The ​Iron King – Vaskirály (Vastündérek 1.) 1186 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

A ​nevem Meghan Chase.
Kevesebb, mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet, dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe.
Nem hiszem, hogy velem is így fog történni.

Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618682 · Fordította: Borbás Mária
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456041 · Fordította: Borbás Mária
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
372 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456058 · Fordította: Borbás Mária

1 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Robin Goodfellow (Puck) · Meghan Chase · Grimalkin (Kacor) · Ethan Chase


Kedvencelte 235

Most olvassa 69

Várólistára tette 582

Kívánságlistára tette 519

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Tudjátok azt hinné az ember hogy 16 évesen már nem kéne elvarázsolniuk engem a tündéres meséknem hanem rég ki kelett volna nőnöm belőlük…pedig elvarázsolt…nagyon.
OMG! Emberek ez a köny…woow. Teljesen magával ragadott. Az egesz könyv vegig pörög esküszöm mintha egy olyan beleülős pörgös csészében lennék tudjátok amikre fel lehet ülni vidámparkokban meg ilyen helyeken, ed nem akar megálnni hanem csak forog,forog és forog es egyszerüen nem enged kiszálni ebbol a csodás utazásból. Teljesen felpörögtem :D
A történet remekül fel van épitve hogy az olvasó nem akar mást csak olvasni,olvasni és olvasni. En igy jartam. Nem tudtam leteni es egyszer csak azon kaptam magam hogy upsz maris vege…pedig csak nemreg kezdtem el :o Imádtam a könyvnek minden sorát. Garantálom hogy nem fogsz csalódni, mert elképesztően jó!
Ha eddig még nem olvastad kezd el minnél hamarabb. Tudom, a könyv után egybil az a kerdés fog megfogalmazodni benned: Megis mi a francert nem olvastam el ezt hamarabb? Ha pedig már olvastad háát, kezd el ujra és hadd hogy újra magávak ragadjon ez a csodaszép világ ami emögött a gyönyörű borító mögött lapul.❤
Ui.: imádom Kacort. Szerintem ő a legjobb karakter az egesz könyvben. De természeteden csakis Ash után❤ (Azt hiszem ujabb könyves álompasit avathatam :D)

Nikolett0907 P>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

„A szabadságot egyébként is túlbecsülik. Ha már csinálok valamit, lehet akár nagyszabású is.”

Nem első olvasásom, de nagyon régen volt a kezeimben. Imádtam akkor is és most is. Igen bizonyos szinten lerágott csont az alaptörténet, de a kidolgozás nagyon tetszik és a karakterek is szórakoztatóak voltak. Kedvencem Puck természetesen. Alig várom, hogy folytathassam. Kedvenc!♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456041 · Fordította: Borbás Mária
Naiva P>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Valami könnyed, szórakoztató olvasmányra vágytam. Meg is kaptam. Különösen a történet második felétől és a végétől. Az eléggé intenzív volt. Volt némi Shakespeare – Szentivánéji álom érzésem a karakterekkel és a helyszínekkel kapcsolatban, de határozottan tetszett.
Meghan-t először önzőnek gondoltam, de szerencsére nem az. Annyira lehetett érezni, hogy kihez húz a szíve. spoiler Kíváncsi vagyok, hogy alakul a kapcsolatuk. Bevallom, alig vártam már, hogy feltűnjön végre a titokzatos téli udvar hercege. Jót tett a történetnek Ash felbukkanása. Az írónő az ő karakterét nagyon jól bevezette a történetbe. Jók voltak a mellékszereplők is. A macska pedig haláli.
Összességében másra számítottam, de sokkal jobbat kaptam. Kalandos és szórakoztató volt.

Ferger_Jolcsi P>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Nekem nagyon tetszett ez a kötet. *-* Élvezetes, fordulatos, izgalmas volt, nagyon gyorsan a végére értem és alig várom, hogy a folytatást is olvashassam.
Kacor volt a kedvenc karakterem, mindig jókat mosolyogtam ezen a bohókás macskán, de annak ellenére, hogy mindenki azt hajtogatta, hogy nem lehet megbízni benne, mégiscsak mindig ott termett, amikor Meghan-nak segítségre volt szüksége. Remélem, hogy a folytatásokban is fel fog bukkanni még Kacor.
Puck karakterét viszont egy kicsit kevésnek éreztem, illetve hiányoltam azt, hogy miután kiderült ez az egész dolog vele kapcsolatban, Meg teljesen „megváltozott”, nem is hiányolta a legjobb barátját, mert elvégre előtte Puck a legjobb barátja volt és számomra ez fura volt, hogy ennyire természetesnek vette, hogy hirtelen kiderült az igazság és már nem is volt szüksége a legjobb barátjára, mintha teljesen megfeledkezett volna róla.
Persze jött helyette Ash, és bár a szavai ellenére a tettei nagyon jók voltak, azért mégiscsak fenntartásokkal kezelném az ő közelségét Meg helyében.
Ethan karaktere az elején tök szimpatikus volt számomra, elég vakmerő kölyök szerintem, legalábbis annyira nagyon nem akadt ki attól, hogy szörnyek vannak a szekrényében és az ágya alatt, márpedig neki tényleg voltak, mégis, mintha már teljesen hozzászokott volna a tudathoz. Egy kicsit ugyan félt, de közel sem annyira, amennyire mondjuk én kiakadnék, ha látnék egy szörnyet a szekrényemben. xD
Egy ilyen durva függővég után alig várom, hogy a folytatást a kezemben tarthassam, még jó, hogy ezúttal nem kell éveket várni a folytatás megjelentetéséig, annál rosszabb nincs. :D

Törpillaa P>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Nekem is nagyon tetszett, bár az elején lassan indult be a történet. De utána már kezdett beindulni, és belevesztem a tündérek világába. Izgalmas volt, romantikus, tele titkokkal, jó humor, szórakoztató, szerethető karakterekkel. Nagyon kíváncsi voltam erre a történetre is, és cseppet sem csalódtam benne. Imádtam Ash-t, Meghan is nagyon szerethető kedves lány, Kacort, és Robint, Ethant is megkedveltem, De leginkább Ash nyerte el a szívem. :)

Sylveris>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Borzalmas, hogy ezidáig csak halogattam ezt a könyvet. A történet valami fantasztikus! Sosem olvastam Shakespeare-től a Szentivánéji álmot, és még csak fogalmam sem volt hogy miről is szól. Kacorról pedig akaratlanul Vigyori (Cheshire) jutott eszembe. A történet jól felépített, mindenképp szórakoztató. Két kezemet raktam össze Ash-ért.

Mindenképp szükségem van egy átjáróra :D

Orsi999>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Az utóbbi időben nem nagyon tudtam olvasni, így az első kezembe eső könyvet el kezdtem olvasni (amit már egy ideje elkezdtem), amint elkezdődött a szünet.
Már régóta figyeltem ezt a könyvet, mivel nagyon tetszik a borítója, de sajnos a tartalma annyira nem lett a kedvencem. Az eleje nagyon untatott, még azon is gondolkoztam, hogy félbehagyom. Végül nem volt szívem félretenni, és befejeztem.
Az biztos, hogy nem ez volt életem könyve, de egynek elment. Az alaptörténet egy kicsit sablonosnak tűnik, és a szereplők se lettek a szívem csücskei. De ettől eltekintve kíváncsi vagyok a folytatásra.

vmonika_>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

OMG. Miért nem szólt senki, hogy ez a könyv ennyire jó? És egyáltalán: Miért nem olvastam én ezt eddig??
Egyébként már nem is tudom, mennyi ideje készülök ennek a könyvnek az elolvasására, de valahogy mindig közbe jött egy másik könyv, ez pedig mindig valahogyan háttérbe szorult, de már bánom, hogy nem adtam neki hamarabb egy esélyt, mert elképesztően jó volt!
Már ez a csodálatosan szép borító teljesen képes a bűvkörébe vonni az embert, óóó és akkor még a tartalomról nem is beszéltem…Engem annyira elbűvölt ennek az egész könyvnek a világa, hogy elmondani nem tudom! A tündérekről bizonyára mindenkinek a kis tündibündi szárnyas lények jutnak eszébe, nos, ez véletlenül sem az volt. Az írónő megalkotott egy kissé „torz”, ám annál mesésebb, varázslatosabb világot, különböző művek összegyúrásával, ami hihetetlenül különlegesre sikerült, imádtam!
Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egész regény olyan cselekménydús, úgy pörög, hogy egyszerűen nem bírtam letenni, állandóan azon járt az agyam, hogy a következő fejezetben mi fog történni, mi lesz Meghanékkel, és és és…oké, bezsongtam. Meghant nagyon megkedveltem, erős karakter, de kellőképpen emberi, hogy az ember közel tudja magához érezni őt, Ash pedig…<3
Oké, szóval én imádtam ennek a könyvnek minden sorát, már az első oldaltól úgy beszippantott, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni, alig várom, hogy olvashassam a következő részt!

