The ​Iron Knight (Iron Fey 4.) (Iron Fey Universe 4.) 24 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron Knight Julie Kagawa: The Iron Knight Julie Kagawa: The Iron Knight

Ash, ​former prince of the Winter Court, gave up everything. His title, his home, even his vow of loyalty. All for a girl… and all for nothing.

Unless he can earn a soul.

To cold, emotionless faery prince Ash, love was a weakness for mortals and fools. His own love had died a horrible death, killing any gentler feelings the Winter prince might have had. Or so he thought.

Then Meghan Chase—a half human, half fey slip of a girl— smashed through his barricades, binding him to her irrevocably with his oath to be her knight. And when all of Faery nearly fell to the Iron fey, she severed their bond to save his life. Meghan is now the Iron Queen, ruler of a realm where no Winter or Summer fey can survive.

With the (unwelcome) company of his archrival, Summer Court prankster Puck, and the infuriating cait sith Grimalkin, Ash begins a journey he is bound to see through to its end— a quest to find a way to honor his solemn vow to stand by Meghan’s… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harlequin, Richmond, 2011
394 oldal · ISBN: 9780373210367
>!
Harlequin Teen, Toronto, 2011
388 oldal · ASIN: B005JSJU2M

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Robin Goodfellow (Puck) · Meghan Chase · Grimalkin (Kacor) · Big Bad Wolf · The Guardian


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tufuka P>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Eléggé vacilláltam, hogy végül is 4 vagy 4,5 csillagot érdemel a könyv és még most sem jutottam dűlőre magammal.

Vártam ezt a részt, hiszen az Iron Queen-ben nem kaptunk meg a Happily Ever After-ünket és Ash-nek még volt egy fogadalma, ami teljesítésre várt. Nem indult rosszul a könyv, örültem, hogy Grim mellett egy korábban megismert szereplő spoiler is csatlakozott Puck és Ash csapatához. Azonban, ahogy elértük a Völgyet és ott találkoztunk spoiler eléggé lejtmenetnek indult a sztori. Sokszor unatkoztam, de ami rosszabb volt, hogy rendkívül idegesítő helyzet alakult ki egészen addig még a Templom előtt Ash ki nem mondta azt, hogy a múlt lezárt, és ez az egész nemcsak a fogadalmáról szól.
Innentől kezdve a könyv valahogy végre magára talált. A próbák, a szereplők összetartása és ez az egész varázslatos világ végre olyan volt, amilyennek lennie kell.
Eleinte a csalódottságom miatt úgy gondoltam nem biztos, hogy olyan jó ötlet volt ez a könyv, valahogy úgy éreztem jobb lett volna az egészet lezárni az Iron Queen-nel, persze kissé másabb befejezéssel. Azonban ahogy haladtunk előre rájöttem, hogy örülök, hogy megszületett Ash története is. Rengeteg mindenen ment keresztül és ebben a részben megismerhetjük őt. Ez az ő könyve. A múltról, a megbánásról, a barátságról és a Meghan iránti érzéseiről, sőt önmaga megismeréséről is.
Társai is fontos szerepet töltöttek be, mind máshogy, de hozzájárultak ahhoz, hogy Ash eljusson oda, ahová indult.

Ezzel a könyvvel lezárult egy varászlatos világ, ami bár ismert forrásból merített, de mégis képes volt azt saját képére formálni. Nehezen indult, de méltó lezáró kötete lett annak a történetnek, ami egy kisgyermek elrablásával és egy lehetetlen feladat megvalósulásával záródott.

vikiniki2 P>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Ash szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Ez a rész kicsit kilóg a sorozatból, és mint azt az írónő is közölte, alapvetően nem tervezte, hogy lesz negyedik rész, így ez teljesen érthető. Pont emiatt a legtöbb fordulatnak itt nincs előzménye a korábbi kötetekben, ezért a könyv nagyon sok meglepetést tartogat. Asht itt sokkal jobban megismeri az olvasó, és ha eddig nem volt oda érte, itt ez biztosan meg fog történni. Összegezve ez a könyv tele van meglepetésekkel és így nagyon izgalmas, még némi szerelmi vívódás is kerül bele, ami ugyancsak érdekesebbé teszi, Ash karaktere pedig itt bontakozik ki a leginkább, főként amikor a végső döntésre kerül a sor.

Fanni_Dorottya P>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Hihetetlen, de ez most tetszett. Persze akárcsak a Pokoli szerkezetek végén, itt sem lehetett meglépni a teljesen logikus, viszont szomorú végkifejletet , de ehhez már kezdek hozzászokni. Nem is beszélve az spoiler. Külön vicces volt, ahogy szerencsétlen srác sorra veszi a rémesebbnél borzalmasabb akadályokat, miközben végig attól fél, hogy ha ez csak az odavezető út, mi lesz itt a tulajdonképpeni teszteknél…aztán az egész annyiból áll, hogy spoiler Még mindig Grim és Puck viszi a pálmát spoiler, az ő beszólásaikat élvezet volt olvasni.

