süthetném is, vagy… na végül aztán a botmixerrel öt perc alatt a lényegéhez értem a krumplilevesnek, fehérbors, só… és alig maradt valami a sült hal mellé a tányérra, az edény rendesen nyalogatva lett, fakanalastul.
szóval így megy ez errefelé, mi lesz ha előveszem az igazi Julia Child-ot?

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

tüskéshátú>!

If there's a sexier sound on this planet than the person you're in love with cooing over the crepes you made for him, I don't know what it is. And that blows Botox and ropy necks all to hell.

223. oldal, Penguin Books, 2009

alberdee>!

He meant that sometimes you get a glimpse into a life that you never thought of before. There are hidden trapdoors all over the place, and suddenly you see one, and the next thing you know you're flogging grateful businessmen or chopping lobsters in half, and the world is just so much bigger than you thought it was.

166. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Timur Vermes: Look Who's Back
Joanne Fluke: Chocolate Chip Cookie Murder
Rick Riordan: The Last Olympian
Renee Ericson: More Than Water
L. J. Shen: Dirty Headlines
L. J. Shen: The Devil Wears Black