The ​Iron King (Iron Fey 1.) (Iron Fey Universe 1.) 40 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron King Julie Kagawa: The Iron King Julie Kagawa: The Iron King

Meghan Chase has a secret destiny—one she could never have imagined…
Something has always felt slightly off in Meghan’s life, ever since her father disappeared before her eyes when she was six. She has never quite fit in at school… or at home.
When a dark stranger begins watching her from afar, and her prankster best friend becomes strangely protective of her, Meghan senses that everything she’s known is about to change.
But she could never have guessed the truth—that she is the daughter of a mythical faery king and is a pawn in a deadly war. Now Meghan will learn just how far she’ll go to save someone she cares about, to stop a mysterious evil no faery creature dare face…and to find love with a young prince who might rather see her dead than let her touch his icy heart.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 1335016031
>!
388 oldal · ASIN: B004JZYB5M
>!
Harlequin, Torontó, 2010
368 oldal · ISBN: 0373210086

Kedvencelte 7

Most olvassa 12

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Toffy_Sentellion>!
Julie Kagawa: The Iron King

Ez most nagyon magával ragadott. Örülök, hogy vártam és nem kapkodtam el az olvasást. Egy ideje nem tetszett meg egy könyv sem annyira mint ez. Kiéhezett molynak frissítő volt.
Oké. Mit is írhatnék, mint: OMG!
Olyan érzésem volt mintha az összes kedvenc mesémet összegyűjtötték volna és egy újat, modernebbet írtak volna. Kicsit Labirintus, kicsit Végtelen történet, kicsit Aliz, kicsit Shakespeare és sok másik mese szájízem volt, de pozitívan. Végül a mecha behozatalával a mesevilág modernebbé válik és egy furcsa egyveleget alkot. Minden lapját imádtam. Ráadásul ritka, de minden szereplőt szerettem. Senkire nem fújtam. Na az a macskusz meg… ♥

vikiniki2>!
Julie Kagawa: The Iron King

Teljesen elvarázsolt ez a könyv. Nagyon tetszett, hogy teljes kuszaság volt több helyen és hogy könnyen el lehetett veszni a világban. Ash-t imádtam, még többet szeretnék belőle. :)

2 hozzászólás
wolfy27>!
Julie Kagawa: The Iron King

Hogy őszinte legyek, tartottam tőle, de abszolút pozitív csalódás volt. Nagyon szerettem az elejétől a végéig. A Fey világ nagyon színes és szépen be is mutatja, plusz csavar egyet rajta a vastündérekkel. Szerintem elképesztően kreatív ötlet, nagyon tetszik.

A szereplők aranyosak, mindegyik úgy az ember szívéhez nő, Puck az örök mókamester de el ne merészelj kezdeni egy szerelmi háromszöget, mert nem csak hogy nem leszünk barátok, de határozottan megmurdállak, Ash a kívülről hideg harcos herceg, aki egy gondoskodó meleg szívet takar, a macska fenomenális, esküszöm a legjobb arc a könyvben, Meghannel sem volt különösebb problémám, aranyos volt, bátor, önfeláldozó és ragaszkodó, nem nyavíkolt, nem csorgatta a nyálát, és buta sem volt szerencsére.
Az egyetlen problémám Meghannal, hogy a Fuss! és a Bújj el! felkiáltásokra notóriusan nem reagál… egy ponton viszont konkrétan meg akartam tépni, mikor rendőrt akart hívni egy gyilkos hajlamú vastündér ellen… no comment… A másik negatívum, amit felhoznék, hogy az eleje elég gyengus, de szerencsére félúton összekapja magát a történet és onnantól viszont nem lehet letenni!

A szerelmi szál nagyon édes volt, vigyáztak egymásra, bátorították egymás és kiálltak egymásért. Annyira átélhető és szívmelengető volt, az írónő nagyon tud :) Az egész történet nagyon izgalmas és fordulatokkal teli, kíváncsian várom a folytatást.