Dr_Szöszi>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Bizakodva kezdtem bele ebbe a kötetbe, de sajnos alulmúlta a várakozásaimat. Szintén voltak benne izgalmas, érdekfeszítő részek, melyeket nagyon szerettem olvasni, de itt is ugyanaz a séma, mint az előző három kötetben, ami nekem már negyedszerre kicsit unalmas volt. Továbbá számomra nem adott túl sok mindent az eddigiekhez.

ma_ya17>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Nos,befejeztem a sorozatot,és nem lett kedvenc.Egyszer elolvastam,de többet nem fogom. Jó indult az eleje,pörgött a történet,aztán kezdett nyafogóssá válni. Ash szempontja volt,és mégsem szerettem annyira mint vártam volna.Igazából a macska meg Puck tetszett az egész történetben.
A vége nagyon összecsapott lett. Nem tudom mire számítottam,de valami hiányzott nekem. Örülök hogy a vége HEA és kb ennyi.

Szamღca P>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Sajnos nem tetszett annyira mint a korabbi reszek. Sok helyen kifejezetten idegesitett; mashol meg vontatott volt…. Mar maga az alapotlettel sem ertek egyet, hogy feladni onmagat; massa valni azert hogy a szerelme mellett lehessen….. Nem tudom, mit kellett volna az irnononek kitalalni…. de igy a mondanivaloja nekem santitott….

7 hozzászólás
Arianrhod P>!
Julie Kagawa: The Iron Knight

Hivatalosan ez az utolsó része a sorozatnak, de végül született még egy novella, aminek végül is nem kellett volna megszületnie. Mert a mesék úgy érnek véget, hogy a hősök „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”. Ezzel a könyvvel ez így is lett volna, de a novella előkészít egy következő sorozatot, tehát kénytelenek voltunk megtudni, hogy nem olyan nagyon boldogan éltek. Szerencsére az nem derül ki, hogy meghaltak-e. Még.

Az utolsó „hivatalos” részt megelőző novella nagyon jól sikerült, reménykedtem is, hogy ez így marad, de nem így történt. Bár maga a mese, az alaptörténet jó, és angolul jobban tetszik, mint a már lefordított első két rész stílusa, azért végig voltak fenntartásaim. Azzal nincs gondom, hogy egy mese, mítosz, vagy több történet megihlet egy szerzőt, hiszen mindannyiuk valahonnan szerzi az ötleteit. A feldolgozás a problémám, mint mindig.

Ez a rész példul teljesen olyan volt, mintha Ende meséit összevágva, azokat kiegészítette volna máshonnan ollózott részletekkel, és az egészet felnőttebb horrormesévé írta volna át. Minden olyan ötletet sajnos felismerek, amelyiknek az eredetijét már olvastam, legyen az a Momo, a Végtelen történet, A gyűrűk ura, valamilyen Shakespeare-dráma, esetleg északi germán vagy kelta verses eposz (A Mag Thuiredi csata, Edda, Beowulf), és számtalan Grimm-mese. Ne adj isten, Gaiman és Riordan történetei. És az épp a napokban olvasott Lord Dunsany meséi. És ezek csak azok, amiket én is olvastam és felismertem

Az mind szép, hogy az írónő művelt és olvasott. És nem mondom, hogy nincsenek eredeti ötletei is. Csak nem sokat találtam. Valamint nem tetszik az, hogy az ötleteinek forrása felismerhető, és tökéletesen változatlan formában átvett, mi több, könnyen beazonosíthatóan. Én nem vagyok író, talán nincs is tehetségem vagy fantáziám hozzá, hogy az legyek. De ha írnék valamit, utalásokat ugyan tennék az engem megihlető olvasmányokra, átvennék biztosan képeket, történéseket is, de egyéni stílusban dolgoznám fel azokat. Itt néha – a rosszabbul sikerült részleteknél – olyan érzésem volt, hogy csak összehányta az író a fellelt és épp oda illőnek gondolt mesedarabokat.

Végeredményben – kisebb frászkitörésektől eltekintve – élveztem a mesét, jól felépített történet volt, ha klisékből építkezett is. Az örömömben üröm – a fentebb kifejtetteken kívül, – talán az volt, hogy túl sok szóval ír, sokszor ismétli önmagát, túlmagyaráz és bő lére ereszt olyan eseményeket, amelyeknek nincs igazán nagy jelentősége.

Mindazonáltal végül nem bántam meg, hogy elolvastam, és biztos, hogy megtekintem, mi történt a következő trilógiában az itt megalkotott tündérvilággal. Ha Robin Pajtás is szerepel, elégedett leszek. Ő teszi élvezetessé a művet, és az ő alakja kiragyog a többi szereplő közül, élettel telien és sok csínytevéssel fűszerezve.


Népszerű idézetek

Cheril P>!

My fall began, as many stories do, with a girl.

Cheril P>!

“I’m going to kill you one day,” I told him as we hurried after Grimalkin, back into the swampy marshland. It was not an idle threat.
Puck just laughed. “Yeah. You and everyone else, prince. Join the club.”

>!

„What we had was a dream, and it was beautiful, but it was just a dream. It's time for us to wake up.”

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
MasterB P>!

'You came back.'
Ash's breath hitched, and he put his hand over mine.
'I came home.'

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
>!

The human heart is the most difficult quarry of all.

>!

„Did you hear me, ice-boy? I've been yelling at you for some time now.”
„Yes,” I said, repressing a sigh. „I heard you. I think the jabberwocks on the other side of the swamp heard you.”
„Oh, good! Maybe if we fight a couple you'll start paying attention on me!”


A sorozat következő kötete

Iron Fey sorozat · Összehasonlítás
Iron Fey Universe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Holly Black: The Wicked King
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White
Colleen Houck: Tiger's Curse
T. J. Klune: The House in the Cerulean Sea
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow
Chloe Neill: Hard Bitten