The ​Iron Queen – Vaskirálynő (Vastündérek 3.) 590 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

A nevem Meghan Chase.

Azt hittem, vége. Vége a tündérekkel töltött időnek, annak, hogy lehetetlen döntéseket kell hoznom, fel kell áldoznom a szeretteimet. Azonban most vihar közeleg – egy seregnyi vastündér, akik minden tiltakozásom ellenére visszarángatnak magukkal. Eltépnek a kitaszított hercegtől, aki megesküdött, hogy mellettem marad, és egy olyan háború mélyére hajítanak, amelyet aligha élhet túl bárki is.
Nincs visszaút.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619320 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991046 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991336 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Robin Goodfellow (Puck) · Meghan Chase · Grimalkin (Kacor)


Kedvencelte 110

Most olvassa 29

Várólistára tette 192

Kívánságlistára tette 282

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

A sorozat eddigi legjobb része.
A főszereplők igazán sokat formálódtak az első kötet óta. Ez a változás leginkább abban mutatkozik meg, hogy mindenki kevésbé idegesítő. Meghannal elég viharos maradt a kapcsolatom, szerintem soha nem fogom igazán megkedvelni. Viszont a legújabb szereplőket, köztük leginkább Beretvát megszerettem.
Pörgős, izgalmas kötet, bár engem a harc néhol untatott. Volt pár izgalmas fordulat, amire nem számítottam.

DarknessAngel>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Az eddige részek közül ez tetszett a legjobban.
Ash, Meghan és Puck megint együtt vannak, és közösen nekivágnak egy újabb kalandnak. Most minden a trónbitorló és a közelgő csata körül forog. Egyedül Meghanra vár, hogy megmentse Tündérföldet.
Az egész annyira izgalmas volt, megint úgy éreztem, mintha én is ott lennék az egésznek a sűrűjében. Sikerült megkedvelnem az új szereplőket is: Glitch, Beretva és a többiek. Habár meg kell mondjam, egy bizonyos macskát nehéz felülmúlni :D
Volt, hogy Meghantól az elején a falra másztam, mivel annyit értetlenkedett… és az a pofon. Juj, azt nagyon nem kellett volna, szerintem nagyon igazságtalan volt.
Lényeg a lényeg, olvassátok :) és ide a következő részt :)

13 hozzászólás
nicosia P>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Nagyon szerettem ezt a részt is. Az első olvasásnál emlékszem kicsit keserédes volt, hogy vége lesz, és borzasztóan meglepett a függővég. Ma már nem ez a kedvenc részem, de a negyedik megjelenése előtt kétségtelenül top1 volt. Megan számomra teljesen érett karakterré vált, Ash pedig itt vált igazán hercegivé. A többiek jellemfejlődése kevésbé volt látványos (ha volt egyáltalán). A harmadik tündérbirodalom továbbra is zseniális írói találmány. Nekem ez a sorozat örök szerelem marad.

Naiva P>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Szerintem ez a sorozat részről-részre jobb és jobb. Eddig ez a része tetszett a legjobban. Ami szerintem ritkaságnak számít. A sorozatok nagyobb része pár rész után inkább kifullad, kevésbé lesz izgalmas. Szerettem ezt a fajta romantikát, amit az írónő Meghan és Ash köré épített. Annak kimondottan örültem, hogy az írónő nem érezte szükségét, hogy részletezze a „nagy jelenetet”. Anélkül is lehetett érteni, hogy miről van szó. Meghan rengeteget fejlődött az első részhez képest. Ash-t pedig, ha lehet még jobban megkedveltem. Végre egy pasi, aki nem kötelezi a lányt arra, hogy csak megfigyelő legyen a pálya széléről, miközben háború van. Az írónő igazán varázslatos világot teremtett, miközben a szereplők folyton mozgásban vannak. Ezért sem válik unalmassá a könyv, amit képtelenség volt letenni.
Rengeteg mosoly, néhány könnycsepp és jó pár nem várt, ügyesen megírt fordulat jellemezte a sorozat harmadik részét. Érdekel a folytatás.

2 hozzászólás
christine>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Eeez a rész nekem nagyon-nagyon tetszett.

Puck miatt bőgtem egyett annál a bizonyos résznél. Aztán minden gondolkodás nélkül orrba vágtam volna. Csak úgy.

Ash-t is, ha már az orrbavágásnál tartunk. Jól esne, mert bármennyire is imádom, nagyon nem tetszik a viselkedése. Csak takarodjon szépen vissza oda, ahova tartozik.

Meghan karakterfejlődése szemmel látható, aminek nagyon örülök. A mulya, naiv lányból egy erős, magabiztos nő vált. Imádom. ♥

Nem tudom, mikorra tervezi a kiadó a következő részt, de már nagyon várom.

Azt is, hogy ezek a könyvek a polcomon pihenjenek. Megéri őket elolvasni, megszeretni, mert az első percben magukba szippantottak.

1 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Kicsit vegyes érzésekkel álltam neki ennek a kötetnek, mert a sorozat első része kedvencem lett, de a második már kevésbé tetszett, így tartottam tőle, hogy ez milyen lehet. De szerencsére izgalmas és eseménydús volt a cselekménye. A korábbról már jól megismert és megkedvelt karakterek továbbra is hozták a megszokott formájukat, Kacort még mindig nagyon bírom, olyan jókat lehet nevetni ezen a macskán. Ash – ha lehet egyáltalán még fokozni –, akkor azt mondanám, hogy itt még hűségesebb, még elkötelezettebb volt Meghan irányába. Nagyon aranyos volt ebben a részben a srác, de a végén eléggé pórul járt. Puck volt az egyedüli, akit a kezdetiekkel ellentétben most nem bírtam ebben a kötetben, nagyon unszimpatikus volt, sokszor mondott gonosz dolgokat, bár leginkább Ash-sel viselkedett gonoszul, de néha Meghan-nal is. A kötet utolsó oldalain mutatta meg csak a régi önmagát, remélem, hogy a befejező részben visszatalál régi önmagához.
Ebben a kötetben egy háború bontakozik ki és folyik le a szemünk előtt, ahol sok-sok veszteséget kell elszenvednie mindkét félnek. Újabb ellenséggel kell Meghan-éknak szembenézniük, aki még az eddigieknél is erősebb és még elszántabban próbálja átvenni az uralmat Tündérfölde felett. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogja az utolsó kötetben lezárni ezt a történetet az írónő.
link

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991046 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
molly_>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Éééés, a harmadik kötet elolvasásával hivatalosan is ez lett az egyik kedvenc sorozatom. Imádtam! Főleg Puckot. És Kacort. Meg Puckot. És az epic csatajelenetet a végén. Meg hogy Ash végre kitört a jégcsap szerepből, és mutat valami érzelmet. Ja, meg Puckot! <3
Robin pajtásnak üzenném, hogy ha megunta, hogy Meghan után futkározik, hozzám bármikor jöhet, a szekrényajtóm mindig nyitva áll előtte! ;)
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2015/04/julie-kagawa…

4 hozzászólás
ViveEe P>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Ki vagyok borulva, hogy még mindig nincs kiadva magyarul a folytatás, pedig most lett igazán érdekes a történet.

Még mindig nem 5*-os a történet, de nagyon tetszett ez a rész.
Az elejét picit untam, aztán a középső felkészüléses rész már kezdett érdekes lenni, a vége pedig már fantasztikus volt. Szét izgultam magam.
Nagyon tetszett a vasvilág leírása, a különböző teremtmények. Kedvelem az ilyet.
Én az egész könyv alatt éreztem a feszültséget, a reménytelenséget. Egyedül Ash hozott némi lágyságot a történetbe. Kellett is.. a keményfiú. :D
Kacor most vált kedvenccé, a beszólásaival („Kétségbe ejtesz ember, még ezt sem tudod?!”). Kicsit aggaszt, hogy egy macskába szorult az egész pereputtyból a legtöbb bölcsesség. De akárhogy is, Meghant se kell félteni.
A végén pedig valami nagyot lép az író, igazán megdöbbentett, mert kevés író tesz ilyet, de én azért megnyugodtam, hogy ebben is van egy pici csavar. Megszorongatta minden szempontból a szívem.
És most aztán nagyon érdekel a történet. Nem bántam meg, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is folytattam a sorozatot, mert elég jó. Most már én is szívből ajánlom. :)

22 hozzászólás
deen>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Bátran megadom ennek a kötetnek az öt csillagot. Amit eddig hiányoltam, az most benne volt, ami pedig idegesített, az eltűnt. Meghan, Ash és Puck végre együtt szállnak szembe Tündérföldét fenyegető veszéllyel és mindhárman meghozzák a maguk áldozatát. Meghan azért egy kicsit még mindig butácska volt, de a végére azért csak sikerült felnőnie a feladathoz. A cselekmény egyszerűen magával ragadott, izgalmas és érzelmes volt, voltak benne fordulatok. A kedvencem ezúttal is Kacor volt, aki mindig mentette a helyzetet, még ha folyton morgolódott is emiatt. A Tél és a Nyár udvara is olyan oldalát mutatta, amit eddig még nem és még Mab is képes volt néha jól cselekedni. Ash-t nagyon sajnáltam, de számítottam egy ilyen befejezésre. Remélhetőleg be tudja tartani az ígéretét és visszatalál az úton, amelyen elindult. Mindent összevetve ezt a rész élveztem a legjobban és érdemes volt elolvasni.

Deziréé>!
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő

Ezennel hivatalosan is a legizgalmasabb köteté nyilvánítom ezt a könyvet a Vastündérek sorozatból.
Jaj már most annyira várom a folytatást, majd kiugrok a bőrömből.
Olyan izgalmas volt a történet, alig jutok szóhoz, azért hadoválok itt össze meg vissza, mert egyszerűen szavak nincsenek rá mennyire csodálatos történet. Meghan és Ash szerelme egyszerűen annyira fantasztikus, a szerelem valóban legyőz mindent olyannyira erős.
Nekem mindenképpen Robin pajtáshoz húz a szívem, ő a kedvenc karakterem Kacor mellett.
Imádtam minden sorát, hogy miért halogattam azt nem tudom, de szégyellem magam miatta. Kb. a felétől szinte csak olvastam és olvastam és azon kaptam magam, hogy mindjárt végzek is a történettel. Akartam is meg nem is befejezni a könyvet, nem akartam elköszönni a szereplőktől, de muszáj volt, mert olyan kíváncsi voltam a végére.
Mikor már kezdem megnyugodni, hogy ez az végre van megoldás, az írónő csavart egy hatalmasat a történeten és én tátott szájjal olvastam a folytatást. Alig hittem a szememnek, még vissza is olvastam, hogy valóban helyesen olvastam-e vagy csak a szemem káprázik, de nem. Valóban így alakította a kedves alkotó a cselekmény szálat és én teljesen elvesztem. A földbe tiport ez a könyv a rengeteg izgalommal és fantáziával.
Eddig is tudtam, hogy ez a sorozat hihetetlenül fantáziadús, de hogy ennyire. Imádom ezt a történetet és Julie Kagawa stílusát.
Ha akartok egy csodálatos történetet megismerni, amiben van: egy erős női karakter (Meghan), egy hősies jóvágású fiatal ember (Ash), egy vicces, jóképű legény (Puck), világmegmentés, szerelmi szál, rengeteg izgalom, háború, stb. akkor ne habozzatok és ismerjétek meg a Vastündérek világát, amit ha elkezdesz olvasni úgy magával ragad, hogy azt veszed észre, hogy másnap van.

Tudom, nem a legösszeszedettebb véleményt fogalmaztam meg, de nem megy másképp, még mindig a könyv hatása alatt vagyok.


Népszerű idézetek

Szelén>!

– Rendben, hercegnő – jegyezte meg Puck, miközben Ashsel együtt követtük a lépcsőn felfelé. – De ha megbetegszem, elvárom, hogy kezed-lábad törd, úgy ápolj.
– Ha megbetegszel, egyszerűen megkérem Asht, hogy szabadítson meg a kínjaidtól.
– Dalol a szívem, hogy így törődsz velem.

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
anikho>!

– Azt hiszem, figyelmeztetnem kellett volna téged, hogy van egy kisebb birtoklási mániám.
– Nem is tűnt fel – leheltem, próbálva gunyorosra venni a hangomat, azonban nem sikerült. – Semmi baj… én sem adlak másnak.

4. fejezet. 65.o

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
DarknessAngel>!

– Mindenesetre ne aggódd magad halálra, hercegnő! Hagyd a jégfiút reggelig olvadni, holnap próbálj beszélni vele! Nem lesz túl sokáig dühös rád, lefogadom. Ash nem az a haragtartó típus.
Elhúzódtam és zavartan néztem rá.
– Miről beszélsz? Évszázadokig haragudott rád!

302. oldal, Vas a vas ellen

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
anikho>!

– Nem hagyom, hogy bármi történjen veled – súgta. – Te vagy a szívem, az életem, a mindenem.

334. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash)
anikho>!

… esküszöm, ha megvan a módja valahol, hogy együtt lehessünk, én megtalálom. Nem számít, meddig tart. Ha az örökkévalóságig kell üldöznöm a lelkedet, akkor sem állok meg, amíg meg nem találom. Esküszöm.

24. fejezet. 382. o

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash)
Szelén>!

– Hol voltál, Goodfellow? – meredt rá Ash.
– Hogy én? Ó, csak bóklásztam az objektum területén, beszélgettem a bennszülöttekkel, felmértem a lehetséges menekülési útvonalakat, tudod, minden efféle hasznos dolgot csináltam. – Puck megvakarta az orrát, és Ashre nevetett. – Hát te mit csináltál egész éjjel, jégfiú?
– Szeretnéd tudni, ugye?

268. oldal

Szelén>!

– Igazad van – vontam ki magamat a karjából. – Menjünk! Puck, tudom, hogy ébren vagy. Indulunk.
– Ó, hála az égnek! – horkantott Puck, azzal felpattant. – Már attól féltem, hogy egész délelőtt hallanom kell, amit gügyörésztek. Máris rossz a gyomrom egy kissé, kérlek, ne rontsatok még rajta!

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
anikho>!

Nem voltam képes elereszteni. Az istenek bocsássanak meg nekem, ha ez önzés, de semmit sem akartam jobban, mint hogy velem maradjon mindörökre.

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase
Szelén>!

– Úgy tűnik, a hadiszerencse nem nekünk kedvez.
– Ezt bírom benned, herceg – rázta a fejét Puck. – Hogy te mindig olyan vidám vagy.

154. oldal


A sorozat következő kötete

Vastündérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: A végső áldozat
Anna Banks: Poszeidón
Cassandra Clare: Aranylánc
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak