Blue ​is the Warmest Color 23 csillagozás

Julie Maroh: Blue is the Warmest Color Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Blue is the Warmest Color is a tender, bittersweet, full-colour graphic novel about the elusive, reckless magic of love: a lesbian love story for the ages that bristles with the energy of youth, rebellion and the eternal light of desire. Clementine is a junior in high school who seems 'normal' enough: she has friends, family and even a boyfriend. When her openly gay best friend takes her to a gay bar, she becomes captivated by Emma, a punkish, confident girl with blue hair, an event that leads Clementine to discover new aspects of herself, both passionate and tragic.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Arsenal Pulp, 2013
160 oldal · ISBN: 9781551525143 · Fordította: Ivanka Hahnenberger · Illusztrálta: Julie Maroh

Kedvencelte 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Linszyy P>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Nem terveztem elolvasni ezt a képregényt, de örülök, hogy megtettem.
A történet egy olyan lányról szól, aki gimisként fedezi fel, hogy leszbikus. Ez egy olyan téma, amiről én nem sűrűn olvasok, és nem azért, mert nem akarok. Szóval mindenképpen hiánypótló a történet, minden fázis és minden szomorú dolog reális benne.
Nekem kicsit rövid volt egy ilyen drámai végkifejlethez. Ezt a részét jobban meg kellett volna alapozni, egyébként tetszett.

abstractelf>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Ejj, alaposan megríkatott ez a képregény!
Nem vagyok szakértő képregényekben, de nagyon tetszettek a rajzok. A történet pedig minden egyszerűsége ellenére tele volt érzelmi töltettel.
Imádtam, csodálatos volt.

2 hozzászólás
sanna_apró_könyvespolca>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Hát ez most fájt. Kezdjük ott, hogy már a címe is csodálatos. Annyira reális, mély és nyers érzéseket ad át ez a képregény, hogy nem tudott nem fájni. A rajzolási stílust is imádtam, főleg a szürkeségből előtűnő kék, nagyon szép részlet volt. A lezárás pedig pont annyira volt számomra hirtelen, spoiler Az egész egy fájdalmas csoda!

Zsoofia>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Ez lehetne a képregények Brokeback Mountainje.

Clementine élettörténete minden egyes fázisában nagyon realisztikus, a fázisok amiken keresztül megy, a gondolatai, a reakciója a környezetének elvárásaira. Minden, történetben felhozott negatív esemény (homofóbia, megcsalás, hazudozások következmény nélkül) egy idő után megtalálja a párját (a csocsós jelenet például eszméletlen szívmelengető). Az art style nagyon egyedi és izgalmas, a karakterek élnek, a könyv egyedüli hibája, hogy a vége eléggé össze van csapva.

도경수>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Aranyos és szomorú szerelmi történet. Az én ízlésemhez mérten talán kicsit túl sablonos.

Letti P>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

Az első képregényem volt, de nagyon tetszett. :)

– Láttam a filmet, ezért is kaptam kedvet a képregényhez, viszont kivitelezésben ugye a film nyert. A végét leszámítva ugyanolyan, úgyhogy tetszett a történet, a végét leszámítva. De hát én itt nagyon hiányoltam a happy endet, csak sajnos nem minden van úgy, ahogy mi azt szeretnénk. :( Ezért is került levonásra az az egy csillag.
– Amúgy abszolút nem zavart, meg nem is tekintettem másképp a történetre, mert nem egy megszokott felállású szerelmi kapcsolatról, történetről volt szó, sőt, jó volt igazából kicsit mást olvasni. :)

>!
Arsenal Pulp, 2013
160 oldal · ISBN: 9781551525143 · Fordította: Ivanka Hahnenberger · Illusztrálta: Julie Maroh
offtotheraces>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

végtelenül egyszerű, de gyönyörű történet. a rajzok nekem egyáltalán nem tetszettek, de egy ilyen műnél nem ez a főszempont, legalábbis számomra (ha jól tudom, az író ÖT évet dolgozott rajta, ez tiszteletreméltó). a szexualitást nem túlozta (a filmben már-már túlságosan explicit volt) és gyönyörűen mutatta be a két lány szerelmét.
viszont a lezárás: bizonyára lehet metaforikusan értelmezni, de nekem túl…bizarr volt (legalábbis az a bizonyos jelenet y'know)
mindenesetre ajánlom, és az LGBTQ irodalom egyik alapműveként tekintek rá.

Mafia I>!
Julie Maroh: Blue is the Warmest Color

nem szoktam képregényeket olvasni, úgyhogy nem tudom, képregénynek milyen, de szerelmes történetnek igazán kedves.


Népszerű idézetek

Batus>!

We do not choose the one we fall in love with, and our perception of happiness is our own and is determined by what we experience…

77. oldal

Nizaya>!

Maybe this is eternal love, this mixture of peace and fire.

125. oldal

Batus>!

Clem, what's horrible is that people kill each other for oil and commit genocide, not that they give their love to someone.

85. oldal

Nizaya>!

Teen problems seem trivial to other people. But when you're alone and smack in the middle of one, how are you supposed to know what to do?

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mira Ong Chua: Roadqueen: Eternal Roadtrip to Love
Stjepan Šejić: Sunstone 2.
Ari North: Always Human
Alice Oseman: Heartstopper
Jen Wang: The Prince and the Dressmaker
Ngozi Ukazu: Sticks & Scones
Ngozi Ukazu: Check, Please! Year One
Bell: Always Raining Here 1.
Alex Sanchez: You Brought Me the Ocean
Suzanne Walker: Mooncakes