!

Dumplin' ​– Így kerek az élet 9 csillagozás

Julie Murphy: Dumplin' – Így kerek az élet
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Willowdean Dickson, azaz Dundika, ahogy exszépségkirálynő anyukája hívja, mindig jól érezte magát a bőrében. Hogy mit gondol a tökéletes bikinialakról? Azt, hogy vegyél egy csini darabot, és vedd fel, akárhogy nézel is ki. Barátnője, Ellen – a tökéletes amerikai lány – mindig mellette állt, és semmi problémájuk nem volt… egészen addig, amíg Will el nem vállalt egy munkát a helyi gyorsétkezdénél. Ott találkozott a szexi magániskolás exsportolóval, Bóval. Willt nem is lepi meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de az már igen, hogy a dolog kölcsönös. Ahelyett, hogy Will ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd magában. Végül úgy dönt, úgy szerzi vissza régi önmagát, hogy megteszi a legrémisztőbb dolgot, amit csak el tud képzelni: jelentkezik a Miss Clover City szépségversenyre, hogy megmutassa, pontosan annyira megérdemli azt, hogy ott álljon, mint a sok vékony lány. Ezzel egész Clover Cityt megdöbbenti – talán a legjobban épp saját magát.

Eredeti mű: Julie Murphy: Dumplin'

>!
Maxim, 2016
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617312 · Fordította: Erdős Éva

Hirdetés

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Media_Addict_Hu
Julie Murphy: Dumplin' – Így kerek az élet

Annyira örülök, hogy a Dumplin’-hoz hasonló könyvek is napvilágot látnak. Tinikoromban életmentő lett volna ez a könyv, hogy elhiggyem, ha megvan a belső szépség, akkor egy ducibb embert is akarhat akár két tökéletes srác. És tudjátok mit? Most, 28 évesen is nagy hasznát vettem egy ilyen olvasmánynak.

Nagyon hiteles regény a Dumplin’, és nem csak a kövérségről, hanem a szerelemről, a családi problémákról, a baráti kapcsolatok keszekuszaságáról és a kisvárosi létről beszél fájóan realistán mesél. Emellett pedig egy varázslatos, inspiráló történettel bír. Egyszerűen tökéletes.

http://sorok-kozott.hu/2016/10/konyvkritika-julie-murph…

>!
Mpattus P
Julie Murphy: Dumplin' – Így kerek az élet

a Dumplin' egy kedves történet egy fiatal, az átlagtól eltérő megjelenéssel rendelkező lányról, aki mindenféle félelmekkel, bizonytalanságokkal, bizonyítási vággyal járja az önkeresés ösvényét. Naiv és hajlamos a túlmiszticizálásra. Dacol és szeret. Gyakorlatilag olyan és ugyanazokat a kötelékeket (a barátságot, a szerelmet) tartja fontosnak, mint bármelyik korabeli hölgyemény. Vagyis semmiben sem különbözik a társaitól, s ők sem látnak benne semmi olyat, ami miatt különbözne tőlük. Neki is, ugyanúgy, mint mindenki másnak, rá kell jönnie, mi is a legfontosabb az életében, rangsorolnia kell barátság, szépség, elégtétel között. A döntésével pedig mindenképp nyugvópontra ért a történet. Igazából ez volt a leginspirálóbb a regényben.

Teljes értékelés itt:
http://szembetuno.blogspot.hu/2016/10/dumplin-igy-kerek…

>!
ilovemycoffee
Julie Murphy: Dumplin' – Így kerek az élet

Hiánypótló könyv, mert a szokásos tini problémák mellett (család, barátok, szerelem) az önértékelési problémákkal is foglalkozik és mivel mégis egy átlagos ifjúsági regény, ezért remélem nagyon sok emberhez el fog jutni, mert nagy segítség lehet.

Bővebben a blogomon: http://konyvekeskave.blogspot.com/2016/12/julie-murphy-…

>!
zwecki
Julie Murphy: Dumplin' – Így kerek az élet

Se nem jó, se nem rossz.
A könyv nagy részében nem tudtam azonosulni Will-el és a problémáival pedig én is voltam túlsúlyos kamasz. :(


Népszerű idézetek

>!
Mpattus P

Amikor az ember valakit olyan régóta ismer, nem látja meg benne ugyanazokat a dolgokat, amiket pedig mindenki más észrevesz. De amikor valaki a múltja és nem a jelene miatt jó barát, könnyű megtalálni azokat a közös szálakat, amik összekötik őket.

>!
ilovemycoffee

Az az igazság, hogy először is azért vagyok dühös, mert kínosan éreztem magam, pedig miért is kellene zavarban lennem? Miért kell, hogy rossz érzésem legyen, amiért fürdőruhában be akarok menni egy medencébe, vagy mert kint akarok álldogálni? Miért kellene úgy éreznem, hogy úgy kell berohannom a vízbe vagy ki onnét, hogy senki ne vehesse észre azt a szörnyűséges látványt, amit a combom nyújt?

39. oldal

>!
ilovemycoffee

Egész életemben olyan testem volt, hogy érdemes rá megjegyzést tenni, és ha a lényem bármire is megtanított, az az, hogy ha valakinek nem a saját testéről van szó, akkor nincs joga megjegyzéseket tenni. Kövér. Girnyó. Alacsony. Magas. Teljesen mindegy.

40. oldal

>!
Mpattus P

Nem hagyom magam kinevetni. Nem leszek egy pár azon fele, akire mindenki rábámul, és megkérdezi: Hogy szerezte meg azt a fiút?


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
J. L. Armentrout: Origin
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Cassandra Clare: Üvegváros
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Richelle Mead: A halál csókja
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Helena Silence: Ezüsthíd
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa