A ​táncmester 28 csillagozás

Julie Klassen: A táncmester

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A londoni táncmester, Alec Valcourt hirtelen a családfenntartó szerepében talája magát. Anyját és húgait a csendes Devonshire-ba költözteti, abban a reményben, hogy itt újrakezdhetik az életüket. De igencsak meglepődik, amikor kiderül, hogy a falu úrnője betiltott minden táncot, olyan ok miatt, amely a múlt homályába vész. Alec valószerűtlen szövetségesre lel az asszony lányában. Bár kezdetben gyanakvóan fogadja Julia Midwinter nemtörődöm flörtölését, de lassan felismeri, hogy a merész külső mögött egy sebezhető lélek lakozik.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2015
424 oldal · ISBN: 9789636437985 · Fordította: Stier Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2015
420 oldal · ISBN: 9789636438272 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alec Valcourt · Julia Midwinter · Patience Allen


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Julie Klassen: A táncmester

Maradjunk annyiban, hogy olvastam már jobbat is. Hihetetlenül unalmas, vontatott, számomra érdektelen, élvezhetetlen volt a könyv. A felmerült konfliktusokat inkább álproblémáknak tartottam. A szereplők sem kerültek közel hozzám. Julia egy elég sekélyes teremtés. Nem kaptam kedvet ahhoz, hogy megismerjem az írónő többi művét.

>!
Nefi P
Julie Klassen: A táncmester

Nem kevés klisé van benne, a sablonokból ki sem látszottunk. Kicsit nehézkesen ment a végigolvasása….

>!
meteoritastar
Julie Klassen: A táncmester

Ismét elérte az írónő, hogy mosollyal a számon csukjam be a könyvét.
Az alaptörténet miatt /egy táncmester egy olyan városkába költözött, ahol betiltotta a táncot a terület nagyhatalmú úrnője, és akinek lánya felkeltette az érdeklődését/ olyan érzésem volt, mintha egy Disney mesét olvastam volna. Pedig a körítés, az okok, hogy miért költözött a táncmester oda és miért volt a tánc betíltva mind mind nem épp mesébe való volt. spoiler
Az írónő többi könyvéhez hasonlóan / már amiket olvastam/ a lassú történetvezetés jellemezte ezt a könyvet is. Itt kicsit túl lassú is, de nem nevezném unalmasnak. Pár oldallal azért lehetett volna rövidebb.
Mr. Valcourttal lassan barátkoztam meg. Nem vagyok hozzászokva az ilyen jellegű, ennyire valósághű szereplőkhöz és táncmesterekről még nem olvastam. Mr. Valcourt, hogy nem akarta bepiszkítani a kezét kicsit kiábrándító volt, pláne a helyzetében, meg hogy hamar feladott a tervével. spoiler De utánna belegondóltam jobban a helyzetébe és nem csodálom, hogy ilyen döntéseket hozott. Végül nagyon is tetszett, hogy milyen jól helyt tudott állni. spoiler
Juliával már nem tudtam így megbarátkozni. Az imponált, hogy nem hagyta nyugodni a sok titok és nem foglalkozva a ranggal szinte mindnekivel kedves volt. Jó volt olvasni, mikor a barátaival töltötte az idejét spoiler. De nagyon bosszantott, mikor elkényeztetett kislányként viselkedett. spoiler Valamint az anyjával való kapcsolata és hozzáállása se nyerte el a tetszésemet. De a történet végére sokat nőtt a szememben. Ebben sokat segített a történet vége. Imádtam. spoiler Ilyen befejezést képzeltem el. Úgy örülök, hogy valóra vált az elképzelésem.
Csak egy dologgal kapcsolatban nem tudom eldönteni, hogy hogyan is érzek. spoiler
De akárhogy nézem, tetszett ez a könyv.

>!
Babó_Buca P
Julie Klassen: A táncmester

Valószínűleg sokat várhattam el a regénytől, de viszonylag hamar kiderült, hogy nem leszünk jóban. A nyitány is kusza volt, az egyszerre feltűnő szereplők családi kapcsolatai nem voltak egyértelműek, és csak pár oldallal azután lett számomra világos. Juliát sem szerettem, így az egészet enyhítette, hogy nagyrészt Alec szemszögéből követjük végig az eseményeket, mert ha nem így lett volna, akkor nekiálltam volna közben hagymát gyomlálni kapa nélkül. A regény címéből kiindulva azt hittem, hogy nagyobb szerepet kap majd a tánc, és a könyv fő konfliktusa titokzatos múltbeli események láncolatán alapszik. Az író stílusa sem volt különleges, de ettől még olvasmányos.

https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2020/05/csaladi-ti…

>!
Magdolna_Stefánia_Réthy
Julie Klassen: A táncmester

Julie Klassen nagy kedvencem. Nagyon szeretem a könyveit, mindig jól megjeleníti az adott kort, hogy bele tudjuk élni magunkat. Azt hinnénk, hogy egyszerű a történet, de a végén órákig ott az arcunkon az a furcsa mosoly és még mindig a történeten agyalok.
Ebben a könyvében is érdekes karaktereket írt meg, érdekes volt a táncmesterek világába is bele látni.

>!
Sünike
Julie Klassen: A táncmester

Ez megint egy kedves, és fordulatos regény volt. Nagyon tetszett. Érdekes volt belelátni a „szöcskék” világába (nem is tudtam, hogy így csúfolták őket). Szerethetőek voltak a szereplők, és csavaros a történet. Kíváncsi vagyok, hogy az írónő 10 könyve közül melyik lesz a következő, amelyik megjelenik magyarul.

