The ​Iron Daughter – Vashercegnő (Vastündérek 2.) 845 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Egy ​ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott.
Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből.
A nevem Meghan Chase”.

Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki.

Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619313 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456447 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991046 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

2 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Robin Goodfellow (Puck) · Meghan Chase · Grimalkin (Kacor) · Vasparipa · Ethan · Masina király · Rowan herceg


Kedvencelte 171

Most olvassa 51

Várólistára tette 209

Kívánságlistára tette 266

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Örülök, hogy nem adtam fel, mert ez a rész sokkal jobb az elsőnél. Izgalmasabb, pörgősebb, végre történik valami.
Meghan nem annyira idegesítő már, de továbbra sem kedvelem. Ettől függetlenül sokat fejlődött a karaktere. Asht és Vasparipát egészen megszerettem.
A tündérvilág továbbra is kegyetlen, a vastündérek fenyegetése lóg a levegőben. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

nicosia P>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

A teljes sorozatot titkolatlanul imádom. Ezt a részt is. Meglepő módon az elsőnél jobb, izgalmasabb fordulatosabb. Megan megerősödik főszereplőként Ash pedig sokat finomodik. Őszintén szólva Puck itt-ott idegesítővé válik. A világfelépítés továbbra is zseniális, a tündérvilág azonban semmit nem finomodik, továbbra is elég kegyetlen. Viszont meglepő módon a vastündéreket egyre inkább kedvelem.

8 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Sohaföld engem is teljesen elvarázsolt. ♥
Az első rész csak a bevezetése volt ennek a sodró lendületű, gazdag történetnek. Az írónő úgy tud írni, hogy végig magam előtt láttam a helyeket, a szereplőket, az eseményeket. Imádom ezt a varázslatos de egyben kegyetlen világot.

Naiva P>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Ez sokkal jobb volt, mint az előző rész. Érzelmileg sokkal hullámzóbb, kaotikusabb, olykor egészen dühítőnek éreztem. Egyedül a keserédes mélységet hiányoltam ebből a részből is.
A cselekmény jóval lendületesebb volt, mint az előző kötet. Ash is sokkal nagyobb szerepet kapott. Meghan is sokkal összeszedettebb é vált. Sokkal kevesebbet nyafogott.

Amit nem értek: és ez nem spoiler, hanem tény(ek)!!!!

Miért kell erőltetni a szerelmi háromszöget?! Annyira egyértelmű. Van egy titokzatos, erős, szexi télherceg, akinek a karaktere eleve szerelembeesés céljából lett megírva. Akire elég, ha csak ránéz a hősnő, megemelkedik a vérnyomása, eláll tőle a lélegzete blabla…
És van a kedves, vicces srác, akire mindig csak barátként tekintett. Nem kizárt, hogy csak én érzem úgy, de szerintem lehetetlenség nyerni egy olyan szerelmi háromszög koncepcióban annak, akire mindig csak legjobb barátként gondoltál. Nem egyenlők az esélyek.
A könyv vége eléggé meglepett.

6 hozzászólás
christine>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Sokkal jobb volt, mint az előző rész. Több volt benne az akció, a cselekmény, az érzelmek…

A szerelmi háromszögtől a falra mászok (a kínaira). Nem értem, miért kell húzni, holott egyértelmű, hogy ki felé húz a szíve.

Olyan idegesítő, hogy látszólag minden tökéletes, de még van egy kötet… Ehhhhh.
Alig várom ♥

5 hozzászólás
deen>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Ami az első részben hiányoltam, a mozgalmas cselekmény, az most megvolt, sőt duplán is megkaptam, mert az első pár oldalt leszámítva a szereplőink ide-oda rohantak, menekültek, harcoltak, tervezgettek, megint harcoltak és így tovább. Meghan karaktere sokkal kiforrottabb lett, bár be kell valljam a folytonos nyavalygása Ash miatt egy kicsit idegesített. Szintén sajnáltam, hogy a szerelmi háromszög folyton előjött, már csak azért is, mert Puck-ot sokkal jobban kedvelem, mint a jégherceget, az állandó hangulatingadozásaival. Kacor még mindig nagyon kedves szereplőm, valahogy mindig ő a leghiggadtabb és mindig ő menti meg a többiek hátsóját, ha szorul a hurok. Szintén tetszett a humor, ami az előző részhez képest sokkal szórakoztatóbbá tette a könyvet, főleg mert Meghan is szolgáltatott néhány kuncognivalót. A történet most kevésbé hajattépős függővéggel zárult, végül mindenki ment a választása szerinti irányba, habár a vastündérekkel folytatott harc még koránt sem ért véget. Tetszett!

Smurfettereads P>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Tetszett ez a része is. Izgalmas volt, romantikus, humoros, sokkal pörgősebb cselekmény, ez is tele rejtélyes titkokkal, több harci jelent volt, mint az első részben. :-) Még mindig nagyon közel áll a szívemhez Ash leginkább az ő karakterét imádtam, annyira szexi. ❤ Robin pajtást, Kacort is nagyon megszerettem, és Meghant is. Nagyon szerethetőek, és Ethan is nagyon cuki kiscsávó. :-)

Snow_White P>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Ezt most valahogy gyengébbnek éreztem az első résznél, ami azért fura, mert amikor először olvastam őket, akkor pont fordítva volt. Tipikus átvezető töltelékkötet egyébként, ami az alap cselekményhez nem sokat tesz hozzá. Ja és tele van szenvedéssel és nyavajgással. És én még ennek ellenére is szerettem, bár Meghant párszor jól megcsapkodtam volna. Merthogy ember, legyen már egy kis önbecsülésed és ne alázkodj meg folyton. Amúgy Ash és Kacor a legjobbak még mindig. Most pedig jöjjön a kedvenc részem a sorozatból :)

Ferger_Jolcsi P>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

A történet első részét nagyon szerettem, így alig vártam, hogy olvashassam a folytatást is, de ez a kötet nagyon unalmas volt az elsőhöz képest. Alig történt benne valami, számomra nem volt valami izgalmas olvasmány, szörnyen lassan haladtam benne.
Puck karakterét szerintem sokkal jobban is ki lehetett volna dolgozni, elvégre ő volt a lány legjobb barátja, vártam volna valami pluszt, ami bizonyítja, hogy tényleg mennyire jóban voltak. Ash karaktere se lett az igazi számomra, bár a kötet végén már tetszett az a közös jelenetük Meghan-nal. Meghan öccse a kedvenc karakterem ebből a sorozatból, de ebben a kötetben elég keveset szerepelt sajnos. spoiler
Ezek után már félve állok neki majd a harmadik résznek, tartok tőle, hogy az se lesz a kedvencem majd.

diamondfox>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Majdnem tökéletes volt a sztori, csak ez a tinis szenvedés néha az idegeimre tud menni – de, viszont (amit utálok használni, de most jól esik leírni), még mindig olvastatja magát, még mindig gyorsan tudok haladni és még mindig tudom szeretni a tündérek világát :)

A kötet folytatás, ennek megfelelően a Tél Udvarában kezdünk. Imádom ezt a vidéket, mint téli gyerek én téltündér lennék egyértelműen és valószínűleg a gonoszabb fajtából (muhahah) és mindenkit fagyasztgatnék meg ilyenek. Azért azt meg kell jegyeznem, hogy sokáig itt sem maradunk, de cserébe rengeteg fontos dolog történik pár fejezet alatt és máris kapkodva sietünk vissza a Nyár Udvarába, majd előtte egy kicsit az emberi világba. Ahol természetesen megjelent a kötelező báli jelenet :D De tényleg, nekünk, magyaroknak van-e valami ilyen kötelező berögződésünk, mint az amerikaiaknak a „prom”? Természetesen ennek a jelenetnek is csak annyi volt az értelme, hogy villoghasson Megan a csini ruhájában és hogy mindenki felsóhajtson, ahogy elképzelte a fiúkat öltönyben (btw azért Ash a hófehérben… húúúh csajok).

És most, hogy kitiniskedtem magam, az érdemi történetről azt kell, hogy mondjam, hogy igazán izgalmas! Kíváncsi vagyok a maradék két kötetre most már – pláne a váratlan befejezés után! Amit nem írok le természetesen, olvassátok el.


Népszerű idézetek

Démonika>!

…. – És akkor jöttél te – súgta Ash, megcirógatva nedves orcám.
– És egyszerre… nem is tudom. Mintha újra láttam volna. Amikor Puckkal először jöttél Sohaföldre…
– Aznap amikor megpróbáltál megölni – emlékeztettem. Megrándult, de bólintott.
– Úgy véltem, a sors kegyetlen tréfát űz velem. Hogy egy lány, aki Ariella húga lehetne, esküdt ellenségem oldalán álljon.. túl sok volt. Mindkettőtöket meg akartalak ölni. – Sóhajtott. – Csakhogy később, Elízium alatt ismét találkoztunk, és… – lehunyta a szemét.
– És amiről úgy gondoltam, hogy számomra örökre elveszett, lassan visszatér. Őrjítő volt. Elízium alatt sokszor megfordult a fejemben, hogy elpusztítsalak, hogy megakadályozzam a sorsomat, a bukásomat. Nem akartam ezt, nem akartam érezni, főleg nem a Nyárkirály félvér lánya iránt.- Gúnyosan horkantott, és megrázta a fejét. – Attól a pillanattól kezdve , hogy lábad Sohaföldre tetted, te voltál a végzetem. Soha nem lett volna szabad elfogadnom az alkut.

schesztiஐ P>!

– Annyira rémes vagyok – morogtam hanyatt fordulva. A plafon repedései gúnyosan vigyorogtak rám. – Most mitévő legyek?
– Én bízom benne, hogy a továbbiakban csendben nyavalyogsz, és hagysz aludni – vágta rá Kacor, és közben még a szemét sem nyitotta ki.

234. oldal

Ellani>!

Mi van ezzel a családdal, hogy az összes fiú olyan eszementen jóképű, hogy fáj rájuk nézni?

62. oldal

Démonika>!

– Hogy van Ash? – kérdeztem mielőtt bármi mást mondhatott volna. A nővér csak horkantott és intett hogy kövessem.
– Ugyanúgy. – mondta végül. Végigmentünk a folyosón, el Ash szobája mellett, amelynek az ajtaja zárva volt, de meg sem álltunk előtte. – Az az ostoba bolond már sétálgat, még ki is hívta Robint, hogy mérjék össze a pengéiket ma délután. Természetesen nem hagytam, habár Robin boldogan ment volna bele, a másik hülyéje.
– Hé! – hallottam Puck hangját a hátunk mögül. – Nem én kezdtem! Én csak szívességet akartam neki tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
Catronia>!

A te apád és az én királynőm háborúzni fognak. Ha újra látlak, talán megöllek. – Összeszűkült a szeme. – Ezúttal valóban, Meghan – tette hozzá hűvösen.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
1 hozzászólás
Kingucka>!

– Cica, sose utasíts vissza egy alkalmat, ha bevásárolhatsz.

Catronia>!

Mély lélegzetet vettem, visszanyeltem a könnyeimet, és arra összpontosítottam, hogy fagyjanak csak meg bennem. Fagyjon meg minden, könnyek, érzelmek, emlékek, minden, ami gyengévé tesz. Mert ha a Téli Udvarban kell eljátszanom a szerepemet, nekem is jéggé kell válnom. Nem, nem is jéggé: vassá.

52. oldal

Rozinante>!

    – Ha ezt így akarjátok folytatni, meg tudjátok oldani úgy, hogy kevésbé rázzátok az ágyat? – kérdezte egy gúnyos hang a fejtámla felől. – Voltaképpen a padlón is hempereghetnétek.
    Fülig vörösödve felnéztem. Kacor a párnáról nézett minket álmosan, csak félig nyitott szemekkel. Puck követte a pillantásomat, és nagyot sóhajtott.
    – Mondtam már, mennyire utálom a macskákat?

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
Vivi_>!

[…] az ismert ellenség jobb, mint az, amelyikről nem tudsz.


A sorozat következő kötete

Vastündérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: A végső áldozat
Cynthia Hand: Angyalsors
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Richelle Mead: Vérvonalak
Cassandra Clare: Aranylánc
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz