The ​Iron Daughter – Vashercegnő (Vastündérek 2.) 674 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Egy ​ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott.
Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből.
A nevem Meghan Chase”.

Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki.

Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456447 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991046 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456447 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Robin Goodfellow (Puck) · Meghan Chase · Grimalkin (Kacor) · Vasparipa · Ethan · Masina király · Rowan herceg


Kedvencelte 164

Most olvassa 39

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Ez sokkal jobb volt, mint az előző rész. Érzelmileg sokkal hullámzóbb, kaotikusabb, olykor egészen dühítőnek éreztem. Egyedül a keserédes mélységet hiányoltam ebből a részből is.
A cselekmény jóval lendületesebb volt, mint az előző kötet. Ash is sokkal nagyobb szerepet kapott. Meghan is sokkal összeszedettebb é vált. Sokkal kevesebbet nyafogott.

Amit nem értek: és ez nem spoiler, hanem tény(ek)!!!!

Miért kell erőltetni a szerelmi háromszöget?! Annyira egyértelmű. Van egy titokzatos, erős, szexi télherceg, akinek a karaktere eleve szerelembeesés céljából lett megírva. Akire elég, ha csak ránéz a hősnő, megemelkedik a vérnyomása, eláll tőle a lélegzete blabla…
És van a kedves, vicces srác, akire mindig csak barátként tekintett. Nem kizárt, hogy csak én érzem úgy, de szerintem lehetetlenség nyerni egy olyan szerelmi háromszög koncepcióban annak, akire mindig csak legjobb barátként gondoltál. Nem egyenlők az esélyek.
A könyv vége eléggé meglepett.

6 hozzászólás
>!
Szücsi
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Nem azt mondom hogy nem volt jó, azonban miután Ash ismét megjelent a könyvben az egész sokkal de sokkal jobban tetszett. Persze elotte is pörgös és fantasztikus volt a könyv akárcsak utána viszont ahogy Meghannek is nekem is pokolian hiányzott.❤ De itt van újta es en egyszerűen nem birom felfofni hogy máris elolvastam.(Kezdek megijedni magamtol hogx milyen gyorsan olvasok xd) Imádom.
Amit viszomt nem ertek az az hogy mégis miert rajonganak az írok azert a bizonyos nyomorult szerelmi háromszögért…komolyan Julie ne szorakoz már,egyértelmüen a mi drága jégfiunk volt a befutó ez egy percig sem volt kérdés :D. Bocsi Puck szeretlek de ez vaaan :)
Kacirt továbra is imádom és mellette nagyon megkedveltem Vasparipát. spoiler
És a vége. Úristen, HOGY LEHET ÍGY VEGE??? Aaaaah imádom imádom imádom ééés imádom. Emlitetem mar higy imádom? :D

>!
christine
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Sokkal jobb volt, mint az előző rész. Több volt benne az akció, a cselekmény, az érzelmek…

A szerelmi háromszögtől a falra mászok (a kínaira). Nem értem, miért kell húzni, holott egyértelmű, hogy ki felé húz a szíve.

Olyan idegesítő, hogy látszólag minden tökéletes, de még van egy kötet… Ehhhhh.
Alig várom ♥

5 hozzászólás
>!
deen
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Ami az első részben hiányoltam, a mozgalmas cselekmény, az most megvolt, sőt duplán is megkaptam, mert az első pár oldalt leszámítva a szereplőink ide-oda rohantak, menekültek, harcoltak, tervezgettek, megint harcoltak és így tovább. Meghan karaktere sokkal kiforrottabb lett, bár be kell valljam a folytonos nyavalygása Ash miatt egy kicsit idegesített. Szintén sajnáltam, hogy a szerelmi háromszög folyton előjött, már csak azért is, mert Puck-ot sokkal jobban kedvelem, mint a jégherceget, az állandó hangulatingadozásaival. Kacor még mindig nagyon kedves szereplőm, valahogy mindig ő a leghiggadtabb és mindig ő menti meg a többiek hátsóját, ha szorul a hurok. Szintén tetszett a humor, ami az előző részhez képest sokkal szórakoztatóbbá tette a könyvet, főleg mert Meghan is szolgáltatott néhány kuncognivalót. A történet most kevésbé hajattépős függővéggel zárult, végül mindenki ment a választása szerinti irányba, habár a vastündérekkel folytatott harc még koránt sem ért véget. Tetszett!

>!
Törpillaa 
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Tetszett ez a része is. Izgalmas volt, romantikus, humoros, sokkal pörgősebb cselekmény, ez is tele rejtélyes titkokkal, több harci jelent volt, mint az első részben. :-) Még mindig nagyon közel áll a szívemhez Ash leginkább az ő karakterét imádtam, annyira szexi. ❤ Robin pajtást, Kacort is nagyon megszerettem, és Meghant is. Nagyon szerethetőek, és Ethan is nagyon cuki kiscsávó. :-)

>!
Snow_White P
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Ezt most valahogy gyengébbnek éreztem az első résznél, ami azért fura, mert amikor először olvastam őket, akkor pont fordítva volt. Tipikus átvezető töltelékkötet egyébként, ami az alap cselekményhez nem sokat tesz hozzá. Ja és tele van szenvedéssel és nyavajgással. És én még ennek ellenére is szerettem, bár Meghant párszor jól megcsapkodtam volna. Merthogy ember, legyen már egy kis önbecsülésed és ne alázkodj meg folyton. Amúgy Ash és Kacor a legjobbak még mindig. Most pedig jöjjön a kedvenc részem a sorozatból :)

>!
DarknessAngel
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Neee! Hogy lehet így vége? Most itt szenvedhetek, amíg nem szerzem meg valahogy a következő részt.
A történet megint hihetetlenül jó volt, tele izgalommal és kalanddal. Meghant még mindig nagyon kedvelem, annak ellenére is, hogy néha nem tudja mikor kell csöndben lenni.
Végre jutott egy kis romantika Pucknak is, ami kifejezetten tetszett, mivel nagyon kedvelem a tündérfiút. Sajnáltam is a végén, de nem volt kérdés, hogy Meghan ki mellett dönt.
Ami Asht illeti, őt is csak még jobban kedvelem, mint az előző részben. Alig várom, hogy mi lesz vele a folytatásban.
Kacor egyszerűen isteni, és még Vasparipa is megkedveltette magát velem. Meghan ereje pedig… juuj, nagyon-nagy izgalmakra számítok :D
Látom ebből is egy kedvenc sorozat lesz. Vagyis, már az is.

4 hozzászólás
>!
kocybaba P
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Örülök, hogy nem adtam fel a folytatást az első rész után, mert ez abszolút jobban sikerült. A történet sokkal pörgősebb lett, sokkal inkább magával ragadott, és immár a főszereplőkkel is el voltam. Jó, nem maradéktalanul. Meghan Ash utáni siránkozási azért zavart, ahogy a jégfiú ingadozó viselkedése is, valamint az a fránya beleerőltetett szerelmi háromszög, de akkor is pozitív irányt vett a sorozat. Meg ha kihagyom, sajnálhattam volna, hogy lemaradok a merész Vasparipáról, vagy akár a felülmúlhatatlan, beszólásaival brillírozó Kacorról.
Szóval ha valaki más is hasonló dilemmába kerülne, bátran essen neki ennek a résznek.:)

>!
Fancsee
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

A Vaskirály által felállított mércémet nem ütötte meg, köszönhetően annak, hogy Puck és Kacor most valahogy nem hozták önmagukat… Sokkal szellemesebbek voltak mindketten az első részben, és sokat számítottak a történet hangulatának szempontjából. Ebben a részben nem igazán sikerült brillírozniuk, de még reménykedem, hogy az elkövetkező kötetekben visszatérnek.:)
Meghan erejével kapcsolatban voltak sejtéseim, mivel nem gyenge utalások vannak elejtve, de azért a nagy felismeréskor ugyanúgy ledöbbentem, mint mindenki más, hiszen ekkor tudatosult bennem az egésznek a valódi jelentése.
Ash-t, ha lehetséges, még jobban megkedveltem, hihetetlen áldozatot vállalt és rendkívüli átalakuláson ment keresztül a Vaskirály óta, a megpróbáltatásairól nem is beszélve.
Vasparipa is belopta magát a szívembe, sajnálom, hogy számára így kellett végződnie.
Akadtak érthetetlen jelenetek, amiknek nem igazán volt haszna a történet szempontjából, ahogyan a felesleges szerelmi háromszög erőltetésének sem. Azt gondolom, mindenki számára egyértelmű, ki lesz a végső befutó, de azért kellett valami mondvacsinált konfliktus…:')
Bár kicsit aggódok a következő rész várható bonyodalmai miatt, de ha visszakapom Puckot és Kacort, akkor mindent elnézek.:)