Snow_White P>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Öt évvel ezelőtt olvastam ezt a regényt először, és emlékszem, hogy tipikusan az a könyv volt, amit körülbelül a feléig eszméletlenül untam, és utáltam, végül pedig annyira megszerettem, hogy kedvenccé avattam. Kíváncsi voltam, hogy így öt év elteltével mit fogok gondolni róla, kicsit féltem, hogy már kinőttem belőle, de most, hogy újra végigolvastam kijelenthetem, hogy pontosan ugyanannyira imádom, mint akkoriban, ha nem jobban. Most is teljesen elvarázsolt a történet meseszerűsége, a cselekmény és a karakterek. Jó volt újra elmerülni Sohaföld varázslatos világában, időzni kicsit a Vaderdőben, a Nyár és a Tél Udvarában és megjárni a Vasbirodalmat Meghannel, Puckal, Ashel és Kacorral. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik úgy érzik, hogy sosem nőttek fel igazán :)

Szami81>!
Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Ez nem is simán ifjúsági regény, hanem egy mesekönyv, mégpedig vagy húsz könyvre elegendő akcióval. Az ember csak kapkodja a fejét, rúgnak, harapnak, varázsolnak, átváltoznak, tündérek, törpék, gremlinek, ötfejű sárkányok, gépkutyák, fémsáskák, hörcsögök, kecske-szatírok, szirének, páncélos lovagok, Vaskirály, druidák, robot bogarak, gonosz mostoha, fiú, aki lóvá, madárrá, miegymássá változik, egy kis Kacor király, Szentivánéji álom, Rómeó és Júlia, instalove, és egy 16 éves gimnazista lány, aki egy szál narancssárga hátizsákkal spoiler. Olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.

A második részben is annyi akció lesz, hogy még Bruce Willis is elismerően füttyentene? Mert akkor lehet, hogy inkább kihagyom.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Akkor hát mit kívánsz?
Meghajolt. – Egy táncot.
Micsoda?! – meredtem rá hitetlenül. – De hiszen megpróbáltál megölni.
– Technikai értelemben, Puckot próbáltam megölni. Te történetesen éppen ott voltál.

171. oldal (ARC)

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
1 hozzászólás
Greylupus>!

Jóságos ég, a Jégherceg tréfál; vége lehet a világnak!

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash)
Cheril>!

– Na, most ugye elmondhatom, hogy „én megmondtam”…
Gyilkos pillantást vetettem rá. Csak merje folytatni!
Lehervadt a vigyor az arcáról. – …de nem mondom. – Összepréselte a száját, hogy elfojtsa a nevetést. – Mivel ez… helytelen volna.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
Ninácska P>!

– Bravó! – szólalt meg Kacor, és lenézett ránk Rideg Tom melléről. – A Téli herceg és Oberon tréfamestere egyezséget köt. Itt a világ vége.

259. oldal

Vivi_>!

– De ha Sohaföld meghal, te is eltűnsz?
– Én macska vagyok – válaszolt Kacor. Mintha ez bármit is megmagyarázna.

klaraboglarka P>!

Kacor megvetően nézett rám, márpedig egy macskánál senki nem tud megvetőbben nézni.

189. oldal

3 hozzászólás
Ninácska P>!

Te több vagy. Te Oberonnak és Melissa Chase-nek vagy a lánya. Te vagy az, aki megelőzhet egy tündérháborút. Puck barátja; Ethan nővére; Ash szerelme; több vagy, mint gondolnád. Megvan mindened, amire csak szükséged lehet. Nincs más dolgod, mint előrelépni.

343. oldal

2 hozzászólás
Anna_Casea>!

Ne gondold lehetetlennek, mert még a végén tényleg az lesz!

194. oldal (Menekülés a Jótündér Udvarból)

2 hozzászólás
Fummie>!

A tudomány csarnokában sose találsz tündért. Hogy miért? Mert a tudomány nem akar mást, mint elméleteket bizonyítani, és megérteni a világmindenséget. A tudomány mindent takaros, logikus, könnyen magyarázható csomagokba pakol. A tündérek varázsosak, szeszélyesek, illogikusak, megmagyarázhatatlanok. A tudomány nem tudja bizonyítani a tündérek létét, következésképpen persze mi nem létezünk. Ez a fajta hitetlenség végzetes a tündérekre nézve.

190. oldal (Könyvmolyképző, 2011 - ARC)

Shanara>!

– (…) Sohasohaföld haldoklik, emberlény. Évtizedenkén egyre kisebb. Túl sok a haladás, túl sok a technológia. A halandók lassan már nem hisznek másban, csak a tudományban. Még az ember gyermekeit is felfalja a haladás. Megvetik a régi meséket, a legújabb szerkentyűkhöz, a számítógépekhez, a videójátékokhoz vonzódnak. Már nem hisznek a szörnyekben, a varázslatban. Ahogy a városok növekednek, és a techmológia lesz úrrá a világon, a hit és a képzelet semmivé halványul , és velük együtt mi is.

191. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2012.)


A sorozat következő kötete

Vastündérek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Summer
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Rick Riordan: Neptunus fia
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye