A ​társalkodónő titka 10 csillagozás

Julie Klassen: A társalkodónő titka

Lady ​Marianna Mayfieldet hatalmas meglepetésként éri, amikor a férje bejelenti: még aznap elhagyják bathi házukat, és egy távoli vidékre költöznek. A féltékeny férfi így akarja megszakítani a csalfa neje és annak szeretője közötti viszonyt. Mariannának nehezére esik a gyors váltás, ráadásul hites ura parancsa szerint senkit sem vihet magával a személyzetből. Ez a nap azonban nem csak kellemetlen meglepetéseket tartogat számára: váratlanul betoppan az egykori társalkodónője, a zárkózott Hannah Rogers. Marianna mindig is kedvelte a lányt, aki korábban felmondás nélkül, titokban távozott; de az utolsó találkozásuk óta mintha megváltozott volna… Vajon miért kellett Hannah-nak elhagyni a házat? Talán csak nem ejtették rabul a szívét?
Lady Mayfieldnek kapóra jön az alkalom: rábeszéli Hannah-t, hogy szegődjön újra a szolgálatába, és kísérje el a nemkívánatos útra. Azt azonban egyikük sem gondolja, hogy ez az utazás örökre megváltoztatja és gyökeresen felforgatja mindannyiuk életét… (tovább)

Eredeti mű: Julie Klassen: Lady Maybe

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522157 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
General Press, Budapest, 2019
360 oldal · ISBN: 9789634522164 · Fordította: Fügedi Tímea

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Julie Klassen: A társalkodónő titka

Nagyon jó kis csavaros történet volt, eleinte azt hittem szokványos, de nem volt az és nagyon tetszett.

Főhősünket három érdemes, remek férfi is társául kívánta, de persze csak egyikük kaphatja meg, az olvasó meg választ egyet és szurkol neki, hogy ó legyen a győztes.
Legalábbis én végig szurkoltam az egyiknek és bizony az egész történet alatt nem lehetett tudni, ki lesz a befutó. Nem mintha kacér, vagy ledér lett volna Hannah, pont az ellenkezője, de mégis egy bukott nő az akkori társadalmi elvárások szerint.
Egy tragikus baleset és egy félreértés kapcsán Hannah a múlt titkai és a hazugságok hálójában mind mélyebbre süllyedt. Már elképzelni sem tudtam, hogy lehet kimászni ekkora slamasztikából és azt sem a szerző hogy lesz úrrá a maga által megalkotott katyvaszon. Persze gondoltam, hogy neki azért sikerül hihihi…
Meg kell mondanom zseniálisak voltak a megoldásai, csak kapkodtam a fejem az egyre meghökkentőbb fordulatokon.
Volt ebben intrika és gonosz emberek, jóságosak és segítőkészek, előítéletek, ledér feleség, anyai szeretet és önfeláldozás, megbocsájtás és persze szerelem. Azt hiszem szinte minden emberi természet és cselekedet képviseltette magát a karakterekben.
Nagyon élveztem minden sorát és boldog voltam, hogy az a férfi nyerte el a lányt, akinek én szurkoltam végig a történeben.

A borítója viszont nem nyerte meg a tetszésemet, színeiben túl sötét, talán a titkokat szimbolizálja, mint ahogy a női alak is szájára tett ujjával, de ennek ellenére összhatásában borzasztó, a nő ruházata és az a sapka, egyszerűen szörnyű.
Még szerencse, hogy nem minősíti a történet tartalmát, ami színvonalas volt.
De ezt a könyvet nem vettem volna meg, ha nem ismerném a szerző eddigi alkotásait, mert hát ugyebár gyakran a vonzó borító miatt veszünk meg egy könyvet, legalábbis én nagyon szeretem a szép borítókat.

2 hozzászólás
>!
anesz P
Julie Klassen: A társalkodónő titka

Nagyon meglepett az írónő pozitív értelemben. Az én általam olvasott könyvek közül a szerző legjobbja. Végig bizonytalanságba voltam, hogy Hannah kit választ és miért? A kaloda, a korabeli eljárások remekül gerjesztik a feszültséget, és keretként is jól szolgálnak. Visszatérő motívumok nagyon alapos történetvezetést követelnek meg. Érdekes kérdés, hogy ebben a szituációban ki is a bűnös? A megbocsátás gyönyörű példái pedig könnyeket csaltak a szemembe.
A borító egyáltalán nem szokványos, ezért figyelemfelkeltő.

>!
Mpattus P
Julie Klassen: A társalkodónő titka

A társalkodónő titka végre megint elhozta azt az olvasói élményt, ami miatt Julie Klassent megkedveltem, az elejétől kezdve nyitott voltam a történet felé, ráhangolódtam, aztán vitt is magával egészen az utolsó lapokig. Pontosan erre vártam!

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.com/2019/02/julie-klassen-ta…


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Somerset