>!
vIVIv
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő

Nagyon nagyon nagyon jó rész volt ez is. *-* Végig izgultam ezt a jogar mizériát, Ash megmentését, és a vége aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh *-* Szerencse, hogy a folytatás itt van a kezemben különben nagyon mérges lennék, ha nem olvashatnám tovább ezt a fantasztikus történetet.
Kacor :D Ez a macska komolyan haláli :D
Meghant egyszer ráztam volna meg jól, amikor Puck és ő kicsit közel kerültek egymáshoz, de aztán kapcsolt a csajszi, hogy ló helyett nem jó a szamár XD


Népszerű idézetek

>!
Démonika

…. – És akkor jöttél te – súgta Ash, megcirógatva nedves orcám.
– És egyszerre… nem is tudom. Mintha újra láttam volna. Amikor Puckkal először jöttél Sohaföldre…
– Aznap amikor megpróbáltál megölni – emlékeztettem. Megrándult, de bólintott.
– Úgy véltem, a sors kegyetlen tréfát űz velem. Hogy egy lány, aki Ariella húga lehetne, esküdt ellenségem oldalán álljon.. túl sok volt. Mindkettőtöket meg akartalak ölni. – Sóhajtott. – Csakhogy később, Elízium alatt ismét találkoztunk, és… – lehunyta a szemét.
– És amiről úgy gondoltam, hogy számomra örökre elveszett, lassan visszatér. Őrjítő volt. Elízium alatt sokszor megfordult a fejemben, hogy elpusztítsalak, hogy megakadályozzam a sorsomat, a bukásomat. Nem akartam ezt, nem akartam érezni, főleg nem a Nyárkirály félvér lánya iránt.- Gúnyosan horkantott, és megrázta a fejét. – Attól a pillanattól kezdve , hogy lábad Sohaföldre tetted, te voltál a végzetem. Soha nem lett volna szabad elfogadnom az alkut.

>!
schesztiஐ P

– Annyira rémes vagyok – morogtam hanyatt fordulva. A plafon repedései gúnyosan vigyorogtak rám. – Most mitévő legyek?
– Én bízom benne, hogy a továbbiakban csendben nyavalyogsz, és hagysz aludni – vágta rá Kacor, és közben még a szemét sem nyitotta ki.

234. oldal

>!
Ellani

Mi van ezzel a családdal, hogy az összes fiú olyan eszementen jóképű, hogy fáj rájuk nézni?

62. oldal

>!
Catronia

A te apád és az én királynőm háborúzni fognak. Ha újra látlak, talán megöllek. – Összeszűkült a szeme. – Ezúttal valóban, Meghan – tette hozzá hűvösen.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
>!
Kingucka

– Cica, sose utasíts vissza egy alkalmat, ha bevásárolhatsz.

>!
Démonika

– Hogy van Ash? – kérdeztem mielőtt bármi mást mondhatott volna. A nővér csak horkantott és intett hogy kövessem.
– Ugyanúgy. – mondta végül. Végigmentünk a folyosón, el Ash szobája mellett, amelynek az ajtaja zárva volt, de meg sem álltunk előtte. – Az az ostoba bolond már sétálgat, még ki is hívta Robint, hogy mérjék össze a pengéiket ma délután. Természetesen nem hagytam, habár Robin boldogan ment volna bele, a másik hülyéje.
– Hé! – hallottam Puck hangját a hátunk mögül. – Nem én kezdtem! Én csak szívességet akartam neki tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
>!
Catronia

Mély lélegzetet vettem, visszanyeltem a könnyeimet, és arra összpontosítottam, hogy fagyjanak csak meg bennem. Fagyjon meg minden, könnyek, érzelmek, emlékek, minden, ami gyengévé tesz. Mert ha a Téli Udvarban kell eljátszanom a szerepemet, nekem is jéggé kell válnom. Nem, nem is jéggé: vassá.

52. oldal

>!
Rozinante

    – Ha ezt így akarjátok folytatni, meg tudjátok oldani úgy, hogy kevésbé rázzátok az ágyat? – kérdezte egy gúnyos hang a fejtámla felől. – Voltaképpen a padlón is hempereghetnétek.
    Fülig vörösödve felnéztem. Kacor a párnáról nézett minket álmosan, csak félig nyitott szemekkel. Puck követte a pillantásomat, és nagyot sóhajtott.
    – Mondtam már, mennyire utálom a macskákat?

Kapcsolódó szócikkek: Meghan Chase · Robin Goodfellow (Puck)
>!
Vivi_

(…) az ismert ellenség jobb, mint az, amelyikről nem tudsz.


A sorozat következő kötete

Vastündérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Neil Gaiman: Csillagpor
Jenna Black: Varázsütés
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Joss Stirling: Summer
Virág Emília: Sárkánycsalogató