The ​Iron Daughter (Iron Fey 2.) (Iron Fey Universe 2.) 24 csillagozás

Julie Kagawa: The Iron Daughter Julie Kagawa: The Iron Daughter Julie Kagawa: The Iron Daughter

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Half Summer faery princess, half human, Meghan has never fit in anywhere. Deserted by the Winter prince she thought loved her, she is prisoner to the Winter faery queen. As war looms between Summer and Winter, Meghan knows that the real danger comes from the Iron Fey, iron-bound faeries that only she and her absent prince have seen. But no one believes her. Worse, Meghan's own fey powers have been cut off. She's alone in Faery with only her wits for help. Trusting anyone would be foolish. Trusting a seeming traitor could be deadly. But even as she grows a backbone of iron, Meghan can't help but hear the whispers of longing in her all-too-human heart.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
362 oldal · ASIN: B004UGRDBO
>!
Harlequin, Torontó, 2010
304 oldal · ISBN: 9780373210138

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 9

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

vikiniki2>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter

Ezt a részt is nagyon szerettem, bár sokszor kicsit lassabb volt a cselekmény és az elején, bár megértettem, de nagyon nem tetszett Ash viselkedése. Azért hozta az első rész színvonalát a könyv és alig várom a következő részt. Ilyen véggel nem is tehetnék mást. :)

Laueszti>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter

Egy olyan sorozat letehetetlen második kötete, amit bárkinek ajánlanék. És ha azt mondanák, hogy jellemezzem, akkor csak azt felelném, hogy pár hetet húzzon ki a határidőnaplójából, és ne kérje, hogy egy szóban mondjam el a kötetet. Izgalmas. Hihetetlenül megnyerő. Látványos. És kedvenc!
Ismétlem az összes előttem szólókat, tényleg letehetetlen könyv. már másodjára olvastam el, és nem mondhatnám, hogy untam. Egyáltalán nem ! Rájöttem hogy olyan részek estek ki, amik nagyon jól összerakták a cselekményt, és ennek a második olvasásnak az volt a haszna, hogy nem izgultam ( annyira ) a szereplőkért, mint legelsőnek, mert nagyjából emlékeztem a végére. Ezért inkább -akarva, vagy akaratlanul- azon gondolkoztam olvasás közben, hogy a filmesített változatban ezt hogy tudják majd megoldani. És így, hogy nagyjából összeállt a fejemben a film, nagyon tetszett. Már csak egy pop-corn hiányzott volna, hogy teljes legyen a kép.
A karakterek mind tetszettek és csak gratulálni tudok Kagawának, hogy egy ilyen nagyszerű világot hozott össze, amiben sajnos nem élhetünk. Egyedül a fordítóra haragszok, mert hogyha ezt a részt ilyen szépen összehozta, akkor az Iron Queen-el miért nem lehet haladni? Szóval, drága Viktória, arra szeretném kérdni, hogy most azonnal üljön neki a harmadik résznek, különben velem gyűlik meg a baja!!
( Utólagos elnézést az indulatos szavakért: ) De azért az első két könyvhöz ( az elsőt is ő fordította, ugye? ) gratulálok, biztosan nem lehet könnyű egy ilyen nehéz nyelvezetű könyvet fordítani.
A karakterekről külön-külön nem szeretnék beszélni, mindenki kihozta magából a maximumot, és elérték a céljukat. Merem állítani, hogy ez a kötet sokkal jobban sikerült az előbbinél.
Gratulálok, és Köszönöm, Julie!

Szamღca>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter

Nekem talan meg jobban tetszett mint az elso resz, sot igazat megmondva nagyon fuggove tett. Hamarosan belevagok a harmadik reszbe.
Az eleje egy kicsit nehezen indult szamomta. Meghan viselkedese, hogy ugy mondjam kicsit-nagyon idegesitett, de ahogy beindultak a dolgok nem birtam letenni. Vegig izgalmas volt.
(Persze, ertem en Meghan erzelmeit Ash irant de nagyon sajnalom Puckot is. Ot is nagyon megszerettem. :D )

Toffy_Sentellion>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter

Ez a kötet is tetszett. :) Karakterekkel nem volt bajom, nem idegesítettek.
Karakterek. Továbbra is a macs a kedvencem. Nálam ő a number one. :D Meghan alatt néha rezgett a léc, hogy már sokat nyávog, de elment. Ash húzásai furcsák voltak és elsőre nem voltam kibékülve vele, noha végtére is megértettem, szóval ez sem okozott gondot. (Annak örülök, hogy egy másik könyv Ash-ével szemben nem a Pokemon mester szó jut eszembe. :D Hawhawhaw…)
A többi új karaktert imádtam ismét csak. :)

ma_ya17>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter

Na ezt egy kicsit túlságosan elnyújtotta és túl sok mindent sűrített bele Julie szerintem. De jó volt. Váratlan fordulattal a végén.Még egyelőre,olvasom tovább a sorozatot. Kíváncsi leszek hogyan oldja meg Ash – Meghan helyzetet.
Sosem szerettem a szerelmi 3szögeket,és soha nem is fogom. Annyira sajnáltam Puck.

Viki55>!
Julie Kagawa: The Iron Daughter

Ez a rész ugyanolyan jó volt, mint az előző, talán egy kicsivel még jobban is tetszett. A világ felettébb varázslatos, leginkább ez vonzz a sorozathoz. A szereplők már nem annyira kiemelkedőek, kedvelem őket, főleg a macskát, de igazából nem hagytak bennem mély nyomot. Meghan helyenként idegesített, főleg az Asht érintő gondolatmeneteivel. A befejezés meglepett, nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e, vagy sem, mindenesetre kíváncsivá tett a következő részre.


Népszerű idézetek

RéQ20>!

Egy ideje màr a Tèli udvarban èlek. Hogy miòta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom làtni, hogy eltelt szàz èv,
ès a csalàdom minden tagja ès minden baràtom règ halott.

Igyekszem nem tùl sokat gondolni erre, de nèha kèptelen vagyok kiverni a fejemből.


A sorozat következő kötete

Iron Fey sorozat · Összehasonlítás
Iron Fey Universe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Holly Black: The Wicked King
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Chloe Neill: Hard Bitten
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never 2.
Kiersten White: Endlessly