>!
Timi0320 
Julie Klassen: A táncmester

Ez az első történelmi romantikus könyv, amiben ekkorát csalódtam. Alig vártam, hogy túl legyek rajta. Nagyon vontatott volt. Volt benne legalább 100 oldal ami teljesen felesleges volt. A tánclépések leírása ennyire részletesen unalmas és felesleges volt. Ezek nélkül egész élvezhető lett volna, mert maga az alaptörténet nem volt rossz.
A két főszereplőnk is olyan kis semmilyen súlytalan karakter volt. A mellékszereplők érdekesebbek és szimpatikusabbak voltak számomra.
Határozottan nem ez az írónő legjobb könyve.

>!
eper29
Julie Klassen: A táncmester

Az értékelések alapján rosszabbra számítottam. A szerző más könyveit olvastam, ezért mertem mégis megpróbálkozni a regénnyel. Az igaz, hogy nem egy szenvedélyes és izgalmas kaland ez a mű, de tele van apró szépségekkel. Ilyen például a tánc szeretete, az emberek összetartása és Alec kitűnő jelleme. Kárpótolhat bennünket, hogy együtt izgulhatunk az új táncakadémiáért és azért, hogy milyen múltbeli titkokra derül fény.
Nem az a fajra romantikus történet ez,mint a megszokottak. Ebben az esetben a hősöknek nem csupán az őket elválasztó társadalmi akadályokkal kell megküzdeniük, hanem a múlt árnyival is, amelyek egy egész település életére kihatnak. Sajnálatos, hogy voltak olyan nagyhatalmú birtokosok, akik ennyire rá tudták kényszeríteni érthetetlen és logikátlan szabályaikat másokra.
Julia valóban kicsit önfejű és gyerekes, sokszor meggondolatlanul viselkedik. Alec azonban tényleg úriember, benne meg lehet bízni. Végig drukkoltam Lady Amelia korábbi tánctanárának. Örültem, hogy kiderült nemes jelleme.
Az írónő ebben a művében is fontos szerepet kap a szereplők hite.

>!
Évi112
Julie Klassen: A táncmester

Egy picit nehézkes volt az indulás, illetve meg kellett szoknom a történet stílusát, tempóját, de aztán egészen jó lett. Érdekes volt a sok titok a múltból, volt, amikor már azt hittem, tudom mi a megfejtés (csalódott is voltam, hogy ennyi az egész), de akkor még egy picikét megcsavarta a dolgokat az írónő. A két főszereplőt megkedveltem, bár majdnem az ő kapcsolatuk érdekelt a legkevésbé a könyvben.

>!
dzsiudzsicu
Julie Klassen: A táncmester

Nagyon megkedveltem az írónőt, a stílusát, a történeteit. Ezt a könyvét is izgatottan vártam, bejártam a könyvesboltokba, hogy megjelent-e már. Végül sikerült megszereznem. De nem hozta, amit vártam tőle. Az elején elég nehezen indult be a történet, mondhatni unalmas volt. Aztán a közepétől elkezdett pörögni és le se bírtam tenni. Na de a vége, bár happy end, nekem még is hiányzik belőle valami. Szóval nem ez lett a legjobb története, de azért szerettem a szereplőket, a szívemhez nőttek.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Nem szeretem az idegeneket, akik idejönnek, azt hiszik, jobbak nálunk, és megváltoztatják a dolgokat.

324. oldal

>!
Csoszi

Nem lehet egy hím eszére hatni, ha a fejébe veszi, hogy egy bizonyos nőstény után ered…

362. oldal

>!
Csoszi

Elég legyen! Pokolba a kifogásokkal… csináljuk!

363. oldal

>!
Csoszi

Nem jó, ha azzal kínozza magát az ember, hogy „mi lett volna, ha”, meg hogy „máshogy kellett volna cselekednem”.

382. oldal

>!
Csoszi

Csak egyszer élünk! Akkor már élhetnénk férfiként is, nem? Inkább ménként haljunk meg, mint hogy kiheréljenek!

363. oldal

>!
Csoszi

Szüksége volt egy helyre, ahol gyakorolhatott, és megszabadulhatott a bosszúságától anélkül, hogy kritizálták, vagy korholták volna. Ahol ledobhatta a kabátját, és úriemberhez nem méltó módon megizzadhatott.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Valcourt
>!
Csoszi

– Én, Julia Midwinter még sohasem táncoltam.

Kapcsolódó szócikkek: Julia Midwinter
>!
Csoszi

– Ön szerint a báli etikett minden szabályát megszegtem? – kérdezte óvatosan Julia, miután bólintott.
– Nem… – billentette oldalra a fejét elgondolkodva Alec. Hozzátette: – Viselt kesztyűt.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Valcourt · Julia Midwinter
>!
Csoszi

– Elmeséltem Miss Midwinternek, hogyan mentette meg Waltert a múlt héten. Le volt nyűgözve.
Miss Midwinter nem úgy festett, mint aki le van nyűgözve.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Valcourt · Julia Midwinter · Patience Allen
>!
Csoszi

– (…) Maga hölgy, Miss Midwinter. Ne hagyja, hogy egy férfi úgy bánjon önnel, mintha ennél kevesebb lenne!

Kapcsolódó szócikkek: Alec Valcourt

Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Quick: A szerető
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Amanda Quick: Botrány
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Sylvia Day: Idegen a férjem
Sarah Waters: A szobalány
John Fowles: A francia hadnagy szeretője
Anthony Capella: A kávék költője
Lorraine Heath: A vikomt asszonya