Szamღca>!
Julie Kagawa: The Iron King

Eloszor a konyv boritojaba szerettem bele. De igazabol ahogy elkezdtem olvasni a konyvet engem egybol beszippantott. Nagyon tetszett a hangulata, szerintem a tortenet kifejezetten olvasmanyos, izgalmas es nagyon tetszik benne a szerelmi szal is.
Igazi kikapcsolodast nyujtott. Arrol nem is beszelve, hogy azon keves sorozatok koze tartozik amit nagyon szeretnek vegigolvasni. :)

Viki55>!
Julie Kagawa: The Iron King

Az eleje kicsit lassan indult, emiatt sokáig nem volt kedvem továbbolvasni, de aztán sikerült túljutnom az unalmas részeken. A történet igazán izgalmas lett, miután beléptek a tündérvilágba. Szeretem a kitalált világokat, főleg ha jól van felépítve, és ennél a könyvnél ez megvolt. Kicsit olyan hangulata volt, mint az Alice Csodaországban filmnek, amit egyébként imádtam :)
Mindenképpen folytatni fogom a sorozatot.

Gulo_gulo>!
Julie Kagawa: The Iron King

Egyész jól – ha nem is ötletesen – indult, de utána semmi érdekes (értsd nem klisészerű) nem történt. Egyszer olvasható.

bobo1019>!
Julie Kagawa: The Iron King

Bár az eleje lassan indult a végére felpörögtek az események.Mindenképpen megérte elolvasni.
http://boboolvas.blogspot.com/2012/02/julie-kagawa-iron…

ma_ya17>!
Julie Kagawa: The Iron King

Már elég rég óta nem olvastam fantasyt és kellet egy kis idő míg visszarázódtam abba a világba. Főleg hogy csak YA. Ennek ellenére tetszett.
A történet még zavaros,de gondolom,idővel minden kiderül. Ash természetesen egyik kedvenc karakter,de Puck sem hanyagolandó. Annyira felkeltette az érdeklődésem hogy a többi részét is el olvassam.


Népszerű idézetek

bobo1019>!

Once you start seeing things, you won't be able to stop. You know what they say – ignorance is bliss,right?

188. oldal

ℕnabella>!

“Careful, human." Grimalkin appeared on the corner of the stage, overshadowed by the dead chimera. "Do not lose your heart to a faery prince. It never ends well.”

Azu>!

“Try not to bleed so much on the thorns,” he said as I jabbed myself in the palm and hissed in pain. “Right now, anyone could follow us, and you are leaving a very easy trail.”

“Right, ’cause I’m bleeding all over the place for shits and giggles.” A bramble caught my hair, and I yanked it free with a painful tearing sound.

Azu>!

You will never find a faery at a science fair. Why? Because science is all about proving theories and understanding the universe. Science folds everything into neat, logical, well-explained packages. The fey are magical, capricious, illogical, and unexplainable. Science cannot prove the existence of faeries, so naturally, we do not exist. That type of nonbelief is fatal to faeries.

Azu>!

The wine filled my mouth, flooding my senses. It tasted of nothing, and everything. It tasted of twilight and mist, moonlight and frost, emptiness and longing.

ℕnabella>!

I've always wanted the IQ of a rock. No, wait. That would be an insult to the rock.

ℕnabella>!

Metallic trees. That's new. If you see any steel dryads, be sure to tell me so I can run away screaming.

ℕnabella>!

He shook his head, examining the wound again. “It's not frostbitten,“ he muttered. “It'll blister, but you should be fine. You might only lose a couple fingers.“
I glanced at him sharply, but he was smirking. For a moment, I was speechless. Good God, the Ice Prince was making jokes now; the world must be ending.

ℕnabella>!

“Hi, Princess. Sorry I'm late. Traffic was a bitch." He winked at me, then shot a glance at the winter sidhe, standing in the doorway. „Hey, Shard.” He waved. "Nice place you've got here. I'll have to remember it, so I can give it the special 'Puck touch'.”


A sorozat következő kötete

Iron Fey sorozat · Összehasonlítás
Iron Fey Universe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never 2.
Chloe Neill: Hard Bitten
Anna Banks: Of Poseidon
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Rainbow Rowell: Carry On
Kresley Cole: Poison Princess