The ​Lost Prince (Call of the Forgotten 1.) (Iron Fey Universe 5.) 6 csillagozás

Julie Kagawa: The Lost Prince Julie Kagawa: The Lost Prince Julie Kagawa: The Lost Prince

Don’t look at Them. Never let Them know you can see Them.

That is Ethan Chase’s unbreakable rule. Until the fey he avoids at all costs—including his reputation—begin to disappear, and Ethan is attacked. Now he must change the rules to protect his family. To save a girl he never thought he’d dare to fall for.

Ethan thought he had protected himself from his older sister’s world—the land of Faery. His previous time in the Iron Realm left him with nothing but fear and disgust for the world Meghan Chase has made her home, a land of myth and talking cats, of magic and seductive enemies. But when destiny comes for Ethan, there is no escape from a danger long, long forgotten.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Mira, Richmond, 2013
416 oldal · ISBN: 9781848451544
>!
Harlequin, Torontó, 2012
396 oldal · ISBN: 9780373210572
>!
402 oldal · ASIN: B009IJFRAC

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Robin Goodfellow (Puck) · Grimalkin (Kacor) · Ethan Chase · Keirran


Kedvencelte 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Cheril>!
Julie Kagawa: The Lost Prince

Aki olvasta a Vastündérek (The iron fey) első részét, az biztosan emlékszik arra a kis Ethanre, akit elraboltak és akinek a nővére indul keresésére. Hát, ő felnőtt. Megmondom őszintén eléggé meglepett a dolog. Hogy én milyen Ethanre számítottam? Csendes, barátságos, kedves vagy valami hasonlóra. Mit kaptam? Messze nem ezt. Kaptam egy rosszfiút, aki szöges ellentéte a fentebb felsoroltaknak.

Sajnos a karakterek nem nőttek annyira a szívemhez, mint akik az előzőben szerepeltek. Lehet ez a fiúszemszögnek tudható be.
Maga a történet viszont ugyanúgy magával tudott ragadni mint előzőleg. Imádom ezt a gonosz, de mégis mesés világot.

Külön örültem, hogy a „régi” szereplők fel-felbukkantak. Sokkal többet is szerepelhettek volna. Tudom, megértem ez már nem kifejezetten róluk szól. Nekem mégis ők nőttek igazán a szívemhez és jó volt róluk olvasni újra. És nem mellesleg számomra ők dobták fel a történetet, sokkal egyhangúbb lett volna nélkülük.

Amit mondjuk nem értek, lehet mert csak én vagyok eléggé bamba, vagy mert este van, de.. (AKI NEM OLVASTA AZ IRON KNIGHT-OT ANNAK SPOILERES LEHET) Sohaországban másképp telik az idő, mint a valóságban. Ott tartunk, hogy Ethan 18 éves és Keirran is nagyjából ekörül mozog, kicsit kevesebb talán (nem derül ki pontosan). Ez így oké is lenne, DE elvileg Ash már ember, akkor hogy lehet hogy ő semmit nem változott tizen-x év alatt, míg a fia felnőtt?
Mindegy, Ashnek még elnézem ezt is.

Mindent összevetve nagyon tetszett és bár nem lettek hatalmas nagy kedvenceim a karakterek, de nagyon is tetszett a történet. Remélem holnap sikerül megszereznem a következő részt.

3 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
Julie Kagawa: The Lost Prince

Annyira sajnálom, hogy sulis könyvnek fogtam be! Így nem tudtam úgy élvezni, ahogy megérdemelte volna ez a nagyszerű sorozat! A sulis könyv az olyan, hogy mikor van egy kis időm 10-30 percem a suliban az órán, akkor olvasok a telefonomról
Azért örülök, hogy az utolsó 50 oldalt már normálisan megérdemeltem fejeztem be… Mégis, sok minden elveszett, mivel félszemmel olvastam a többit…
Azért imádtam visszatérni abba a birodalomba, jobban örültem volna, ha több időt tölt el Ethan Meghannal és Ashel… De így is jó volt. Imádtam
*-* Keirrant! Annyira emlékeztetett két szereplőre, hogy az wow… Meg volt benne minden ami kell, mégis félek a következő részektől…
És Puck… És Kacor … és az a világ és az …. minden olyan új volt, mégis nagyon ismerős. Minden megváltozott, de mégsem. Habár, mintha a Meghan részekben sokkal jobban haladt volna a történet, könnyebben oda tudtam képzelni magam, itt kicsit nehézkesen ment, és az, hogy a suliban olvastam most nem akadály . Nem volt az az érzés, hogy beszippantott.
Nagyszerű volt, de hiányzott valami. ASH Remélem azért a következő részekben megtalálom azt a kis részt, ami úgy helyre teszi számomra az egészet.

Alice_and_the_White_Rabbit>!
Julie Kagawa: The Lost Prince

Ok kezdjük ott, hogy elfogult leszek mert az egyik kedvenc sorozatomról van szó :D
A világ maradt így van benne némi nosztalgia is, de már új szereplőkkel a központban.
Mi más benne? Szinte minden, a koncepció változott a főszereplő inkább kimaradna, de belerángatják. Az új hármas is jó akár az előző, de a női karakter annak ellenére, hogy egy erős és talpraesett szereplőről van szó néha így is elég ostobán tud viselkedni (mert ő majd megmutatja…hát ok).
Maga a történet nem egy nagy horderejű valami, de a karakterfejlődés megér egy misét.
Angolul olvasni kicsit igényesebb ezt a könyvet, szólal első próbálkozásnak nem ajánlanám.
…de miért is olvassuk el ez a könyvet? Csodálatos érzés visszatérni ebbe a világba még ha egy kicsit érettebben és öregebben is, de még mindig varázslatos pont mint, amimkor először látod. :)


Népszerű idézetek

Cheril>!

“Any idea what direction it might be?”
“Not really,” I gritted out and glared at him. “You’re the one with faery blood. Aren’t you supposed to have some innate sense of direction?”
“I’m not a compass,”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Chase · Keirran
Cheril>!

" (…) So you are in the right place to start looking for…whatever it is that you are looking for.”
“You do realize Central Park is over eight hundred acres. How are we supposed to find anything?”
“Certainly not by standing about and whining at me.”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Chase · Grimalkin (Kacor)
Cheril>!

“Hey,” came a familiar, slightly annoyed voice from the top of the stairs, “not to rain on your little reunion or anything, but did you forget something back there? Like, oh, I don’t know…me?”

Kapcsolódó szócikkek: Robin Goodfellow (Puck)

A sorozat következő kötete

Call of the Forgotten sorozat · Összehasonlítás
Iron Fey Universe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer
Rick Riordan: The Ship of the Dead
Becca Fitzpatrick: Silence
Wendy Higgins: Sweet Evil
Maggie Stiefvater: Sinner
Jeaniene Frost: One Grave at a Time
Kresley Cole: The Dark Calling
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic
Kendare Blake: Girl of Nightmares